Groene stroom - groen gas

Energiebespaartips

Stichting Milieunet is een non-profit organisatie gericht op bewustwording en gedragsverandering door communicatie over afval, energie, duurzaamheid, natuur, milieu, klimaat, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en personeels(arbo)zorg.
Wij werken voor overheden, bedrijven, organisaties en leveren kant-en-klare producten aan particulieren.
 Duurzaam Geleerd, Duurzaam Gedaan
Duurzaam Geleerd, Duurzaam Gedaan is een project voor de kinderen uit de verschillende groepen van het basisonderwijs. Ze leren via een mix van leuke, goed te begrijpen spellen zoals het Afvalspel, een Waterpuzzel, het Energie Kwartetspel of een waarden en normen spel hoe we in Nederland omgaan met ons afval, energie, water en aan welke waarden en normen we in Nederland gehecht zijn.

De spellen zijn geen complete lespakketen maar kunnen door de kinderen zelf worden gespeeld, zowel op school als thuis. Al spelende leren kinderen al op heel vroege leeftijd over duurzaam consumeren en hoe we in ons land op een duurzame wijze met respect voor mens en natuur graag willen leven. Het project Duurzaam Geleerd, Duurzaam Gedaan gaat uit van het feit dat de zaken die we op jonge leeftijd goed aanleren ons meestal levenslang bijblijven en we blijven er ook naar handelen.

Kleurplaten
Stichting Milieunet biedt iedere week een leuke, leerzame kleurplaat aan, die voor eigen gebruik gratis kan worden geprint. Lees verder.

Afvalquiz
Doe de Afvalquiz, test je afvalkennis en maak kans op n van de vele prijzen.

Zet de letters van de juiste antwoorden achter elkaar en mail uw oplossing
naar stichting Milieunet.

U kunt deelnemen aan de Afvalquiz van 1 september tot 1 december 2007. Doe de quiz !


Energie Kwartetspel

Het kwartetspel over energiebesparing voor leerlingen van de basisschool met thema's als sluipverbruik, isolatie en groene stroom. Kijk hier voor meer informatie.


Afval Kwartetspel

Het kwartetspel over afval voor leerlingen van de basisschool met thema's als GFT, hergebruik, chemisch afval en zwerfvuil. Kijk hier voor meer informatie.


Afval Memoryspel

Een leuk en leerzaam memoryspel over afval voor iedereen van 10 tot 99 jaar! Met leerzame vragenkaartjes. Kijk hier voor meer informatie.Disclaimer
© 2006 Stichting Milieunet