google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Tips Om Je Internationale Webshop Te Laten Slagen: Kies Voor Een Professioneel Vertaalbureau

Geschreven op 24-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Iets anders Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Internationaal ondernemen is eenvoudiger dan ooit. Een website kan over de hele wereld gelezen worden, waardoor je potentieel een heel groot publiek hebt.

Wil je een internationaal publiek trekken met je website? Dan moet je een paar zaken regelen. Je moet onderzoek doen naar je nieuwe doelgroep, een professionele Engelstalige website bouwen en de goede mensen om je heen verzamelen.

Onderzoek naar doelgroep. Dat de hele wereld je website kan bekijken, betekent niet dat dat ook gebeurt. Je moet je toespitsen op een doelgroep. Heb je al klanten in Nederland? De kans is groot dat je internationale klanten net iets anders zijn dan je Nederlandse. Dat betekent dat het niet per se zinvol is om bijvoorbeeld je marketingstrategie ee-op-een te kopiëren. Daarnaast kan de doelgroep sowieso heel anders zijn in het buitenland. Daarom is het belangrijk dat je onderzoek doet naar je potentiële doelgroep.

Professionele Engelstalige website. Als je met je webshop internationaal wilt gaan, kun je de site het best laten vertalen in het Engels. En nu ga ik je even stoppen, want waarschijnlijk denk je: top, dat kan ik zelf wel! Helaas: dat je een taal een beetje kent, betekent niet gelijk dat je een goede vertaler bent. Wil je echt een goede indruk maken op je nieuwe potentiële klanten, dan kun je beter een professioneel vertaalbureau Engels inschakelen. Zo weet je zeker dat je teksten voldoen aan de hoge standaard van je doelgroep. En met goede, aansprekende teksten zorg je direct voor een fantastische eerste indruk!

Internationale werknemers. Dit is geen must, maar het helpt je wel enorm: kijk eens verder dan Nederlands en zoek internationale werknemers. Veel ondernemers denken daar in eerste instantie niet aan, maar daarmee verruim je je blik enorm. Als je internationaal wilt gaan met je webshop, is het erg waardevol om mensen met verschillende ideeën binnen je bedrijf te hebben. Nederlandse werknemers die een internationaal georiënteerde studie hebben gedaan zijn ook interessant voor je bedrijf. Neem je Engelse moedertaalsprekers aan? Dan kunnen die je (potentiële) klanten in hun moedertaal aanspreken, bijvoorbeeld als ze werken in de klantenservice of als marketeers.

Voorbereiden Op Aardgasvrij Wonen: Nederland Aardgasvrij In 2050

Geschreven op 21-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Energie en Besparing Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. Dit is een grote verandering en de overstap gaat niet in één keer.

Waarschijnlijk zijn de meeste woningen pas na 2030 aan de beurt. Dit geeft jou voldoende tijd om je voor te bereiden door te isoleren, te zorgen voor een betere ventilatie en door alvast slim leidingen of stroomdraden te trekken.

Goede isolatie is van belang. Isolatie helpt je bij het besparen van energie. Allereerst is het handig om te weten hoe jouw woning er momenteel voor staat. Je weet namelijk niet welke stappen je moet nemen om de isolatie te verbeteren, als je niet weet hoe goed je woning momenteel geïsoleerd is. Controleer de isolatie van de buitenmuren, de vloer en het dak en ga na welk soort glas er in de ramen zitten. Als je huis in 2000 of later gebouwd is, is dit al goed geïsoleerd. Er is ten minste spouwmuurisolatie, goede vloerisolatie en goede dakisolatie nodig om een woning aardgasvrij te kunnen maken. Ook is HR++ glas in de ramen noodzakelijk. Je verliest namelijk minder warmte door deze isolatiemaatregelen waardoor het mogelijk is om je huis via duurzame energiemethode te verwarmen. Bijvoorbeeld met een warmtepomp of zonneboiler. Met de juiste isolatie kun je het huis warm krijgen met verwarmingswater van ongeveer 50 graden. Naast de CO2-winst gaan de stappen ook veel uitmaken voor je energierekening. Je gaat immers een stuk minder energie verbruiken. Wel zo fijn als je gaat energie vergelijken voor een nieuw energiecontract.

Optimaal ventileren. Het is belangrijk om verse lucht in huis te hebben, maar dit kost ook veel energie. Deze verse lucht moet namelijk worden opgewarmd. Er zijn een aantal slimme manieren waarop je jouw woning energiezuinig en goed kunt ventileren. Denk hierbij aan winddrukgeregelde roosters. Slim isoleren zorgt voor genoeg verse lucht en een prettig en comfortabel woonklimaat. Zo krijg je geen last van kou en tocht, wat veroorzaakt wordt door lucht die via naden en kieren in de woning binnenkomt.

