google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Fastned Snellaadstations Voor Elektrische Auto’s Nu Ook In Den Haag, Amsterdam en Rotterdam

Geschreven op 21-11-2015 - Erik van Erne. Geplaatst in Vervoer en OV Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 11 augustus 2020: Snellaadbedrijf Fastned heeft zijn 100ste snellaadstation in Nederland geopend.

Het is tevens het eerste laadstation van Fastned in Rotterdam.

Bij dit station kunnen honderden elektrische auto’s per dag opgeladen worden met snelheden tot 300 kilowatt.

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie) van de gemeente Rotterdam heeft samen met Michiel Langezaal (chief executive officer en medeoprichter) het Fastned-station officieel geopend.

Langezaal: ‘Dit 100e station in Nederland is een mijlpaal voor Fastned. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan goede infrastructuur voor elektrisch rijders. Zo maken we het steeds gemakkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto. Geweldig dat de gemeente Rotterdam dit 100e Fastned-station mogelijk heeft gemaakt.’

1 mei 2020: Snellaadbedrijf Fastned opent vandaag haar eerste snellaadstation op de Amsterdamse Foodstrip bij het knooppunt Holendrecht A2/A9.

Bij dit station kunnen honderden elektrisch auto’s per dag opgeladen worden. Door het schaalbare ontwerp kunnen er in de toekomst meer snelladers worden bijgeplaatst om de elektrische rijder zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Michiel Langezaal (CEO Fastned): “Ik ben heel blij met dit nieuwe station in Amsterdam, een stad die voorop loopt met elektrisch rijden en de ambitie heeft om vanaf 2030 alleen maar elektrische auto’s in de stad te hebben. Het station is gelegen aan de drukke verkeersaders A2 en A9 en tijdens een korte laadstop is er ook volop keuze qua eten en drinken. Door stations te bouwen in de stad geven we elektrische rijders nog meer vrijheid. Zo maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto.”

Fastned Den Haag 201521 november 2015: Fastned gaat een samenwerking aan met de gemeente Den Haag voor de bouw van vijf snellaadstations in de stad. De gemeente Den Haag voorziet een snelle groei van het aantal elektrische auto’s en tekende onlangs een overeenkomst voor de bouw van snellaadstations in de stad voor 2016.

Fastned heeft daarnaast plannen om ook in andere steden snellaadstations te realiseren.

Fastned bouwt een netwerk van snellaadstations, waar alle elektrische auto’s binnen 20 minuten kunnen opladen. Langs de snelweg heeft het bedrijf nu al 45 snellaadstations operationeel. Dit jaar worden er nog vijf snellaadstations gerealiseerd en de plannen voor 2016 gaan uit van 40 nieuwe laadstations. In 2017 moet het Fastned netwerk bestaan uit minstens 130 snellaadstations in Nederland.

Door ook in steden soortgelijk laadstations te realiseren speelt Fastned in op het toenemende aantal elektrische auto’s in de stad en de behoefte om ook daar snel te kunnen opladen. In tegenstelling tot de publieke laadpalen waar maximaal twee auto’s per dag kunnen laden, biedt een volledig Fastned station een laadcapaciteit tot 150 auto’s per dag. De snellaadstations zullen worden gebouwd langs drukke uitvalswegen.

Zie ook: Fastned Snellaadstations Voor Elektrische Auto’s Nu Ook In Den Haag, Amsterdam en RotterdamFastned Opent Snellaadstation Bij Albert Heijn XL In Tilburg – Fastned Krijgt 4,1 miljoen euro Subsidie van Duitse overheid Voor Bouw 25 SnellaadstationsFast charging at FastnedFastned Opent Eerste Snellaadstation in DuitslandFastned krijgt ruim 1.4 miljoen euro subsidie van BENEFIC voor de bouw van 40 snellaadstations in Nederland en BelgiëFastned Blijft GroeienFastned boekt belangrijke overwinning bij Raad van StateFastned Start Samenwerking Met REWE Supermarkten DuitslandFastned Opent Snellaadstation Bij Van der Valk Hotel Gladback in DuitslandFastned EV Chargers by Fully ChargedFastned Wint Zwitserse Tender Voor Bouw En Exploitatie Van 20 Snellaadstations – Fastned Gaat In Het Noordoosten Van Engeland Vijf Snellaadstations Bouwen En ExploiterenFastned Opent Eerste Snellaadstation In Verenigd Koninkrijk – Fastned Verwerft 13 Snelweglocaties In België – Fastned Neemt 16 Snellaadnetwerk The Fast Charging Network Van MisterGreen Over – Fastned en Tesla Openen Duitsland’s Grootste Snellaadhub – Fastned Opent Eerste Snellaadstation In België Op De Internationale Luchthaven van Oostende-Brugge – Fastned Gaat Negen Snellaadstations Aanleggen Langs Franse Snelwegen Voor Autoroutes Paris-Rhin-Rhône (APRR)Fastned Opent Eerste Van Reeks Oplaadstations Bij REWE Supermarkten In Duitsland – Fastned Opent Eerste Laadstation In Zwitserland – Driving electric by FastnedFastned full service station coming soonFastned Opent Eerste Vier Snellaadstations In FrankrijkFastned wint aanbestedingen voor drie nieuwe snellaadstations langs belangrijke Franse tolsnelwegen

Amsterdam zet in op Elektrisch Vervoer: De Kaart met alle Oplaadpunten – Uber Start Pilot met 30 Elektrische Nissan Leaf Taxi’s via UberX in Amsterdam

25 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  4 december 2015 om 13:45 | Permalink

  Jan Peter Balkenende opent het 50ste Fastned station in Nederland

  Op 20 januari 2016 om 13u opent Fastned het 50ste snellaadstation in Nederland op verzorgingsplaats Vliedberg in Zeeland.

  Hiermee heeft Fastned in ruim 2 jaar een dekkend netwerk van elektrische auto’s gebouwd, waarmee Nederland internationaal aan kop loopt.

 2. Erik van Erne zegt:

  13 september 2017 om 12:26 | Permalink

  Fastned Krijgt 4,1 miljoen euro Subsidie van Duitse overheid Voor Bouw 25 Snellaadstations

  Fastned heeft een subsidie van 4,1 miljoen euro toegewezen gekregen van staatssecretaris Rainer Bomba van het Duitse Ministerie van Vervoer en Digitale Infrastructuur. De subsidie zal door Fastned aangewend worden voor de bouw van 25 snellaadstations met meerdere laders door heel Duitsland. De stations zullen worden uitgerust met de nieuwste snelladers die het mogelijk maken om in 20 minuten meer dan 250 km aan range bij te laden. Fastned verwacht begin volgend jaar het eerste station gereed te hebben.

