google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

3FM Serious Request 2021 #SR21: Steun Voor Strijd Tegen Klimaatverandering

Geschreven op 3-12-2009 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Blog Action Day, Gezondheid, Goed Doel Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 4 oktober 2021: 3FM Serious Request zet zich dit jaar in tegen klimaatverandering. NPO 3FM zet zich dit jaar tijdens Serious Request in tegen klimaatverandering.

Vanaf een nog onbekende locatie in Amersfoort wordt radio gemaakt en geld ingezameld om regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en herstellen.

Van 18 tot en met 24 december zullen diverse radio-dj’s zich inzetten om aandacht te vragen voor klimaatverandering en op die manier geld in te zamelen. Ook kunnen mensen een plaat aanvragen, een donatie doen of zelf een actie opzetten.

NPO 3FM zette zich jarenlang in voor het Rode Kruis en heeft dit jaar de overstap gemaakt naar het Wereld Natuur Fonds (WWF). Diverse radio-dj’s hebben zich jaarlijks laten opsluiten in het Glazen Huis om van daaruit live radio te maken. De laatste jaren werden er diverse andere acties opgetuigd.

In de afgelopen jaren werd aanzienlijk minder geld opgehaald dan tijdens de populairste edities van Serious Request. In de hoogtijdagen werd rond de 12 miljoen euro opgehaald. In 2019 en 2020 ging het om zo’n 1,5 miljoen euro.

24 december 2020: 3FM Serious Request: The Lifeline, die dit jaar voor het laatst voor het Rode Kruis werd gedaan, heeft 1.601.923 euro opgeleverd. De opbrengst komt dit jaar ten goede aan de medische hulp tijdens de coronacrisis.

Vorig jaar leverde de actie, die toen werd gedaan voor slachtoffers van mensenhandel, ruim 1,4 miljoen euro op.

Het eindbedrag is donderdagavond bekendgemaakt in Enschede, waar zes dj’s van NPO 3FM zaten opgesloten op Vliegveld Twenthe.

18 december 2020: We zijn los! 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 is officieel begonnen. Vanaf nu kan je Sander & Sophie, Frank & Eva en Rob & Wijnand dag en nacht volgen terwijl ze in quarantaine zitten.

Voordat de dj’s naar hun eigen woonkamers mogen,  moeten ze eerst nog een coronatest doen. Ze mogen alleen naar binnen als de uitslag negatief is.

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat.

In de week voor kerst van 18 t/m 24 december gaan drie dj-teams in lockdown vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. De dj’s gaan niet meer van Roermond naar Zwolle lopen, omdat dat door de huidige omstandigheden helaas onverantwoord is.

Er zijn dit jaar weer drie dj-teams die het gezicht zijn van deze editie van 3FM Serious Request. De teams zijn: Sander Hoogendoorn + Timur Perlin, Frank van der Lende + Eva Koreman en Rob Janssen + Wijnand Speelman. Zij komen in actie voor 3FM Serious Request: The Lifeline.

19 april 2020: De speciale corona-editie van Serious Request heeft 307.392 euro opgebracht. Het bedrag komt komt ten goede aan de inspanningen van het Rode Kruis tegen de coronapandemie.

3FM Serious Request: Never Walk Alone, waarbij luisteraars een nummer kunnen aanvragen door een bedrag te doneren, liep van 13 tot en met 18 april.

De DJ’s Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman waren de dj’s die de speciale programmering van 3FM verzorgden. Tijdens de actie gaven verschillende artiesten een optreden. Op de slotdag van de actie traden onder anderen Jeangu Macrooy, die Nederland volgend jaar zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, en DI-RECT op.

26 december 2019: De jaarlijkse inzamelingsacties van de Belgische publieke omroepen hebben dit jaar samen ruim 23 miljoen euro opgeleverd. Het grootste deel kwam voor rekening van de Vlamingen, De Warmste Week van de VRT haalde 17,5 miljoen euro op, een recordbedrag.

In Wallonië werd een glazen huis actie opgezet op de Grote Markt in Doornik. De Franstalige publieke omroep en de drie presentatoren haalden ruim 5 miljoen euro op (5.658.352) en dat is een record.

De Warmste Week begon in 2006 onder de naam Music For Life. De actie was geïnspireerd door Serious Request van 3FM. In 2013 kreeg de inzameling een andere vorm en sindsdien wordt met veel verschillende acties geld ingezameld voor allerlei goede doelen. Doordat alle zenders van de VRT meedoen heeft De Warmste Week een enorm bereik.

25 december 2019: De actie van 3FM Serious Request: The Lifeline heeft dit jaar 1.418.513 euro opgeleverd voor slachtoffers van mensenhandel. Het eindbedrag is dinsdagavond bekendgemaakt in Groningen, waar de actie na bijna een week eindigde. Vorig jaar werd iets minder opgehaald met 1.308.889 euro.

Drie duo’s van 3FM-dj’s waren sinds vorige week dinsdag bezig met een wandeltocht van Goes naar Groningen. Dj’s Sander Hoogendoorn, Herman Hofman, Jorien Renkema, Mark van der Molen, Frank van der Lende en Eva Koreman liepen gezamenlijk bijna 500 kilometer om acties te bezoeken en geld op te halen voor het Rode Kruis.

20 september 2019: Voor de tweede keer gaan de dj’s Sander Hoogendoorn, Eva Koreman en Rámon Verkoeijen van NPO3FM in de week voor Kerst kilometers maken en geld ophalen voor het Rode Kruis, dit jaar voor de slachtoffers van mensenhandel.

Voor Serious Request: The Lifeline gaan ze de bijna 500 kilometer lange wandeltocht van Goes naar Groningen afleggen. Nieuw is dat dit jaar ook luisteraars gaan meelopen met de dj’s.

Eva Koreman vormt een duo met Frank van der Lende. Rámon Verkoeijen Verkoeijen gaat de kilometers net zoals vorig jaar afleggen met Mark van der Molen. Sander Hoogendoorn loopt dit jaar samen met Herman Hofman.

25 juli 2019: Met 3FM Serious Request: The Lifeline zet 3FM zich dit jaar samen met het Rode Kruis in voor slachtoffers van mensenhandel, een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft.

Mensenhandel staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico, net als mensen die op de vlucht zijn.

(Jonge) mensen die worden uitgebuit zitten gevangen in een mensonwaardige situatie, met grote psychische en fysieke gevolgen. Ze moeten niet alleen vernederend, zwaar of gevaarlijk werk doen waar ze nauwelijks voor betaald krijgen, maar zitten ook in constante angst: ze zijn niet vrij om te kiezen wat ze met hun leven doen.

Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s te voet door Nederland, in estafettevorm. Zij lopen één route van Goes naar Groningen, terwijl ze 24/7 live radio maken en acties bezoeken die luisteraars organiseren. Hiermee halen ze samen met de rest van Nederland geld op om jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel. 

Op kerstavond komen de dj’s aan op de Ossenmarkt in Groningen, waar de eindshow plaatsvindt en waar de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline bekend wordt gemaakt.

25 december 2018: De actie 3FM Serious Request Lifeline 2018 heeft 1.308.889 euro opgehaald. Van 18 tot en met 24 december maakte de radiozender samen met het Rode Kruis de zogeheten Lifeline. 24 uur per dag liepen drie teams van twee dj’s langs verschillende acties die geld moesten opleveren voor drie goede doelen in binnen- en buitenland.

Reanimeren in Nederland ontvangt 477.963 euro. Bescherming tegen natuurgeweld ontvangt 378.963 euro. Noodhulp bij oorlog en conflicten ontvangt 451.963 euro.

In Vlaanderen werd een recordbedrag van 17,3 miljoen euro opgehaald voor Serious Request Vlaanderen tijdens De Warmste Week, zoals de Vlaamse variant van Studio Brussel wordt genoemd. Het geld is ingezameld via 12.495 acties en gaat naar 1986 goede doelen. Vorig jaar lag de opbrengst voor het eerst hoger dan 10 miljoen euro (10,8).

Music For Life trok voor de tweede keer naar het idyllische Wachtebeke. De afgelopen week bezochten meer dan 82 000 mensen het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke om er te vertellen welk goed doel zij een warm hart toedragen en waarom. Dat leverde pakkende verhalen en momenten op die Eva, Michèle en Otto-Jan niet onberoerd lieten. Zij waren een week lang dé megafoon voor alle actievoerders en verhalen in Vlaanderen.

24 december 2018: De eindshow van 3FM Serious Request Lifeline barst vanavond om 18:00 uur los in TivoliVredenburg in Utrecht. De eerste twee dj’s zijn maandagochtend aangekomen bij het muziekpodium dat als hoofdkwartier dient voor het Lifeline evenement.

De andere vier dj’s komen in de loop van de dag aan. Als alle dj’s hun weg naar Utrecht hebben gevonden wordt tijdens de eindshow het totaal opgehaalde bedrag bekendgemaakt.

Dit jaar wordt is er niet voor één maar voor drie doelen gekozen, namelijk: – Reanimatiecursussen in Nederland – Bescherming tegen natuurgeweld in Haïti – Noodhulp bij conflicten in Zuid-Soedan.

2 november 2018: Het Rode Kruis heeft ruim 118.000 mensen in Afrika kunnen helpen met de 5,3 miljoen euro die de actie 3FM Serious Request 2017 heeft opgeleverd.

De actie, die zich vooral rondom het Glazen Huis in Apeldoorn afspeelde, was gericht op het weer samenbrengen van mensen die elkaar kwijt zijn geraakt in een noodsituatie. De opbrengst werd besteed in Nigeria, Zuid-Soedan, Democratische Republiek Congo en Ivoorkust.

24 september 2018: In de week voor Kerst brengt 3FM Nederland weer samen met 3FM Serious Request. De 2018 editie ziet er deze keer alleen net effe wat anders uit!

Dit is 3FM Serious Request: De Lifeline. Dit jaar worden drie dj-teams gedropt in het land, waarna zij zeven dagen lang te voet het land door gaan langs alle georganiseerde acties. Zij vormen samen met alle actievoerders, jij dus, de Lifeline.

Je kunt de dj’s 24/7 volgen via livestreams en de uitzending. Als je ze écht een hart onder de riem wilt steken, kun je ze natuurlijk ook in real life aanmoedigen.

Als alles goed gaat vinden de teams hun weg terug naar het hoofdkwartier in TivoliVredenburg in Utrecht. Hier wordt de hele week een festival georganiseerd en hier zal 3FM Serious Request: De Lifeline op 24 december groots afgesloten worden.

Dit jaar wordt is er niet voor één maar drie doelen gekozen, namelijk: – Reanimatiecursussen in Nederland – Bescherming tegen natuurgeweld in Haïti – Noodhulp bij conflicten in Zuid-Soedan

Serious Request 200924 december 2017: 3FM Serious Request 2017 heeft bij de Glazen Huis actie in Apeldoorn 5.026.144 euro opgehaald. Dat is het laagste bedrag sinds 2006.

Het definitieve eindresultaat van Serious Request 2017 zal ongetwijfeld nog wat hoger zijn, zoals dat eigenlijk elk jaar het geval is.

Vorig jaar kwam Serious Request 2016 nog tot een opbrengst van  9.257.000. Een groot deel van dat bedrag was te danken aan de nagellakactie van de terminaal zieke Tijn. De doodzieke 6-jarige jongen die afgelopen zomer overleed aan hersenstamkanker haalde met zijn nagellakactie ruim 2,5 miljoen euro op.

Het absolute topjaar van Serious Request was 2012 met de dj’s Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra in het Glazen Huis. Toen werd uiteindelijk ruim 13,8 miljoen euro ingezameld voor het terugdringen van babysterfte.

Of er volgend jaar weer Serious Request actie komt en in welke vorm is op dit moment nog onduidelijk. Volgens goed gebruik wordt de stad waar het Glazen Huis volgend jaar wordt opgebouwd al eerder bekend gemaakt. Dat is dit jaar nog niet gedaan.

23 december 2017: Serious Request 2017 heeft tot zaterdag 20.00 uur in totaal 3.408.661 euro opgebracht. Met het geld wil de organisatie ditmaal families herenigen die door rampen of oorlogsgeweld zijn verscheurd.

De laatste dag van 3FM Serious Request 2017 wordt traditiegetrouw afgesloten met de eindshow. Met muziek van The Cool Quest, HEAVN, Miss Montreal, Fedde Le Grand en Rico & Sticks sluiten we dit jaar af op het podium op het Marktplein in Apeldoorn. Op datzelfde podium worden Angelique, Domien en Sander onthaald, waarna het eindbedrag van 3FM Serious Request 2017 bekend wordt gemaakt.

22 december 2017: Serious Request 2017 heeft tot vrijdagavond zo rond acht uur in totaal 2.524.842 euro opgebracht. Vorig jaar had de actie ongeveer drie miljoen opgehaald na eenzelfde aantal dagen.

21 december 2017: De tussenstand na drie dagen Serious Request 2017 is ruim 1,7 miljoen euro. Vorig jaar had Nederland na drie dagen net iets meer gedoneerd: ruim 1,8 miljoen euro. Met het geld van Serious Request 2017 wil de organisatie families herenigen die door rampen of oorlogsgeweld zijn verscheurd.

20 december 2017: Na de tweede dag van Serious Request heeft de 3FM-actie ruim 1,1 miljoen euro (1.173.214) opgebracht. De opbrengst gaat dit jaar naar het herenigen van families die elkaar door een oorlog of ramp zijn kwijtgeraakt. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren en vooral in landen als Nigeria, Congo en Nepal leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen.

19 december 2017: De opbrengst op de eerste dag van Serious Request 2017 heeft meer dan 9 ton (917.633 euro) opgebracht. Dat is iets minder dan de bijna 1,1 miljoen euro van vorig jaar. De opbrengst gaat dit jaar naar het herenigen van families die elkaar door een oorlog of ramp zijn kwijtgeraakt.

De tweede slaapgast is Andre Hazes, die de nacht van 19 op 20 december in het Glazen Huis in Apeldoorn blijft slapen. Kim Feenstra was de allereerste slaapgast van 3FM Serious Request 2017.

18 december 2017: Vanavond worden Domien, Angelique en Sander opgesloten in het Glazen Huis in Apeldoorn voor 3FM Serious Request 2017. Om 20:00 uur worden ze in het Glazen Huis worden opgesloten door niemand minder dan Frans Timmermans. De tv-uitzending op NPO 3 begint om 19:25 en daar volg je live hoe het er in Apeldoorn aan toe gaat.

15 december 2017: Tijdens 3FM Serious Request trekt er iedere nacht een BN’er in het Glazen Huis. Dit doen ze om onze dj’s te ondersteunen, geld binnen te halen en om er simpelweg een nóg groter feestje van te maken.

Naast Robert ten Brink, Jan Kooijman, Marieke Elsinga en Kraantje Pappie is André Hazes de vijfde slaapgast van 3FM Serious Request 2017.

