Powered by: Stichting Milieunet

 

In België is oktober de ´maand van de energiebesparing´. Wij van Stichting Milieunet vinden dit een goed idee en, omdat Nederland nog geen maand van de energiebesparing kent, beginnen wij deze zelf. In navolging van België, eveneens in oktober. Wij roepen een ieder op om zich bij dit initiatief aan te sluiten en in oktober extra in te zetten op energiebesparing. Tijdens de ´maand van de energiebesparing´ hebben wij leuke aanbiedingen op al onze energie- en klimaatproducten.

 

 

Aanbiedingen

Energie Kwartetspel

Het Energie Kwartetspel is gericht op kinderen van de basisschool. Met dit energiekwartet leren kinderen spelenderwijs over onderwerpen als klimaatverandering, energie en energiebesparing. Het Energie Kwartetspel bestaat uit 32 kaarten verdeeld over 8 categorieën zoals sluipverbruik, isolatie en groene stroom. Het Energie Kwartetspel is het eerste in een reeks van spellen gericht op leerlingen van basisscholen. Duurzaam Geleerd, Duurzaam Gedaan is de basisgedachte achter dit initiatief van stichting Milieunet uit Utrecht. Het kwartetspel kan in grotere aantallen besteld worden, maar is op veler verzoek tegenwoordig ook per stuk te bestellen voor € 7,50. Bestelt u in de ´maand van de energiebesparing´ een Energiekwartetspel, dan krijgt u er gratis een tweede Energiekwartetspel bij (leuk als cadeautje).

Bestel
 

Verjaardagskalender Energiebesparing Thuis

De Verjaardagskalender Energiebesparing Thuis is gericht op het veranderen van het gedrag van huishoudens. De kalender zet mensen met cartoons en ondersteunende tips aan om hun gedrag te veranderen. Elke maand komt een ander onderwerp aan de beurt. Opgehangen op het kleinste kamertje in huis ziet het hele gezin met regelmaat op een leuke manier hoe je eigenlijk heel makkelijk veel energie kunt besparen. Bestelt u de kalender tijdens de ´maand van de energiebesparing´, dan krijgt u er gratis een Energiekwartetspel bij. De kalender kost € 9,90.

Bestel
 

Verjaardagskalender Energiebesparing werk

De Verjaardagskalender Energiebesparing Op het Werk is gericht op het veranderen van het gedrag van medewerkers binnen een organisatie. De kalender zet mensen met een cartoons en ondersteunende tips aan om hun gedrag te veranderen. Elke maand komt een ander onderwerp aan de beurt. Bedrijven en andere organisaties kunnen deze kalender inzetten ter ondersteuning van energiebesparingsprojecten. Het 'energiegedrag' van mensen binnen de organisatie blijft na uitvoering van harde maatregelen van grote invloed op energieverbruik. De kalenders kosten € 9,90 per stuk. Tijdens de ´maand van de energiebesparing´ betaalt u slechts 2 kalenders bij bestelling van 3 verjaardagskalenders Energiebesparing op het werk.

Bestel

Klik hier voor grotere aantallen met eigen logo.
 

Klik hier voor meer tips!

12 ´Licht op Energie´-muurkranten

De ´Licht op Energie´-muurkrant maakt communiceren over energie en energiebesparing makkelijk. Elke organisatie, bedrijf, gemeente of instelling kan ´Licht op Energie´ inzetten om medewerkers bewust te maken van de mogelijkheden om zelf energie te besparen. Bewuste keuzes maken, daar gaat het om. Tijdens de maand van de energiebesparing kunt u de gehele serie van 12 ´Licht op Energie´-muurkranten (op A3 formaat) voorzien van uw eigen logo bestellen voor € 49,- (normaal € 99,-).

Bestel
 

Cursus Energie / Klimaatcommunicatie

SME Advies organiseert de cursus Klimaatcommunicatie, een ééndaagse cursus (met terugkommiddag) over communiceren over klimaat op lokaal/regionaal niveau. Hoe geef je op lokaal/regionaal niveau handen en voeten aan klimaatcommunicatie? Hoe kun je het bewustzijn van mensen over klimaat vergroten en hen daadwerkelijk aanzetten tot de gewenste gedragsverandering? Wat wordt je boodschap? Met en naar wie ga je communiceren? Wanneer ga je communiceren? Welke instrumenten kun je inzetten? Hoe sluit je aan bij landelijke campagnes? Welke aanpak werkt wel en welke juist niet? Wat zijn ervaringen van collega's? Lees verder.

Leden van het Klimaatverbond krijgen 10% korting op de cursus. Tijdens de ´maand van de energiebesparing´ krijgt iedereen die zich voor de cursus aanmeldt 10% korting.
 

Toolkit Klimaat-pack

De Toolkit specials zijn ´doe-tijdschriften´ over een bepaald onderwerp met kant en klare direct inzetbare communicatiemiddelen, zoals tips, artikelen, wist-u-datjes, strips, puzzels, rebussen, quizzen, foto´s, cartoons en andere illustraties. Alle communicatiemiddelen mogen rechtenvrij worden ingezet voor interne voorlichtingsdoeleinden. Overheden mogen de communicatiemiddelen ook inzetten voor voorlichting aan inwoners Nu is er ook het Toolkit Klimaatpack, bestaande uit de Toolkit Specials Energiebesparing, Energiecommunicatie en Klimaatcommunicatie. Normaal kosten deze drie specials u € 297,-. Bestelt u ze alle drie als één pakket dan heeft u ze voor € 225,-. U ontvangt dus € 72,- korting!

Bestel
 

Klik hier voor meer tips!

Naar boven? Klik hier!