  De subsidie maakt deel uit van het programma van Minister Dobrindt om de infrastructuur voor elektrische auto’s te stimuleren. Dit programma is ontworpen om het investeringsrisico om te investeren voordat er voldoende elektrische auto’s zijn te verlagen. Dit stelt bedrijven zoals Fastned in staat om voor de markt uit te investeren en daarmee laadinfrastructuur te realiseren nog voordat de grote aantallen elektrische auto’s de weg op komen. Het programma beoogt hiermee het kip en het ei probleem op te lossen, namelijk dat mensen terughoudend zijn met de aanschaf van een elektrische auto als er geen laadinfrastructuur is en andersom dat beleggers afwachtend zijn om te investeren in laadinfrastructuur als er niet voldoende elektrische auto’s zijn.

  Met het subsidieprogramma worden bedrijven gestimuleerd om in enkele jaren 300 miljoen euro te investeren in snelle laadinfrastructuur. Van de totale investering ontvangen ze ongeveer 40% terug.

 3. Erik van Erne zegt:

  7 april 2018 om 15:38 | Permalink

  Fast charging at Fastned

 4. Erik van Erne zegt:

  22 juni 2018 om 14:22 | Permalink

  Fastned Opent Eerste Snellaadstation in Duitsland

  Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen, opende vandaag haar eerste snellaadstation in Duitsland langs de snelweg A3 bij Limburg an der Lahn (afslag Limburg-Süd). Er zijn meerdere 350 kW laders aanwezig, waarmee elektrische rijders tot 100 keer sneller kunnen laden dan thuis. Daarmee wordt het mogelijk om langere afstanden af te leggen.

  Fastned heeft de ambitie om een Europees netwerk van 1000 snellaadstations te bouwen, waarvan enkele honderden in Duitsland. De iconische stations bevinden zich op drukke zichtlocaties langs snelwegen en in steden. Hiermee wil Fastned elektrische rijders de vrijheid geven om door heel Europa te kunnen rijden. Fastned heeft inmiddels 73 stations operationeel in Nederland en werkt hard aan de uitrol van haar netwerk naar andere landen, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Fastned verwacht nog voor het einde van het jaar 18 stations in Duitsland te openen.

  Met het netwerk van snellaadstations speelt Fastned in op het exponentieel groeiend aantal elektrische auto’s in Europa. Door de dalende batterij prijs komen er steeds meer betaalbare elektrische auto’s beschikbaar met een grotere batterij en meer reikwijdte. Hierdoor wordt het mogelijk om langere afstanden af te leggen en groeit de behoefte aan snelle laadinfrastructuur die deze grote batterijen snel kan opladen. Hiermee zal laden steeds meer op tanken gaan lijken, maar dan met energie van zon en wind.

  De komende jaren introduceren Duitse autobouwers zoals Porsche, Audi, Volkswagen, BMW en Mercedes volledig elektrische modellen die op hoog vermogen kunnen laden.

  Bij Fastned kunnen alle typen volledig elektrische auto’s de batterij supersnel opladen. Het dak van het station bestaat uit zonnepanelen. Alle stroom die geleverd wordt is afkomstig van zon en wind. Laden en betalen gaat via de Fastned app of door een laadpas voor de lader te houden. EV-rijders kunnen met vrijwel iedere laadpas, tankpas en/of creditcard snelladen bij Fastned.

 5. Erik van Erne zegt:

  20 juli 2018 om 19:21 | Permalink

  Fastned krijgt ruim 1.4 miljoen euro subsidie van BENEFIC voor de bouw van 40 snellaadstations in Nederland en België

  Fastned heeft een subsidie toegekend gekregen van maximaal 1.464.000 euro voor de bouw van 40 snellaadstations in Nederland, Vlaanderen en Brussel. De subsidie is afkomstig van BENEFIC.

  De missie van Fastned is het versnellen van de transitie naar elektrisch rijden. Om dit te realiseren bouwt Fastned een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen. Op dit moment heeft Fastned ruim 75 stations operationeel in Nederland en Duitsland. In het kader van BENEFIC wil Fastned op 40 additionele locaties in Nederland, Vlaanderen en Brussel snellaadstations bouwen waar tot 175 kW supersnel geladen kan worden. Door de realisatie van dit project krijgen elektrische rijders de vrijheid om door de gehele regio van Nederland, Vlaanderen en Brussel te rijden. Alle locaties zijn 24/7 publiek toegankelijk en geschikt voor alle elektrische auto’s, inclusief E-taxi’s en deelauto’s. Bij Fastned kunnen alle typen volledig elektrische auto’s supersnel opladen. Het dak van het station bestaat uit zonnepanelen. Alle stroom die geleverd wordt is afkomstig van zon en wind. Laden en betalen gaat via de Fastned app of door een laadpas voor de lader te houden. EV-rijders kunnen met vrijwel iedere laadpas, tankpas en/of creditcard snelladen bij Fastned.

  BENEFIC is een grensoverschrijdend en innovatief project. BEFENIC subsidieert onder andere de ontwikkeling van laadinfrastructuur gelegen direct aan of vlakbij het Europese kernnetwerk (TEN-T). BENEFIC wordt gefinancierd door het Connecting Europe Facility-programma (CEF) van de Europese Unie.

  Zie ook: Extra Laadpunten Voor Duurzaam Vervoer in Nederland en België by BENEFICFastned Opent Eerste Snellaadstation In België Op De Internationale Luchthaven van Oostende-Brugge

 6. Erik van Erne zegt:

  31 juli 2018 om 15:06 | Permalink

  Fastned Blijft Groeien

  Fastned is in de eerste helft van 2018 sterk gegroeid. Het klantenbestand is vergeleken met een jaar eerder verdubbeld. Overigens nam het nettoverlies fors toe door investeringen tbv de uitbreiding van het aantal laadstations. In de eerste helft van 2018 werden elf nieuwe laadstations geopend. Daardoor verdubbelde de omzet.

  Bezitters van elektrische auto’s laadden hun auto’s vaker op bij Fastned laadstations. De opbrengsten stegen in de eerste zes maanden van dit jaar met 150 procent tot iets minder dan 468.000 euro, meldt Fastned. Het klantenbestand groeide naar 9.533 automobilisten. Ook dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Zij waren samen goed voor ruim 1 miljoen kilowattuur aan laadsessies.

  De operationele kosten namen toe door de bouw van nieuwe stations, de opening van nieuwe kantoren en het aantrekken van meer IT-personeel. Het nettoverlies nam daardoor toe tot bijna 2,7 miljoen euro, tegen 2 miljoen euro een jaar eerder.

 7. Erik van Erne zegt:

  19 september 2018 om 16:58 | Permalink

  Fastned boekt belangrijke overwinning bij Raad van State

  Fastned heeft bij de Raad van State een belangrijke overwinning geboekt. De Raad van State oordeelde dat Fastned belanghebbende is in het bezwaar dat ze had aangetekend tegen een vergunning voor laadpalen als aanvullende voorziening bij het BP station de Hackelaar aan de A1.