Nieuw dit jaar: doneer je verlopen OV-chipkaart. Een OV-chipkaart gaat 5 jaar mee. Na 5 jaar moet je je kaart vervangen. Op veel oude, verlopen OV-chipkaarten staat nog geld. Dit jaar kun je met het geld van je OV-chipkaart die langer dan een jaar is verlopen doneren aan 3FM Serious Request.

14 december 2017: Ben of ken jij een statiegeldfles? Dan zoeken we jou! Kom tijdens 3FM Serious Request met zoveel mogelijk statiegeldflessen onder je arm naar Apeldoorn en lever ze in op het Flestivalterrein. De opbrengst van al deze plastic rakkers gaat natuurlijk naar het Rode Kruis.

Doorzoek je huis, vraag het aan al je buren, plunder de rommelkast op je school of kantoor… Wat je ook doet, zorg dat je lekker veel lege statiegeldflessen vindt! En kom dan gezellig naar Apeldoorn voor een bezoekje naar het Glazen Huis, want daar kun je al die flessen inleveren op het Flestivalterrein!

Van 18 tot en met 24 december kun je ze allemaal inleveren in het Oranjepark in Apeldoorn, wat in deze week dus omgedoopt is tot het Flestivalterrein. Kom tussen 09:00 uur en 21:00 uur langs met je buit om de stapel flessen zo hoog mogelijk te maken.

12 december 2017: Naast Robert ten Brink, Jan Kooijman en Marieke Elsinga is Kraantje Pappie de vierde slaapgast van 3FM Serious Request 2017 in de nacht van 23 op 24 december.

Nieuw dit jaar tijdens 3FM Serious Request is het grote podium op het Marktplein dat iedere avond gevuld is met een dikke line-up. Recht tegenover het Glazen Huis kun je hier iedere avond genieten van de tofste artiesten. Wie? Nou onder andere Chef’Special, De Jeugd Van Tegenwoordig en Oliver Heldens.

11 december 2017: Serious Request krijgt dit jaar hulp van zeventien bekende Nederlandse YouTubers, die geld gaan inzamelen voor 3FM Serious Request. Op vrijdag 22 december zijn NikkieTutorials, Cinemates, OnneDi, BeautyNezz, Furtjuh en Prankster te vinden bij het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn.

Fans krijgen de mogelijkheid hun favoriete YouTube-idool te ontmoeten en met hen op de foto te gaan, uiteraard tegen betaling. Andere YouTubers die hun fanbase oproepen voor een meet & greet zijn Jeroen van Holland, Jessie Maya, BENR, Gewoon Thomas, Quinsding, Vera Camilla, Stuntkabouter en Croco Jill. Kaarten

10 december 2017: Het Glazen Huis krijgt dit jaar een metamorfose. Voor het eerst in de geschiedenis van 3FM Serious Request is het Glazen Huis een huis met twee verdiepingen. Een extra verdieping waar je onder andere een werkkamer en een sport- en spelkamer kunt vinden.

Daarnaast is het huis dit jaar écht een glazen huis, aangezien bijna het hele huis van glas is. Om zo het publiek en de mensen die langskomen echt het gevoel te geven dat je dichterbij staat dan ooit. Alles is zichtbaar. Oké, behalve de wc misschien…

Op de laatste dag van 3FM Serious Request krijgen Domien, Angelique en Sander extra hulp van andere dj’s om ze er doorheen te slepen. Er wordt hulp geboden vanuit NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5.

9 december 2017: Tijdens 3FM Serious Request trekt er iedere nacht een BN’er in het Glazen Huis. Dit doen ze om onze dj’s te ondersteunen, geld binnen te halen en om er simpelweg een nóg groter feestje van te maken. Naast Robert ten Brink en Jan Kooijman is Marieke Elsinga de derde slaapgast van 3FM Serious Request 2017.

1 augustus 2017: Voor de veertiende editie van 3FM Serious Request wordt het Glazen Huis opgebouwd op het Marktplein in Apeldoorn. Dit is de eerste keer dat het Glazen Huis in de provincie Gelderland staat.

3FM-dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn maken van 18 tot en met 24 december non stop radio vanuit het Glazen Huis, zijn online en op tv te volgen, en roepen heel Nederland op om in actie te komen.

In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

In conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

24 december 2016: Het Glazen Huis stond in 2016 in Breda, Noord-Brabant. 3FM Serious Request 2016 heeft een bedrag van € 9.257.000,- ingezameld voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking. Het is fantastisch dat zoveel Nederlanders zich elk jaar inspannen om geld in te zamelen voor een stille ramp en het duidelijk is dat iedereen geeft wat hij of zij kan.

24 december 2015: Mooi hoor. Serious Request in Heerlen heeft iets meer dan 7,5 miljoen euro opgebracht: € 7.562.985. De opbrengst gaat dit jaar naar kinderen en jongeren in landen als Syrië, Zuid-Sudan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

De dj’s Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering lieten zich dit jaar opsluiten in het Glazen Huis in Heerlen voor de twaalfde editie van Serious Request. Het definitieve bedrag dat is opgehaald wordt later door het Rode Kruis bekend gemaakt.

De acties van twaalf edities van Serious Request hebben sinds de start in 2004 in het Glazen Huis in Utrecht het enorme bedrag van 84.007.889 euro opgebracht.

Het Glazen Huis wordt volgend jaar opgebouwd in Breda. In de week voor kerst komen opnieuw drie DJ’s in actie voor Serious Request 2016.

14 juni 2015: De DJ’s in het Glazen Huis in Heerlen zetten zich in december 2015 samen met Nederland in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog.

13 juni 2015: Serious Request 2014, de elfde editie, heeft minder opgebracht dan gedacht. Uit de jaarrekening van het Rode Kruis blijkt dat er geen 12.380.438 euro binnen is gekomen, maar zo’n 11,8 miljoen euro. Het Rode Kruis heeft besloten 380.000 euro uit andere middelen bij te leggen, om het bedrag aan te vullen. Zie: 3FM Serious Request alle jaren in vogelvlucht

27 mei 2014: 3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

24 december 2013: Dj’s Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg hebben tijdens de tiende editie van Serious Request 2013 in het Glazen Huis in Leeuwarden een recordbedrag van 12.302.747 euro opgehaald.

12 juni 2013: 3FM Serious Request 2013 vraagt aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.

22 juni 2012: De definitieve cijfers zijn bekend. Serious Request 2012 heeft 1,5 miljoen euro meer opgehaald dan was voorspeld. De eindopbrengst is maar liefst 13,8 miljoen euro: € 13.839.731.

24 december 2012 21:00 uur: Geweldig, super, top. Een nieuwe recordopbrengst voor Serious Request dit jaar. De eindstand van Serious Request 2012 in Enschede is maar liefst 12.2 miljoen euro: €12.251.667.

Ter vergelijking: vorig jaar was de eindstand van Serious Request 2011 iets meer dan 8,6 miljoen euro: €8.621.004. Super gedaan Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom. Het Rode Kruis kan dus een enorm bedrag besteden aan het terugdringen van babysterfte. Zie ook: Hoeveel  verdient de directeur van het Rode Kruis

“Maste sjen, it geht oan!” Het Glazen Huis staat in 2013 op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het Wilhelminaplein staat in Leeuwarden ook bekend als Zaailand. Leeuwarden is 3FM Serious Request stad 2013.

Met de opbrengst van dit jaar komt de totaalopbrengst van alle internationale Glazen Huizen in de afgelopen 9 jaar op ruim 100 miljoen euro. Het 3FM initiatief, waarbij aandacht wordt gevraagd en geld wordt ingezameld voor een stille ramp, kende dit jaar edities in Zweden, Zwitserland, Kenia en Zuid-Korea. Vorige jaren deed men ook in België mee.

Alle hoogtepunten van dag 7, maandag 24 december, verzameldVeiling TV: alle video’s van maandag 24 decemberDe cheques van de finaledag op een rijTop 10 meest aangevraagde platen van Serious Request 2012

24 december 2012 18:00: De laatste tussenstand van 3FM Serious Request 2012 is bekend: € 8.477.429 en dat is bijna net zoveel als de recordopbrengst van 8,6 miljoen vorig jaar. Ter vergelijking: vorig jaar was de tussenstand rond dit tijdstip op de laatste dag van Serious Request 2011 € 5.992.772.

Gaat Serious Request dit jaar de 10 miljoen euro halen? Vorig jaar werd een recordbedrag van 8,6 miljoen euro opgehaald. Vanavond als Giel, Michiel en Gerard om 21:12 uur het Glazen Huis in Enschede weer mogen verlaten weten we hoeveel geld het Rode Kruis uiteindelijk kan besteden voor het terugdringen van babysterfte. Zie ook: Hoeveel  verdient de directeur van het Rode Kruis

24 december 2012: Het is zover. De laatste nacht in het Glazen Huis in Enschede is voorbij en de finaledag van Serious Request 2012 is aangebroken. Dat betekent ongetwijfeld een stortvloed van cheques met enorme bedragen.

Caro Emerald, Kane, Kensington, Ilse de Lange, The Opposites, Bingo Players, Go Back To The Zoo en Laura Jansen treden maandag 24 december vanaf 16:00 uur op tijdens de officiële afsluiting van de 3FM inzamelingsactie: De Eindshow 3FM SR12 op de Oude Markt in Enschede. De finale van 3FM Serious Request wordt live uitgezonden op 3FM, 3FM.nl en op televisie (Ned 3).

Nachtcompilatie zondag 23 december op maandag 24 decemberAlle hoogtepunten van dag 6, zondag 23 december, verzameld

23 december 2012: Geweldige laatste tussenstand vanuit het Glazen Huis in Enschede. Morgen horen we de einduitslag van 3FM Serious Request 2012 en hoeveel geld het Rode Kruis uiteindelijk kan besteden voor het terugdringen van babysterfte. De tussenstand van zondag 23 december bedraagt maar liefst € 6.142.180. Super!

Ter vergelijking: vorig jaar met de uiteindelijke recordopbrengst van 8,6 miljoen euro was de tussenstand op de 23e december 3.581.305 euro.

Nachtcompilatie van zaterdag 22 op zondag 23 december – Alle hoogtepunten van dag 5, zaterdag 22 december, verzameld – Veiling TV: alles van zondag 23 december

22 december 2012: Serious Request 2012 gaat als een speer. Wat een geweldige tussenstand weer. Na vier dagen Serious Request 2012 staat de teller al op € 4.292.293. Vorig jaar noteerden we na vier dagen Serious Request een bedrag van 1.972.140 euro.  Gaat Serious Request dit jaar de 10 miljoen euro halen? Nog een paar dagen en dan weten we het antwoord.

Nachtcompilatie vrijdag 21 op zaterdag 22 december – Alle hoogtepunten van dag 4, vrijdag 21 december, verzameld – Veiling TV: alles van zaterdag 22 december

21 december 2012: Geweldig! Een tussenstand van bijna 3 miljoen euro. De tussenstand na drie dagen 3FM Serious Request 2012 is maar liefst € 2.958.873. Ter vergelijking: vorig jaar met de recordopbrengst van ruim 8,6 miljoen euro vorig jaar was dat 1.203.941 euro.

Dit jaar is er dus na drie dagen al bijna drie keer zoveel ingezameld. Dat ziet er dus goed uit voor een nieuwe recordopbrengst. Gaat Serious Request dit jaar de 10 miljoen euro halen? Nog een paar dagen en dan weten we het antwoord. De Kom In Actie website geeft overigens nog steeds een verkeerd bedrag aan dat nu is opgehaald.

Nachtcompilatie donderdag 20 december op vrijdag 21 december – VeilingTV: alles van vrijdag 21 december – Alle hoogtepunten van dag 3, donderdag 20 december, verzameld

20 december 2012: Wow, wow, wow! De tussenstand van 3FM Serious Request 2012 is op dit moment maar liefst € 1.752.907. Ter vergelijking: vorig jaar met de totale recordopbrengst van maar liefst 8.621.004 euro was dat 662.868 euro. Dus 3FM Serious Request 2012 ligt goed op schema om dit jaar een nieuwe recordopbrengst te gaan halen.

Mooie actie weer van Caro Emerald om Serious Request 2012 te steunen. Je kunt op de 3FM Serious Request veilingsite bieden op een compleet verzorgde trip voor twee personen naar het concert van Caro Emerald in de Royal Albert Hall in London op maandag 11 maart 2013, inclusief vlucht & hotel. Bied nu op Caro Emerald in Londen en kijk hier even hoe jij kunt helpen.

Nachtcompilatie woensdag 19 december op donderdag 20 december – Alle hoogtepunten van dag 2, woensdag 19 december, op een rij – VeilingTV: alles van woensdag 19 december – VeilingTV: alles van donderdag 20 december

19 december. Zo, dat is een geweldig begin. De tussenstand na één dag Serious Request 2012 is €910.608. Vorig jaar stond de teller na de eerste dag op 295.382 euro. Eerlijkheidshalve moet wel worden vermeld dat er al veel geld was binnengekomen voordat Serious Request 2012 officieel van start ging.

Alle hoogtepunten van dag 1, dinsdag 18 december, op een rij – Bekijk de Glazen Huizen van binnen

18 december. Zo, het Glazen Huis in Enschede zit op slot. Carice van Houten draaide resoluut de sleutel om nadat ze eerst nog even de Oude Markt in Enschede op stelten had gezet. De drie 3FM DJ’s Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom gaan van start met Serious Request 2012. Er is nu al € 540.100,90 opgehaald.

Je kunt 3FM Serious Request 2012 natuurlijk ook volgen via de webcam of via 3FM. Volg 3FM Serious Request 2011 op de voet via Twitter: @SeriousRequest@3FM, @gerardekdom, @Giel3fm en @MichielVeenstra En natuurlijk gebruik je de hashtag #SR12 als je mee wilt praten. Ga goed voorbereid de week in en downloadt de 3FM Serious Request  app. Uiteraard is Serious Request ook op Facebook en Hyves. Pas nu jouw profielfoto aan op Facebook, Twitter of Hyves en laat zien dat je Serious Request 2012 steunt: Let’s Hear It For The Babies.

Wie blijven er dit jaar slapen in het Glazen Huis in Enschede? Op 18 december is Frans Bauer slaapgast bij 3FM Serious Request. Op 19 december neemt Gers Pardoel neemt de DJ’s mee naar dromenland. Op 20 december blijft Roel ‘The Man’ van Velzen slapen in het Glazen Huis.

Op 21 december komt Sanne Hans optreden en blijft dan slapen. Op 22 december is het de beurt aan Johnny de Mol om een nachtje te blijven slapen in het Glazen Huis. De laatste slaapgast van Serious Request 2012 in het Glazen Huis in Enschede is Ilse DeLange die in de nacht van 23 op 24 december blijft slapen.

