google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Zondag met Lubach by VPRO: Vuurwerk – Gemeenten Tevreden Over Vuurwerk Maatregelen

Geschreven op 7-12-2015 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Oud & Nieuw Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

VuurwerkUpdate 2 november 2020: Zo alweer een advies aan het Kabinet om nu eindelijk over te gaan op een totaal vuurwerkverbod.

Dit keer  is het Veiligheidsberaad de organisatie die pleit voor een verbod op het afsteken en verkopen van vuurwerk voorafgaand aan de komende jaarwisseling.

Dat zei Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, maandagavond na afloop van de vergadering tussen de burgemeesters.

Eerder spraken onder meer verschillende partijen uit de medische hoek de wens uit voor een vuurwerkverbod. Op die manier zou het aantal slachtoffers door vuurwerk tijdens de jaarwisseling kunnen worden verlaagd, wat de druk op de zorg zou verlichten.

Volgens Bruls was aan het begin van dit jaar al een meerderheid van de burgemeesters in het Veiligheidsberaad voor een “verregaande beperking van het afsteken van vuurwerk”. Daar voegen ze nu ook de wens aan toe om voor een jaar de verkoop van vuurwerk te verbieden.

Meer dan hun wens voor een verkoopverbod uitspreken kunnen de burgemeesters niet doen. Het besluit om vuurwerkverkoop te verbieden is uiteindelijk aan het kabinet. Wel kunnen gemeenten het afsteken van vuurwerk verbieden.In het eerste journaal van het nieuwe jaar zit altijd een opsomming van vuurwerkongelukken die tijdens de jaarwisseling gebeurd zijn. Kunnen we daar niet iets aan doen? Zondag met Lubach zet het even op een rijtje.

Gemeenten zijn in grote meerderheid tevreden over de huidige afsteektijden voor vuurwerk tijdens Oud en Nieuw. Eén op de tien gemeenten wil dat de afsteektijd van 18.00 tot 02.00 uur nog verder wordt beperkt; de rest wil het houden zoals het is of stelt zich neutraal op.

Van alle 393 gemeenten in Nederland deden 280 gemeenten aan het onderzoek van de NOS. De vier grote steden deden niet mee. 44 gemeenten stellen net zoals vorig jaar vuurwerkvrije zones in met name rond verzorgingshuizen, winkelcentra en kinderboerderijen.

Meer dan de helft (56%) van de gemeenten ziet wel iets in een Europees verbod op zwaar vuurwerk en 52% van de gemeenten wil hogere straffen voor handel in en bezit van illegaal vuurwerk.

Zeven op de tien Nederlanders zeggen niet van plan te zijn vuurwerk af te steken met Oud en Nieuw. Ongeveer een kwart (22 procent) zegt vuurwerk af te steken met de groep mensen met wie hij de jaarwisseling viert en 6 procent gaat in zijn eentje vuurwerk afsteken, blijkt uit onderzoek van NU.

Zie ook: Het Burgerinitiatief Meer Plezier met Minder Vuurwerk: De Trieste Balans van Oud en Nieuw in Nederland – De Vuurwerkafvalcampagne – Ouderen blij met vuurwerkvrije zones – Steeds meer Nederlanders willen gemeentelijke vuurwerkshow tijdens jaarwisseling – Nieuwjaarsvegen: Begin het Nieuwe Jaar Schoon op 1 januari om 12:00 bij Jou voor de Deur – Wij Wensen U een Heel Goed en Duurzaam Nieuw Jaar

Zie ook: Zondag met Lubach by VPRO: De Vinkjes van Unilever – Zondag met Lubach by VPRO: Oostvaardersplassen – Zondag met Lubach by VPRO: Moeten We Misschien Iets Minder Vlees Een? – Zondag met Lubach by VPRO: Alle Huizen Moeten Voorzien Zijn van een Energielabel – Zondag met Lubach by VPRO: Homeopathie – Zondag met Lubach by VPRO: Oudejaarsaflevering 2015 met Lubach –Even Nederland Voorstellen aan The 45th President of the USA Donald Trump by Zondag met Lubach

11 Reacties

 1. Ben zegt:

  7 december 2015 om 13:29 | Permalink

  Ouderen blij met vuurwerkvrije zones

  Maar liefst 82% van de ouderen is voorstander van vuurwerkvrije zones bij verpleeg- en verzorghuizen en 23% van de ouderen vindt dat vuurwerk helemaal verboden moet worden in Nederland. Dat blijkt uit cijfers uit onderzoek van seniorenorganisatie Unie KBO onder 750 ouderen in Nederland.

