Anders Bekeken

De Elektrische Renault Kangoo, Renault Fluence, Renault Zoe en Renault Twizy

Geschreven op 28-9-2009 - Erik van Erne. Geplaatst in Vervoer en OV Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

17 juni 2019: Renault heeft de opvolger van de volledig elektrische Zoe onthuld.

De nieuwe Zoe beschikt voortaan over een 52 kWh-accupakket, waarmee volgens Renault een rijbereik van 390 kilometer mogelijk is.

Dat is 90 kilometer meer dan het rijbereik van het huidige model.

De nieuwe Zoe krijgt twee rijstanden, B en D. In de eerste stand remt de auto sterker af bij het loslaten van het stroompedaal, waardoor je de rem nauwelijks meer nodig hebt. De D-stand is voor op de snelweg. De elektromotor van de nieuwe Renault Zoe levert 135 pk, waarmee een topsnelheid van 140 kilometer per uur mogelijk is.

De wijzigingen aan het uiterlijk van de nieuwe Renault Zoe zijn minimaal. Aan de voorkant vallen de anders ingedeelde koplampen en de nieuwe bumper op.

Het interieur van de nieuwe Zoe is wel duidelijk anders ten opzichte van dat van zijn voorganger. De auto heeft een digitaal instrumentarium gekregen en op de middenconsole is plaats ingeruimd voor een rechtopstaand infotainmentscherm.

De eerste Renault Zoe verscheen in 2012. In 2016 kreeg de Renault Zoe een update en een groter accupakket. Daarmee werd het rijbereik vergroot van 150 naar ongeveer 300 kilometer. In 2018 kreeg de Renault Zoe een nieuwe elektromotor. De nieuwe Zoe, model 2019, komt nog voor het einde van het jaar op de weg.

20 februari 2018: Nieuwe elektromotor voor Renault ZOE: meer kracht, snelheid en rijplezier. Renault presenteert op de Autosalon van Geneve de ZOE modeljaar 2018. Behalve het licht gewijzigde aanbod is de elektrische Renault ZOE ook voorzien van een nieuwe elektromotor. Deze R110-motor levert 80 kW (109 pk).

De nieuwe R110-motor is even groot als de R90, maar levert 12 kW (16 pk) meer vermogen. Daarmee accelereert de ZOE bijna twee seconden sneller van 80 naar 100 km/u, wat vooral op provinciale wegen en snelwegen het rijplezier en de souplesse vergroot. Bij lagere snelheden presteert de R110 hetzelfde als de R90. Het maximumkoppel van 225 Nm is onmiddellijk vanaf stilstand beschikbaar, wat zorgt voor een felle reactie bij het wegrijden.

Met de lancering van de R110-motor komt het aantal motorvarianten voor de Renault ZOE, Kangoo Z.E., Master Z.E. en Daimlers Smart Electric Drive op vijf, met vermogens van respectievelijk 44, 57, 60, 68 en 80 kW.

Zie ook:  De Elektrische Renault SYMBIOZ: De Toekomstvisie tot 2030 by Renault – The Float: The Autonomous Car of The Future Concept by Renault and Central Saint Martins – Renault Falcon Truck: Een Laboratorium op Wielen by Renault – R*Generation, a new design center by Renault – Renault Full Electric Kangoo, Fluence, Zoe en Twizy Zero-Emission – De 100% elektrische Renault Kangoo Be Bop – Renault kiest voor de 100% elektrische auto en stopt met hybride auto’s – De Elektrische Renault Master Z.E. Bestelbus in Meerdere Varianten by Renault Pro+ – Rijkswaterstaat Neemt 100 Exemplaren Van De Elektrische Renault ZOE In Gebruik

Renault EV28 september 2009: Zo, Renault heeft in Frankfurt even laten zien dat men het serieus meent met het ontwikkelen van 100% elektrische auto’s. Vier modellen werden er getoond. De Renault Kangoo ZE zal het eerst op de markt komen, zo tegen de zomer van 2011. Ook begin 2011 kunnen we de Renault Fluence ZE verwachten.

Begin 2012 zou de Renault Zoe ZE van de productieband moeten rollen en eind 2002 de futuristisch ogende Renault Twizy ZE. Zie reacties voor meer video’s.