  De Raad van State vernietigt daarmee het eerdere besluit van de Rechtbank Amsterdam. De Raad van State stelt dat de Minister in een nieuw besluit ‘inhoudelijk dient in te gaan op de bezwaren van Fastned tegen het verlenen van de vergunning aan BP, waaronder het bezwaar dat de vergunning in strijd is met het vereiste van een veilig gebruik van de verzorgingsplaats’.

  De Raad van State deed daarnaast uitspraak in een tweede zaak betreffende de verzorgingsplaats de Andel. Hierin stelt de Raad van State Fastned in het gelijk dat ze als exploitant op de verzorgingsplaats de Andel wel degelijk een beroep kan doen op het veilig gebruik van verzorgingsplaatsen. Betwist blijft nog of twee aanbieders van dezelfde dienst op één verzorgingsplaats nu zorgt voor onveilige situaties. De Raad van State acht het ‘niet uitgesloten dat het door Fastned gestelde onzekere rijgedrag op het splitsingspunt op de toerit naar – en het het ongewenste rijgedrag op – de verzorgingsplaats kan plaatsvinden’. Tegelijkertijd stelt ze verrassend genoeg evenwel dat de Minister voor een reëel risico dat zou moeten leiden tot weigering van de vergunning in redelijkheid geen aanleiding heeft hoeven zien.

  Michiel Langezaal: “Deze uitspraken van de Raad van State zijn heel goed nieuws voor Fastned en elektrische rijders. Het geeft ons een handvat om op te komen voor een veilige inrichting van verzorgingsplaatsen en een gelijk speelveld tussen snellaadstations en benzinestations. Dit is helaas een lang proces met meerdere rechtszaken. In de tussentijd groeit het aantal elektrische auto’s exponentieel en gaan wij gewoon door met de realisatie van onze missie; namelijk vrijheid geven aan de elektrische rijder door het bouwen van de beste snellaadstations.”

  Een van de belangrijkste vragen is helaas onbeantwoord gebleven en dat is of de Minister überhaupt onderscheid mag maken tussen een laadstation als basisvoorziening en een laadstation als aanvullende voorziening bij een benzinestation. Ze zien er hetzelfde uit en voor de automobilist vervullen ze dezelfde functie. De Staat mag op basis van de zogenaamde dienstenrichtlijn alleen een categorisering met verschillende voorwaarden hanteren indien daarvoor een ‘dwingende reden van algemeen belang’ bestaat. Deze reden is er volgens Fastned niet. Het punt is helaas niet behandeld aangezien het naar oordeel van de Raad van State te laat in de procedure is ingebracht. Deze vraag blijft daarmee open staan voor behandeling in een van de andere lopende zaken.

 8. Erik van Erne zegt:

  9 oktober 2018 om 16:43 | Permalink

  Fastned Start Samenwerking Met REWE Supermarkten Duitsland

  Fastned is een samenwerking met REWE Region Mitte supermarkten gestart voor de installatie en exploitatie van snelladers bij hun supermarkten. De samenwerking begint met een pilot op vier REWE Region Mitte supermarkten rond Frankfurt. De intentie is om de samenwerking uit te breiden naar meer locaties.

  Het doel van de pilot is om te kijken of er voldoende animo is onder elektrische rijders om tijdens het doen van boodschappen te snelladen. Vanuit het perspectief van REWE is het toevoegen van snellaaddiensten bij haar supermarkten een extra stap richting de beste winkelervaring voor haar klanten. Voor Fastned zijn REWE supermarkten een geweldige toevoeging aan haar groeiende netwerk van snellaadstations in Duitsland. De duurzame missie van beide bedrijven komt tot uitdrukking in het gebruik van hout op zowel het station als in de supermarkt. Daarnaast levert Fastned op al haar stations uitsluitend 100% duurzame energie uit lokale bronnen.

  Michiel Langezaal, CEO Fastned: “We zijn enthousiast over deze samenwerking met REWE omdat ze een uitgebreid netwerk van geschikte locaties hebben en duurzaamheid deel is van hun missie. We zijn er van overtuigd dat we een waardevolle dienst kunnen bieden aan de klanten van REWE en dat het aantal snellaadstations kan groeien in de toekomst.”

  Zie ook: Fastned Opent Eerste Van Reeks Oplaadstations Bij REWE Supermarkten In Duitsland

 9. Erik van Erne zegt:

  5 februari 2019 om 19:09 | Permalink

  Fastned Opent Snellaadstation Bij Van der Valk Hotel Gladback in Duitsland

  Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, opent vandaag een snellaadstation bij Van der Valk Hotel Gladbeck, direct aan de A2.

  Dit is het eerste station van Fastned bij een Van der Valk hotel en onderdeel van een samenwerking om meer stations in Duitsland te realiseren. Het snellaadstation van Fastned bij Van der Valk in Gladbeck heeft een 50 kW en een 175 kW snellader. Hiermee kan tot 50 keer sneller dan thuis geladen worden met 100% duurzame elektriciteit.

  De hotels van Van der Valk zijn gelegen in de buurt van belangrijke verbindingswegen en daarmee een aangename en logische plaats voor elektrische rijders om bij te laden. Fastned heeft de ambitie om een Europees netwerk van 1000 snellaadstations te bouwen, waarvan enkele honderden in Duitsland. Momenteel heeft Fastned een netwerk van 87 snellaadstations, waarvan 9 stations in Duitsland. Tevens zijn er meerdere Fastned stations in aanbouw, onder andere bij enkele andere Van der Valk hotels. Hiermee wil Fastned elektrische rijders de vrijheid geven om door heel Europa te kunnen rijden.

 10. Erik van Erne zegt:

  7 februari 2019 om 16:09 | Permalink

  Fastned EV Chargers by Fully Charged

  Although we’ve previously covered the Fastned Network in the Netherlands, they are moving ahead with the technology (175 kilowatt chargers) and the area they cover. There are Fastned charging stations opening soon in Newcastle and Sunderland in the UK. And they look wonderful and are easy to spot as you drive along.

 11. Erik van Erne zegt:

  7 maart 2019 om 13:17 | Permalink

  Fastned Wint Zwitserse Tender Voor Bouw En Exploitatie Van 20 Snellaadstations

  Fastned, dat een Europees netwerk van snellaadstations bouwt, heeft een tender van het Zwitserse Bundesamt für Strassen (ASTRA) gewonnen voor 20 snellaadstations. ASTRA is de federale autoriteit die verantwoordelijk is voor wegeninfrastructuur en particulier wegtransport in Zwitserland. Fastned maakt gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit en is toegankelijk voor alle elektrische voertuigen (EV’s).