  De Nederlandse senioren zijn geen grote liefhebbers van vuurwerk: 99% steekt het zelf dan ook niet af. In het verleden was dat anders, toen stak 54 procent van de mannen en 17 procent van de vrouwen weleens vuurwerk af.

  De senioren zijn door schade en schande wijs geworden: 7 procent heeft in het verleden weleens vuurwerkletsel opgelopen en nog eens 14 procent heeft schade opgelopen aan kleding, auto, huis of andere bezittingen. Verder is er naar 28 procent weleens vuurwerk gegooid. Met als gevolg dat 46 procent van de senioren bang is voor vuurwerk.

  Veel vuurwerk wordt nog afgestoken buiten de toegestane tijden, zo blijkt uit het onderzoek. Dat gebeurt bij ruim 93% van de senioren vóór 18.00 uur op oudejaarsavond en bij bijna 74% na 2.00 uur op nieuwjaarsdag.

 2. Kees zegt:

  12 december 2015 om 12:54 | Permalink

  Steeds meer Nederlanders willen gemeentelijke vuurwerkshow tijdens jaarwisseling

  Als gemeenten professionele vuurwerkshows zouden gaan organiseren tijdens de jaarwisseling dan zou een kleine meerderheid van de Nederlanders voor een vuurwerkverbod zijn. Zonder vuurwerkshow is het draagvlak voor zo’n verbod minder groot. Los van een eventueel vuurwerkverbod, vinden zes op de tien Nederlanders dat hun gemeente een centrale vuurwerkshow moet regelen. Het draagvlak voor vuurwerkvrije zones groeit licht.

  Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Binnenlands Bestuur is uitgevoerd door I&O Research onder bijna 2.500 Nederlanders. Het draagvlak voor een algemeen vuurwerkverbod neemt toe van 49 naar 54 procent als gemeenten zo’n verbod ‘goedmaken’ met een professionele vuurwerkshow. Steeds vaker zeggen zelfs fervente vuurwerkafstekers hiermee te stoppen als in hun gemeenten een professionele vuurwerkshow wordt georganiseerd. Dat percentage ligt nu op 28 procent, tegenover 23 procent vorig jaar. Dit schrijft Binnenlands Bestuur zaterdag op de website.

  De steun voor een algemeen vuurwerkverbod ligt in het oosten van het land met 46 procent lager dan het landelijk gemiddelde. Ook als er een vuurwerkshow tegenover staat, is er in Overijssel, Gelderland en Flevoland nog steeds geen meerderheid te porren voor een verbod. Hoewel een meerderheid van de Nederlanders een afsteekverbod voor particulieren steunt, vindt zestig procent het afsteken van vuurwerk wel een traditie die in stand moet worden gehouden.

 3. Kees zegt:

  18 december 2015 om 10:49 | Permalink

  Zeven op de tien Nederlanders steken geen vuurwerk af

  Zeven op de tien Nederlanders zeggen niet van plan te zijn vuurwerk af te steken met Oud en Nieuw. Ongeveer een kwart (22 procent) zegt vuurwerk af te steken met de groep mensen met wie hij de jaarwisseling viert en 6 procent gaat in zijn eentje vuurwerk afsteken.

  Van de respondenten vindt 80 procent de toenemende aandacht voor veiligheid en milieu rond de jaarwisseling terecht, 10 procent vindt deze aandacht niet gerechtvaardigd en 10 procent heeft geen mening. Bijna een kwart (23 procent) is voorstander van een volledig verbod op vuurwerk, 31 procent is hier alleen voor als de gemeente een vuurwerkshow organiseert en 44 procent is tegen een vuurwerkverbod.

 4. Erik van Erne zegt:

  19 december 2015 om 16:06 | Permalink

  Het Vuurwerk Manifest: Artsen- en Patiëntenverenigingen Voor Vuurwerkverbod

  Het Vuurwerk Manifest: “Wij zijn ervan overtuigd dat alleen een verbod op consumentenvuurwerk ervoor kan zorgen dat er steeds minder letsels door vuurwerk worden veroorzaakt. Het in stand houden van de huidige wijze van de viering van Oud en Nieuw staat niet in verhouding tot de letsels, de schade, de veiligheidsproblemen en de maatschappelijke overlast die vuurwerk tot gevolg heeft. Wij zijn van mening dat vuurwerk alleen in handen van professionals mag komen.

  Met grote professionele vuurwerkshows kan iedereen genieten van het kijken naar vuurwerk, maar wél op een veilige manier. Gezien de vele letsels door vuurwerk en de invloed daarvan op de verdere levens van de getroffenen en de maatschappelijke gevolgen, spreken wij ons dan ook uit voor een verbod op vuurwerk afgestoken door consumenten.