Jedlix gaat een app ontwikkelen waarmee rijders van de 100% elektrische Renault ZOE, hun auto slim kunnen opladen. Renault ZOE-rijders kunnen daarmee hun auto tegen lagere kosten opladen met duurzame energie. Nederlandse ZOE-rijders kunnen naar verwachting in de eerste helft van 2016 geld besparen met de app.

De 100% elektrische Renault Kangoo Be Bop – Renault kiest voor de 100% elektrische auto en stopt met hybride auto’s

The new 2017 Renault Zoe, double the battery capacity, double the range, double the fun.

18 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  28 september 2009 om 07:57 | Permalink

  Renault Fluence & Renault Kangoo Zero-Emission Concept

  Renault Twizy ero-Emission Concept

  Renault Zoe Zero-Emission Concept

 2. Erik van Erne zegt:

  6 januari 2010 om 07:56 | Permalink

  Video Renault Destination concept-cars / Design for ever

 3. Erik van Erne zegt:

  19 april 2010 om 12:13 | Permalink

  Eerste beelden productiemodel Renault Fluence Z.E.

  We moeten nog een jaar wachten op de marktintroductie, maar het ontwerp van de Renault Fluence Z.E. is al klaar. Het meldt tegelijk dat de productie van de ‘Zero Emission’-modellen in de tweede helft van 2011 opgestart wordt in het Turkse Bursa.

 4. Erik van Erne zegt:

  17 november 2010 om 09:54 | Permalink

  Renault’s plan to release an electric performance hatchback remains on course, and it could produce fruit as early as 2013.

  The ‘electric Gordini’, will be a higher-powered version of the Zoe supermini, seen in concept form at Paris.

  Using Nissan’s higher-output electric powertrain, as used in the Leaf, it could get as much as 134bhp and more than 200lb ft of torque.

 5. Erik van Erne zegt:

  13 februari 2011 om 11:02 | Permalink

  Presentation: Renault ZOE Preview Fast charge

 6. Erik van Erne zegt:

  27 april 2011 om 23:05 | Permalink

  Renault Twizy Roadtest by Autoweek

  Renault komt met een reeks aan elektrische modellen, de Twizy is er daar een van. Maar wat is de Twizy eigenlijk? Houdt het op een kruising tussen een auto en een scooter maar dan wel met vier wielen. We reden een prototype van de elektrische Twizy, de productieversie komt in maart 2012.

 7. Erik van Erne zegt:

  22 mei 2011 om 21:24 | Permalink

  De Elektrische Renault Twizy

 8. Luc zegt:

  22 januari 2014 om 09:24 | Permalink

  Renault staakt productie Fluence ZE

  Renault heeft besloten de productie van de Fluence ZE te staken en zal de productielijn in Turkije sluiten. Het besluit is mede het gevolg van het faillissement van Better Place.

  De Fluence ZE is oorspronkelijk ontwikkeld en geproduceerd voor Better Place. Hiermee ging een investering van enkele honderden miljoenen euro’s gepaard. Naast de versie van de wisselbare accu voor Better Place was ook een versie met een vaste accu beschikbaar.

 9. Erik van Erne zegt:

  3 juli 2017 om 14:10 | Permalink

  Nieuwe Renault Kangoo Z.E.: Grotere actieradius en sneller opladen

  Renault presenteerde in januari 2017 de nieuwe Kangoo Z.E. Een baanbrekende elektrische bedrijfswagen boordevol innovaties om nog beter te kunnen voldoen aan de klantbehoeften en milieudoelstellingen.

 10. Erik van Erne zegt:

  29 augustus 2017 om 13:08 | Permalink

  De Elektrische Renault Zoe eSport Concept

 11. Erik van Erne zegt:

  29 augustus 2017 om 13:11 | Permalink

  The Electric Renault Zoe e-Sport by Fully Charged

  A first for Fully Charged, exclusive access to Renault’s attention grabbing Zoe e-Sport, a four wheel drive hot hatch track car, sadly at the moment a one off prototype but it hints at what could happen with high-performance electric cars. With speeds and handling way above my skill level, this thing is a beast.