  Momenteel heeft Fastned 88 stations operationeel in Nederland en Duitsland en breidt ze het netwerk uit naar het Verenigd Koninkrijk en België. De snellaadstations van Fastned zijn uitgerust met meerdere 175 kW snelladers (die tot 350 kW te upgraden zijn). Deze krachtige snelladers zijn in staat om EV’s tot 100 keer sneller op te laden dan thuis. De missie van Fastned is vrijheid geven aan de elektrische rijder en daarmee de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. Het winnen van deze Zwitserse tender is voor Fastned een belangrijke volgende stap op weg naar een Europees netwerk van snellaadstations.

  Met deze tender wil ASTRA kwalitatieve laadinfrastructuur aanbieden langs de nationale wegen in Zwitserland. De locaties voor de snellaadstations zullen worden gecontracteerd voor een periode van 30 jaar. De tender verdeelde 100 locaties in 5 pakketten van 20 locaties. Alle pakketten bevatten locaties direct langs de snelweg en zijn verspreid over Zwitserland.

 12. Erik van Erne zegt:

  16 maart 2019 om 15:36 | Permalink

  Fastned Gaat In Het Noordoosten Van Engeland Vijf Snellaadstations Bouwen En Exploiteren

  Fastned dat bezig is een Europees netwerk van snellaadstations te bouwen, zet een volgende stap. Fastned heeft een tweede aanbesteding gewonnen die geleid wordt door de North East Joined Transport Committee.

  Fastned zal in die regio vijf snellaadstations voor elektrische voertuigen bouwen en exploiteren. Elk station krijgt minimaal twee 50 kW snelladers die 100% duurzame elektriciteit leveren. Fastned heeft de intentie om vijf snellaadstations te bouwen en exploiteren in Gateshead, Blyth, Whitley Bay, Washington en Kingston Park. Bij deze snellaadstations kunnen alle volledig elektrische voertuigen snel opladen.

  De oplaadstations zullen deel uitmaken van het Europese netwerk van Fastned. Dit netwerk bestaat momenteel uit 88 stations in Nederland en Duitsland en groeit snel. Momenteel zijn twee andere Fastned snellaadstations in aanbouw in Sunderland en Newcastle.

 13. Erik van Erne zegt:

  17 april 2019 om 14:10 | Permalink

  Fastned Opent Eerste Snellaadstation In Verenigd Koninkrijk

  Fastned opent haar eerste snellaadstation in het Verenigd Koninkrijk. Het is het eerste snellaadstation in het Verenigd Koninkrijk met een laadcapaciteit tot 350 kW. Het station staat in Sunderland, vlakbij de fabriek waar de Nissan Leaf geproduceerd wordt voor de Europese markt. Fastned levert uitsluitend 100% hernieuwbare elektriciteit en is toegankelijk voor alle volledig elektrische voertuigen (FEV’s).

  Momenteel heeft Fastned meer dan 90 stations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast breidt Fastned uit naar België, Zwitserland en Frankrijk.

  Het nieuwe snellaadstation is ontworpen en gebouwd door Fastned, en zal ook door Fastned geëxploiteerd worden. Het station is eigendom van de North East Joint Transport Committee (JTC) en wordt gefinancierd door de Go Ultra Low Cities Grant en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het station is centraal gelegen aan West Wear Street, een van Sunderland’s drukste centrale wegen. Vorige maand kondigde Fastned aan een andere aanbesteding voor vijf locaties voor snellaadstations in het noordoosten van Engeland gewonnen te hebben. Deze aanbesteding werd georganiseerd door de North East Joint Transport Committee.

  Bij Fastned kunnen alle volledig elektrische auto’s supersnel opladen. Het dak van het station bestaat uit zonnepanelen. Alle stroom die geleverd wordt is afkomstig van zon en wind. Het station heeft vier 50 kW snelladers en twee 175 kW snelladers die te upgraden zijn tot 350 kW. Aanvankelijk is laden bij het station in Sunderland gratis. Het gratis laden zal beëindigd worden zodra in de loop van 2019 het betalingssysteem wordt geactiveerd. Er zal dan een introductieprijs gelden. Laden en betalen wordt dan mogelijk met laadpas of debit/creditcard, Apple Pay en Android Pay. Later in het jaar wordt het ook mogelijk om met de Fastned app te laden. Hiermee wordt dan ook voor het eerst automatisch laden (Autocharge) mogelijk in het Verenigd Koninkrijk.

 14. Erik van Erne zegt:

  16 december 2019 om 11:57 | Permalink

  Fastned Verwerft 13 Snelweglocaties In België

  Fastned, het laadbedrijf dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, maakt vandaag bekend dat ze 13 snelweglocaties in België vergund heeft gekregen. Deze locaties zijn onderdeel van een samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer om snelwegparkings in Vlaanderen van snellaadstations te voorzien. Op deze stations kunnen elektrische auto’s straks snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.

  De stations zullen worden gebouwd op bestaande parkings direct langs de belangrijkste snelwegen in Vlaanderen in de provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. De snelwegparkings vallen onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). AWV is de Vlaamse wegbeheerder, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het wegennet in Vlaanderen. De toestemming die AWV voor de locaties heeft verleend is geldig voor 15 jaar en is tot stand gekomen na een openbare oproep van het agentschap in samenwerking met BENEFIC, een initiatief van de Connecting Europe Facility.

  Michiel Langezaal, CEO Fastned: “Wij zijn ontzettend blij dat we nu ook in België direct aan de snelweg snellaadstations gaan bouwen. Dit past perfect in onze missie, namelijk vrijheid geven aan de elektrische rijder en daarmee de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Ons doel is een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen en daar komen we met deze locaties een stapje dichterbij.”

  Veva Daniels, woordvoerder Agentschap Wegen en Verkeer: “Steeds meer mensen willen investeren in een elektrische wagen, bleek uit een onderzoek van Vias. Liefst één op de zes Belgen geeft aan dat hij of zij een aankoop binnen de drie jaar overweegt. Door de uitbreiding van het aantal snellaadstations voor elektrische voertuigen langs de Vlaamse snelwegen maken we het gebruik van een elektrische wagen gemakkelijker. We ondersteunen elk initiatief dat het vertrouwen in elektrisch of zero-emissierijden vergroot.”

  Op dit moment heeft Fastned 114 stations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Alle stations van Fastned zijn 24/7 publiek toegankelijk en geschikt voor alle elektrische auto’s. Laden en betalen gaat via de Fastned app of door een laadpas voor de lader te houden. EV-rijders kunnen met vrijwel iedere laadpas, tankpas en/of creditcard snelladen bij Fastned.