  Wij zien dit verbod als enige mogelijkheid om weer op een letselvrije wijze Oud & Nieuw te vieren.

  Steunt u ons initiatief ook? Meld u dan aan via het formulier en uw naam, logo en link naar uw website worden vermeld. U kunt uiteraard ook meedoen als particulier!”

  Organisaties die het Vuurwerk Manifest steunen zijn:

  • Nederlands Oogheelkundig Gezelschap
  • VISION 2020 Netherlands
  • Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN)
  • Optometristen Vereniging Nederland
  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)
  • Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)
  • Hoornvlies Patienten Vereniging
  • Algemene Nederlandse Vereniging ter voorkoming van Blindheid (ANVVB)
  • Het Oogziekenhuis Rotterdam
  • GroenLinks
  • Meldpunt Vuurwerkoverlast
  • Het Oogzorgnetwerk
  • European Society of Ophthalmology
  • Oogfonds
  • Oogvereniging
  • Koninklijke Visio
  • Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulpartsen (NVSHA)
  • Bartiméus
  • KNGF Geleide Honden
  • LHV Landelijke Huisartsen Vereniging
  • KNMG Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst
  • 50Plus Dus
  • KNMvD Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde
  • Partij voor de Dieren
  • Verpleegkungigen & Verzorgenden Nederland
  • NVSHV (Nederlandse vereniging voor spoedeisende hulp verpleegkundigen)
  • NVMM Nederlandse Vereniging voor Medische Milieukunde
  • Vereniging OOG in OOG
  • Stiching Hoormij

  Update 30 december: Het verzet tegen consumentenvuurwerk neemt toe. Inmiddels hebben zich al meer dan honderd organisaties aangesloten. Vrijwel alle grote vakverenigingen van Nederlandse artsen hebben de oproep ondertekend evenals de beroepsorganisatie van dierenartsen.

  Amivedi Nederland
  AndersBekekenBlog
  Annooptiek
  ANSH46
  Atelier Kronenburg
  Buro AH7 Brandveiligheid
  buroKOM
  C. Koenraads Consultancy BV
  Centrum voor Mensontwikkeling
  CliniCare
  CMH
  D&T Auto en motoren
  Dativus
  De Hereniging
  De hond-en-baas
  De Zorgpraktijk
  Derocure BV
  DHB
  DI-facilities
  Dierenarrsenpraktijk Hoogland
  Dierenkliniek Kenaupark
  Dierenspeciaalzaak Dogwash Joost Voesenek
  DL-Technic
  Dogs&Co
  Domenica Dogstyling
  DSD Europe B.V.
  e-dogtaining
  Ecomondo
  Espavo Praktijk
  Eypnetwork
  Forensische Polikliniek Kindermishandeling
  Galerie Sissingh
  Ggd Amsterdam
  GGD Gooi en Vechtstreek
  GGD Hollands Noorden
  Ginger Animal Alert
  GroenLinks Fractie Waalre
  Guardian Angel
  Hans van der List eyewellness
  Het Huisartsenteam Frankenhuis
  Hoksie snoep en gein
  Hondenschool Beatus
  Hondenschool Lady
  Hondenservice Happy Feet
  Hondentraining & coaching
  Hondentrimsalon Beaudin
  Huisarts
  Huisartsenpraktijk zaaijer, zaaijer en hensing
  Huisartspraktijk Tecim
  HulpOpMaat075
  Jofabi Foto
  Jonge Democraten
  Kath & hond
  Kattengedragsadviesbureau
  Kind en Kunstwerkt!
  Kinderdagverblijf Picobello
  Kinderrechten.NU
  KNGF Geleidehonden
  KNMG
  Koninklijke Hondenbescherming
  Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde
  Korenmolen de zandhaas santpoort
  Kunsthuis Nederland
  Landbouwwinkel.nl
  Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden
  LOST Dogs BE/NL
  MaculaVereniging
  MC Verzekeringen
  Michael John Hegeman Foundation
  Milieu front Eijsden
  Milieudefensie Zaanstreek
  MOOSECAMP Buitengewoonkamperen
  Ned. Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB)
  Ned.Vereniging voor Stabij-en Wetterhounen
  Nederlandse Vereniging van Extramurale Oogartsen
  Nederlandse Vereniging voor Medische Milieukunde
  Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde
  Notis
  NVSHV (Nederlandse vereniging voor spoedeisende hulp verpleegkundigen)
  NVvO
  OhMyDog
  OmniSol
  Omroep Sudwest
  Oogziekenhuis OMC Amsterdam
  P.C. Lasaroms
  Partners in Jeugdbeleid
  Pasarella Photography
  Paul Paris Les Images
  Penningwerkplaats
  Peter Bronsgeest Tekstproducties
  Peter Fuijt & partner architecten
  PID
  PiT Professionals in Trainen
  Praktijk St. Pieter
  Prodapt consulting
  PVDS
  Rockmed Opto
  Schiebroekse Apotheek
  Sebastiaan; tolk gebarentaal
  Solutio Interpress
  Southfork
  Sterkeberk ondersteunend onderwijs en bijlessen
  Stichting animal sanctuary
  Stichting DCN Geleidehonden
  Stichting De regisserende Gemeente
  Stichting DierenVangnet
  Stichting Dokumentatiecentrum Arnhem (Doca)
  Stichting duerenpiramide
  Stichting Friesio
  Stichting Hoormij
  Stichting molen de krijgsman
  Stichting Odensehuis
  Stichting Rovi
  Stichting Zino
  Stichting Zuiderzee Zwerfdieren
  Stray-AFP
  TopDog Coach
  Transform @work
  Tweyelight
  Uitgeverij Catullus
  Utrechtse Kwispel Academie
  Vatfree
  Verbaas hoveniers
  Vereniging Oog in Oog
  Vlekkendingen
  We zijn het Megazat
  Wijkteam Bodegraven Zuid
  SPELTMEELKOPEN
  YouBeYou