Vervangen van de cv-ketel. Op een gegeven moment is jouw woning er klaar voor om van het gas af te gaan. Welke opties zijn er ter vervanging van de cv-ketel? Dat is afhankelijk van het warmteplan voor jouw wijk. Zo kan het zijn dat jouw woning op den duur wordt aangesloten op het warmtenet. In dit geval heb je geen eigen warmtepomp nodig en is de kans groot dat het niet nodig is om de radiatoren aan te passen. Ook komt er in een aantal wijken wellicht groen gas uit bijvoorbeeld biomassa, samen met een hybride warmtepomp. De woning wordt voornamelijk elektrisch verwarmd en als het koud is, kan er gebruik gemaakt worden van groen gas. Ten slotte krijgen enkele wijken een collectieve warmtepomp. Deze grote warmtepomp voorziet meerdere huizen van energie. Het kan dan nodig zijn om de radiatoren aan te passen op de lagere temperaturen.

Duurzaamheid Tips: Zo Leef Je Duurzamer

Geschreven op 21-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Duurzaam Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Duurzaamheid begint een steeds belangrijkere rol te spelen in onze samenleving.

Bijna iedereen is ervan op de hoogte dat onze gebruiken en levens een grote tol eisen op de natuur en het klimaat. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om bewust duurzamer te gaan leven. Maar waar moet je beginnen?

In dit artikel geven we een aantal tips om duurzamer te leven en zo een steentje bij te kunnen dragen in het verminderen van onze negatieve impact op de aarde.

Kies voor ledverlichting. Een erg gemakkelijke tip is om alle verlichting in huis te vervangen voor led verlichting, aangezien dit verreweg de meest duurzame bron van verlichting is. Ledverlichting verbruikt een stuk minder stroom dan traditionele vormen van verlichting, zoals gloeilampen en zelfs spaarlampen.

Zo verbruiken led lampen tot wel 85% minder energie dan andere vormen van verlichting. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Ledverlichting is daarnaast erg veelzijdig. Ledlampen zijn te vinden in letterlijk elke kleur die je maar kan bedenken. Vaak kun je ledverlichting zelfs volledig naar eigen wens aanpassen.

Ook gaan led lampen een stuk langer mee dan andere vormen van verlichting. Ze hebben een stuk meer branduren. Ledverlichting mag in de aanschaf dan wat duurder zijn, maar de voordelen van led verlichting wegen een stuk zwaarder dan de iets hogere prijs.

Bamboe is een geweldig materiaal voor veel verschillende producten. Bamboe is een gewas wat onder zowel elke omstandigheden kan groeien. Bamboe groeit erg snel en kan gebruikt worden voor veel verschillende toepassingen en producten. Het is dus een erg flexibel materiaal.

Naast de flexibiliteit is bamboe ook nog eens erg stevig. Dit zorgt ervoor dat bamboe producten erg lang meegaan, wat de duurzaamheid ten goede komt. Bamboe is een super goed alternatief voor bijvoorbeeld plastic of hout. Het aanbod aan bamboe producten is tegenwoordig al erg groot en blijft maar groeien. Bamboebaas is een goede website om bamboe producten te vinden en meer te weten te komen over producten van bamboe.

De productie van vlees heeft een enorme (verborgen) impact op het milieu. Vlees heeft bijvoorbeeld een grotere impact in de vorm van CO2 uitstoot dan de auto-industrie en het verkeer. Natuurlijk hoef je niet meteen volledig te stoppen met vlees eten, maar je kunt wel wat vaker iets anders eten in plaats van vlees. Alle beetjes helpen.

De Nationale Isolatieweken: Aandacht Voor Woningisolatie In Isolatiecampagne by BZK

Geschreven op 28-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Bouwen-Klussen Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Het ministerie van BZK is vandaag met een isolatiecampagne gestart. Daarmee maken we mensen in het stookseizoen bewust van de mogelijkheden voor isolatie. Op online radiostations komt een radiospot.

Ook volgen er video’s op social media en artikelen in VT Wonen. De campagne loopt synchroon met de Nationale Isolatieweken.

De Nationale Isolatieweken lopen van 27 september tot en met 10 oktober. Het is een initiatief van marktpartijen als banken, isolatiebedrijven, bouwmarkten, het Klimaatverbond, HIER en Milieu Centraal. Tijdens deze weken wordt het belang van goede isolatie als eerste stap naar energiezuinig en duurzaam wonen onder de aandacht gebracht.