  Zie ook: Fastned Opent Eerste Snellaadstation In België Op De Internationale Luchthaven van Oostende-Brugge

 15. Erik van Erne zegt:

  19 juli 2020 om 14:26 | Permalink

  Fastned Neemt 16 Snellaadnetwerk The Fast Charging Network Van MisterGreen Over

  Fastned heeft vandaag het snellaadbedrijf van MisterGreen overgenomen. Daarmee heeft Fastned rechten verkregen om snellaadstations te exploiteren op 16 drukbezochte verzorgingsplaatsen langs onder andere de rijkswegen A1, A2, A4, A12 en A27. De locaties die veelal zijn gelegen in de Randstad vormen een goede aanvulling op het netwerk van Fastned. Fastned is voornemens om op deze locaties grote snellaadstations te bouwen. Dit is van belang gezien het groeiend aantal volledig elektrische auto’s in Nederland.

  Fastned heeft per 1 juli 2020 100% van de aandelen in The Fast Charging Network overgenomen van Mistergreen voor 1,98 miljoen euro. De overnameprijs is voldaan door uitgifte van 165.000 nieuwe certificaten van aandelen Fastned (vertegenwoordigende 1,1% van het totaal aantal uitstaande certificaten van aandelen Fastned). Over een jaar (op 1 juli 2021) volgt een definitieve afrekening van de overnameprijs op basis van de gemiddelde slotkoers van de certificaten van aandelen Fastned aan Euronext gedurende een periode van 40 handelsdagen voorafgaand aan 1 juli 2021. Voor de certificaten van aandelen is met de verkoper een lock-up periode van één jaar overeengekomen, met slechts beperkte mogelijkheid om certificaten van aandelen te verkopen.

  “Voor de overname van ons netwerk hebben we met meerdere partijen gesproken. De gesprekken met Fastned voelden vanaf het eerste moment goed en we zijn blij dat we op deze wijze onze krachten bundelen. Fastned heeft een ambitieus team en een serieus plan voor een Europees netwerk van snellaadstations. Dat is goed voor elektrische rijders, waaronder ook de 3000 Tesla rijders van MisterGreen Lease.”
  Mark Schreurs, mede-oprichter MisterGreen

  “Ik ben blij dat MisterGreen haar netwerk van 16 locaties heeft ingebracht in ruil voor een belang in Fastned. Bij de locaties zitten enkele van de drukst bezochte verzorgingsplaatsen in Nederland. Door deze uitbreiding kunnen we elektrische rijders nog meer vrijheid geven. Graag heet ik de oprichters van MisterGreen welkom als certificaathouder bij Fastned.” Michiel Langezaal, CEO Fastned.

 16. Erik van Erne zegt:

  12 oktober 2020 om 16:36 | Permalink

  Fastned en Tesla Openen Duitsland’s Grootste Snellaadhub

  Snellaadbedrijf Fastned opent vandaag samen met Tesla en Seed & Greet Ladepark Kreuz Hilden, de grootste snellaadhub van Duitsland. Op het terrein is een café, een groot Tesla Supercharger station en een groot Fastned laadstation aanwezig. Bij het Fastned station kunnen acht auto’s tegelijkertijd opladen met een vermogen tot 300 kW. Elektrische auto’s kunnen hierdoor in slechts 15 minuten tot 300 km opladen. Het Fastned station verkoopt elektriciteit van zon en wind, deels opgewekt door het grote zonnepanelendak van het station. Ladepark Kreuz Hilden ligt vlakbij de kruising tussen de snelwegen A3 en A46, dichtbij Düsseldorf in Duitsland.

  Het Fastned station heeft acht snellaadpunten en het Supercharger station van Tesla heeft 20 Supercharger stalls. De snellaadhub bestaat daarmee uit 28 laadpunten. Het Fastned station in Kreuz Hilden kan eenvoudig worden uitgebreid met meer snelladers, zodat in de toekomst 22 auto’s tegelijkertijd op het station kunnen laden.

  Michiel Langezaal, CEO Fastned:”Om het exponentieel groeiende aantal elektrische voertuigen van stroom te voorzien, hebben we veel grote snellaadstations nodig. Ik roep bij deze landeigenaren die deze visie delen op om contact met ons op te nemen, zodat we onze krachten kunnen bundelen en kijken of we een Fastned station op hun terrein kunnen realiseren. Samen bouwen we aan de infrastructuur van de toekomst! ”

 17. Erik van Erne zegt:

  27 oktober 2020 om 15:42 | Permalink

  Fastned Opent Eerste Snellaadstation In België Op De Internationale Luchthaven van Oostende-Brugge

  Snellaadbedrijf Fastned opent haar eerste snellaadstation in België, waarmee het nu operationeel is in vier landen. Het nieuwe station ligt op het terrein van de Internationale Luchthaven van Oostende-Brugge. Op het station kunnen elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik snelladen met stroom van zon en wind.

  Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit: “We willen elektrische voertuigen meer vrijheid geven om elektrisch te rijden en grotere afstanden af te leggen en daarom is er nood aan een gebied dekkend netwerk van laadinfrastructuur en aan snellaadpunten zoals deze hier op de Luchthaven van Oostende. Het kan een stimulans zijn voor particulieren en bedrijven om te kiezen voor zero-emissie voertuigen. In de toekomst zullen er nog snellaadstations van Fastned verschijnen in het straatbeeld. Begin dit jaar heb ik via het Agentschap Wegen en Verkeer namelijk de vergunning verleend aan Fastned voor de bouw van 13 snellaadstations langs Vlaamse autosnelwegen. Zo maken we via gerichte acties verder werk van de vergroening van het wagenpark.”

  Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits: “Digitaal en duurzaam zijn dé sleutelwoorden voor de toekomst. Met Vlaanderen stappen we volop mee in dat verhaal en zetten we ons op de kaart als innovatieleider. Voor heel wat actuele maatschappelijke uitdagingen zoals klimaat en mobiliteit, is innovatie de oplossing. Elektrische mobiliteit is één van die oplossingen die onze luchtkwaliteit en klimaat vrijwaart voor toekomstige generaties. Als minister van Innovatie ben ik dan ook bijzonder trots dat Fastned zijn eerste Belgische snellaadstation in West-Vlaanderen opent. Vanuit Oostende, stad aan zee, kan deze technologie nu als een golf ook over de rest van Vlaanderen trekken.”

  Michiel Langezaal, CEO Fastned: “De opening van het eerste Fastned station in België is een mooie stap in de uitbreiding van ons Europese snellaadnetwerk. België is het vierde land waar Fastned nu operationeel is. Met het groeiende Europese netwerk maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto. Luchthaven Oostende-Brugge is een unieke locatie met veel verkeer, waar elektrische rijders hun elektrische auto nu snel kunnen opladen. De komende jaren zullen we nog veel meer stations in België gaan realiseren in steden en langs snelwegen.”

  Marcel Buelens, CEO luchthaven Oostende-Brugge: “Elke nieuwe, groene en innovatieve maatregel of actie binnen het kader van duurzaamheid die wij nemen houdt meteen ook rekening met de lokale economische groei. Hiermee wil de luchthaven niet alleen een meerwaarde creëren voor de reizigers, met een vlotte en snelle service, maar ook voor haar omgeving.”