 12. Erik van Erne zegt:

  1 september 2017 om 14:58 | Permalink

  Zity Car-Sharing Service in Madrid Will Use 500 Renault Zoe Electric Cars

  This new car-sharing service in Madrid will become a reality thanks to the expertise of 2 leading companies Zity combines Ferrovial Services’ capacities in the area of municipal services and environmentally-friendly solutions with Renault’s experience as Europe’s foremost supplier of electric cars and a leading brand in the field of sustainable mobility.

  The Madrid car sharing service will use the new ZOE. It is currently the only mass-market electric car on the market to offer an NEDC range of 400km, equivalent to about 300km in real-world conditions, thereby extending range and usage time and adressing an even larger number of users

 13. Erik van Erne zegt:

  3 oktober 2017 om 11:23 | Permalink

  Renault Mobiliz Lab Presentation

 14. Gerard zegt:

  16 februari 2018 om 11:11 | Permalink

  Renault Electric Vehicle Experience Center: Renault Opens Its First Electric-Vehicle-Only Showroom in Sweden

  Renault opens its first electric-car-only showroom to display its growing lineup of battery-electric vehicles, separate from dealers and displays with gasoline and diesel cars.

  The Renault Electric Vehicle Experience Center will open in Stockholm, in one of the Swedish capital’s largest shopping centers, known as Taby Centrum.

  Renault said it has designed a physical and digital journey so visitors can learn about how electric cars work in day-to-day life, and figure out which may be right for them.

 15. Erik van Erne zegt:

  20 februari 2018 om 10:45 | Permalink

  Rijkswaterstaat Bestelt 100 Exemplaren Van De Elektrische Renault ZOE

  Rijkswaterstaat heeft een deel van het wagenpark vervangen door honderd exemplaren van de Renault ZOE. De volledig elektrisch aangedreven modellen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van het wagenpark van Rijkswaterstaat. De ZOE werd bij het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat in Utrecht officieel in ontvangst genomen door Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

  Zie ook: Rijkswaterstaat Neemt 100 Exemplaren Van De Elektrische Renault ZOE In Gebruik

 16. Erik van Erne zegt:

  9 oktober 2018 om 15:17 | Permalink

  De Elektrische Renaul ZOE Iconic

  Renault heeft tijdens de Paris Motor Show 2018 bekend gemaakt dat zij het behalen van 110.000 verkopen van het model ZOE viert met het uitbrengen van een speciale gelimiteerde editie van het model.

  Deze special edition wordt uitgebracht onder de naam ZOE Iconic. Het model, dat sinds 2012 op de markt is, is niet alleen de best verkopende elektrische auto van Renault, maar tevens het beste verkopende elektrische model in Europa en is daarom een icoon onder de elektrische auto’s. Daar past de gekozen naam Iconic prima bij.

  De gelimiteerde variant Iconic kent een iconisch interieur en exterieur. Deze gelimiteerde variant wordt op de markt gebracht met een exclusief grijs gekleurde bekleding , de nieuwe “Highland” grijze buitenkant en beschikt bovendien over 17 inch aluminium velgen. Tevens biedt deze nieuwe ZOE Iconic een ingenieuze bagageruimtevloer. Door de kabels op te bergen in een dubbele bodem wordt er meer laadruimte gecreëerd.

  De Renault ZOE Iconic zal op de markt gebracht worden met twee verschillende motoren, namelijk met de nieuwere R110 en de oudere Q90 motoren. De Q90 heeft een vermogen 68 kW (92 pk) en een koppel van 225 Nm. De nieuwere R110 is de opvolger van de R90 die eerder in de ZOE te vinden is geweest. Deze motor heeft een vermogen van 80 kW (109 pk) en een koppel van 225 Nm, een verbetering van 16 pk. Ongeacht de motor beweert Renault dat de Zoe Iconic met haar 41kWh lithium-ion batterij een real-world driving range (actieradius) biedt van 300 km in de zomer en 200 km in de winter.