Consumenten kunnen zich online en op locatie laten inspireren over het nemen van isolatiemaatregelen die goed zijn voor de portemonnee, het klimaat en wooncomfort. Voorbeelden zijn isolatiedemonstraties in een bouwmarkt of bij een leverancier, het live bijwonen van een isolatieklus uitgevoerd door een isolatiebedrijf of het op maat krijgen van een gratis isolatieadvies. Op de website vind je het volledige programma van de Nationale Isolatieweken.

Is je huis goed geïsoleerd? Dan verbruik je minder energie om je huis te verwarmen. En voelt het in huis comfortabeler aan. Vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie en isolatieglas leveren dus direct voordelen op. Net als bijvoorbeeld het dichten van naden en kieren. Al deze maatregelen zijn goed voor je portemonnee én het klimaat.

Zowel tijdens de Nationale Isolatieweken als in de landelijke isolatiecampagne wordt doorverwezen naar het landelijk digitaal platform Verbeterjehuis. Op dat platform vinden eigenaren en bewoners informatie over kosten, besparingen en subsidies. Ook kunnen zij daar een snelle check doen voor de isolatiemogelijkheden in hun woning.

Drentse Zonneroute A37: Zonnepark In De Bermen Van De A37 by RWS

Geschreven op 27-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Energie en Besparing Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Rijkswaterstaat verkent hoe bermen langs de A37 kunnen worden benut voor het opwekken van zonne-energie. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met omliggende gemeentes, de provincie Drenthe en netbeheerder Enexis en Rendo.

De zogeheten zonneroute met 300 hectare zonnepanelen kan een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van het Rijk leveren.

Het project Drentse Zonneroute A37 onderzoekt de mogelijkheden van zonne-energie langs de A37, op een traject van 42 km tussen Hoogeveen en de Duitse grens. Het traject heeft een potentie van circa 140 megawatt, wat overeenkomt met stroom voor maximaal 35.000 huishoudens.

Innovatief aan de verkenning is het belang dat wordt gehecht aan ontwerpen die in harmonie zijn met het omliggende landschap en niet inboeten aan opbrengst. De opbrengst is een schat aan informatie die inspeelt op veiligheid, ecologie, en beheersmatige randvoorwaarden van Rijkswaterstaat. Ook geeft de verkenning handvatten voor een gefaseerde aanpak of juist een grootschalige uitrol van duurzame energieopwekking.

In 2019 werkt het projectteam toe naar een gezamenlijke ontwerpkeuze, waarbij belangen van betrokken gemeenten, burgers en maatschappelijke organisaties een grote rol spelen. Als deze aanpak slaagt, dan vormt de zonneroute een voorbeeld voor andere initiatiefnemers die  met zonne- energie langs rijkswegen aan de slag gaan.

In dit project werken provincie Drenthe, gemeente Coevorden, gemeente Hoogeveen, gemeente Emmen, de netbeheerder Enexis en RENDO samen met de rijkspartijen Rijkswaterstaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Rijksvastgoedbedrijf. Met het project geven de partijen samen invulling aan regionale- en nationale klimaatambities en leveren een bijdrage aan de energietransitie. Dit icoonproject biedt de kans om gezamenlijk invulling te geven aan regionale- en nationale klimaatambities om zo gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Om een indicatie te geven van hoe een zonnepark in de bermen van de A37 eruit zou kunnen zien, is een visualisatie gemaakt. Vanaf verschillende plekken op en langs de A37 krijgt u een beeld hoe het eruit kan komen te zien.

Natuurlijk Zonnepark Klarenbeek Met 41.704 Zonnepanelen In Apeldoorn by Prowind

Geschreven op 27-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Energie en Besparing Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Zonnepark Klarenbeek aan de Broekstraat in Apeldoorn is officieel geopend en gaat vanaf oktober schone energie opwekken met aandacht voor mens, dier en natuur.

Zonnepark Klarenbeek is 20 hectare groot en bestaat uit: 41.704 zonnepanelen, 23.500 m2 bosplantsoen, 200 meter natuurvriendelijke oever, 145 bomen, 8 trafohuisjes en 5 paddenpoelen.

Daarmee wordt jaarlijks ongeveer 17.000.000 kWh opgewekt, dat is evenveel als het gemiddelde jaarverbruik aan elektriciteit van 6600 huishoudens. Jaarlijks wordt 7800 tot 10.200 ton CO2 bespaard, ongeveer de hoeveelheid van 78-102 miljoen kilometers autorijden in een benzineauto. Tegelijkertijd biedt het zonnepark voedsel, rust en ruimte voor dieren, insecten en heel veel plantensoorten.

