Stichting Milieunet is een non-profit organisatie gericht op bewustwording en gedragsverandering door communicatie over afval, energie, duurzaamheid, natuur, milieu, klimaat, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en personeels(arbo)zorg.
Wij werken voor overheden, bedrijven, organisaties en leveren kant-en-klare producten aan particulieren.
 Keurmerkenboekje
Veel producten zijn tegenwoordig voorzien van een keurmerk, maar waar staan deze keurmerken eigenlijk voor? Het studentennetwerk voor duurzame ontwikkeling, LHUMP, heeft de belangrijkste duurzaamheidskeurmerken op een rij gezet in een handzaam boekje op A7-formaat. Makkelijk mee te nemen bij het winkelen.

Tijdens de studentenintroductiedagen zullen vrijwilligers van het LHUMP (Landelijk Hogeschool en Universitair Milieuplatform) in een groot aantal studentensteden het Keurmerkenboekje aan de nieuwe studenten gaan uitdelen. Naast het overzicht van keurmerken bevat het boekje handige tips en overzichtjes, zoals een seizoensgroentenkalender en een overzicht van verschillende E-nummers. Niet alleen voedsel komt aan bod, ook keurmerken voor kleding, cosmetica en doe-het-zelf-artikelen.

Hoewel het boekje in eerste instantie gemaakt is voor studenten, is het eigenlijk heel handig en bruikbaar voor iedere Nederlander. Daarom is het LHUMP samen met stichting Milieunet, die de productie van het boekje verzorgt, op zoek naar organisaties die willen helpen bij het wijder verspreiden van het Keurmerkenboekje onder hun eigen achterban of klanten. Het Keurmerkenboekje verschijnt midden augustus en kost 1 euro per stuk bij een afname van 100 tot 500 stuks. Bij bestellingen van meer dan 500 exemplaren doen het LHUMP en stichting Milieunet u graag een passende aanbieding.


Als u interesse heeft om het boekje ook onder uw achterban te verspreiden dan kunt u het boekje hier bestellen.

Bekijk de inhoud van het boekje
(klik op onderstaande afbeelding)

De Toolkit Biocommunicatie
De Toolkit Biocommunicatie biedt 28 pagina's vol met kant-en-klare cartoons, wist-u-datjes, tips, foto's en teksten over alles wat met biologisch te maken heeft. Van biologische voeding tot biologische catering, van biologische kleding tot biologische kerstpakketten. Ideaal voor de milieu- of duurzaamheidscoördinator bij gemeente, provincie, ministerie, bedrijf of branchevereniging. Ook cateraars, winkels en producenten kunnen met de kant-en-klare communicatiemiddelen hun doelgroepen informeren. Bijzonder geschikt voor een NME centrum. Bestel hier.


Disclaimer
© 2006 Stichting Milieunet