17 december 2012: In Zweden beginnen ze traditioneel een week eerder met hun versie van Serious Request: Musikhjälpen oftewel ‘Jouw Muziek Helpt’. Het totaalbedrag aan het eind van de week: 23,3 miljoen kronen. Dat is omgerekend 2,66 miljoen euro. Dit jaar gaat het geld naar kinderen in sloppenwijken zodat die toegang krijgen tot schoon drinkwater.

Ook elders in de wereld doet men mee. In Zuid-Korea hebben ze dit jaar voor het eerst Serious Request georganiseerd. De Zuid-Koreanen hebben dit jaar voor het eerst een Glazen Huis in de hoofdstad Seoul neergezet om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Met de eerste Zuid-Koreaanse Serious Request werd gelijk een behoorlijk bedrag binnengehaald om wereldwijd babysterfte terug te dringen. Het gaat om 411.634.460 Won, dat is omgerekend zo’n 293.000 euro. Een prachtig bedrag dus!

In Kenia doet men dit jaar ook weer mee met een Glazen Huis in Nairobi. Het thema is dit jaar Vote4Peace – Vote4Kenya. Zie: Serious Request Kenia 2012 from 19th – 24th December Vote4Peace Vote4Kenya: Request A Song 4 Peace

20 november 2012: 3FM Serious Request kan alleen maar bestaan met behulp van genereuze bijdrages van luisteraars, bedrijven en gulle partners. Je kunt van alles doen als particulier, vereniging, als muzikant/band, als MKB-bedrijf, groot bedrijf, organisatie, instelling of als school. Bedenk iets leuks, moois, goeds en meld je aan op Kom in actie. Er is nu  al € 49.760,23 opgehaald!

14 november 2012:  Zo, de eerste slaapgast is al weer bekend. Ilse DeLange blijft slapen in het huis op de laatste nacht in Enschede en treedt, net als de Opposites, op bij de eindshow van de 9e editie van 3FM Serious Request.

13 november 2012: De bewoners van het Glazen Huis in Enschede zijn bekend. De 3FM DJ’s Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom zijn vanaf dinsdag 18 december tot en met 24 december 2012 de bewoners van het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Giel Beelen betrekt voor de zevende keer het Glazen Huis. Hij zat al in Utrecht, Breda, Groningen en Eindhoven opgesloten en dit jaar in Enschede. Na zijn verblijf in het Glazen Huis in 2007 in Den Haag keert Michiel Veenstra in Enschede weer terug.  Voor Gerard Ekdom wordt het de achtste keer dat hij in het Glazen Huis word opgesloten.

De Oude Markt in Enschede ligt centraal in Enschede, op enkele minuten lopen van NS station Enschede. Wie de drie DJ’s op 18 december gaat opsluiten in Het Glazen Huis in Enschede blijft nog even de vraag.

3FM Serious Request 2012 vraagt dit jaar aandacht voor de allerkleinsten: Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Ruim 5,5 miljoen baby’s sterven wereldwijd elk jaar binnen een maand na de geboorte of voor en tijdens de bevalling. Babysterfte is een stille ramp die zich elke 6 seconden voltrekt. Oorzaak is het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding. Terugdringen van babysterfte is het doel van 3FM Serious Request 2012. Tijdens de actieweek gaan de DJ’s van 3FM, samen met hun luisteraars, geld in zamelen voor het Rode Kruis.

28 april 2012: “Maste sjen, it geht oan!” Het Glazen Huis staat in 2013 op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het Wilhelminaplein staat in Leeuwarden ook bekend als Zaailand. Leeuwarden is 3FM Serious Request stad 2013.

10 januari 2012: Geweldig. De totaalopbrengst van alle Glazen Huizen bij elkaar in Kenia, Zwitserland, België, Zweden en Leiden is bijna 23 miljoen euro: 22.940.773 euro, een nieuw record.

3FM Serious Request 2011 heeft alle records gebroken. Niet alleen de eindstand van  8.621.004 euro was een record, ook zijn er meer mensen bereikt dan ooit. 3FM Serious Request 2011 bereikte een recordaantal van 11,8 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder via radio, tv, internet en mobiele telefoons: 6,9 miljoen luisteraars, 7,8 miljoen kijkers, 1,6 miljoen unieke bezoekers op 3FM.nl. Dit is 82% van alle Nederlanders van 10 jaar en ouder. In 2010 was dit 79%. De bekendheid van de crossmediale inzamelingsactie in 2011 is 86 procent.

24 december 22:00 uur: Zo,  Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Timur Perlin zijn uit het Glazen Huis op de Beestemmarkt in Leiden en zijn inmiddels onderweg naar de Lammermarkt in Leiden voor het grote moment. De bekendmaking van de opbrengst van 3FM Serious Request 2011: 8.621.004 euro. Een nieuw record.

Het Rode Kruis kan in elk geval ruim 8,5 miljoen euro in ontvangst nemen om moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog en conflict te ondersteunen. Een stille ramp die wereldwijd ruim 10 miljoen moeders treft. Waarschijnlijk loopt het bedrag nog wel iets op. Vorig jaar kwam er na de slotdag nog 4 ton bij, dus een totaalopbrengst van rond de 9 miljoen euro voor 3FM Serious Request 2011 #SR11 zit er dik in. Geweldig resultaat dat waarschijnlijk moeilijk te overtreffen zal zijn, maar je weet het natuurlijk nooit. Volgend jaar staat het Glazen Huis in Enschede voor 3FM Serious Request 2012 #SR12

De Glazen Huis actie in Zweden, Musikhjälpen, dat ongeveer ‘Jouw Muziek Helpt’ betekent, heeft iets meer dan 2 miljoen euro De Glazen Huis actie in Zwitserland, Jeder Rappen Zählt, wat zoveel betekent als elk kwartje telt, heeft ruim vijf miljoen euro opgeleverd en de Glazen Huis actie in België, Music 4 Life, heeft 7.1 miljoen euro opgeleverd.

17:45 uur: Een paar uur voor de finale van het Glazen Huis 2011 in Leiden maakt 3FM zenderbaas Wilbert Mutsaers de laatste en ongelofelijke tussenstand van bijna 6 miljoen euro bekend: 5.992.772 euro.

24 december 2011: Uniek. Voor het eerst in de historie is er een derde brievenbus in het Glazen Huis gezaagd. De rij mensen die nog even een bedrag willen geven voor 3FM Serious Request 2011 is oneindig en het is natuurlijk wel de bedoeling dat iedereen zijn geld of cheque kwijt kan voor de deuren van het Glazen Huis vanavond om 21:00 uur weer open gaan.

De laatste dag van 3FM Serious Request betekent vaak heel veel cheques met enorme bedragen bij de brievenbus. Wordt nog spannend of de eindstand van 7,5 miljoen euro van vorig jaar wordt overtroffen, maar alles wijst op een nieuw record voor 3FM Serious Request 2011. Om 22:00 uur weten we wat de totale opbrengst is.

Mooi om te zien dat onze zuiderburen in hun versie van het Glazen Huis het geweldig hebben gedaan. De eindstand van de Glazen Huis actie in België, Music 4 Life 2011, is bekend gemaakt. Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn van StuBru zamelden ruim 7 miljoen euro in: 7.142.716 euro.

De Glazen Huis actie in Zweden, Musikhjälpen, dat ongeveer ‘Jouw Muziek Helpt’ betekent, heeft maar liefst 18 miljoen kronen opgeleverd en dat is iets meer dan 2 miljoen euro De Glazen Huis actie in Zwitserland, Jeder Rappen Zählt, wat zoveel betekent als elk kwartje telt, heeft 6,2 miljoen Zwitserse Franken opgeleverd. Dat is ruim vijf miljoen euro!

23 december: Geweldige laatste tussenstand vanuit het Glazen Huis in Leiden. Morgen horen we de einduitslag van 3FM Serious Request 2011 en hoeveel geld het Rode Kruis uiteindelijk kan besteden voor de moeders in nood. De tussenstand van vrijdag 23 december bedraagt ruim 3,5 miljoen euro:  3.581.305 euro. Ter vergelijking: vorig jaar met de totale recordopbrengst van bijna 7,5 miljoen euro was dat ruim 4,5 ton minder: 3.128.049 euro.

22 december 2011: Ongelofelijk, maar de 2 miljoen euro is al bijna bereikt. De tussenstand van donderdag 22 december bedraagt 1.972.140 euro. Ter vergelijking: vorig jaar met de totale recordopbrengst van bijna 7,5 miljoen euro was dat ongeveer 2 ton minder: 1.755.088 euro. Een geweldig moment op donderdagmiddag ging de zaag het huis in om een tweede brievenbus te zagen. De bestaande brievenbus raakte verstopt. Te gek natuurlijk.

21 december 2011: Super, te gek, het gaat fantastisch. De tussenstand van woensdag 21 december bedraagt 1.203.941 euro. Ter vergelijking: vorig jaar met de totale recordopbrengst van bijna 7,5 miljoen euro was dat net iets meer dan 1 miljoen euro: 1.004.986 euro.

20 december 2011: Geweldig. De tussenstand van dinsdag 20 december bedraagt 662.868 euro. Ter vergelijking: vorig jaar met de totale recordopbrengst van bijna 7,5 miljoen euro was dat 494.024 euro. Dus 3FM Serious Request 2011 ligt goed op schema om dit jaar een nieuwe recordopbrengst te gaan halen.

Vandaag is Caro Emerald op bezoek in het Glazen Huis. Ze komt niet alleen maar neemt haar volledige band mee, en dan is het meteen gezellig druk. Caro laat het niet alleen bij zingen. Ze had ook nog ‘n exclusieve trip plus ‘n comcert in Londen bij zich voor op de veiling. Wie wil dat nou niet! Dit en natuurlijk veel meer mooie items staan op de 3 FM Serious Requst Veiling. Dus bieden maar.

This One’s for Mama: Tuurlijk kan iedereen weer een plaat aanvragen op vraag een plaatje aan. Timur verzoekt je om je aangevraagde plaat op te dragen aan je eigen moeder. Wil je dat doen? Vul dan je motivatie in onder vermelding ‘Deze is voor mama’. Misschien belt Timur je dan. Rechtstreeks doneren aan 3 FM Serious Request zonder een plaat aan te vragen kan natuurlijk ook.

Verder kun je natuurlijk ook een eigen actie starten om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request 2011. Of gewoon meedoen met één van de andere acties Meters voor Mama’s – Koop iets in de 3 FM Serious Request Webshop – Doe mee aan de 3 FM Serious Requst Veiling – Zamel statiegeldflessen in – Koop het T-shirt (van TV).  De opbrengst van deze single gaat naar 3FM Serious Request 2011: Almost Midnight (wake up, unite!) by NightTyme.

19 december 2011: Zo, de eerste dag en nacht met Krystl in het Glazen Huis in Leiden zit erop, dus is het hoog tijd voor een eerste tussenstand. De opbrengst-teller staat op 295.382 euro. Dat is zo’n 20.000 euro meer dan vorig jaar op de eerste dag van het Glazen Huis in Eindhoven. Daar werd in totaal bijna 7,5 miljoen euro ingezameld, een record.

De Glazen Huis actie in Zweden, Musikhjälpen, dat ongeveer ‘Jouw Muziek Helpt’ betekent, heeft maar liefst 18 miljoen kronen opgeleverd en dat is iets meer dan 2 miljoen euro De Glazen Huis actie in Zwitserland, Jeder Rappen Zählt, wat zoveel betekent als elk kwartje telt, heeft 6,2 miljoen Zwitserse Franken opgeleverd. Dat is ruim vijf miljoen euro! De Glazen Huis actie in België, Music 4 Life, heeft 7.1 miljoen euro opgeleverd.

18 december: Op 18 december om exact 21:00 uur start Het Glazen Huis 2011 op de Beestenmarkt in Leiden. Snow Patrol speelt in Leiden op de eerste dag van 3FM Serious Request. Snow Patrol voorman Gary Lightbody doet dit jaar de deur van het Glazen Huis op slot. Op kerstavond (24 december) wordt de deur weer geopend voor Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Timur Perlin.

Wil je erbij zijn dan kun je het beste met de trein komen. De Beestenmarkt, waar het Glazen Huis staat en de Lammermarkt, waar de eindshow is, liggen beide vlakbij het station. Je kunt 3FM Serious Request 2011 natuurlijk ook volgen via de webcam of via 3FM. Volg 3FM Serious Request 2011 op de voet via Twitter: @SeriousRequest,  @3FM@Timur3FM@gerardekdom@coen3FM En natuurlijk gebruik je de hashtag #SR11 als je mee wilt praten. Ga goed voorbereid de week in en downloadt de 3FM Serious Request  app. Uiteraard is Serious Request ook op Facebook en Hyves.

Nu Giel zelf niet in Het Glazen Huis zit, heeft hij tijd voor andere projecten, want hij blijft natuurlijk betrokken bij Serious Request. Zo gaat de ochtend-jock dit jaar het land in met een heus circus: Circus Request. In vijf verschillende steden in Nederland verzorgt hij dan ‘s avonds diverse optredens, waarvan de opbrengst netjes in Leiden wordt afgeleverd. Circus Request is maandag 19-12 in Fenix in Sittard, dinsdag 20-12 in Metropool in Hengelo, woensdag 21-12 in Luxor Live in Arnhem, donderdag 22-12 in Vera in Groningen en vrijdag 23-12 in 013 in Tilburg.

15 december 2011: Steun Moeders Getroffen door Oorlog en Conflict is het doel van Serious Request 2011. Net zoals andere jaren blijft er elke nacht een andere slaapgast in het Glazen Huis slapen die de DJ’s wakkerhouden en geld ophalen voor 3FM Serious Request 2011: This One’s for Mama.

De Zweedse en Zwitserse Serious Request zijn al op 12 december van start gegaan. In België gaat Music 4 Life op 17 december van start. En in Kenia gaat Ghetto Radio op 19 december van start met Request Ngoma.

De slaapgasten geven schwung aan die koude 3FM Serious Request nachten. Langzaam maar zeker worden nu de huisgenoten van de DJ’s bekend die een voor hen de nachten kleur gaan geven. De lijst wordt nog langer, maar tot nu toe zijn er vijf namen opgedoken. Irene Moors maakte bekend dat ze bleef slapen en ook Britt Dekker maakte dit nieuws, op geheel eigen wijze, wereldkundig. Jurgen Rayman komt een nachtje langs, Waylon bleeft een nacht slapen en ook zangeres Krystl blijft een nachtje slapen.

Irene Moors blijft een nacht slapen – Britt Dekker blijft een nacht slapen Jurgen Raymann blijft een nacht slapen – Waylon blijft een nacht slapen – Krystl blijft een nacht slapen

This One’s for Mama: Tuurlijk kan iedereen weer een plaat aanvragen op vraag een plaatje aan. Timur verzoekt je om je aangevraagde plaat op te dragen aan je eigen moeder. Wil je dat doen? Vul dan je motivatie in onder vermelding ‘Deze is voor mama’. Misschien belt Timur je dan… Rechtstreeks doneren aan 3 FM Serious Request zonder een plaat aan te vragen kan natuurlijk ook.