“Een zonnepark leent iets van het landschap, dan moet je er ook iets aan teruggeven!” Aldus Prowind, de omwonenden en de energiecoöperaties deA en Energierijk Voorst. Daarom ontwikkelden we het natuurlijk zonnepark Klarenbeek. Dit park, dat naar verwachting 1 oktober 2021 operationeel zal zijn, laat zien dat een natuurinclusief zonnepark mogelijk is en het landschap zelfs kan herstellen.

Lokaal draagvlak was tijdens de ontwikkeling een belangrijk uitgangspunt. Door de intensieve samenwerking van de buurtbewoners en Prowind is het gelukt om gezamenlijk procesafspraken te maken, waarin de buurtbewoners een actieve rol kregen en beslissingsrecht hadden over de landschappelijke inrichting van het park.  Daarnaast is 50 procent van het park in handen van de lokale omgeving. Via energiecoöperaties deA uit Apeldoorn en Energierijk Voorst konden inwoners en bedrijven uit de omgeving door middel van ZonDelen mede-eigenaar worden van het park. Een gebiedsfonds keert bovendien jaarlijks gelden uit voor duurzame en maatschappelijke bestemmingen in Klarenbeek. Een fantastische prestatie en blijk van een goede en vruchtbare samenwerking.

In dit zonnepark gaan energieopwek en natuurherstel hand in hand. Het park levert niet alleen energie op voor meer dan 5000 huishoudens. Het biedt tegelijkertijd ruimte voor de das, die in een burcht in de buurt van het zonnepark woont, voor de amfibieën die in het gebied leven en voor vogels en insecten, bomen, planten en struiken. Het park behelst 13 hectare zonnepanelen en 7 hectare groen met 145 bomen en 23.500 m2 bosplantsoen. Vijf paddenpoelen, grondwallen, een brede plasdraszone, 200 meter natuurlijke oever, kruidenrijk gras en een houtsingel aan de zuidzijde van het park. Wanneer de zonnepanelen over vijfentwintig jaar hun werk hebben gedaan, zullen de panelen worden verwijderd en kan het landschap blijven bestaan.

Behalve naar de plaatselijke flora en fauna, is in het landschappelijk ontwerp gekeken naar het oorspronkelijke landschap dat overging van een broeklandschap naar kamerstructuren en natte zandgronden. Vóór de ruilverkaveling in de twintigste eeuw, vormde dit gebied een dergelijk kamerlandschap. Met dit zonnepark herstellen we dit landschap en maken we het gebied gevarieerder en aantrekkelijker. Prowind is dankbaar voor de betrokkenheid alle belanghebbenden bij de realisatie van het ontwerp van het Zonnepark Klaarenbeek aan de Broekstraat.

Twaalf Friese Melkveebedrijven Composteren Groenafval, Hekkelspecie, Bermgras by AGRecycling

Geschreven op 27-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Afval Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Twaalf Friese melkveehouders composteren snoeiafval, hekkelspecie en bermgras voor gebruik op hun bedrijf. De experimenten worden gedaan in samenwerking met de agrarische natuurverenigingen in Friesland.

De hoop is om binnen de provincie op veel grotere schaal aan de slag te gaan met compost uit groene restmatrialen in het kader van kringlooplandbouw.

De boeren ontvangen geld voor het recyclen van reststromen bermgras en hekkelspecie. Door het toepassen van de compost wordt extra CO2 in de bodem vastgelegd en daarmee het verbetert het watervasthoudend vermogen van de grond. Daarnaast besparen de boeren op het gebruik van kunstmest.

De melkveehouders hebben de stichting Agrecycling opgericht en een machine gekocht waarmee de compost regelmatig wordt omgezet. In het begin moet dat dagelijks, later kan dat wat minder frequent. De compostering gebeurt volgens de CMC-methode. Kenmerkend aan deze methode is dat afbraak van het organisch materiaal onder zuurstofrijke omstandigheden plaatsvindt en dat daardoor humus wordt opgebouwd.

Bij de opbouw van de composthoop is een juiste verhouding tussen koolstof en stikstof erg belangrijk. Daarnaast moet de temperatuur gedurende het proces rond de 60 graden Celsius blijven. Hierdoor gaan schadelijke onkruidzaden dood en is het omzettingsproces optimaal. Ook het vochtgehalte is belangrijk. Met het omzetten van de rillen wordt zuurstof toegevoegd, de temperatuur verlaagd en kan zo nodig vocht worden toegevoegd.

De compostering vergt 6 tot 8 weken. Een extern bedrijf monitort het proces en adviseert de melkveehouders. Na zes weken is het volume aanzienlijk geslonken. Het materiaal wordt gezeefd en is dan klaar voor gebruik.

