Groene stroom - groen gas

Energiebespaartips

Stichting Milieunet is een non-profit organisatie gericht op bewustwording en gedragsverandering door communicatie over afval, energie, duurzaamheid, natuur, milieu, klimaat, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en personeels(arbo)zorg.
Wij werken voor overheden, bedrijven, organisaties en leveren kant-en-klare producten aan particulieren.
 

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle design is de manier om met behoud van het milieu toch een hoog welvaartsniveau te handhaven. Onlangs is de Nederlandse vertaling van het boek 'Cradle to Cradle' Remaking the Way We Make Things van Michael Braungart en William McDonough op de markt gekomen.
De auteurs bewijzen met hun revolutionaire concept Cradle to Cradle dat economische groei helemaal niet ten koste hoeft te gaan van het milieu.

U kunt het boek hier bestellen.Duurzaam ontwikkelen - een wereldkans

In 'Duurzaam ontwikkelen - een wereldkans' laat Anne-Marie Rakhorst aan de hand van aansprekende visies, producten en technieken zien welke kentering zich afspeelt in de industrie, de energievoorziening, het consumentengedrag en de politieke arena. Zij maakt duidelijk dat inzetten op duurzame ontwikkeling een wereldkans is, die we moeten aangrijpen om Planet, People en Profit weer in balans te brengen.

De auteur schetst een duurzame wereld, waarin consuminderen en doemdenken niet thuishoren. Haar boek is een bewust optimistisch pleidooi om duurzaam vorm te geven aan een nieuwe wereld vol kansen en een goede, leefbare toekomst voor iedereen.

Het boek is hier te bestellen voor slechts € 19,95 !

Duurzaam onder-
nemen uit en thuis
Jacqueline Cramer
Ondernemen met
hoofd en hart
Jacqueline Cramer
Onderneming & Maatschappij
J.P. Balkenende e.a.
Over duurzaamheid
en marketing
Jan Hoijtink e.a.
Cradle to cradle in bedrijf
Marieke v.d. Werf
De winst van duurzaam bouwen
Annemarie RakhorstDe Toolkit Biocommunicatie biedt 28 pagina's vol met kant-en-klare cartoons, wist-u-datjes, tips, foto's en teksten over alles wat met biologisch te maken heeft. Van biologische voeding tot biologische catering, van biologische kleding tot biologische kerstpakketten. Ideaal voor de milieu- of duurzaamheidscoördinator bij gemeente, provincie, ministerie, bedrijf of branchevereniging. Ook cateraars, winkels en producenten kunnen met de kant-en-klare communicatiemiddelen hun doelgroepen informeren. Bijzonder geschikt voor een NME centrum.

De kant-en-klare communicatiemiddelen zijn geschikt om op veel verschillende manieren te worden gebruikt zoals voor het informeren van de inwoners in een gemeente via de gemeentepagina, website, huis-aan-huis folder of nieuwsbrief. Ook voor de interne communicatie over biologische producten of biologische catering biedt de Toolkit Biocommunicatie veel. Handig voor het snel samenstellen van een digitale nieuwsbrief, het personeelsblad of het illustreren van het beleidsplan over duurzaam c.q. MVO ondernemen.

De Toolkit Biocommunicatie laat zien dat het informeren van doelgroepen op een praktische én leuke manier kan, zonder dat u er veel tijd in hoeft te steken. Bovendien ontvangt u bij aanschaf van de Toolkit Biocommunicatie een cd-rom met alle teksten en het complete beeldmateriaal er gratis bij!
Klik op onderstaande afbeeldingen voor voorbeeldpagina's
Bekijk de index
Bestel direct de Toolkit Biocommunicatie. Vul het bestelformulier in en verzend dit naar stichting Milieunet. U ontvangt de Toolkit Biocommunicatie direct met een factuur.
Disclaimer
© 2006 Stichting Milieunet