  Bart Tommelein, burgemeester Oostende: “De bouw van dit snellaadstation aan de luchthaven getuigt van ambitie. Maar liefst 4 wagens kunnen tegelijk in een kwartier volledig laden op basis van zonne- en windenergie. Oostende is trots op haar primeur: het eerste Fastned laadstation in Vlaanderen. Daarmee worden we een stevige schakel in een duurzaam Europees netwerk. Als lokale overheid gaan we samen met innovatieve ondernemers de uitdaging aan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zonder de klok terug te draaien.”

  Charlotte Verkeyn, Schepen Oostende: “Stad Oostende wil als bestuur actief inzetten op duurzaamheid en innovatie. Ondernemers kunnen daarin een belangrijke rol spelen. Door het feit dat de luchthaven het voortouw neemt om het eerste Fastned snellaadstation van België in Oostende te laten plaatsen, nemen zij een voortrekkersrol om te tonen hoe het kan.”

 18. Erik van Erne zegt:

  23 november 2020 om 18:05 | Permalink

  Fastned Gaat Negen Snellaadstations Aanleggen Langs Franse Snelwegen Voor Autoroutes Paris-Rhin-Rhône (APRR)

  Fastned, het Europese snellaadnetwerk voor elektrische voertuigen, is door Autoroutes Paris-Rhin-Rhône (APRR), de Franse wegbeheerder voor snelwegen en tolwegen, geselecteerd om 9 snellaadstations langs belangrijke snelwegen in Frankrijk te ontwikkelen en te exploiteren. Het contract moet nog worden goedgekeurd door het Franse Ministerie van Transport. Wanneer het wordt goedgekeurd, markeert het de entree van Fastned op de Franse markt, waar infrastructuur voor elektrische auto’s nog schaars is.

  Fastned is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van snellaad infrastructuur waar elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik kunnen opladen om daarna snel hun weg te kunnen vervolgen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft 129 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

  Het contract met APRR stelt Fastned in staat om grote snellaadstations te bouwen op 9 locaties direct langs de snelweg van Parijs naar Lyon, op de route naar Zwitserland en rond Dijon, zodat elektrische rijders moeiteloos de Route du Soleil van de Franse hoofdstad naar Lyon kunnen rijden. Het is de eerste keer dat Fastned een aanbesteding voor laadinfrastructuur in Frankrijk wint en de eerste keer ooit dat APRR een openbare aanbesteding hield voor laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

  De bouw van de snellaadstations staat gepland voor 2021 waarna Fastned de stations 14 jaar kan exploiteren. Op elke locatie is Fastned van plan een groot laadstation te bouwen waar tot 16 voertuigen tegelijk kunnen opladen. Hierdoor kunnen honderden auto’s per dag per locatie worden opgeladen. De stations krijgen een dak met zonnepanelen op een FSC-gecertificeerde houten constructie en leveren 100% hernieuwbare energie uit een mix van wind- en zonne energie.

 19. Erik van Erne zegt:

  16 december 2020 om 09:27 | Permalink

  Fastned Opent Eerste Van Reeks Oplaadstations Bij REWE Supermarkten In Duitsland

  Fastned heeft haar eerste snellaadstation geopend bij de Duitse supermarkt REWE Center in Giessen, 60 kilometer ten noorden van Frankfurt. Het nieuwe laadstation is de eerste van meerdere Fastned stations bij REWE winkels die Fastned van plan is om komend jaar te openen. Door snelladen en boodschappen te combineren, willen Fastned en REWE de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Duitsland verbeteren.

  Fastned is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van snellaadstations op makkelijk bereikbare locaties langs snelwegen en in steden door heel Europa. Op de stations kunnen automobilisten hun elektrische auto snel opladen met energie uit hernieuwbare bronnen om daarna hun weg te kunnen vervolgen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft sinds haar oprichting in 2012 reeds 130 duurzame snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

  Dankzij de samenwerking met REWE Region Mitte, kunnen elektrische rijders hun auto opladen terwijl ze boodschappen doen. Het komende jaar is Fastned van plan om nog meer laadstations bij REWE winkels te openen. Elk Fastned station is ontworpen en gebouwd om de impact op het milieu te minimaliseren. Waar mogelijk is gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerde en gecertificeerde materialen.

  Elektrische rijders in Duitsland hebben nog steeds te maken met een beperkte dekking van oplaadinfrastructuur en de samenwerking tussen Fastned en REWE Region Mitte heeft als doel om dit te verbeteren. Dit is van belang gezien het groeiende aantal volledig elektrische voertuigen op de Duitse wegen. Het aandeel volledig elektrische voertuigen binnen het totaal aantal nieuw verkochte auto’s in Duitsland neemt snel toe en groeide van 1% in 2018 naar 4% in de eerste helft van 2020 en 10% afgelopen november.

  De samenwerking is in lijn met REWE’s plannen voor meer duurzame gebouwen, het verlagen van de energie-intensiteit van distributie, en het aanbieden van duurzame producten, evenals Fastned’s doel om een Europees snellaadnetwerk te bouwen dat 100% duurzame energie levert aan elektrische voertuigen.

  De stations zijn duidelijk zichtbaar vanaf de hoofdweg en op de parkeerplaats zodat klanten niet hoeven te zoeken waar het laadstation is. Elektrische rijders hebben 24/7 toegang tot 50 kW opladen, op acht gereserveerde plekken. Elke lader heeft zowel een CCS- als een CHAdeMO-aansluiting. Met deze laders kunnen auto’s tot 20 keer sneller opladen dan thuis. In de tijd van een gemiddeld winkelbezoek hebben klanten de mogelijkheid om hun batterij op te laden en de reikwijdte toe te voegen voor een gemiddelde week autorijden.

  Fastned exploiteert momenteel 18 grote snellaadstations in Duitsland en bouwt haar stations met zo min mogelijk impact op het milieu. De stations leveren allemaal 100% groene stroom, deels opgewekt met de eigen zonnedaken. Net zoals bij de andere stations, zijn de pilaren van het station gemaakt van larikshout uit Europa en zijn ze gecertificeerd volgens de Forest Stewardship Council certificering (FSC); een keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

  Elektrische rijders kunnen op verschillende manieren voor hun laadsessies betalen, waaronder met creditcards, pinpassen en laadpassen, onder andere via de Fastned App.