Verder kun je natuurlijk ook een eigen actie starten om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request 2011. Of gewoon meedoen met één van de andere acties Meters voor Mama’s – Koop iets in de 3 FM Serious Request Webshop – Doe mee aan de 3 FM Serious Requst Veiling – Zamel statiegeldflessen in – Koop het T-shirt (van TV)

Ook dit jaar komen er weer allerlei muziekgasten langs in het Glazen Huis in Leiden. Muziekgasten: Live Request voor Birdy, Racoon en Smiths & Burrows. Miss Montreal komt ook! Tot nu toe zijn in totaal vijf namen bekendgemaakt die de donkere kerstavond van 24 december verlichten met muziek tijdens eindshow 3FM Serious Request 2011: Kraak en Smaak, Armin van Buuren, Racoon, Waylon en DI-RECT.

Tuurlijk kun je 3FM Serious Request 2011 volgen op je telefoon. Zorg ervoor dat je de juiste apps op je telefoontje hebt staan, dan kun je heel 3FM Serious Request per seconde volgen. Tijdens je werk, tijdens de les, in de trein, op de wc…. Het maakt niet uit waar je bent of wat je doet, je hoeft helemaal niets te missen van 3FM Serious Request. Zorg er gewoon voor dat je de app hebt! Ga goed voorbereid de week in en downloadt die app alvast. Je vindt de 3FM app voor iPhone en iPad hier. Volg 3FM Serious Request op de voet via Twitter @SeriousRequest, @3FM@Timur3FM, @gerardekdom, @coen3FM, Facebook en Hyves En natuurlijk gebruik je de hashtag #SR11 als je mee wilt praten.

Pimp je profielfoto op Twitter, Facebook of Hyves en pas hem aan naar een speciale This One’s For Mama variant als je de actie steunt. Laat aan jouw followers blijken dat je achter 3FM en het Rode Kruis staat en de actie 3FM Serious Request steunt. Pas je profielfoto aan op je Twitter-, Facebook- of Hyvesaccount met behulp van deze handige tool: Pas hier je profielfoto aan

De nieuwe single van Ilse DeLange, Doluv2luvu, is het themalied van 3FM Serious Request 2011. Ilse DeLange en 3FM Serious Request gaan way back. Zo bezorgde ze Giel al eens een onvergetelijke nacht in het Glazen Huis en als vriendin van 3FM volgt ze de actie elk jaar op de voet.

Afgelopen jaar gingen de DJ’s en de mensen op het plein helemaal los op ‘Hello!’ van Martin Solveig. Dat wilde Ilse ook wel en het idee was geboren: Samen met haar Amerikaanse topproducer Matthew Wilder (produceerde o.a. No Doubts Tragic Kingdom) stortte ze zich op haar missie om ook zo’n upbeat themalied te maken.

De single Doluv2luvu maakte Ilse niet alleen om de spirit tijdens de actie erin te houden, maar ook voor het geld. Dat houdt ze natuurlijk niet zelf, het gaat naar de mama’s waar 3FM Serious Request dit jaar geld voor ophaalt. De single is te downloaden op iTunes.

15 november 2011: Voor de achtste editie van 3FM Serious Request laten de drie DJ’s Timur, Gerard en Coen zich van 18 tot en met 24 december 2011 opsluiten in het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden.

Ze eten die dagen niets en maken radio en TV met één doel: Zoveel mogelijk aandacht vragen en geld inzamelen moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog en conflict. Een stille ramp die wereldwijd ruim 10 miljoen moeders treft.

3 november 2011: 3FM-dj Giel Beelen doet dit jaar niet mee aan het Glazen Huis.  Hij gaat zich dit jaar op een andere manier inzetten voor het Rode Kruis. Tijdens Serious Request trekt Giel door het land met zijn Rode Kruis Tocht en gaat iedere avond een avondvullend bont programma maken.

Op maandag 14 november wordt in de ochtendshow van Giel Beelen bekend gemaakt welke drie dj’s dit jaar het Glazen Huis in Leiden in zullen gaan. Het Glazen Huis staat dit jaar op het water van de Oude Singel tussen de Beestenmarkt en de Turfmarkt in Leiden.

7 juni 2011: 3FM en het Rode Kruis zetten zich dit jaar tijdens Serious Request 2011  vanuit het Glazen Huis in Leiden in voor moeders die beschadigd zijn door oorlog of conflicten. Ik zou ze de WarMothers willen noemen, afgeleid van het in Nederland zeer bekende WarChild

Samen gaan 3FM en het Rode Kruis zich tijdens Serious Request inzetten om een stille ramp op de kaart te zetten en aandacht te vragen voor moeders die geraakt zijn door oorlog en conflictsituatie. 3FM focust vanuit het Glazen Huis in Leiden tijdens Serious Request 2011 (#SR11) op de kwetsbare, drijvende kracht van gezin.

In tenminste vijfendertig landen ter wereld lopen moeders ongevraagd vele risico’s door oorlog. Risico hun partner te verliezen door geweld, risico zelf fysiek beschadigd te raken, risico seksueel beschadigd te worden, risico huis en haard te verliezen of het gezin uiteen te zien vallen. Ieder jaar zijn miljoenen moeders met hun kinderen verstoken van huis en haard als gevolg van oorlog en conflicten. Deze vrouwen staan alleen in de zorg voor hun gezin. De nood van deze moeders is onzichtbaar te midden van geweld en conflicten. Deze vrouwen functioneren op de achtergrond en strijden voor de veiligheid, inkomen, verzorging, kinderen, zorg, opvoeding en gezondheid van het gezin. Een moeder die geraakt wordt door oorlog is nergens in beeld. Tijdens oorlog en conflicten zijn moeders de stille kracht van een gezin. Valt zij weg of raakt ze beschadigd, dan raakt het hele gezin ontwricht.

Het Rode Kruis helpt met voedsel, water, een dak, veiligheid en een bestaan en biedt moeders, geraakt door oorlog direct noodhulp, zoals onderdak, voedsel, schoon drinkwater en gezondheidszorg, inclusief psychische hulp bij onder meer seksueel geweld. Daarnaast helpt het Rode Kruis deze bij de zoektocht naar hun familie. Regelmatig worden moeders hoofd van het gezin en daarmee ook kostwinner. Partners zijn door gewapende groepen weggehaald of omgekomen en ze staan alleen voor de zorg voor het gezin. Het Rode Kruis helpt deze moeders door ze op te leiden zodat zij in een inkomen kunnen voorzien en voor kinderen kunnen zorgen.

American War MotherIn Amerika is er al heel lang een organisatie die War Mothers ondersteunt: The American War Mothers was founded in 1917 and was incorporated by an Act of Congress February 24, 1925. We are a perpetual patriotic, 501(c) 4 non-profit, non-political, non-sectarian, non-partisan origination whose members are Mothers of chil dren who have served or ar e serving in the Armed Services during a time of conflict.

Zie ook: The International Day of Peace: A Day of CeasefireDag van de Vrede 2011: Day 4 Peace

29 april 2011: 3FM Serious Request 2012 (#SR12) gaat plaatsvinden in Enschede. De Tukkers kunnen zich opmaken voor een ongekend mooie week vol radio, TV, internet en vermaak op een plein, want het Glazen Huis komt in 2012 naar Enschede. Dit jaar komt het Glazen Huis (#SR11) van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december 2011 te staan in studentenstad Leiden en dat belooft een groot feest te worden.

28 april 2011: In welk dialect gaan de 3 DJ’s in 2012 aangesproken worden bij de microfoon voor het Glazen Huis? Vrijdag 29 april weten we meer, want dan wordt de stad bekendgemaakt waar 3FM Serious Request gaat plaatsvinden in 2012. De genomineerde steden zijn Delft, Enschede, Kerkrade en Sittard-Geleen.

25 maart 2011: Gerard had vandaag Youp van ‘t Hek aan de telefoon. Vlak voor De Help uitkwam maakte Youp bekend dat alle opbrengsten naar 3FM Serious Request 2010 zouden gaan. Tijdens Serious Request kwam Youp himself persoonlijk een cheque met de (voorlopige) opbrengst brengen. En wat voor een opbrengst!  Dat was toen €75.000.  Nu is de definitieve opbrengst bekend. Met zijn eenmalige tijdschrift De Help haalde hij 158,682,75 euro  voor Serious Request op. Zie ook: De Wakkerschudcampagne Schudden Maar: Definitieve Opbrengst De Help is 158,682,75 euro

22 maart 2011: Nou de vraag wie zich nog meer gaan aanmelden is al beantwoord. Enschede, Delft, Kerkrade en Sittard-Geleen presenteerden zich vandaag bij 3FM als mogelijke gastlocatie voor 3FM Serious Request 2012. 3FM bezoekt de komende weken de vier steden om de locaties te bekijken. Die bezoeken evalueert 3FM samen met de ingediende plannen voordat een beslissing wordt genomen. Vrijdag 29 april maakt de publieke popzender bekend in welke stad het Glazen Huis staat in december 2012.

21 maart 2011: Zo, de strijd om het Glazen Huis is al weer losgebarsten. Het Glazen Huis in 2012 wel te verstaan, want dit jaar komt het Glazen Huis van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december 2011 te staan in studentenstad Leiden en dat belooft een groot feest te worden.

Kerkrade wil in 2012 het Glazen Huis van radiozender 3FM. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders bekendgemaakt. Maandenlang heeft de gemeente in het geheim een plan gemaakt om het project naar die stad te halen. De gemeente gaat onder leiding van burgemeester Jos Som en wethouder Tim Weijers een heus bidbook aanbieden bij 3FM. Ben nu al benieuwd welke steden zich nog meer gaan aanmelden voor de edities 2012, 2013, 2014 en daaropvolgende jaren.

24 december 21:45 uur: Te gek. Waanzinnige eindstand van Serious Request 2010 (#SR10). De eindstand is ruim 7 miljoen euro om precies te zijn 7.135.707 euro. Geweldig resultaat en een fantastische steun voor het goede werk van het Rode Kruis, de stille slachtoffers van aids. Giel, Coen en Gerard ontzettend bedankt. Geweldige week en ik ben nu al benieuwd naar Serious Request 2011 (#SR11) in het Glazen Huis in Leiden in 2011.

Voor het eerst moest Serious Request het doen zonder overheidssteun omdat Staatssecretaris Ben Knapen van Ontwikkelingssamenwerking  geen geld wilde uitgeven aan het project vanwege de bezuinigingen. Vorig jaar was de opbrengst in Groningen 4,1 miljoen waar de regering nog eens 3 miljoen euro aan toe voegde, waardoor het eindbedrag ook op 7,1 miljoen uitkwam. Hier nog even een mooi overzicht van de highlights van Serious Request 2010:

Highlights zaterdag 18 decemberHighlights zondag 19 decemberHighlights maandag 20 decemberHighlights dinsdag 21 december Highlights woensdag 22 decemberHighlights donderdag 23 decemberHighlights vrijdag 24 december

Foto’s Serious Request 2010. De slaapgasten, de drukte bij de brievenbus, maar ook de reis van Eric Corton naar Oeganda. Alles is vastgelegd in de fotoboeken: Blader door de foto’s en Bekijk de brievenbus foto’s. De Top Serious Request 2010 is de lijst met de 2.000 meest aangevraagde nummers tijdens 3FM Serious Request 2010 en wordt gedraaid vanaf kerstavond tot oudejaarsavond.  De Tophit van Serious Request 2010 was Hello by Martin Solveig & Dragonette.

24 december 2010: Nog een paar uurtjes en dan zit Serious Request 2010 erop in Het Glazen Huis in Eindhoven. Rond 21.45 uur komen de drie Dj’s op hun tandvlees na zes dagen radiomaken zonder eten het huis uit. Om Giel, Gererad en Coen te bedanken treden Marco Borsato, Alain Clark, Go Back To The Zoo, Ilse deLange, Guus Meeuwis en Bløf geheel belangeloos op tijdens een ongetwijfeld spetterende finaleshow.

Tijdens de finale Request Show wordt ook de opbrengst bekend gemaakt. Een spannend moment dus. Wordt het meer dan vorig jaar toen er in totaal ruim 7 miljoen euro werd ingezameld voor de strijd tegen Malaria. Jij kunt daar ook bij zijn, want iedereen mag komen! Bløf speelt uiteraard ook ‘Wijd Open’, het speciale Serious Request nummer. Van deze finale doen 3FM op radio en BNN/NOS voor televisie gezamenlijk vanaf 19.30 uur live verslag op Nederland 3.

23 december 2010: Een super tussenstand na vijf dagen Serious Request 2010 staat de teller al op ruim 3 miljoen euro. Om precies te zijn 3.128.049 euro. Nog 29 uur te gaan! Vorig jaar was de tussenstand op deze dag 1.740.302 euro.

22 december 2010: Ongelofelijke nieuwe tussenstand. Na vier dagen Serious Request 2010 schoot de teller schoot vandaag als een vuurpijl omhoog. Van €1.004.986 naar, hou je vast €1.755.088!!! Ter vergelijking: vorig jaar was dat op dag vier 1.058.594 euro. Zeven ton meer dus dan vorig jaar!

21 december 2010: Super, de tussenstand na dag 3 is bekend en het is fantastisch. Over het eerste miljoen. Exact 1.004.986 euro. Vorig jaar was de tussenstand op dag 3: 706.174 euro.

20 december 2010: Tatatataaaa, de tussenstand van dag 2 is bekend en niet mis. Bijna een half miljoen! Het gaat heel goed met het inzamelen van geld voor Serious Request 2010. Op dag 2, de maandag , staat de geldmeter op 494.024 euro! Vorig jaar rond deze tijd was dat 428.629 euro. Dus het gaat goed!

19 december 2010: Geweldig! Zondagmiddag was het tijd voor de eerste tussenstand. Maar liefst € 273.745. Ter vergelijking: in 2009 was de eerste tussenstand slechts €244.668.

18 december 2010: Het Glazen Huis is op koninklijke wijze hermetisch afgesloten door hare koninklijke hoogheid prinses Margriet. Als één van de prinsessen van Oranje en erevoorzitter van het Rode Kruis sloot zij om iets over half negen Coen, Giel en Gerard op in het Huis.

Met het Rode Kruis heeft de prinses veel gezien van de aidsproblematiek, vooral in Afrika en daarom is deze actie ook zo belangrijk. Het Rode Kruis helpt met een compleet pakket de stille slachtoffers van aids, maar dat is nog lang niet genoeg. ‘Er is zeker een hele hoop geld nodig,’ benadrukte hare koninklijke hoogheid en één reden die alles omvat: ‘Omdat deze kinderen anders geen toekomst hebben.’