  Naast al deze organisaties zijn er ook nog eens 3115 particulieren (Microsoft Office Excel Bestand) die zich hebben aangemeld en hebben aangegeven dat zij met hun naam op het manifest willen komen te staan.

  Dit zijn dus niet alle particulieren die het manifest ondersteunen. Dat zijn er veel meer!

 5. Erik van Erne zegt:

  19 december 2015 om 16:18 | Permalink

  Meldpunt Vuurwerkoverlast Weer Online: Bijna 85.000 klachten

  Het meldpunt voor vuurwerkoverlast is vanaf vandaag (19 december) weer online. Via het meldpunt kunnen Klachten over overlast, schade of gevaarlijke situaties worden gemeld. Alle meldingen worden begin 2016 gebundeld in een rapport dat aan de Tweede Kamer en dertig burgemeesters zal worden aangeboden.

  Op de kaart van Nederland kunt u zien hoeveel meldingen er nu al per gemeente zijn binnengekomen. Op dit moment, 12 dagen voor oud en nieuw, zijn er al meer dan 1000 meldingen geregistreerd. De website blijft open tot 3 januari 2016. Na ruim een dag zijn er al bijna 10.000 klachten binnengekomen. Zondag 20 december om 17.30 uur stond de teller al op 9398 meldingen. Tien dagen voor Oud en Nieuw zijn er al ruim 15.000 klachten. De teller staat maandagochtend 21 december om 07:00 uur al p 15.208 meldingen. Dinsdag 22 december om 08:00 uur staat de teller op 20.827 meldingen. Woensdag 30 december staat de teller om 11:00 uur al op 51.958 meldingen. Donderdag 31 december om 14:00 uur zijn er al meer dan 70.000 meldingen: 70.249. Op Nieuwjaarsdag staat de teller om 14:00 uur op 84.118 meldingen

  Het meldpunt vuurwerkoverlast is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties: de gemeenteraadsfracties van Rotterdam, Den Haag, Nieuwegein, Oss, Amersfoort, Zaandam, Groningen, Zwolle, Deventer, Heerlen, Hoogeveen, Zoetermeer, Middelburg, Schiedam, Veere, Haarlem, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Binnenmaas, Strijen, Goeree-Overflakkee, Midden Drenthe, Terneuzen, Vlissingen, Goes, Schouwen-Duiveland en de provinciale GroenLinks-fracties van Overijssel, Brabant, Utrecht en Zeeland.

 6. Erik van Erne zegt:

  21 december 2015 om 08:36 | Permalink

  Minister Jet Bussemaker: Vuurwerkverbod Niet Nodig.

  Ondanks de klachtenstroom vindt minister Jet Bussemaker(Cultuur) een vuurwerkverbod niet nodig. “Ik zou het niet willen verbieden”, aldus Bussemaker zondagmorgen in het TV-programma WNL Op Zondag.