Energiebesparingscampagne Gewoon Zo!: Op Weg Naar Energieneutraal by Provincie Drenthe

Geschreven op 27-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Energie en Besparing Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De Provincie Drenthe start een energiebesparingscampagne: Drenthe op weg naar energieneutraal. De campagne Gewoon Zo richt zich op alle Drenten, maar besteedt ook aandacht aan specifieke doelgroepen door in te spelen op natuurlijke momenten waarop zij denken aan energiebesparing.

Bijvoorbeeld inwoners die een huis kopen en/of gaan verbouwen. Huurders worden meegenomen, door de samenwerking op te zoeken met woningbouwcorporaties en ook jonge gezinnen zijn een specifieke doelgroep. Voor de kinderen wordt dit najaar een challenge uitgerold via social media en basisscholen en er komt een lespakket in samenwerking met IVN Natuureducatie. De provincie trekt in de campagne samen op met het Drents Energieloket, dat inwoners ondersteunt bij het daadwerkelijk treffen van de maatregelen.

De campagne is gebaseerd op een gedragsonderzoek dat in opdracht van de provincie is uitgevoerd door gedragspsychologen van onderzoeksbureau Dijksterhuis & Van Baaren onder een panel van ruim 1000 Drenten. Specifieke doelgroepen benaderen is één van de uitkomsten van dit gedragsonderzoek. Verder blijkt uit het onderzoek dat meer dan 60% van de Drenten begaan is met klimaatverandering en zich wil inzetten voor energiebesparende maatregelen voor het eigen energiegebruik en het klimaat. De provincie heeft dit onderzoek laten uitvoeren om de campagne zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de Drenten. Het beeldmateriaal en de quotes in de campagne zijn daarom van Drenten die hun medewerking hieraan hebben verleend en deze boodschap graag willen uitdragen.

Met Gewoon zo! werkt de provincie aan verdere uitvoering van het coalitieakkoord ‘Drenthe mooi voor elkaar 2019-2023′. Hierin is de informatievoorziening over de energietransitie en het op een laagdrempelige manier laten zien hoe Drenten duurzamer kunnen wonen opgenomen.

Zie ook: Provincie Drenthe Lanceert Samen Met Inwoners Campagne Voor Energiebesparing

WereldStotterDag 22 oktober 2021: Sta Even Stil Bij Het Praten Van Je Kind by StotterFonds

Geschreven op 27-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Gezondheid Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Alhoewel er wereldwijd meer dan 60 miljoen mensen stotterproblemen hebben, weten te weinig mensen wat het probleem precies inhoudt, zo zegt de ISA (International Stutter Association).

Daarom wordt sinds 1998 ieder jaar op 22 oktober de World Stutter Day gehouden. Op deze Dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan stotteren en welke problemen dit met zich meebrengt.

De Dag is een samenwerkingsverband tussen mensen die stotteren en mensen die professioneel met stotteren bezig zijn – denk aan KNO-artsen of specialisten. Sinds 1998 is er elk jaar een conferentie waar experts over stotteren elkaar ontmoeten, maar ook stotteraars mogen komen. Zo hoopt de organisatie dat de wereld stotteren beter zal begrijpen.

Dit jaar richt de campagne van WereldStotterDag zich op het geven van voorlichting aan ouders van kinderen met stotteren. Over wat zij zelf kunnen doen als hun kind last heeft van stotteren.

Van alle jonge kinderen maakt 5 tot 17% procent een periode van onvloeiend spreken door. Vaak gaat dat vanzelf over. Bij 0,7 tot 1% ontwikkelt zich dit door tot stotteren. De grote vraag van ouders is vaak: ‘Hoe komt het dat mijn kind stottert en wat kunnen we eraan doen?’ Daarom is het belangrijk dat ouders weten dat zij niet de oorzaak zijn van het stotteren van hun kind , maar dat stotteren andere oorzaken heeft. Zij kunnen wel meehelpen om het spreken voor hun kind makkelijker te maken. Daarom richt de campagne van WereldStotterDag zich dit jaar op het informeren van ouders over wat zij zelf kunnen doen.

Belangrijke tips die de campagne aan ouders mee wil geven zijn: praat in een rustig tempo en maak veel pauzes; laat zien dat je luister; stel weinig vragen; plan elke dag een momentje van onverdeelde aandacht; ;aat elkaar echt uitpraten; laat weten dat je van je kind houdt, dat je vierkant achter je kind staat of het nu stottert of niet. Het StotterFonds denkt dat dat pas echt kracht geeft!

Patiëntenvereniging Demosthenes organiseert op 22-10 een onlineactiviteit voor ouders, nadere informatie volgt op de website. Daarnaast is er een patiëntenversie van de Herziene Richtlijn Stotteren , kinderen, adolescenten en volwassenen 2020 gepubliceerd.