Prinses Margriet kwam niet alleen met de sleutel om de DJ’s op te sluiten, maar ook met een vrij fantastisch veilingitem. Je kunt bieden op een rondleiding door Paleis het Loo. Niets bijzonders? Echt wel! Want niemand minder dan de prinses zelf geeft deze rondleiding en zij neemt de hoogste bieder mee naar de plekken die normaal achter gesloten deuren blijven. ‘Waar we gespeeld hebben, wat voor ondeugende dingen hebben uitgehaald,’ zo beschreef zij het zelf. Check dus die veiling en bied op deze unieke tour door het paleis!

14 december 2010: Mooi hoor. Alweer een lid van de Koninklijke Familie die de deur  gaat sluiten van Het Glazen Huis. Dit jaat is het Prinses Margriet die op 18 december om 20.45 uur Coen, Gerard en Giel opsluit in het Glazen Huis in Eindhoven en daarmee het startsein geeft voor 3FM Serious Request 2010.

Als officiële sluitster van huis treedt Prinses Margriet in de illustere voetsporen van eerdere Glazen Huissluiters: de ex- burgemeester van Utrecht Annie Brouwer-Korf (2004-2005), voormalige minister- president Jan Peter Balkenende (2006),  Prins Willem- Alexander (2007), toenmalige Minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders (2008)  en Prinses Máxima (2009).

Bekijk het Glazen Huis van 2007 in Den HaagBekijk het Glazen Huis van 2008 in BredaBekijk het Glazen Huis van 2009 in Groningen

6 december 2010: Zo, nog even en dan is het weer tijd voor Het Glazen Huis 2010. Dit jaar van 18 tot en met 24 december 2010 in Eindhoven. 3FM Serious Request 2010 voert actie voor de stille slachtoffers van aids, de kinderen die hun ouders hebben verloren aan deze ziekte.

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg laten zich vanaf 18 december 20.00 uur voor de zevende editie van 3FM Serious Request opsluiten in het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven. Ze eten zes dagen niets en maken 24 uur per dag mooie radio en TV met één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stille slachtoffers van aids in Afrika. Dat zijn kinderen. Kinderen die hun ouders verliezen aan aids, verliezen hun toekomst. En daar wil 3FM samen met het Rode Kruis en Stop Aids Now! iets aan doen.

Dit jaar een nieuwe actie om geld in te zamelen waar iedereen aan mee kan doen: Help Bart Helpen. Help Bart de statiegeldman. Die flessen die stof liggen te verzamelen in een hoek van de keuken leveren gewoon nog statiegeld op. Als je ze afstaat aan Bart, dan doneer je aan 3FM Serious Request. Zo doe je nog wat nuttigs met je flessen. Ga jij flessen ophalen met je voetbalclub? Of ga je met je studentenvereniging langs bij de collega’s om al die flessen eens op te halen? Of trommel jij je medescouts op om langs de deuren te gaan voor PET-flessen? Of… of… of…

Als jij een goede actie heb bedacht om zoveel mogelijk flessen in te zamelen, dan wordt het tijd om Bart ‘statiegeldman’ Arens in te schakelen! Vul het formuliertje in en misschien komt hij je in de week van 3FM Serious Request wel langs met de 3FM Van om je flessen in te zamelen. Zie ook: Shake up The Happiness Christmas: Kerst Campagne Coca-Cola voor 3FM Serious Request 2010

SR3FM Serious Request 2010 voert actie voor de stille slachtoffers van aids, de kinderen die hun ouders hebben verloren aan deze ziekte. Kinderen zijn de stille slachtoffers van de aidsproblematiek. Doordat die kinderen hun ouders zijn verloren aan aids staan ze er helemaal alleen voor. Het Rode Kruis wil ze hun toekomst teruggeven. Wereldwijd zijn meer dan 15 miljoen kinderen één of beide ouders verloren aan aids.

Meer dan 15 miljoen kinderen zijn wereldwijd de stille slachtoffers van aids. Niet zozeer alleen omdat ze het zelf misschien hebben opgelopen, maar ook omdat ze hun ouders zijn verloren aan de ziekte en daardoor ineens alleen in de wereld staan. Juist de achtergebleven kinderen zijn de stille slachtoffers. Ze raken vaak via de ouders besmet of verliezen ouders aan de ziekte en daarmee ook de basis voor een normaal leven. Voor deze kinderen, voor deze stille ramp, vraagt 3FM dit jaar aandacht en gaat het samen met het Rode Kruis geld inzamelen.

De weeskinderen hebben geen verzorging, educatie noch voeding. Na de dood van hun ouder(s) blijven kinderen vaak alleen achter omdat opa’s, oma’s, ooms, tantes of buren te arm of te oud zijn om zich over hen te ontfermen. Vaak is het oudste kind in het gezin daarna het gezinshoofd dat belast is met de zorg voor broertjes en zusjes. Ook blijven ze verstoken van enige emotionele ondersteuning, omdat ze vaak door de gemeenschap worden gestigmatiseerd. Aids blijft vaak een taboe. Een lastige situatie op zich, maar helemaal voor kinderen.

Het Rode Kruis wil ervoor zorgen dat deze kinderen een toekomst hebben en voorziet in scholing, in boeken, schooluniformen en schoolgeld. Veel van de opvanggezinnen kunnen hier niet zelf voor zorgen. Meisjes moeten vaak de last dragen voor het overgebleven gezin (de andere kinderen) en kunnen niet naar school. 3FM wil samen met het Rode Kruis zoveel mogelijk van deze kinderen een toekomst bieden.

Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt.

11 mei 2010: De strijd is gestreden. Het Glazen Huis 2010 komt in Eindhoven te staan. Balen voor Leiden dat het Glazen huis niet in 2010 in Leiden kwam te staan, MAAR WEL IN 2011.

1 april 2010: Het Glazen Huis 2010 zal komen te staan in Zwolle, Nijmegen, Leiden of Eindhoven. Amersfoort is inmiddels afgevallen in de “strijd” om het Glazen Huis.

25 december 2009: Ongelofelijk maar waar. Serious Request 2009 heeft ruim 7 miljoen euro opgebracht. Fantastisch resultaat waarmee de strijd tegen malaria zeker een extra impuls zal krijgen.

De eindstand van 3FM Serious Request is bekend. Gerard, Annemieke en Giel haalden met hun 6 daagse radiomarathon maar liefst 7.113.447 euro binnen! Na 156 uren non-stop radiomaken verruilen de 3FM DJ’s het Glazen Huis voor hun eigen vertrouwde huizen. Met trots kunnen ze terugkijken op een onvergetelijke week in Groningen waar het geld 24 uur per dag door de brievenbus heen bleef rollen. Overigens kunt u nog steeds doneren: Doneer Nu Bron: SR09 Zie ook: World Malaria Day 2010

3 december 2009: Zo, het begint inmiddels al een echte traditie te worden en zoals u weet hebben de Leden van de Koninklijke Familie wel iets met tradities. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat Prinses Máxima der Nederlanden ook een keer de deur van Het Glazen Huis op slot komt doen. De Prins van Oranje deed dat ook al eens. Op vrijdag 18 decemberis het om 19 uur zover. Dan draait Prinses Máxima hoogstpersoonlijk de deuren van het Glazen Huis dicht.

Ook de prinses mocht een verzoeknummer doen. Ze wilde welgeteld twee nummers. Wat denkt ze wel niet dat het kost? Het eerste nummer is ‘7 Seconds’ van Youssou N’Dour, omdat hij veel heeft gedaan voor de problematiek van malaria.

Het andere nummer is het laatste nummer van Anouk, ‘Woman’. Ze vind haar muziek geweldig! In de korte tijd dat ze er was bood Maxima ook een veilingitem aan. Je moet hiervoor betalen om te werken, ‘beetje dom’ maar wel voor een goed doel! Dit alles voor NL DOET.

Op NL DOET (voorheen Make a Difference Day) wordt iedereen opgeroepen om als vrijwilliger een steentje bij te dragen aan de samenleving. De Koninklijke familie steekt de handen actief uit de mouwen en de hoogste bieder mag de prinses en kroonprins vergezellen bij hun activiteiten.

3 december 2009: Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt zullen het Glazen Huis in Groningen gaan bewonen! Coen zal als levende kerstkaart het land door gaan en Sander zal elke avond op tv te zien zijn.

De drie 3FM-dj’s gaan zeven dagen lang verzoekplaatjes draaien om geld in te zamelen voor de slachtoffers van malaria. Zie ook de Malaria Foundation International De schokkende feiten op een rij.: Wereldwijd is malaria verantwoordelijk voor 1 tot 3 miljoen doden per jaar; 40% van de wereldbevolking loopt het risico malaria te krijgen; Jaarlijks krijgen 350 tot 500 miljoen mensen malaria; Door malaria sterft iedere 30 seconden een kind; Malaria is de grootste doodsoorzaak van kinderen in Afrika; Malaria kost Afrika 12 miljard dollar per jaar aan gezondheidszorg en verloren productiviteit; Met uw hulp kan malaria goed worden voorkomen en genezen!

Malaria no MoreHet Glazen Huis van 3FM Serious Request is sinds 2004 een jaarlijkse actie voor het goede doel, waarbij drie radio-dj’s zich laten opsluiten. Gedurende die dagen (18 december tot kerstavond) eten zij niets en maken ze 24 uur per dag radio.

Serious Request 2009 sluit mooi aan bij de door Mobillion ontwikkelde social media campagne voor Malaria No More! die vorige week in Nederland werd gelanceerd. Het doel van deze campagne is de bewustwording over de impact van malaria te vergroten en uiteindelijk meer ambassadeurs en donateurs te werven. Hiervoor heeft Mobillion een concept ontwikkeld, waarbij verschillende widgets de virale kracht van sociale netwerken ten volle benutten en maakt Malaria No More! gebruik van bestaande online community’s. De ontwikkeling van deze social media campagne is mede mogelijk gemaakt door steun van NCDO.

Op online community’s als Hyves en Facebook bestaan al diverse netwerken gerelateerd aan malaria. Daarom is besloten om geen nieuwe community op te starten, maar een site teontwikkelen die alle informatie afkomstig van die netwerken over malaria samenbrengt. Op Malaria no More isocial komt een grote variëteit aan informatie samen, onder andere afkomstig van weblogs, Twitter en Hyves. Daarnaast zijn er de laatste foto’s, statistieken over donaties en links naar meer informatie te vinden. Tevens kunnen bezoekers 3 widgets spelen die ze met één muisklik aan hun Hyves-pagina, Facebook account of persoonlijke blog kunnen toevoegen. Door deze drie virale social media widgets (het muggenmeppenspel, Buzz Da Buzz Ringtone en een online video ‘Doneer een klamboe’) bereikt Malaria No More een brede en diverse doelgroep. Ook jij kunt iets doen. NETWERK MEE!

Bezoek de nieuwe Nederlandse website van Malaria No More! en ga naar de NETWERK MEE pagina. Volg Malaria No More! vanaf vandaag op Twitter, sluit je bij Malaria No More! aan op Hyves, Facebook of LinkedIn of speel de widgets. Hieronder nog een filmpje met wat uitleg over malaria

En…..: ZEGT HET VOORT!

49 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  3 december 2009 om 11:27 | Permalink

  “24” Star Kiefer Sutherland Supports Malaria No More

 2. Erik van Erne zegt:

  3 december 2009 om 11:28 | Permalink

  Every Goal Saves a Life: FC Barcelona, Fox Soccer and Fox Sports en Español

 3. Erik van Erne zegt:

  3 december 2009 om 11:29 | Permalink

  David Beckham: Fight Malaria by Donating a $10 Bed Net

 4. L. Hegger zegt:

  3 december 2009 om 13:55 | Permalink

  Kijk ook eens naar Drive Against Malaria, een lean & mean organisatie die concreet malaria bestrijdt in Afrika. De organisatie van David Robertson en Julia Samuel heeft nauwelijks overheadkosten en deelt meer dan een miljoen geimpregneerde muskietennetten uit per jaar. Julia heeft onlangs ook een boek geschreven: Niemand weet waar ik ben. Zie driveagainstmalaria.nl en driveagainstmalaria.org

 5. Hugger zegt:

  8 december 2009 om 06:46 | Permalink

  Sean Parker has a lot of titles associated with his name — Napster Co-Founder, Founding President of Facebook, Chairman and Co-Founder of Causes–and now he’s adding a new one: generous birthday boy.

  Sean Parker is turning 30 (happy birthday Sean!) and he’s rising to the challenge of his third decade with a challenge of his own for you:

  Right now, Sean with match every donation to Malaria No More up to $50,000 made through his Causes Birthday Wish.

  To have your gift matched by Sean Parker, please visit:
  http://apps.facebook.com/causes/birthdays/230754?m=7a97104e

  Here’s what Sean says about his choice to celebrate his birthday by supporting Malaria No More:

  “Malaria is a crisis of epic proportions — a crisis that is invisible to us in the developed world. Out of sight, out of mind. Yet the numbers tell the real story: every 30 seconds a child in Africa dies of malaria, 250 million people are infected every year and nearly one million die of the disease. All this suffering caused by a disease which is entirely preventable, treatable…and ultimately beatable. Malaria has been successfully eradicated from many parts of the world — we need to do our part to eliminate it everywhere. It’s going to take creative, entrepreneurial organizations like Malaria No More to win this war.”

  Join Sean in supporting Malaria No More and have your support doubled on Causes:
  http://apps.facebook.com/causes/birthdays/230754?m=7a97104e

  Thanks for your support,
  The Malaria No More Team

 6. Erik van Erne zegt:

  21 december 2009 om 07:59 | Permalink

  Ziggo boycot Serious Request

  Ziggo heeft besloten het evenement te weren voor haar analoge klantenkring. Belachelijk.

  http://www.molblog.nl/site/bericht/ziggo-misbruikt-serious-request/

 7. Erik van Erne zegt:

  23 december 2009 om 09:32 | Permalink

  Sponsor iWink en steun het Rode Kruis in haar strijd tegen malaria

  Van 18 december t/m 24 december staat het Glazenhuis op de Groninger Grote Markt. Dit initiatief van 3FM steunt ieder jaar in deze week een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Rode Kruis voor de bestrijding van malaria. iWink werkt op 23 december 2009 aan een website in 1 dag voor de Watoto Foundation uit Tanzania (Afrika).

  iWink werkt op 23 december 2009 aan een website in 1 dag voor de Watoto Foundation uit Tanzania (Afrika).

  Deze stichting heeft zich ten doel gesteld om straatkinderen een betere toekomst te bieden. De kinderen leren meerdere ambachten, die ze in hun latere leven kunnen gebruiken om een betere toekomst tegemoet te gaan.

  http://www.iwink.nl/internetbedrijf-iwink/bureau-nieuws/sponsor-iwink-en-steun-het-rode-kruis

 8. Fiel-fan zegt:

  11 mei 2010 om 11:00 | Permalink

  Giel Beelen met rugzakvideo live op zoek naar Glazen Huis

  Dinsdag 11 mei gaat 3FM Giel Beelen op pad door Nederland om een nieuwe plek voor het Glazen Huis te zoeken. Hij is daarbij live te volgen via internet.