  Tuurlijk niet, want de landelijke politiek luistert bijna nooit naar signalen uit de samenleving. Inmiddels stromen de klachten binnen bij het meldpunt Vuurwerkoverlast, maar Jet Bussemaker doet niets. Tien dagen voor Oud en Nieuw zijn er al ruim 15.000 klachten

  En steeds meer organisaties pleiten voor een verbod op consumentenvuurwerk. Nederlandse artsen riepen vorige week massaal op tot een verbod. Achttien verenigingen van onder meer plastisch chirurgen, oogartsen en kinderartsen tekenden een Manifest. Ze vinden de huidige viering van oud en nieuw niet in verhouding staan tot de vele gewonden, schade en overlast.

 7. Erik van Erne zegt:

  22 december 2015 om 09:32 | Permalink

  Meer dan 50 gemeenten stellen vuurwerkverbod in in vuurwerkvrije zones

  Uit onderzoek van het AD onder 281 gemeenten blijkt dat één op de vijf gemeenten vuurwerkvrije zones instellen rond verzorgingshuizen, kinderboerderijen en scholen. Dat is fors meer dan vorig jaar. In zeker 56 gemeenten worden vuurwerkvrije zones ingesteld.

  In Amsterdam is een vuurwerkverbod rond dierenasiels van kracht. Dit jaar wordt daar ook op gehandhaafd.

  In Rotterdam is het op 31 plekken verboden om vuurwerk afsteken, zoals bij enkele verzorgingshuizen, in parken, rond kinderboerderijen en bij het Maasstad Ziekenhuis. Een andere vuurwerkvrije zone is de omgeving van de Erasmusbrug.

  In Hilversum vis het verboden om vuurwerk af te steken in het centrum. Hilversum is daarmee voor zover bekend de eerste grotere Nederlandse gemeente met een formeel vuurwerkverbod. Update: Ook in Alkmaar is een vuurwerkverbod van kracht voor het centrum.

  In Utrecht komen steeds meer vuurwerkvrije plekken, maar van een algeheel verbod is (nog) geen sprake.

  Ook in Den Helder, Vlaardingen, Vianen, Barendrecht, Geldermalsen en Terschelling zijn vuurwerkverboden van kracht. Zes gemeenten hebben een verbod nog in overweging.

 8. Erik van Erne zegt:

  30 december 2015 om 11:46 | Permalink

  Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) keurt 21 procent van getest vuurwerk af.

  Van het geïmporteerde vuurwerk dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft getest, deugt 21 procent. Vorig jaar werd 22 procent van het geteste vuurwerk afgekeurd.

  Uit controles van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat 21 procent van het geteste geïmporteerde vuurwerk niet voldoet aan de veiligheidseisen. De meest voorkomende overtredingen zijn brandende delen die zich op lage hoogte verspreiden en het omvallen van vuurwerk. De inspectie zoekt gericht naar afwijkingen van artikelen waar de consument extra risico loopt.

  Importeurs zijn verplicht om ervoor te zorgen dat ze alleen vuurwerk op de markt te brengen dat de Nederlandse regels voldoet. Zij moeten zelf het afgekeurde vuurwerk vernietigen. Doen ze dat niet, dan kan de inspectie ze een dwangsom opleggen. De hoogte daarvan hangt af van hoe ernstig en hoe groot de overtreding is.

  De resultaten van de tests deelt de ILT met andere instellingen in Europa, zodat daar ook duidelijk is welk vuurwerk een risico vormt voor de mensen die het afsteken.

 9. Erik van Erne zegt:

  30 december 2015 om 11:55 | Permalink

  Vuurwerkregels moeilijk te handhaven door te weinig politiecapaciteit

  Ondanks de strenge regels voor het afsteken van vuurwerk, is het handhaven daarvan zo goed als onmogelijk, aldus Gerrit van de Kamp voorzitter van politievakbond ACP.

  “Als je het echt goed wilt doen, moet je heel veel politiemensen of opsporingsambtenaren inzetten”, aldus Van de Kamp. “Maar die capaciteit is er niet. De aanpak van baldadige jongeren die te vroeg vuurwerk afsteken, staat laag op het prioriteitenlijstje.”

 10. Erik van Erne zegt:

  2 december 2017 om 13:54 | Permalink

  Vuurwerk: Een Lust of Een Last?

  De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) pleit voor een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen tijdens Oud en Nieuw. Maar wat vind jij, is vuurwerk een lust of een last? De NOS laat zien hoe de traditie is ontstaan.

 11. Erik van Erne zegt:

  13 november 2020 om 14:34 | Permalink

  Vuurwerkdiscussie by Zondag met Lubach

  Dit jaar hebben voorstanders van een vuurwerkverbod een nieuw argument, maar er is ook weer kritiek.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (458)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Links

  Milieunet op..