Zie ook: Het Stotterkwartet

De Achterhoekse Waterstofdagen Bij Stadion De Vijverberg in Doetinchem by Kuster Energy

Geschreven op 27-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Energie en Besparing Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Bij stadion De Vijverberg van De Graafschap worden op 8 en 9 oktober van 10:00 tot 16:00 uur de Achterhoekse Waterstofdagen georganiseerd door Kuster Energy.

Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid, nieuwe technieken en schoon transport is van harte welkom.

Op de parkeerplaats staan tientallen zeer innovatieve voertuigen op waterstof opgesteld. Bezoekers kunnen onder de motorkap kijken en krijgen technische uitleg. Er is een zware vrachtauto, een drone, een bakfiets, een kooktoestel, een step en een quad op waterstof te bewonderen. De eerste melktankauto ter wereld, die bij veehouder melk ophaalt, staat twee dagen bij het stadion.

Transport Groep Noord en FrieslandCampina haalden deze zomer de wereldpers. Het transportbedrijf presenteerde de eerste melktankauto ter wereld op waterstof voor een terreingewicht van 50 ton. Deze is gebouwd door Hyzon Winschoten. Geheel emissievrij wordt sindsdien in opdracht van FrieslandCampina melk opgehaald bij boeren in Groningen. Met deze schone vrachtauto laat de melktransporteur zien in welke richting de transportwereld gaat veranderen. De wereldprimeur uit het noorden staat twee dagen lang bij het stadion van de Graafschap in Doetinchem.

In de business lounge start ieder heel uur een boeiende lezing over het toekomstige waterstofnetwerk van netbeheerder Alliander. De lezing gaat over waterstof binnen de mobiliteit (vooral de transportsector) en over de waterstoftechniek onder de motorkap.

Welkom op de Achterhoekse Waterstofdagen in Doetinchem. Een groot en gratis waterstoffestijn boordevol interessante ontwikkelingen op waterstofgebied afgewisseld met lezingen van vakkundige sprekers.

Ben je geïnteresseerd in techniek of duurzaamheid, werkzaam in de transportwereld, of zit je nog op school? Iedereen met belangstelling voor nieuwe schone ontwikkelingen is van harte welkom bij dit gratis event.

Kom kijken en luisteren en vanaf december kun je zelf ook met waterstof aan de slag. Want dan opent Kuster een splinternieuw waterstoftankstation in Doetinchem. Een schone wereld is dichterbij dan je denkt. We zien je graag op vrijdag 8 of zaterdag 9 oktober tussen 10 en 16 uur bij het voetbalstadionstadion van De Graafschap in Doetinchem.

Arriva Nederland heeft die tien waterstofbussen besteld bij het bedrijf Solaris Bus & Coach om daarmee te gaan rijden in de Achterhoek en in Zuthpen/Apeldoorn.

De bussen hebben geen emissie en rijden fluisterstil. Elke bus heeft een waterstoftank die voor de Gelderse bussen in het dak wordt verwerkt.

In zo’n bus kunnen 37 passagiers zitten. Met staanplaatsen erbij kunnen in totaal 85 personen vervoerd worden.

Om de bussen te kunnen laten tanken komt er een waterstoftankstation in Doetinchem of in Groenlo.

De Elektrische Meccanica Solo: Betaalbare Elektrische Auto Met Één Stoel by ElectraMeccanica

Geschreven op 26-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Iets anders Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Elektrische auto’s zijn het gesprek van de dag. Of het nu om een Tesla Model 3 of een Mustang Mach-E gaat, EV’s zijn de markt aan het veroveren. Bijna alle populaire elektrische auto’s hebben één ding gemeen: het zijn personenwagens. De Canadese EV-startup ElectraMeccanica wil daar verandering in brengen.

In 2015 richtte Jerry Kroll, investeerder en motorsportliefhebber, samen met een partner ElectraMeccanica op. Hij leidde het bedrijf met het doel om het concept van stedelijk vervoer te veranderen. Kroll richtte zich niet op het bouwen van een normale personenwagen, maar op iets uiterst ongewoon.

Krolls idee om de auto opnieuw uit te vinden, vertaalde zich in het ontwikkelen van een betaalbare elektrische auto met maar één stoel. Paul Rivera, de huidige CEO van ElectraMeccanica, benadrukt dat de eerste creatie van het bedrijf de grens tussen micromobiliteit en traditioneel vervoer opzoekt.

“Micromobiliteit bestaat uit kleine elektrische scooters en elektrische fietsen,” legt Rivera uit. “Aan de andere kant heb je personenwagens, die zelfs in de elektrische varianten nog drie of vier lege stoelen hebben.”