 9. Erik van Erne zegt:

  6 december 2010 om 19:45 | Permalink

  Shake up The Happiness Christmas: Kerst Campagne Coca-Cola voor 3FM Serious Request 2010

  Van 6 tot en met 24 december 2010 kan men zijn statiegeldflessen inleveren bij Jumbo en Super de Boer als donatie voor het goede doel van 3FM Serious Request en het Rode Kruis. In deze periode staat bij de emballageautomaat (TOMRA) in ieder Jumbo en Super de Boer filiaal een speciale Coca-Cola display waarin klanten hun statiegeldbonnen kunnen achterlaten.

  Een speciaal Coca-Cola kerstteam gaat van 6 tot en met 24 december met de Coca-Cola kersttruck door Nederland en belt bij 300 duizend huishoudens aan. Als de consument open doet ontvangt hij een 1,5 liter fles Coca-Cola en een kortingsbon met 50 procent korting op de aankoop van een fles Coca-Cola bij Jumbo of Super de Boer. De nieuwe Coca-Cola commercial, in het kader van de Shake up Christmas campagne is vanaf 6 december op televisie en in de bioscoop te zien. Bron: Molblog

 10. Erik van Erne zegt:

  6 december 2010 om 20:06 | Permalink

  Glazen Studentenhuis Haarlemse Hogeschool INHolland haalt 7798 euro op voor Serious Request 2010

  Studenten van Hogeschool INHolland lieten zich drie dagen lang opsluiten in een Glazen Studentenhuis en haalden hiermee maar liefst 7798,14 euro op. Twaalf studenten van de Haarlemse Hogeschool INHolland lieten zich 1, 2 en 3 december opsluiten in hun eigen Glazen Studentenhuis. Met deze actie hebben ze maar liefst 3899,07 euro opgehaald door niets te eten en verzoekplaatjes te draaien. Dit bedrag werd nog eens verdubbeld door de Hogeschool, waardoor het bedrag uitkwam op 7798,14 euro. Doekle Terpstra, de nieuwe voorzitter van INHolland, bevrijdde de studenten persoonlijk uit het Glazen Studentenhuis.

 11. Erik van Erne zegt:

  6 december 2010 om 20:11 | Permalink

  Katja Schuurman Eerste Slaapgast in Glazen Huis 2010 in Eindhoven

  De eerste slaapgast van 3FM Serious Request is bekend. Katja Schuurman neemt haar pyjama mee naar Eindhoven waar ze Giel, Coen en Gerard komt vergezellen. In navolging van haar zus Birgit, die in 2007 al een nachtje doorbracht in het Glazen Huis, is dit jaar Katja Schuurman aan de beurt om tijdens 3FM Serious Request plaats te nemen bij de brievenbus. Dat werd maandagochtend bekend, toen Giel werd verrast door NOS Headlines nieuwslezer Biem Buijs die hem vertelde dat ze de eerste slaapgast mochten gaan bellen.

 12. Erik van Erne zegt:

  8 december 2010 om 09:30 | Permalink

  Veiling voor 3FM Serious Request van start

  Een jaarlijks terugkerend onderdeel van 3FM Serious Request is de veiling via eBay. Allerhande wannahaves zijn hier terug te vinden! Onder meer gesigneerde artikelen van bekende (inter)nationaleartiesten worden aangeboden via de veilingsite. Maar dat is zeker niet alles. Op de site kun je ook bieden op bijvoorbeeld het huiskamerconcert en de inboedel van het Glazen Huis.

  Going once… going twice… sold! De veiling voor 3FM Serious Request is geopend. Vergaap je aan de items en bied!

 13. Erik van Erne zegt:

  8 december 2010 om 09:35 | Permalink

  Op de foto met KISS

  Speciaal voor 3FM Serious Request haalt Geert van der Wallen nog één keer zijn KISS outfit uit de kast. Je kan in Eindhoven tegen betaling met hem op de foto. Zie je hem lopen door Eindhoven tijdens 3FM Serious Request, schroom dan niet om je portemonnee te trekken en met hem op de foto te gaan. Het is je laatste kans én je helpt het Rode Kruis ermee.

  Pink Ribbon: KISS drummer Peter Chriss Walks for the American Breast Cancer Society

 14. Erik van Erne zegt:

  8 december 2010 om 09:38 | Permalink

  Vraag de speciale 3FM Serious Request 2010 Donatiebox Aan en Help het Rode Kruis

  Vraag een donatiebox aan en zamel geld in voor 3FM Serious Request. Zet ‘m neer op je toonbank, op je werk, in de kantine van je sportclub of in je klas.

  Iedereen kan zijn steentje bijdragen aan 3FM Serious Request. Oliebollen maken en verkopen, een fancy fair organiseren of een gezellige Hollandse avond.

  Alles kan.

  Al deze inspanningen dragen bij aan het succes van Serious Request en de financiële steun aan het Rode Kruis in de strijd tegen aids. 3FM Serious Request 2010 voert dit jaar actie voor de stille slachtoffers van aids, de kinderen die hun ouders hebben verloren aan deze ziekte.

  Vraag de speciale 3FM Serious Request 2010 donatiebox aan, om zoveel mogelijk geld op te halen!

 15. Erik van Erne zegt:

  8 december 2010 om 19:39 | Permalink

  Willie Wartaal overnacht in het Glazen Huis

  Het belooft een nacht vol energie en ongein te worden als Willie Wartaal een nacht blijft slapen in het Glazen Huis. Er gaat bijna geen editie van 3FM Serious Request voorbij of de Jeugd van Tegenwoordig is wel bereid een bijdrage te leveren. Ze haalden in het verleden al een aantal woningen overhoop tijdens de onvergetelijke huiskamerconcerten en P. Fabergé hielp Sander al eens mee als mede-klusjesman.

  Dit jaar is Willie Wartaal aan de beurt voor een speciale bijdrage. Hij blijft in de nacht van 21 op 22 december slapen in het Glazen Huis in Eindhoven.

  Te triest voor woorden: Regering Rutte-Verhagen Geen Geld Voor 3FM Serious Request 2010

 16. Erik van Erne zegt:

  9 december 2010 om 12:20 | Permalink

  De mannen van Bløf zijn slaapgasten in Het Glazen HUis in Eindhoven

  Voor het eerst in de geschiedenis van 3FM Serious Request blijft er een hele band slapen in het Glazen Huis. Bløf! De Zeeuwen hebben hun hart op de goede plek en pakken fiks uit. Niet alleen nemen ze hun slaapspullen mee én gaan ze spelen, ze hebben ook nog eens een speciale versie van het nummer ‘Wijd Open’ opgenomen met de pakkende titel ‘Eindhoven’.

  Metrisch past de plaatsnaam precies! Er worden 1000 singles geperst door de platenmaatschappij en verkocht op en rondom de Markt in… precies: Eindhoven!

 17. Erik van Erne zegt:

  10 december 2010 om 02:27 | Permalink

  Opbrengst van De Kom Zelf In Actie Dag van 3FM Serious Request: 7574 euro

  Geweldige start van Serious Request 2010. Eric Corton maakte tijdens 3VOOR12RADIO het eindbedrag van de Kom Zelf In Actie-dag bekend. In heel Nederland kwamen mensen in actie om geld op te halen voor Serious Request. Ook Giel, Gerard en Coen kwamen in actie.

  De Kom Zelf In Actie Dag van 3FM Serious Request

  Giel stijgt op de Kom Zelf In Actie dag op 14 december tot grote hoogtes en gaat naar diepe dalen. Hij gaat abseilen van de grote kerk in Geldrop.

  Op dinsdag 14 december gaan de 3 DJ’s het land in om te kijken welke acties er zoals al zijn bedacht voor 3FM Serious Request op scholen in het land. Giel kan zijn angsten gaan overwinnen in Geldrop, waar leerlingen van het Strabrecht College een workshop abseilen vanaf de grote kerk georganiseerd hebben.

  Giel gaat zelf ook meedoen, maar krijgt ook de opdracht om 4 plekken voor deze workshop zelf in te vullen. Hij kan hiervoor zijn netwerk en rijke vrienden benaderen, maar jij kan hem ook een handje helpen door je aan te melden op giel@3fm.nl

  Kom Zelf in Actie, dan hang jij volgende week naast Giel aan een touwtje aan de kerk!

  De Kom Zelf In Actie Dag van 3FM Serious Request: Op de foto met Gerard de kerstman?

  Ook Gerard stroopt zijn armen uit de mouwen op de Kom Zelf in actie dag. Je kunt met hem verkleed als Kerstman op de foto. Leuke kerstkaart! Op dinsdag 14 december gaan de 3 DJ’s het land in om te kijken welke acties er zoals al zijn bedacht voor 3FM Serious Request op scholen in het land. Gerard kan zijn kwaliteiten als goedlachse DJ nu buiten de radio gebruiken. Hij zal verkleed als Kerstman op de foto gaan met kerstfans op een kerstmarkt.

  Gerard gaat eerst in Diever langs de deuren met een bakfiets om zelfgebakken oliebollen te verkopen met leerlingen van de VMBO-T/Havo-school Stad en Esch.

  Vervolgens mag Gerard zich verkleden als kerstman en buldert hij de schoolkerstmarkt op de RSG de Borgen Nijeborg in Leek. Hier gaat hij op de foto met iedereen die dat maar wilt. En nu maar hopen dat mensen er voor willen betalen. Wil jij ook een originele kerstkaart? Kom dan naar Leek tussen 17.00 uur en 18.00 uur en ga met de goedlachse Gerard op de foto.

 18. Erik van Erne zegt:

  10 december 2010 om 13:02 | Permalink

  Het Glazen Huis in Nairobi Kenia: Bewustwording over HIV verbeteren

  Niet alleen in ons kikkerlandje staat een Glazen Huis. Ook in Nairobi, Kenia wordt dit jaar voor de derde keer een studio met een doorzichtige pui neergezet. 2010 is het derde jaar dat daar een eigen Serious Request-actie door Ghetto Radio wordt gehouden. Diana, Violese en Mbusi zijn de DJ’s die zich van 18 tot en met 24 december zonder eten, maar met heel veel platen en requests laten opsluiten.

  De actie in Kenia richt zich niet op geld inzamelen, maar op bewustwording. In Kenia zijn momenteel 1,5 miljoen HIV patiënten en 1,2 miljoen weeskinderen door aids. Het doorbreken van het sociale taboe rondom aids in Kenia kan een belangrijke rol spelen bij het doorbreken van de pandemie.

  Vanuit het Glazen Huis gaan Diana, Violese en Mbusi het Keniaanse publiek aanzetten om zich te laten testen op HIV. Gestreefd wordt naar 1000 testen in de zes dagen van Serious Request Ghetto Radio.

  Je kunt hier in Nederland de actie in Kenia ook op de voet volgen. Via de site van Ghetto Radio kun je via streams alles 24/7 zien en horen. Ook hobbelt onze eigen 3FM-DJ Rudy Mackay rond in Nairobi en dagelijks doet hij verslag op de zender en de site.

 19. Erik van Erne zegt:

  11 december 2010 om 11:02 | Permalink

  3FM Serious Request Hyve5: doneer en vraag een plaat aan via Hyves

  De tweede plaat die je tijdens Serious Request na vijf uur hoort, komt rechtstreeks vanaf Hyves. De netwerksite komt groots in actie. *Dingdong, dingdong, dingdong, dingdong, dingdong*, het is vijf uur in Eindhoven en dat betekent dat er een Hyve5-plaat wordt gedraaid. Een wat? We leggen het even kort voor je uit…

 20. Erik van Erne zegt:

  14 december 2010 om 09:35 | Permalink

  Hoofd, Schouder, Knie en Teen Record op Roland Holst college in Hilversum voor Serious Request 2010

  Mooi hoor. Het is gelukt. Vanmorgen werd op het Roland Holst College in Hilversum een record ‘Hoofd, schouders, knie en teen’-zingen gebroken met 1612 deelnemers.

  Op het Roland Holst college in Hilversum doen de DJ’s mee met de recordpoging: Hoofd, Schouder, Knie en Teen. Het oude wereldrecord staat op ruim 1200 mensen die tegelijkertijd het technische dansje Hoofd Schouder Knie en Teen doen.

  Op het Roland Holst College zitten ruim 1400 leerlingen! De bookmakers geven de poging een goede kans. Alle kinderen op deze school worden gesponsord door hun ouders, familie en kennissen. De opbrengst gaat uiteraard naar Serious Request 2010. Je kunt zelf meedoen met Hoofd, Schouder, Knie en Teen. Zorg dat je om 09.30 uur op het Roland Holst College bent op Jonkerweg 31 in Hilversum.

 21. Erik van Erne zegt:

  14 december 2010 om 09:43 | Permalink

  De vijfde Slaapgast Serious Request 2010: Guus Meeuwis blijft wakker in het Glazen Huis

  Guus Meeuwis is de vijfde slaapgast die de DJ’s door een nacht in het Glazen Huis in Eindhoven heen moet helpen. Een koud kunstje voor een doorgewinterde feestvierder als Guus, want hij heeft al ervaring met 3FM Serious Request. Hij verbleef in 2008 ook al een nachtje in het huis in Breda en is de eerste slaapgast die voor de tweede keer een nachtje door komt halen.

  Zeg je Brabant, dan volgt daar al vrij snel ‘Guus Meeuwis’ op. Hij is onlosmakelijk verbonden met de provincie en steekt dat niet onder stoelen of banken. ZIjn nummer Brabant wordt dan ook regelmatig hartstochtelijk meegezongen door Brabanders en wordt door hen bijna gezien als tweede volkslied. Nu Guus in Eindhoven een nacht in het huis blijft, belooft het een gezellig Brabants onderonsje te worden.

 22. Erik van Erne zegt:

  14 december 2010 om 22:02 | Permalink

  De Glazen Huis Loop: De grootste sponsorloop voor Serious Request 2010

  Het is een beproefd concept om geld op te halen voor het goede doel: een sponsorloop. Bij het Eindhovens Dagblad doen ze het ook, maar dan pakken ze het wél groots aan. De Glazen Huis Loop, die start op zondagochtend 19 december om 10.30 uur, belooft volgens de krant één van de grootste van de regio te worden. En als de voortekenen ons niet bedriegen, dan zou dat nog wel eens waar kunnen zijn.

  Niemand minder dan de drie dj’s van 3FM geven het startsein voor de ED Glazen Huis Loop. Inmiddels hebben de eerste 125 lopers zich al ingeschreven. De organisatie hoopt uiteindelijk een bedrag van tienduizenden euro’s bij elkaar te lopen.

