Het klimaat verandert en dat weten we inmiddels allemaal. Gelukkig kunnen we er ook allemaal iets aan doen: met energiebesparing! En dat energiebesparing ook leuk kan zijn, dat kun je lezen in de Klimaatgids, een uitgave van stichting Natuur en Milieu.
Deze gids staat vol met unieke cartoons en illustraties van bekende tekenaars, met daarnaast 50 energietips die in totaal een besparing kunnen opleveren van maar liefst 2.000 euro! De Klimaatgids is niet te koop.
Vanaf 1 oktober geeft stichting Milieunet bij elke bestelling de Klimaatgids cadeau.
Die Klimaatgids is één grote verkoopfolder van energiebesparende middelen. Waterbesparende douchekop kopen! Geen woord over korter douchen….
Overal de gloeilampen vervangen door energiezuinigen! Leuk voor Philips, maar geen woord over MINDER lampen in je huis (Opa en Oma zaten bij één centraal licht, weet u nog?)
Vloerisolatie kopen, HR++ glas, HR ketel, deurdrangers, maar geen woord over een dikke trui.
En als u de wasdroger vervangt graag één van A++ energiezuinig. Wasdroger? die heb ik al 3 jaar geleden eruit gedaan!
Enige goede tip vond ik die van de kliekjesdag, besparing 180 euro per jaar en je hoeft er niets voor aan te schaffen. OK, samen met die van een regenton dan. Voor de rest goed voor de fabrikanten, consumptie stimulerend, en voor elke tip een noodzakelijke investering
Het is inderdaad zo dat er allerlei bonnen in zitten van commerciële partijen. Niemand is verplicht om daar iets mee te doen.
De Klimaatgids bevat toch echt heel veel tips waar veel Nederlanders hun voordeel mee kunnen doen.
Meer enrgiebespaartips vind je hier.
Graag reageer ik even op de klacht dat de Klimaatgids een verkoopfolder is van energiebesparende middelen. Ten eerste, wat is er mis met energiebesparende middelen? Veel mensen willen graag energiebesparen en hebben er ook geld voor over, maar willen geen comfort inleveren. Voor deze mensen is een waterbesparende douchekop of een spaarlamp een goede investering. En als we daadwerklijk iets willen veranderen zullen we meer mensen moeten aanspreken dat alleen de groengeorienteerde medemens. Daarnaast bevat de gids ook heel veel tips die niets kosten en waarvoor je geen energiebesparende producten hoeft aan te schaffen, zoals: Draai alleen een volle was, zet de thermostaat laag, droog je was aan de waslijn etc etc. Voor ieder wat wils!
Ik ben het eens dat je vele 10duizenden euro’s moet uitgeven om de beloofde 2000 euro te besparen. HR glas, Zonnepanelen, electrische machines, vloerisolatie…..
Ik ben ook nog uit de tijd van een trui aan, overbodige lampen uit, een uur voor het slapen de verwarming uit en met je eigen tas boodschappen halen, dus geen plastic tasjes.
De tips in de Klimaatgids moedigen vervanging aan, en dat betekent nog meer afval en productie. Wat is er mis met een wat soberder levensstijl? Die kan ook veel plezier geven.
Ik heb sinds een paar week een nieuwe CV ketel. De combinair Ultra HR ketel het lijkt erop of hij zo’n 20% gaat besparen op de energiekosten.. de aankoopkosten van deze ketel zijn vrij hoog, maar uiteindelijk verdien ik het wel terug
Ik heb ook een daalderop combinair en het is een herrie-ding. Hij produceerd in de praktijk 53 dGraag hoor ik ervaringen van anderen.
@bbbbbob:
- Is het toestel in een afgesloten ruimte geplaatst?
Plaatsing in een kast met goed sluitende deur isoleert het geluid. Het GIW (Garantie Instituut Woningbouw) heeft in 2007 hierover een eis opgenomen voor toestellen met een geluidproductie tussen de 40 en 50 dB(A).
- Hangt het toestel aan een solide muur met voldoende massa?
De CombinAir dient te worden bevestigd aan een muur die voldoende massa heeft. (bijvoorbeeld een stenen of betonnen muur) Dit gaat resonantie en geluidsversterking tegen.
De ontwikkelaar / aannemer hoort met de GIW eisen rekening te houden. Wellicht dat hier is misgegaan? Als u contact opneemt via [email protected], zoeken we het graag voor u uit.
Daalderop Customer Care
Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina.