Groene stroom - groen gas

EnergiebespaartipsStichting Milieunet is een non-profit organisatie gericht op bewustwording en gedragsverandering door communicatie over afval, energie, duurzaamheid, natuur, milieu, klimaat, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en personeels(arbo)zorg.
Wij werken voor overheden, bedrijven, organisaties en leveren kant-en-klare producten aan particulieren.
 De kant-en-klare communicatiemiddelen zijn geschikt om op veel verschillende manieren te worden gebruikt zoals voor het informeren van de inwoners in een gemeente via de gemeentepagina, website, huis-aan-huis folder of nieuwsbrief. Ook voor de interne milieuzorg biedt deze Toolkit veel. Handig voor het snel samenstellen van een digitale nieuwsbrief, het personeelsblad of het illustreren van het milieu- of waterbeleidsplan.De Toolkit Waterbesparing laat zien dat het informeren van doelgroepen op een praktische én leuke manier kan, zonder dat u er veel tijd in hoeft te steken. Bovendien ontvangt u bij aanschaf van de Toolkit Waterbesparing gratis een cd-rom met alle teksten en het complete beeldmateriaal!
Klik op onderstaande afbeeldingen voor voorbeeldpagina's
Bekijk de index

Bestel direct de Toolkit Waterbesparing. Vul het bestelformulier in en verzend dit naar stichting Milieunet. U ontvangt de Toolkit Waterbesparing direct met een factuur.
BELANGRIJK! De Toolkit Waterbesparing biedt u kant-en-klare communicatiemiddelen die rechtenvrij te gebruiken zijn na uw aankoop zolang deze niet worden ingezet voor commerciële doeleinden.

De Waterbesparingsquiz!

Test uw kennis en doe de mee aan onze Waterbesparingsquiz en maak kans op één van de prijzen!

Prijswinnaars ontvangen automatisch bericht.


De Cursus Watercommunicatie

Met de komst van de Kaderrichtlijn Water, het Nationaal Waterplan en het Actieplan Watereducatie zijn er nieuwe taken bijgekomen voor provincie, gemeente en waterschap. Wat moeten of kunnen zij in communicatieve zin doen bij de planning en uitvoering van waterbeheersmaatregelen en het organiseren van gebiedsprocessen? Watercommunicatie kan op verschillende manieren worden vormgegeven.

Daar komt veel bij kijken: kennis van de doelgroep, keuze van de juiste vorm, timing, etc. De cursus 'Watercommunicatie in de praktijk’ is opgebouwd uit een basismodule en twee verdiepingsmodules. Hierin komt een breed spectrum aan communicatieve instrumenten aan bod: van participatie tot educatie.

U leert in de cursus hoe u uw watercommunicatie kunt verrijken en effectief kunt inzetten om uw bereik te vergroten en doelstellingen te realiseren. De cursus Watercommunicatie biedt u de mogelijkheid om uw vragen en ervaringen te delen met collega’s en nieuwe inzichten op te doen voor uw eigen projecten en activiteiten.
 
Cursusdata 2010
Basismodule: maandag 29 maart, Verdiepingsmodule 1 – ‘Watercommunicatie en –educatie gericht op burgers’: maandag 6 april en VVerdiepingsmodule 2 - ‘Participatie in gebiedsprocessen’: maandag 23 april.

Deelnamekosten
Volledige cursus (basismodule + 2 verdiepingsmodules): € 1.250,- excl. BTW, inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties

Basismodule + 1 verdiepingsmodule: € 1.000,- excl. BTW, inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties
 
Cursuslocatie: Utrecht

Kijk hier voor meer informatie over de cursus (PDF)

U kunt zich hier aanmelden.

Disclaimer
© 2006 Stichting Milieunet