  Hardlopers beginnen als eerste aan hun loop van 5 kilometer door de binnenstad, daarachter volgen de wandelaars. Het geld zal deels worden opgebracht door de lopers zelf. Daarnaast worden ze opgeroepen om vrienden en familie enthousiast te maken om de loop te sponsoren. Het bijeengebrachte geld gaat volledig naar de Serious Request-actie van 3FM. De kosten van de organisatie komen voor rekening van het ED, de marathonorganisatie, Trudo en andere sponsoren. Bovendien dragen ruim 150 vrijwilligers hun steentje bij. Inmiddels nadert het aantal inschrijvingen van deelnemers de 1000!

  De Glazen Huis Loop gaat van Strijp S naar de Markt en terug. Uiteraard komen de lopers ook langs het Glazen Huis. Lopers kunnen zich tot 15 december aanmelden

  Update: Sponsorloop klinkt misschien knullig, maar deze hardlopers pakken het groots aan. Met 4000 man rennen levert duizenden euro’s voor Serious Request op. De vijf kilometer lopen levert door alle sponsors een prachtig bedrag op voor Serious Request. Met een cheque van 38.000 euro kwamen de lopers aan bij de brievenbus! Geweldig! Zo een grote cheque past niet door de brievenbus, maar het geld komt echt goed terecht.

 23. Erik van Erne zegt:

  14 december 2010 om 22:13 | Permalink

  Glazen Huis Zwitserland: Jeder Rappen Zählt in der Glasbox

  Tom Gisler, Anic Lautenschlager en Nik Hart verblijven van 13 tot 18 december in het Glazen Huis op de Bundesplatz in Bern. Voor het eerst moeten de Zwitserse DJ’s het ook zonder eten doen. Op een nuchtere maag zamelen ze zoveel mogelijk geld in voor kinderen die slachtoffer zijn geworden van oorlog. Zij hebben ook hulp nodig en jeder Rappen zählt (elke cent telt).

 24. Erik van Erne zegt:

  14 december 2010 om 22:19 | Permalink

  Glazen Huis in Zweden: Musikhjälpen

  Jason Diakite, Martina Thun en Nour El-Refai gaan het huis in voor de derde Zweedse editie van het Glazen Huis. Met Musikhjälpen (vrij vertaald: muziekhulp) proberen deze drie DJ’s zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel. Gestart op 13 december en ze gaan in Zweden door tot de negentiende.

  Zlatan’s Ibrahimovic signed shirt can be yours.

 25. Erik van Erne zegt:

  15 december 2010 om 17:56 | Permalink

  Lift Muziek: VIP Lift tijdens Serious Request 2010

  Helemaal nieuw tijdens Serious Request in de ochtend: Lift Muziek. Voor die eenzame momenten in die donkere file. Elke ochtend gaan bekende artiesten liftend door Nederland om luisteraars te vermaken terwijl ze naar hun werk rijden. Dus houd je ogen open in de donkere week voor Kerst; misschien kun jij wel een artiest oppikken die verdwaald langs de weg staat. De hoogste bieder wint de VIP in de auto. En dan kun je wat beleven. Vanaf donderdag 16 december kun je via 3FM.nl een bod doen op een een VIP, zoals Miss Montreal, Piet Paulusma, Jon Bakker, Zarayda Groenhart en Tim Knol naar keuze. De hoogste bieder wint de VIP in de auto. En de opbrengst gaat uiteraard rechtstreeks naar Serious Request.

  Op dinsdag kun je Miss Montreal in de buurt van Amersfoort langs de weg zien dralen met haar gitaartje. Dat maakte vandaag bekend bij Giel. Je kunt op haar bieden voor de VIP Lift.

  En komende zondag kun je Jon Bakker meenemen in de buurt van Amsterdam! Verder kun je in de donkere week voor kerst Tim Knol in de buurt van Hoorn langs de snelweg vinden. Zarayda Groenhart (Spuiten en Slikken, ze geeft advies en je mag haar eens alles vragen) staat in de in de buurt van Utrecht te liften en verderop in de week struint Piet Paulusma langs de wegen in Franeker (Friesland) voor een persoonlijk weerbericht….

 26. Erik van Erne zegt:

  16 december 2010 om 14:58 | Permalink

  PSV Steunt 3FM Serious Request 2010 tijdens PSV – Roda JC

  Zodra 3FM Serious Request aftrapt in Eindhoven, zet PSV de schouders eronder en maken spelers en organisatie zich sterk voor de actie.

  PSV speelt op zondag 19 december in Eindhoven tegen Roda JC en die wedstrijd zal volledig in het teken staan van 3FM Serious Request.

  Sterker nog, PSV steunt 3FM Serious Request op vele fronten. Wat de voetbalclub zoal doet, lees je hier:

  – De aftrap wordt verricht door de hoogste bieder op de veiling. Dat kan jij zijn!
  – Laat je in de watten leggen middels een VIP pakket die geveild wordt voor die wedstrijd
  – Spelers dragen een shirt met een 3FM Serious Request logo erop. Daar kun je na afloop op bieden op de veilingsite.
  – 3FM DJ Domien gaat verzoekjes draaien in het stadion. Vanaf de tribune kun je een plaatje bij hem aanvragen. Dat doe je zo: sms PSV dan spatie en dan je plaat, naar 3333.

 27. Erik van Erne zegt:

  16 december 2010 om 15:13 | Permalink

  Steun 3FM Serious Request 2010: Pimp je profielfoto op Facebook of Twitter met een Serious Request Twibbon

  Show je support met de actie en pimp je profielfoto op Facebook of Twitter met een Serious Request Twibbon. Help de actie.

  Laat anderen zien hoe belangrijk het is om aandacht te vragen voor deze stille ramp.

  Er zijn wereldwijd 15 miljoen kinderen wees geworden doordat hun ouders zijn overleden aan aids.

  Geef ze een toekomst.

  Het is even klikken, maar dan heb je een mooie Serious Request Twibbon op je profielfoto op Facebook of Twitter.

 28. Erik van Erne zegt:

  17 december 2010 om 16:58 | Permalink

  3FM Serious Request 2010: Strabrechtcollege uit Geldrop in Glazen Huis Eindhoven

  De school die een afvaardiging naar het Glazen Huis in Eindhoven mag sturen voor een bezoekje aan Giel, Coen en Gerard is het Strabrechtcollege uit Geldrop. Giel belde vrijdagochtend met de school die tijdens de Kom Zelf In Actie dag het meeste geld heeft opgehaald voor 3FM Serious Request. Een enthousiaste leerling nam de telefoon op met een lach in zijn stem en Giel wist hem even later écht blij te maken. De leerlingen van het Strabrechtcollege in Geldrop hebben het meeste geld opgehaald van alle scholen, gaan nog door en zijn nog niet klaar. De teller staat inmiddels al op € 12.000,-.

  Zondag krijgen 25 leerlingen een rondleiding in het Glazen Huis en kunnen Coen, Gerard en Giel hen nogmaals bedanken voor hun inzet tijdens de Kom Zelf In Actie dag.

 29. Erik van Erne zegt:

  17 december 2010 om 17:05 | Permalink

  Ajax-spits Luis Suarez geeft shirt aan 3FM Serious Request Veiling

  Het was een roerig avondje in Amsterdam. Een duel op het scherpst van de snede.

  Uiteindelijk kwam Coen Swijnenberg als winnaar uit de strijd: met een gesigneerd shirt van Ajax-spits Luis Suarez.

  Ajax – PSV: 0 – 0. Maar 3FM in de strijd tegen AIDS: 1 – 0.

  Dit klopt niet helemaal, want wij strijden juist voor de stille slachtoffers van AIDS – kinderen die hun ouders hebben verloren aan AIDS – maar het bekt wel even lekker.

  Ajax-spits Luis Suarez bood zijn shirt aan voor de veiling van Serious Request 2010.

  De spelers van Ajax hebben het shirt gezamenlijk gesigneerd.

  Coen nam het shirt in ontvangst en zorgt er persoonlijk voor dat het bij de afdeling veiling terecht komt.

  Steun Serious Request 2010 en bied nu op het Ajax-shirt van Luis Suarez

 30. Erik van Erne zegt:

  17 december 2010 om 17:15 | Permalink

  Doe Mee met de Serious Request Sing-a-long in Eindhoven: Met een Serious Request Kerstmuts

  Voor alle nachtegaaltjes, maar ook voor de brombeertjes: doe elke dag mee met de sing-a-long voor het Glazen Huis! Zing!

  Elke dag rond kwart voor acht ‘s avonds kun je inhaken en meezingen met de mooiste hits, die iedereen gegarandeerd mee kan zingen. Als dat geen kerstgevoel geeft!

  Onder de vakkundige leiding van drie professionele DJ’s in een Glazen Huis is het de bedoeling dat de Markt in Eindhoven eensgezind een lied inzet. Zou het niet leuk zijn als je daar tussenstond? Met een Serious Request Kerstmuts? Want muts is natuurlijk wel een must. Koop je Kerstmuts op de Markt in Eindhoven of in de Serious Request webshop!

  Philips ondersteunt de actie 3FM Serious Request die dit jaar in Eindhoven plaatsvindt en organiseert een aantal activiteiten op de Markt zoals ‘Wake Up the DJ’s’ en de ‘Philips Sing A Long’ en daarnaast heeft Philips ook zijn medewerkers opgeroepen activiteiten te organiseren om zoveel mogelijk geld in te zamelen om weeskinderen – de stille slachtoffers van HIV en AIDS in Afrika – van levensonderhoud, medische – en psychosociale zorg en scholing te voorzien. Talloze Philips-medewerkers hebben acties op touw gezet en Philips heeft toegezegd de eerste ingezamelde 50.000 EUR te verdubbelen voor dit goede doel.

  Met de ‘Wake Up the DJ’s’ actie, wordt het marktplein op maandag 20 en dinsdag 21 december wakker geschud. Een workshop zumba, sapjes en koffie, en op dinsdag een warming up met PSV zorgen ervoor dat niemand met slaapdronken oogjes op zijn werk hoeft te verschijnen. Iedereen is vanaf 8.30 uur ‘s ochtends welkom op de Markt om fris en vitaal aan de dag te beginnen.

  Zingen brengt mensen samen en daarom wordt het publiek uitgenodigd om elke avond de longen uit hun lijf te zingen om de donaties voor 3FM Serious Request de hoogte in te laten schieten. Want hoe harder er wordt gezongen, hoe hoger het dagbedrag is dat Philips voor de Philips Sing A Long doneert. Iedereen is welkom om mee te zingen, elke avond om 20.15 uur op de Markt in Eindhoven.

  Vlakbij het Philips Podium zijn LED-tiara’s verkrijgbaar waarvan de gehele opbrengst naar 3FM Serious Request gaat. Bovendien vinden er health checks plaats bij de ingang van de Heuvelgalerie en op woensdag 22 december is er een kindermiddag met frietjes en juices.

 31. Erik van Erne zegt:

  17 december 2010 om 22:28 | Permalink

  Exclusief optreden van Trijntje voor Serious Request 2010: Koop Snel een Kaartje want Op=Op

  Trijntje Oosterhuis geeft een speciaal optreden voor Serious Request op 20 december in Eindhoven. En exclusief dat het is! Zorg dat je erbij bent.

  Trijntje geeft speciaal voor Serious Request een exclusief optreden voor niet meer dan 200 man! Samen met haar gitarist Leonardo en 3 achtergrondzangeressen blaast Trijntje op 20 december het Centrum voor de Kunsten Eindhoven uit de voegen.

  This is the season. Echt wel. Voor 50 euro kun je er bij zijn als Trijntje de nummers van haar nieuwe kerstplaat This is the Season ten gehore brengt. En dan help je Serious Request ook nog eens.

  Dat zijn toch twee muggen in één klap? Maar wees er dus snel bij, want 200 kaartjes zijn zo verkocht.

 32. Erik van Erne zegt:

  19 december 2010 om 09:32 | Permalink

  Glazen Huis Zwitserland haalt 7 miljoen euro op

  Zwisterland deed ook dit jaar weer mee met de Glazen Huis-actie. (Daar heet het alleen niet Serious Request maar Jeden Rappen Zahlt.) Ze zijn een weekje eerder begonnen en de deur is net, na een week, weer geopend. DJ’s Tom, Anic en Nik wachtten een enorme verrassing, want het eindbedrag dat het land heeft opgehaald met de actie is 8.996.326,- Zwitserse franken. Dat is in euro’s meer dan 7 miljoen! Daar kunnen heel veel kinderen mee geholpen worden.

  Afgelopen jaar hadden ze al een mooie eindbedrag, toen was er 4,7 opgehaald. Dat het bedrag dit jaar zo hoog is, hebben ze ook te danken aan een heel gulle gever. Een Egyptische investeerder heeft 20% boven het totaal door de radio opgehaalde bedrag gestort. Ongelofelijk, maar wat een geweldig initiatief.

 33. Erik van Erne zegt:

  20 december 2010 om 04:21 | Permalink

  Musikhjälpen: Glazen Huis in Zweden haalt ruim 1,3 miljoen euro op

  Het Glazen Huis avontuur zit er voor de Zweden al op. DJ’s Jason, Martina en Nour zetten weer voet buiten het huis. In Zweden waren de DJ’s, net als in Zwitserland, al eerder begonnen met hun Glazen Huis-actie. Gisteren kwamen de Zwitserse DJ’s het huis uit en vandaag gaat de deur open voor Jason Diakité, Martina Thun en Nour El-Refai. Ze hebben een week lang alles gegeven en het resultaat mag er zijn. Musikhjälpen 2010 is afgesloten met een eindstand van 12.236.417 kronen. Dat is ruim 1,3 miljoen euro! In 2009 haalde Zweden een totaalbedrag van ruim 630.000 euro op, een hele mooie vooruitgang dus!

 34. Erik van Erne zegt:

  20 december 2010 om 19:29 | Permalink

  Youp van ‘t Hek doneert €75.000 aan Serious Request 2010 !

  Youp van ‘t Hek kwam vanmiddag even langs in het Glazen Huis. Mét… een flinke cheque! Het begon met een klaagtweet op internet, en eindigde met De Help. Youp richtte onlangs samen met NRC Handelsblad het eenmalige magazine op om op komische wijze zijn frustratie te uiten over de helpdesk van T-Mobile.

  Vlak voor het blad uitkwam (1 december) maakte Youp bekend dat alle opbrengsten naar 3FM Serious Request gaan. Maandagmiddag kwam Youp himself persoonlijk een cheque met de (voorlopige) opbrengst brengen. En wat voor een opbrengst! €75.000. Maar dit is nog maar een voorlopige opbrengst, want nog niet alle tijdschriften zijn verkocht. En wie weet wordt dit nog wel verhoogd tot een mooi rond bedrag. Half januari laat Youp via NRC Handelsblad weten wat het totale eindbedrag is. ‘Is dat wachten op de helpdesk toch nog ergens goed voor,’ aldus Giel Beelen.