Het idee is logisch: als we als samenleving overstappen op elektriciteit, kunnen we net zo goed onze fysieke voetafdruk verkleinen en daarmee de benodigde hoeveelheid energie verlagen.

Nadat het merk koos voor een eenzitter, vond ElectraMeccanica het ook een goed idee om het voertuig Solo te noemen. In 2020 kondigde het merk aan dat de Solo gebouwd zou worden door de Chinese partner Zongshen. Ondanks het feit dat de Solo maar één stoel en drie wielen heeft – en het voertuig officieel geclassificeerd wordt als motor – waren veiligheid en comfort topprioriteiten tijdens de ontwikkeling, vertelt Rivera. “De Solo heeft kreukelzones voor en achter en biedt bescherming tegen zijdelingse botsingen. Ook zit er binnenin een rolbeugel.”

“Van binnen heeft hij alle luxe en comfort die je van een personenwagen zou verwachten. Hij heeft een verwarmde stoel, airconditioning, verwarming en natuurlijk ook Bluetooth.” ElectraMeccanica richt zich zowel op consumenten als op zakelijke wagenparken.

Zie ook: Carver Gaat Elektrische Carver Assembleren in Friesland: Een Ultra Slim Elektrisch Stadsvoertuig – Venture One: De Elektrische Motor – De Elektrische City Transformer uit Israël: The Electric Folding Car – The Uniti One: A New Electric City Car From Sweden by Uniti – De Elektrische Microlino Mini-Auto City Car Uit Zwitserland by Micro Mobility – De Elektrische Toyota BEV: Ultracompacte 2-Zits City Car – De Elektrische Toyota C+Pod: Een Ultra Compacte City Car by Toyota – The Electric Bubble Car: 100% Elektrische BMW Isetta – De Elektrische e-GO Life City Car: De Zeer Compacte Stadsauto by e.GO Mobile – De Birò: De 100% Elektrische City Car – The Zacua Electric City Car M2 and M3 by Motores Limpios Mexico

Plastics@Tielt: Stad Tielt Investeert In 10.000 Herbuikbare Bekers Voor Evenementen

Geschreven op 26-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Evenementen Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Stad Tielt heeft geïnvesteerd in het ontwerp en de productie van 10.000 herbruikbare bekers. Het project werd onder de noemer Plastics@Tielt gerealiseerd door het stadsbestuur, het VTI en zeven Tieltse kunststofproductiebedrijven.

De bekers zijn vervaardigd uit kras- en vaatwasbestendig materiaal, kunnen veelvuldig worden gebruikt en nadien opnieuw gerecycleerd en omgesmolten tot nieuwe herbruikbare bekers.

Zij zijn in eerste instantie bestemd voor activiteiten in de socioculturele infrastructuur en evenementen georganiseerd door lokaal bestuur Tielt. Voor andere kleinschalige activiteiten zijn er via de stedelijke uitleendienst 8 keer 72 herbruikbare bekers beschikbaar; voor andere grootschalige evenementen dient vooralsnog de private markt ingeschakeld.

Na 6 maanden volgt een evaluatie om te zien in hoeverre dit aanbod toereikend is.

Dit is een fraai voorbeeld van hoe een project in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zowel economisch, sociaal als ecologisch een positieve impact kan genereren.

Plastics Tielt is een cluster van 7 bedrijven uit de kunststofindustrie (Mitsubishi Chemical Advanced Materials, Injextru Plastics, VR Plastics, Vulkoprin, New Eurac, Vitalo Industries en Exolon group), VTI Tielt, Plastiq en Stad Tielt.

Zie ook: Afvalplan Vlaanderen: Verplicht Gebruik Herbruikbare Bekers Op Alle Evenementen Vanaf 2020

Wijkpark Cromvliet In Molenwijk Den Haag: Van Ongezellig Stenen Plein Naar Gezellig Park

Geschreven op 25-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Natuur Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Komende zondag 26 september wordt het vernieuwde Wijkpark Cromvliet officieel geopend. Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten in en rondom het park in Molenwijk. Stadsdeelwethouder Liesbeth van Tongeren verricht de openingshandeling.

Wat eerst een ongezellig, stenen plein was, is nu een park met allure; klimaatbestendig, groen en levendig. Er zijn veel knusse zitjes, speelplekken en wandelpaden bijgekomen.

De plannen voor het herinrichting van het Cromvlietplein dateren al uit 2017. Toen werd besloten om de leefbaarheid in Molenwijk te vergroten en het onderhoud aan de openbare ruimte in de wijk te verbeteren. Eerst is gestart met de herinrichting van de Stuwstraat en de Elboogstraat, daarna met het wijkpark. Bewoners en ondernemers werden intensief betrokken bij de herinrichting.