 20. Erik van Erne zegt:

  22 december 2020 om 14:56 | Permalink

  Fastned Opent Eerste Laadstation In Zwitserland

  Fastned heeft haar eerste snellaadstation in Zwitserland geopend vlakbij Zürich, langs de snelweg A1. Het station is de eerste van 20 locaties langs belangrijke Zwitserse snelwegen die Fastned heeft verkregen in een aanbesteding die in 2019 werd georganiseerd door het Zwitserse Bundesamt für Strassen (ASTRA). Met het toevoegen van een vijfde land aan haar netwerk, zet Fastned opnieuw een stap in de richting van haar doel van een Europees snellaadnetwerk, waarmee elektrische rijders de vrijheid krijgen om overal naartoe te rijden.

  Sinds de oprichting in 2012 heeft Fastned 131 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en nu Zwitserland. Daarnaast won Fastned dit jaar een aanbesteding voor de ontwikkeling en exploitatie van 9 snellaadstations langs belangrijke snelwegen in Frankrijk. Fastned is gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van grote snellaadstations langs snelwegen en in steden, om zo een aanzienlijke capaciteit te creëren om tot honderden auto’s per locatie per dag op te laden. Op de stations kunnen elektrische auto’s snel worden opgeladen met 100% duurzaam opgewekte elektriciteit. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

  Fastned levert een constant hoge uptime op haar laadstations en garandeert daarmee een hoge kwaliteit en betrouwbare laadervaring. De stations zijn onbemand, 24/7 open, draaien op het eigen softwareplatform van Fastned en worden ondersteund via het Network Operations Center vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam.

  Het vandaag geopende station is de eerste van 20 locaties welke Fastned in 2019 in een aanbesteding heeft verworven. De volgende opening is gepland in januari waarna gedurende 2021 nog meer stations zullen volgen. De aanbesteding is destijds door ASTRA opgezet om de realisatie van hoogwaardige laadinfrastructuur langs belangrijke snelwegen in Zwitserland te ondersteunen, waarmee cruciale infrastructuur wordt gerealiseerd voor het snel groeiende aantal elektrische voertuigen in het land. In de eerste 10 maanden van 2020 was reeds 6,8% van de nieuw verkochte auto’s in Zwitserland volledig elektrisch.

  Het eerste station van Fastned in Zwitserland bevindt op de verzorgingsplaats Suhr, langs de snelweg A1 St. Margrethen-Genève, die Zwitserland van oost naar west doorkruist. Het snellaadstation heeft een dak van zonnepanelen en biedt 300kW snelladen voor vier auto’s tegelijk. Hiermee kunnen elektrische auto’s 300 km aan bereik laden in 15 minuten. Dit is tot wel 100 keer sneller dan aan een lader thuis of op kantoor.

 21. Erik van Erne zegt:

  21 januari 2021 om 14:39 | Permalink

  Driving electric by Fastned

 22. Erik van Erne zegt:

  12 september 2021 om 14:38 | Permalink

  Fastned full service station coming soon

 23. Erik van Erne zegt:

  30 november 2021 om 12:28 | Permalink

  Fastned Opent Eerste Vier Snellaadstations In Frankrijk

  Fastned opent vandaag haar eerste vier snellaadstations in Frankrijk. Met deze snellaadstations krijgen EV-rijders toegang tot grote en kwalitatieve laadstations op belangrijke snelwegen tussen Parijs en Lyon. De ontwikkeling van de stations komt nadat Fastned een aanbesteding had gewonnen van het Franse tolwegbedrijf APRR/AREA. Fastned voegt hiermee een zesde land toe aan haar groeiende Europese netwerk van snellaadstations.

  Fastned ontwikkelt en exploiteert snellaadstations op drukbezochte locaties langs snelwegen en in steden. Ieder station kan tot honderden auto’s per dag opladen met 100% duurzame elektriciteit en een snelheid tot 300 km reikwijdte in slechts 15 minuten. De stations bieden een nieuw niveau van comfort aan Franse EV-rijders met een luifel die de gebruikers beschermt tegen neerslag, en het station van veraf zichtbaar maakt. Sinds de oprichting in 2012 heeft Fastned 177 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Zwitserland en nu ook in Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

  De eerste vier Fastned snellaadstations in Frankrijk zijn gesitueerd op de volgende verzorgingsplaatsen: Gevrey-Chambertin Ouest (A31, Dijon), Écot (A36, Montbéliard), Pont Chêne d’Argent (A39, Dole) en Pont Val de Saône (A39, Dole). De andere vijf stations worden de komende weken geopend langs de Autoroute du Soleil (A6), op de route naar Zwitserland en rond Dijon. Elk station telt 4 laders, die tot 300 kW leveren, en zal worden uitgebreid tot maximaal 12 laders naarmate de vraag toeneemt.

  De laadstations ondersteunen het doel van APRR om hoogwaardige laadinfrastructuur te realiseren langs de belangrijkste snelwegen in Frankrijk en zijn cruciaal om het snel groeiende aantal elektrische voertuigen in het land van elektriciteit te voorzien. Ze dragen ook bij aan de doelstelling van het Franse Ministerie voor Energietransitie om tegen 2022 overal in het land laadstations voor elektrische auto’s te plaatsen. Het aandeel elektrische auto’s in Frankrijk neemt snel toe en bedraagt inmiddels ongeveer 10% van de nieuw verkochte auto’s, ten opzichte van 1,2% in 2017.

 24. Erik van Erne zegt:

  6 januari 2022 om 16:45 | Permalink

  Fastned wint aanbestedingen voor drie nieuwe snellaadstations langs belangrijke Franse tolsnelwegen

  Fastned heeft drie aanbestedingen gewonnen voor de ontwikkeling en exploitatie van drie snellaadstations langs belangrijke tolwegen in Frankrijk. De aanbestedingen werden georganiseerd door Autoroutes du Sud de la France (ASF), een dochteronderneming van VINCI, het Franse bouw- en concessiebedrijf. De stations kunnen honderden elektrische voertuigen per dag op te laden, met snelheden tot 300 kW, hierdoor kan in 15 minuten 300 km actieradius worden toegevoegd.

  Het Franse Ministerie van Ecologische Transitie heeft als doel om eind 2022 alle 360 verzorgingsplaatsen langs tolwegen te voorzien van oplaadinfrastructuur. Fastned neemt deel aan concurrerende aanbestedingen die uitstaan voor ongeveer een derde van deze verzorgingsplaatsen die worden beheerd door VINCI en APRR/AREA, SANEF en hun dochterondernemingen. Snelwegen onder concessie vormen de belangrijkste infrastructuur voor lange afstanden met de auto in Frankrijk.

  Momenteel is ongeveer 1% van de voertuigen op de Franse wegen volledig elektrisch. Dit aandeel zal in 2030 naar verwachting meer dan 10% zijn, ofwel tien keer zo groot, wat de vraag naar opladen en de omzet per station aanzienlijk zal stimuleren.