  Om elektrische rijders van een betere service te voorzien, faciliteert Renault als eerste op de markt een smartphone app die de bestuurder inzage geeft in zijn rijgedrag. Met deze MY Renault app kan de bestuurder informatie over zijn reis, batterij en zijn oplaadgedrag inzien. Bovendien leidt de app de bestuurder naar het juiste oplaadpunt.

 17. Erik van Erne zegt:

  12 februari 2019 om 14:20 | Permalink

  New Renault Electric ZOE S Edition Offers Better Features

  The new Renault ZOE S Edition boasts better features and more affordability. Find out what it means for our European drivers as an alternative to the Nissan LEAF.

  The Renault ZOE’s features now include: BOSE stereo and reversing camera with DAB radio; hands-free keycard; rear parking sensors; automatic wipers and lights; the ZOE’s battery can be bought with the car or leased, with battery leasing beginning at £59 per month.

 18. Erik van Erne zegt:

  27 september 2019 om 18:22 | Permalink

  Renault ZOE Z.E50 All-Electric Hatchback Zero Emission City Car 2019 by Fully Charged

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (656)
 • Agenda (3.151)
 • Barack Obama (116)
 • Biologisch (119)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (809)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (501)
 • Design (233)
 • Dieren (176)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.292)
 • Educatie (346)
 • EEN-Armoede (253)
 • Energie en Besparing (3.383)
 • Europa (29)
 • Evenementen (178)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (306)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (30)
 • Greenwashing (117)
 • Hergebruik-Kringloop (318)
 • Iets anders (370)
 • Int. Samenwerking (192)
 • Investeren (135)
 • Kerst (152)
 • Klimaat (1.664)
 • Licht (375)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (169)
 • Milieu (749)
 • MVO (109)
 • Natuur (735)
 • Nederland (23)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (125)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (25)
 • Sport (221)
 • Vakantie (80)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.358)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (301)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Transdev Investeert In Elektrische Bussen: 156 Elektrische Bussen Voor Noord-Holland by Ebusco
 • Via Parijs: Energietransitie Biedt Kansen Voor Nederland by College van Rijksadviseurs
 • De Eerste Elektrische Mazda: De Mazda e-TPV (electric Technology Prototype Vehicle)
 • De Elektrische Toyota BEV: Ultracompacte 2-Zits City Car
 • EU Subsidie Voor Hydrogen Valley: De Groene Waterstof Regio In Noord Nederland
 • Utrecht Stopt Met Afvalpas: Pasjessysteem Ondergrondse Afval Containers Afgeschaft In 2020
 • Klimaatnieuws: Gletsjers In Andesgebergte Met 40% Gekrompen Of Helemaal Gesmolten
 • Hoe Duurzaam Is Biomassa Nou Eigenlijk?: Energievoorziening Op Basis Van Hout (biomassa)
 • Gridflex Heeten: Duurzamer Dan Duurzaam – Een Zelfstandig Netwerk Samen Met De Buren
 • Achmea Werkt In 2030 Volledig CO2-Neutraal: Sustainable Development Goals (SDG’s) Centraal
 • De Bosatlas Van De Duurzaamheid: Alles Over Duurzaamheid In Nederland
 • State-Of-The-Art Cradle to Cradle Winkelcentrum De Oranjerie In Apeldoorn
 • De RSD-E Tug 2513: Een 70-Tons Elektrische Sleepboot In Auckland, Nieuw Zeeland by Damen
 • Haagse Gemeenteraad Wil Herbruikbare Eco-Bekers Op Evenementen
 • Fokker 7|8: ‘s Werelds Eerste Cradle to Cradle Geoptimaliseerde Logistieke Gebouw
 • Nieuw Duurzaam CO2-Neutraal Pand Voor Laagsteprijsgarantie In Rosmalen
 • Nieuw Duurzaam Hoofdkantoor ING In Amsterdam Zuidoost: Open, Transparant, Energie-Positief
 • DHL Parcel Hub Zaltbommel: Duurzaam E-commerce Sorteercentrum Voor Nederlandse Markt
 • Het Nieuwe Cradle to Cradle Hoofdkantoor Van Mercedes Benz Nederland In Nieuwegein
 • Park 20|20: Het Kleurrijke Cradle to Cradle ANWB Hoofdkantoor En Fox Theater
 • Links

  Milieunet op..