Wijkpark Cromvliet is niet alleen een gezellige ontmoetingsplek geworden, het heeft ook voor werkgelegenheid in Laak gezorgd; tijdens de opbouw van het park, maar ook bij de verduurzaamde stadsboerderij en de toekomstige theeschenkerij.

Het Wijkpark Cromvliet in Laak is helemaal opgeknapt. Het is een levendig park geworden, dat goed tegen extreem weer kan. Iedereen heeft aan het project meegewerkt: van bewoner tot aan de Europese Unie (EU). In het park is het prettig om te bewegen of activiteiten te organiseren. Dat is goed voor het wij-groepsgevoel in de buurt. De paden komen samen in het midden. Daar kunnen mensen elkaar ontmoeten. Of ze kunnen een klein evenement houden.

De bewoners en ondernemers uit Laak hebben het park bedacht en gebouwd. De Europese Unie gaf subsidie om in het park een vernieuwde ‘waterbuffer’ te bouwen. Het gaat om een Europese (INTERREG 2 Zeeën) subsidie via het project Nature Smart Cities.

De waterbuffer vangt het regenwater van de daken en straten in de buurt op. Het water komt tijdelijk in een krattensysteem. Een biofilter maakt het water schoon. Als het droog weer is kan het systeem het opgeslagen water omhoog pompen. Het kan dan gebruikt worden voor de stadsboerderij en de moestuinen in het Cromvlietpark. Zo blijft het groen en koel tijdens warme dagen.

Categorieën

 • Afval (690)
 • Agenda (3.299)
 • Biologisch (117)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (879)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (524)
 • Design (238)
 • Dieren (178)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.408)
 • Educatie (352)
 • EEN-Armoede (253)
 • Energie en Besparing (3.628)
 • Europa (29)
 • Evenementen (203)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (316)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (35)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (327)
 • Iets anders (403)
 • Int. Samenwerking (194)
 • Investeren (145)
 • Joe Biden – Barack Obama (118)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.713)
 • Licht (394)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (171)
 • Milieu (755)
 • MVO (113)
 • Natuur (780)
 • Nederland (36)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (233)
 • Vakantie (84)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (51)
 • Vervoer en OV (1.612)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (305)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • De Nationale Isolatieweken: Aandacht Voor Woningisolatie In Isolatiecampagne by BZK
 • Drentse Zonneroute A37: Zonnepark In De Bermen Van De A37 by RWS
 • Natuurlijk Zonnepark Klarenbeek Met 41.704 Zonnepanelen In Apeldoorn by Prowind
 • Twaalf Friese Melkveebedrijven Composteren Groenafval, Hekkelspecie, Bermgras by AGRecycling
 • Energiebesparingscampagne Gewoon Zo!: Op Weg Naar Energieneutraal by Provincie Drenthe
 • WereldStotterDag 22 oktober 2021: Sta Even Stil Bij Het Praten Van Je Kind by StotterFonds
 • De Achterhoekse Waterstofdagen Bij Stadion De Vijverberg in Doetinchem by Kuster Energy
 • De Elektrische Meccanica Solo: Betaalbare Elektrische Auto Met Één Stoel by ElectraMeccanica
 • Plastics@Tielt: Stad Tielt Investeert In 10.000 Herbuikbare Bekers Voor Evenementen
 • Wijkpark Cromvliet In Molenwijk Den Haag: Van Ongezellig Stenen Plein Naar Gezellig Park
 • Saint Laurent Stopt Eindelijk Met Bont In Modecollectie
 • Mercedes, Total En Stellantis: Samen Accu’s Elektrische Auto’s Produceren by ACC
 • Tips Om Je Internationale Webshop Te Laten Slagen: Kies Voor Een Professioneel Vertaalbureau
 • Drie Keer Zoveel Laadpalen In Vlaanderen in 2022: Op Weg Naar 35.000 Laadpalen In 2025
 • Voedselbos Vierhoven In Roosendaal: 200 Soorten En 16.000 Bomen En Struiken Aanplanten
 • Gasunie Start Proef Met Opslag Groene Waterstof In Ondergrondse Zoutlagen In Groningen
 • Europa Vraagt Nederland Om Ambitieuzer Klimaatdoel Voor 2030 Vast Te Stellen by PBL
 • Towards Two Billion Trees Planting In Australia In Ten Years by WWF Australia
 • Het World Food Day Film Festival: Vier Foodfilms Met Een Stevige Bite
 • Hydrogen Delta Network NL: Zeeuws Waterstofnetwerk by Gasunie En North Sea Port
 • Links

  Milieunet op..