  De drie nieuwe stations komen in het zuiden van Frankrijk, op de verzorgingsplaatsen Aire de la plaine Forez Est (A72), Aire d’Ambussum Nord (A9) en Aire des Jardins des Causses du Lot (A20). Elk station zal in eerste instantie acht laadpunten hebben, die tot 300 kW per laadpunt leveren. Het is de bedoeling dat de stations voor eind 2022 worden gebouwd en geopend.

  In november 2020 won Fastned haar eerste Franse aanbesteding voor negen locaties, georganiseerd door de Franse snelweg-en tolgroep APRR/AREA. Onlangs opende Fastned de eerste zes stations uit die aanbesteding. De komende weken zullen nog twee stations openen, deze liggen aan de A5 (ten zuiden van Parijs), op de route naar Zwitserland.

 25. Erik van Erne zegt:

  31 maart 2022 om 16:26 | Permalink

  Fastned wint grote Franse aanbesteding voor 18 snellaadstations op Sanef snelwegen In Frankrijk En Verdubbelt aantal laadstations in Frankrijk

  Fastned wint eerste aanbesteding voor snellaadstations op Sanef snelwegen in het noorden van Frankrijk, waarmee het totaal aantal verkregen locaties in Frankrijk uitkomt op 31. Fastned is van plan om de nieuwe stations later dit jaar te openen, naast de acht stations die al open zijn in Frankrijk. Fastned doet mee aan aanbestedingen op particuliere snelwegen in het hele land met als doel elektrische rijders in Frankrijk te voorzien van een hoogwaardig en uitgebreid snellaadnetwerk.

  Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft een belangrijk deel gewonnen in de eerste, driedelige aanbesteding van laadstations georganiseerd door Sanef – Société des Autoroutes du Nord et de l’Est de la France – de Franse tolwegbeheerder. Dankzij deze aanbesteding kan Fastned 18 nieuwe snellaadstations ontwikkelen en exploiteren langs belangrijke particuliere snelwegen in het noorden van Frankrijk. Dit verdubbelt het aantal verworven locaties in Frankrijk tot 31. De stations zullen de capaciteit hebben om honderden elektrische voertuigen per dag op te laden. Met laadsnelheden tot 300 kW kunnen elektrische rijders in slechts 15 minuten tot 300 km actieradius toevoegen.

  De Franse regering heeft zich ten doel gesteld om eind 2022 alle 360 verzorgingsplaatsen langs tolwegen in het hele land te voorzien van oplaadinfrastructuur. Op ongeveer de helft van deze locaties zijn tot nu toe aanbestedingen geopend en Fastned heeft op vrijwel alle locaties ingeschreven. De resultaten van de overige aanbestedingen worden de komende maanden openbaar gemaakt.

  Met tien jaar ervaring in Europa heeft Fastned een bewezen concept om bij te dragen aan de doelstelling van de overheid: haar grote drive-through stations met laadsnelheden tot 300 kW staan open voor alle EV’s, ongeacht hun merk en model, en zijn uitgerust met daken voorzien van zonnepanelen die bestuurders beschermen tegen de regen.

  Fastned heeft nu aanbestedingen gewonnen op drie grote particuliere Franse snelwegnetwerken. In november 2020 won Fastned negen locaties op het APRR-netwerk, waarvan er nu acht stations operationeel zijn. Fastned won eerder dit jaar vier locaties in het zuiden van Frankrijk op het snelwegennet van ASF/Vinci.

  De 18 nieuwe stations komen voornamelijk in het noorden van Frankrijk, verspreid over vier regio’s: Ile-de-France, Grand-Est, Hauts-de-France en Normandië. De stations zullen worden uitgerust met elk 4 tot 18 oplaadpunten, die tot 300 kW per oplaadpunt leveren. Hiermee kunnen honderden elektrische voertuigen per dag worden opgeladen, met een bereik tot 300 km, in slechts 15 minuten. De stations zullen naar verwachting voor het einde van 2022 gebouwd en geopend worden.

  “Deze nieuw gewonnen aanbesteding toont het vertrouwen dat Franse tolwegbeheerders hebben in ons snellaadconcept en is een erkenning van de expertise die we de afgelopen tien jaar op de Europese markt hebben opgebouwd”, zegt Pierre Courgeon, country manager voor Fastned in Frankrijk. “We zetten ons in om Franse EV-rijders te voorzien van een betrouwbaar oplaadnetwerk van hoge kwaliteit dat toegankelijk is voor alle EV-rijders en hen de vrijheid geeft om overal naartoe te rijden. Elke nieuwe aanbesteding die we winnen, brengt ons een beetje dichterbij dit doel”.

  “Schone mobiliteit is een essentieel onderdeel van de energietransitie, aangezien de transportsector alleen al verantwoordelijk is voor een derde van de uitstoot van broeikasgassen. Het is onze verantwoordelijkheid als openbare dienstverlener om deze veranderingen te ondersteunen door het gebruik van elektrische voertuigen voor lange afstanden te vergemakkelijken. Door te vertrouwen op Fastned, een expert in opladen, versnellen we de massale uitrol van supersnelle laadstations en voldoen we zo aan onze ambitie om tegen het einde van het jaar 100% van de verzorgingsplaatsen op onze netwerken uit te rusten”, zegt Arnaud Quémard, Directeur van de Sanef-groep.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (7)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.804)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (451)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.842)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Duurzaam De Toekomst In Met Een Duurzame Leefomgeving
 • Jouw Huis Verduurzamen? Zo Betaal Je Dat!
 • Zero Emissie Truck Debat: De Transitie Naar Zero-Emission In De Trucksector
 • Mobiliteitsbeeld 2022: Actualisatie Verkenning Gebruik Openbaar Vervoer 2022-2026 by KiM
 • Koningin Máxima Op Werkbezoek Bij Stichting Petje Af
 • Tony Chocolonely: Eerlijike, Heerlijke Chocoladerepen Met Een Verhaal by Greengiving
 • Koning Willem-Alexander Opent Internationaal Elaad Testlab Voor Elektrische Voertuigen In Arnhem
 • De 200ste Windmolen Bij Unilin Insulation in Seneffe by ENGIE
 • De Relatie Tussen Attitudes En Reisgedrag En Het Verband Met De Coronapandemie by KiM
 • Essay: Interacties Tussen De Netwerken Voor Energie, Mobiliteit En ICT by KiM
 • Snellaadpalen Voor Elektrische Auto’s Bij Jumbo Supermarkten En La Place Restaurants by PowerGo
 • Dutch Cups Leverancier Van Herbruikbare Glazen Krijgt 205 Zonnepanelen Op Het Dak
 • Lelystad Stimuleert Gebruik Herbruikbare Bekers Met Statiegeld Op Evenementen by GreenCups
 • Den Bosch Wil Herbruikbare Bekers Bij Evenementen: Jazz in Duketown, Vuelta, Carnaval
 • LeidseKoplopers Willen Herbruikbare Bekers Op Kantoren In Leiden
 • Links

  Milieunet op..