Stichting Milieunet is een non-profit organisatie gericht op bewustwording en gedragsverandering door communicatie over afval, energie, duurzaamheid, natuur, milieu, klimaat, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en personeels(arbo)zorg.
Wij werken voor overheden, bedrijven, organisaties en leveren kant-en-klare producten aan particulieren.
 Keurmerken kip en ei

Kiplekker
Kippen zijn beweeglijke dieren, ze hebben van nature nauwelijks een moment rust. Als kippen te weinig ruimte hebben, gaan ze elkaar uit verveling pikken en verwonden. Daarom wordt in de gangbare pluimveehouderij de snavel van de vogels afgeknipt. De biologische pluimveehouder zorgt ervoor dat zijn kippen zowel binnen als buiten voldoende ruimte hebben. Hierdoor kunnen de kippen hun natuurlijke gedrag vertonen: schrapen met hun poten, waakzaam ronddraaien, een zandbad nemen en al woelend en pikkend op zoek gaan naar graankorrels, wormen en insecten. Snavelkappen is bij biologische kippen verboden.
Aan het voer van biologische kippen zijn strenge eisen verbonden: 80% van het voer moet biologisch zijn en al het voer moet gentech vrij zijn. Omdat vetten (die binnen de gangbare pluimveehouderij worden gebruikt om de groei te versnellen) niet tot het normale voedingspatroon van een kip behoren, krijgen biologische kippen geen vet.
Al met al maakt dat het houden van biologische kippen, en daarmee het vlees en de eieren van deze kippen, duurder. Maar ook lekkerder!
Een biologische vleeskip leeft ongeveer twee keer zolang als een doorsnee-vleeskip. Onder andere de trage groei zorgt ervoor dat het vlees een stevigere structuur en meer smaak krijgt. Kortom: de biologische kip voelt zich lekkerder en dat proeft u.

Bronnen:
www.dierenbescherming.nl, www.degroeneweg.nl, www.wakkerdier.nl, www.adopteereenkip.nl, www.biologica.nl, www.blijmeteenei.nl

Bekijk hier de Toolkit Biocommunicatie
Disclaimer
© 2006 Stichting Milieunet