Dieren

Een selectie van de beste dierenlinks biedt u een kijkje in het wel en wee van onze viervoeters. U kunt zich verwonderen over de diversiteit van de dierenwereld en al het moois dat het te bieden heeft, maar u ziet ook het onnoemelijk leed dat de dierenwereld treft als gevolg van menselijk handelen (uitbuiting, mishandeling, geldelijk gewin) of door natuurgeweld.

Wie belang stelt in een gezonde, evenwichtige wereld, waarin mens, dier en natuur bestaansrecht hebben, zal veel informatie kunnen halen uit de onderstaande verzameling dierenlinks. Wie bijvoorbeeld graag op reis wil, maar zich ook wil inzetten voor dieren, natuur en milieu, komt voor meer informatie zeker aan zijn trekken bij de diverse dier- en natuurvriendelijke reisorganisaties. Maar er zijn ook leuke, educatieve uitjes te organiseren in Nederland. Je kan bijvoorbeeld een ezel uitlaten bij de Ezelsociëteit of een mooie wandeling maken via Natuurmonumenten.

Verder kunt u zich verdiepen in de verschillende nationale en internationale stichtingen die opkomen voor dieren. En wilt u zich inzetten voor een goed doel, dan kunt u donateur worden, vrijwilligerswerk doen of meedoen aan een lopende campagne. En overweegt u het gezin uit te breiden met een viervoeter? Dan kunt u op Dierendag (donderdag 4 oktober) een bezoekje brengen aan een asiel bij u in de buurt en een hond, kat of konijn gelukkig maken met een nieuw tehuis.

 Links Kringloopnet Links Toolkit Links Kringloopbouwmaterialen