 35. Erik van Erne zegt:

  21 december 2010 om 03:50 | Permalink

  Amsterdam – Dakar scheurt langs Glazen Huis: 26.731 euro voor Serious Request 2010

  De pijlsnelle boys die voor Serious Request hebben meegedaan met Amsterdam – Dakar kwamen maandagavond langs om hun opbrengsten bij het huis te droppen. Wij moeten er hier in een besneeuwd Nederland niet aan denken, maar voor sommige mensen is het hun favoriete bezigheid: van een koud Holland naar een stoffig en bloedheet Dakar crossen.

  Dat deden de snelheidsduivels niet voor niks. Hun auto’s zijn helemaal volgeplakt en besponsord en die indrukwekkende rit naar Noord-Afrika levert nogal wat euro’s op. Niet voor hun eigen broekzak, maar alles voor Serious Request. Weer en wind hebben ze getrotseerd, bergen verzet en kilometers gemaakt. De boys kwamen relatief fit aan op de Markt met een cheque van € 26.731,-

 36. Erik van Erne zegt:

  22 december 2010 om 18:08 | Permalink

  Serious Request 2010: Al 1000 keer Hello

  Elke editie van Serious Request zijn er platen die de DJ’s door de zwakke momenten heen helpen. ‘Hello’ van Martin Solveig feat. Dragonette steekt dit jaar boven alles uit en is al 1000 keer aangevraagd. Doordat de plaat verschrikkelijk veel is aangevraagd, is de ‘Hello’ ook vaak te horen. Zodra de plaat weer wordt gedraaid gaat het zowel in het huis als op de Markt los. Coen hanteert de koeienbel, Giel waagt nog een dansje en Gerard blèrt natuurlijk mee.

  Naast een hoop energie heeft deze plaat ook een enorm geldbedrag opgeleverd. Hallo zeg, voor Hello van Martin Solveig feat. Dragonette is al bijna 30.000 euro betaald. Dat is dus een drie met wel vier nullen, voor één plaatje!

 37. Erik van Erne zegt:

  22 december 2010 om 20:37 | Permalink

  Superlief meisje zingt O Denneboom voor Giel

  Geweldig lief meisje dat voor vijf euro ‘O Denneboom’ wil zingen. Natuurlijk kan dat. En dan zingt ze en dan smelt je toch weg? Zo ook de stoere DJ’s.

 38. Erik van Erne zegt:

  24 december 2010 om 10:35 | Permalink

  Mooi cadeautje van Free Record Shop voor Serious Request 2010

  Elke klant van de Free Record Shop had de keuze uit gratis cadeaupapier of de speciale Ik steun Serious Request-cadeaupapier, wat elke klant voor 1 euro extra kon krijgen. Nou dan is de keuze gemakkelijk gemaakt! Zo bracht Free Record Shop het enorme bedrag van € 42.500 binnen.

 39. Erik van Erne zegt:

  24 december 2010 om 11:20 | Permalink

  Stel je eigen digitale Rode Kruis Hulppakket samen

  Je kunt nu je eigen Rode Kruis-hulppakket samenstellen. Hiermee help je kinderen die hun ouders aan aids zijn verloren weer een toekomst op te bouwen.

  Via Stuur een Hulppakket kun je je eigen Rode Kruis-pakket samenstellen. Zo help je kinderen die hun ouders aan aids zijn verloren weer een toekomst op te bouwen.

  De een kan natuurlijk meer geld missen dan de ander. Daarom kun je zelf kiezen hoeveel je uit wilt geven aan je hulppakket.

  Zo kun je kiezen uit:
  – Jaar lang school (€100)
  – Voedsel voor een jaar (€130)
  – Voedsel voor een maand (€11)
  – Vakopleiding kippenhouderij (€180)
  – Vakopleiding kleermaker (€286)
  – Basis voor een toekomst (€25)
  – Schooluniform (€6)
  – Schoolboeken (€15)
  – Thuiszorgpakket (€60)

 40. Erik van Erne zegt:

  24 december 2010 om 18:44 | Permalink

  Serious Request 2010: De Belgen halen € 5.020.747 op

  Amai, wat een geld! De Belgen hebben met Music For Life meer dan 5 miljoen euro opgehaald voor de stille slachtoffers van aids, de kinderen!

  Wat een geweldig bedrag hebben de Belgen opgehaald. De drie Belgische Dj’s zijn net uit hun Glazen Huis – met een zachte g- in Antwerpen en hebben het waanzinnige bedrag van € 5.020.747 opgehaald voor die 15 miljoen kinderen wereldwijd die er alleen voor staan.

  Op het nippertje doneerde de federale regering nog eens een miljoen, waardoor dit mooie bedrag een feit werd.

 41. Erik van Erne zegt:

  4 januari 2011 om 03:27 | Permalink

  3FM Serious Request 2010 bereikt 11,3 miljoen mensen

  3FM heeft dit jaar nog meer mensen weten te bereiken met 3FM Serious Request. Maar liefst 11,3 miljoen mensen volgden de actie via radio, TV en internet. 3FM luisteraars (6,6 miljoen), TV-junks (7,6 miljoen) en internetters (1,3 miljoen) hebben van 18 tot en met 24 december massaal genoten van 3FM Serious Request. Er werd lustig geluisterd, gezapt van 101.tv naar Ned 3 en terug en gesurft naar 3FM.nl. In totaal hebben maar liefst 11,3 miljoen mensen de actie gevolgd. Dat is een record voor het evenement wat in 2010 voor de zevende keer plaatsvond.

 42. Erik van Erne zegt:

  15 december 2011 om 18:16 | Permalink

  Serious Request 2011 in Zwitserland: DRS 3 in Zwitserland met Jeder Rappen Zählt

  Het Duitssprekende gedeelte van Zwitserland ist auch dabei! Voor de derde keer alweer!

  Radiostation DRS 3 organiseert samen met Schweizer Fernsehen ‘Jeder Rappen Zählt’, van 12 tot en met 17 december.

  3FM Serious Request noemen ze in Zwitserland Jeder Rappen Zählt. Wat zoveel betekent als elk kwartje telt. Anic Lautenschlager, Kathrin Hönegger en Nik Hartmann van het publieke radiostation DRS3 zaten opgesloten in zoals ze dat daar noemen der Glasbox in Luzern.

  Gaat geweldig in Duitsland of zoals men het daar zegt: Grossartig! Die 2.Million ist geschafft! Überraschungsgast Frölein Da Capo kam, sah und sang den neuen Spenden-Zwischenstand: Fantastische 2’006’385 Franken!

  Update 18 december: De Glazen Huis-actie in Zwitserland, Jeder Rappen Zählt, heeft 6,2 miljoen Zwitserse Franken opgeleverd. Dat is ruim vijf miljoen euro!

 43. Erik van Erne zegt:

  15 december 2011 om 18:23 | Permalink

  Serious Request 2011 in Zweden: P3 in Zweden met Musikhjalpen

  De Zweden zijn ook allang geen groentjes meer wat betreft Serious Request. Zij doen voor de vierde keer mee met Musikhjalpen.

  De Zweedse DJ’s van radiozender P3 zijn op 12 december al in het huis opgesloten. Op 18 December stappen DJ’s de glazen drempel over, hun vrijheid en eten tegemoet. Tussenstand op 15 december 18:00 uur: 3.767.664 kr

  Update 19 december: Musikhjälpen: Alla flickor har rätt att gå i skolan. Het Glazen Huis in Zweden heeft 18 miljoen Kronen en dat is omgerekend iets meer dan 2 miljoen euro. De Zweedse Jason, Gina en Kodjo hebben niet minder dan 18.104.362 SEK binnen weten te slepen. Sveriges Radio organiseert al voor het vierde jaar op rij Musikhjälpen, dat ongeveer ‘Jouw Muziek Helpt’ betekent. De editie van 2011 vanuit Göteborg streefde er naar om wereldwijd zoveel mogelijk meisjes naar school te kunnen sturen.

 44. Erik van Erne zegt:

  15 december 2011 om 18:27 | Permalink

  Serious Request 2011 in België: Music 4 Life door StuBru in België

  Studio Brussel doet al jaren mee met Serious Request. Samen met de BRT organiseren zij voor de zesde, tevens de laatste keer Music 4 Life.

  De Belgen starten de hele mallemolen op 17 december. Het Glazen Huis- met een zachte g- staat maakt een tour langs Leuven, Gent én Antwerpen.

  17, 18 en 19 december in Martelarenplein, Leuven
  19, 20 en 21 december in Woodrow Wilsonplein, Gent
  21, 22 en 23 december in Groenplaats, Antwerpen

  Van 17 tot 23 december nemen Tomas, Siska en Sam hun intrek in het Glazen Huis.

  Update 24 december: De eindstand van Music 4 Life 2011 is bekend. Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn van StuBru zamelden ruim 7 miljoen euro in: 7.142.716 euro

 45. Erik van Erne zegt:

  15 december 2011 om 18:32 | Permalink

  Serious Request Kenia 2012 from 19th – 24th December Vote4Peace Vote4Kenya: Request A Song 4 Peace

  Serious Request Kenya is an annual Ghetto Radio event that takes place on the grounds of the Hilton Hotel in Nairobi, Kenya, and connects Kenya to other parts of the world via a social program coupled with spectacular entertainment. The theme for 2012 is Vote4Peace Vote4Kenya.

  The point of Serious Request is to raise awareness around a social issue of great importance, and Serious Request Kenya has been running now for five years, always from 19th to the 24th of December. Three Ghetto Radio DJs are locked in a “Glass House”, from which they broadcast non-stop for the six days while going without food. This is to demonstrate their commitment to the social issue being addressed that year.

  Serious Request 2011 in Kenia: Ghetto Radio in Kenia met Request Ngoma

  Ghetto Radio uit Kenia heeft zich al in 2008 aangesloten bij het Serious Request concept. Ook dit jaar sluiten drie Keniaanse DJ’s zich vrijwillig op in een Glazen Huis in Nairobi. Op 19 december sluit het huis in Nairobi. De drie Dj’s stappen opgelucht het huis weer uit op 24 december.

  Serious Request is an annual Ghetto Radio event at Hilton grounds in Nairobi (Kenya), connecting Kenya to other parts of the world via a social program and a spectacular entertainment set-up. The theme for 2011 is blood donation, and Ghetto Radio listeners in Kenya are asked to come to the Glass House, donate blood and request their favorite track.

  Serious Request has been running for three years now, always from 19-24th December, just before Christmas. The audience can participate in a live radio show from town centre, as three Ghetto Radio presenters are locked up inside the Glass House and go without food all six days to show their commitment towards the issue addressed.

  Glazen Huis Kenia van start. ‘Omdat er bijna geen openbaar vervoer reed in Kenia, hebben we de drie dj’s bij hun huis opgepikt en vervolgens opgesloten in het Glazen Huis. Ook in Kenia is Serious Request nu van start. Er wordt geen geld opgehaald – er wordt zoveel mogelijk bloed gedoneerd bij het Glazen Huis’. schrijft Rudy Mackay.

 46. Erik van Erne zegt:

  20 december 2011 om 23:55 | Permalink

  Almost Midnight (wake up, unite!) for 3FM Serious Request 2011 #SR11 by NightTyme

  De opbrengst van deze single gaat naar 3FM Serious Request 2011 (het Glazen Huis). Downloads: ItunesDownloadmusic538 DownloadshopZazell

 47. Erik van Erne zegt:

  20 december 2012 om 20:26 | Permalink

  UNICEF Goodwill Ambassador Lionel Messi: Help End Child Deaths

 48. Erik van Erne zegt:

  22 december 2012 om 20:54 | Permalink

  FC Twente support 3FM Serious Request 2012

  De heren en dames van FC Twente zijn met de pet rondgegaan binnen het bedrijf, waarmee ze bijna 50.000 euro hebben opgehaald. Dat moet gevierd worden! En hoe kan dat nou beter dan met clublied ‘You Never Walk Alone’

 49. Erik van Erne zegt:

  15 december 2017 om 12:30 | Permalink

  Angelique Houtveen over Glazen Huis 2017 by DWDD

  Angelique Houtveen is één van de dj’s in het Glazen Huis dit jaar. Ze vertelt over haar voorbereidingen voor Serious Request 2017.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (696)
 • Agenda (3.360)
 • Biologisch (119)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (890)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (527)
 • Design (238)
 • Dieren (179)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.443)
 • Educatie (352)
 • EEN-Armoede (253)
 • Energie en Besparing (3.690)
 • Europa (29)
 • Evenementen (203)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (319)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (38)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (329)
 • Iets anders (418)
 • Int. Samenwerking (194)
 • Investeren (147)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.723)
 • Licht (395)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (172)
 • Milieu (757)
 • MVO (113)
 • Natuur (788)
 • Nederland (40)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (234)
 • Vakantie (86)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (51)
 • Vervoer en OV (1.662)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (309)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Duurzaamheid Ontwikkel Centrum DOC33 In Hoogeveen: Expertisecentrum En DOC DOET
 • Dag Van De Stilte: Stilte Verbindt Ons Met Elkaar, Met De Aarde, Met Onszelf 
 • AM Bestelauto Expo In Expo Haarlemmermeer: Veel Aandacht Voor Elektrische Bestelauto”s
 • Bluekens EV Eerste BYD Dealer in Nederland Voor BYD eVans En BYD eTrucks
 • Digitaal Magazine: Klimaatadaptief en Natuurinclusief Bouwen by Duurzaam Gebouwd
 • Webinar Werken Aan Een Duurzaam En Innovatief Zeeland
 • Kingdom of Bhutan: Sustainable, Happy And Carbon-Neutral? by DW Documentary
 • Prinses Beatrix Opent Prins Clausbrug In Dordrecht: Dordtse Nereïde by René van Zuuk
 • Schouders Onder Schoon: Hoe Ontstaat Zwerfafval En Hoe Pakken We Het Aan? by Rijkswaterstaat
 • The Problem With Solar Energy in Africa by Real Engineering
 • De Elektrische Volkswagen ID. 5 SUV Coupé En De Elektrische Volkswagen ID.5 GTX
 • MeeMetDeStroom Energietransite Vlaanderen Communicatiecampagne: Zuiniger, Slimmer, Groener
 • Orkney Balfour Ziekenhuis: Het Eerste Zero-Energie Ziekenhuis in Schotland
 • Zonnedak Century Aluminium Vlissingen Met 9.000 Zonnepanelen by Zeeuwind
 • Nederlanders Vinden Dat Regering Meer Moet Doen Aan Energietransitie by Windunie
 • The Rise Of Solar Power In The World: Faster Then Expected by CNBC
 • Kingdom of Bhutan: Only Country in the World That Does Not Kill The Planet by Innovative Techs
 • Gokken Met Miljarden Euro’s Voor Waterstof by Nieuwsuur
 • China’s Energy Crisis: Why Is China On The Edge Of The Abyss by Innovative Techs
 • Natuurlijk: Het Congres Voor Natuurinclusief Bouwen In Overijssel
 • Links

  Milieunet op..