Anders Bekeken

Echt! Het Regent Bijna Nooit! Dus Ga Toch Fietsen by Gerard Poels

Kwam bij toeval een geweldige website tegen die duidelijk maakt dat er veel vooroordelen zijn over de weersgesteldheid in Nederland.

Ik ga niet op mijn fiets naar het werk, want het regent veel te vaak, blijkt een dooddoener te zijn.

De maker van de website is al sinds 1 september 2008 exact aan het bijhouden of het nou droog is, of dat het regent.

Inmiddels zijn de resultaten van ruim 200 ritten bijgehouden en dat geeft een ongelofelijk hoog percentage van 86% aan droge ritten op.

Op 1 september 2018 zijn er 10 meetjaren voorbij ( ongeveer 3272 ritten, meer dan 55624 kilometer), altijd op de fiets naar het werk en inderdaad: Het Regent bijna Nooit

Het Regent bijna Nooit toonde 10 jaar (van 1-9-2008 tot 31-8-2018) aan dat de smoes – ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak – direct de prullenmand in moet!

Zie je nou wel: Het Regent bijna Nooit, dus ga toch fietsen naar je werk.

“Op woensdag 30 oktober sprak bijnanooit op een bijeenkomst van Quantified Self in Amsterdam. Ik had nog niet eerder een presentatie gehouden en ik spreek nooit Engels.

Een flinke uitdaging dus. Hieronder het resultaat: Ook met matig Engels kun je je publiek vastpakken.” Gerard Poels

Zie ook: Met belgerinkel naar de Winkel Ik Kyoto – Varieer in het woon-werk verkeer – Waarom Is de Fiets Zo Populair in Nederland Infographic? Fietsen Is Goed voor het Milieu en Gezond – Fietsnelwegen in Nederland: Non stop op de fiets naar de binnenstad – Op de fiets door Afrika – Het Nationaal Fietscongres 2018 in Rotterdam: Fietsgeluk en De Tour de Force Innovatieprijs 2018 – Fietsen Scoort Stopt Na 25 Jaar Fietsstimulering in het Woon-Werkverkeer in Nederland