Anders Bekeken

De Elektrische Jaguar SUV I-PACE Concept: De Eerste Volledig Elektrische Jaguar

Geschreven op 9-9-2017 - Erik van Erne. Geplaatst in Vervoer en OV Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De Jaguar I-PACE Concept is een elektrische auto die opwindende Jaguar prestaties biedt. De eerste elektrische Jaguar, verkrijgbaar vanaf de tweede helft van 2018, ontwikkelt een koppel van 700 Nm, een vermogen 294 kW (400 pk) en accelereert van 0-100 km/h in circa 4 seconden.

De combinatie van baanbrekende technologie en toekomstgericht design levert een rijbeleving op die onmiskenbaar Jaguar is, maar dan zonder emissies.

De Jaguar I-PACE Concept is meer dan een concept. Het is een vooruitblik op het eerste elektrische productiemodel van Jaguar en het startschot voor het initiatief om elektrische auto’s te produceren die tevens een absoluut enerverende rijbeleving bieden. De I-PACE Concept is ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van de nieuwe (ontwerp)mogelijkheden die elektrische auto’s creëren.

Alles in het design is gericht op pure opwinding; van de proporties van de innovatieve aluminium architectuur tot de dynamische handling en de praktische functionaliteit voor dagelijks gebruik.

Zie ook: The Stunning Jaquar C-X75 AWD Wheel Motor Powered Electric Supercar – De Jaguar XJ krijgt een hybride variant: de Jaguar PHEV XJ luxury sedan – De plug-in hybride elektrische Jaguar XJ PHEV komt eraan – The Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet: Full Electric Ultimate Luxury of the Future – Jaguar I-PACE Formula E eTrophy Start in December 2018 in Saudi Arabië

19 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  27 juli 2017 om 13:16 | Permalink

  Jaguar E-PACE Live Onthulling in Londen

 2. Freddy zegt:

  9 september 2017 om 14:47 | Permalink

  Jaguar Land Rover to make only electric or hybrid cars from 2020

  Jaguar Land Rover has become the latest large carmaker to say it will stop launching new models solely powered by internal combustion engines. The UK-based manufacturer promised that all new models from 2020 will be fully electric or hybrid.

 3. Erik van Erne zegt:

  9 september 2017 om 18:07 | Permalink

  Jaguar I-PACE Concept Thermal Management

 4. Erik van Erne zegt:

  19 november 2017 om 13:16 | Permalink

  Jaguar E-PACE Interieur

  Ook van binnen is de nieuwe E-PACE een echte Jaguar, met sportieve details als het sportstuurwiel, de handgreep voor de voorpassagier en SportShift keuzehendel op auto’s met automaat.

 5. Erik van Erne zegt:

  19 december 2017 om 19:49 | Permalink

  Jaguar I-PACE Concept

  “De I-PACE Concept laat zien hoe wij onze traditionele Jaguar kenmerken opnieuw kunnen interpreteren voor een nieuw tijdperk en een nieuw soort elektrische aandrijving” – Julian Thomson, Jaguar Advanced Design Director.

 6. Erik van Erne zegt:

  21 december 2017 om 16:00 | Permalink

  Elektrische Jaguar I-PACE Test in Los Angeles

  De nieuwe elektrische Jaguar I-PACE wordt op dit moment wereldwijd aan de laatste tests onderworpen. Stap in bij Jaguar ingenieur Simon Patel en potentiële klant Ann Voyer tijdens een lange-afstandstest over de Pacific Coast Highway in Californië.

 7. Erik van Erne zegt:

  1 februari 2018 om 11:55 | Permalink

  Electric Jaguar I-PACE Tested To The Extreme

  Watch as our electric performance SUV is tested to the extreme in Arjeplog, Sweden by prospective I-PACE customer Tony Westerlund. Capable of a zero to 80 per cent charge in less than 45 minutes using a DC 100kW charger, I-PACE will receive its live global reveal on 1st March, 19:00 CET.

 8. Erik van Erne zegt:

  3 februari 2018 om 11:53 | Permalink

  The Electric Jaguar I-PACE: Unveiling On March 1

  The Jaguar I-PACE will finally be fully unveiled on March 1st 2018. The I-PACE will reportedly be capable of being charged to 80% in under 45 minutes (via a DC 100 kW charger) — which will make the model fairly practical for many people’s needs (considering the range), presuming that rapid charging infrastructure in Europe doesn’t take to long to deploy.

 9. Erik van Erne zegt:

  4 februari 2018 om 14:16 | Permalink

  Jaguar I-PACE Ice Drive with David Gandy and Mitch Evans

  British Model David Gandy and Panasonic Jaguar Racing Driver Mitch Evans get to grips with I-PACE on ice at the Jaguar Land Rover Winter Test Facility, Sweden.

  Jaguar I-PACE will receive its live global reveal on 1st March, 19:00 CET.

 10. Erik van Erne zegt:

  2 maart 2018 om 10:42 | Permalink

  All-Electric Jaguar I-PACE Live Global Premiere

 11. Erik van Erne zegt:

  2 maart 2018 om 10:46 | Permalink

  All-Electric Jaguar I-PACE Features & Benefits

  Thrilling to look at, thrilling to drive and connected like never before, New Jaguar I-PACE is the electric car drivers have been waiting for. Radical design conceals an exquisite interior with SUV levels of practicality. A sophisticated, all-electric powertrain provides exceptional performance with zero tailpipe emissions. Cutting-edge technologies work seamlessly with the car and with you.

 12. Erik van Erne zegt:

  6 juni 2018 om 22:46 | Permalink

  Andy Murray Goes Electric With The Jaguar I-PACE

 13. Erik van Erne zegt:

  5 juli 2018 om 19:31 | Permalink

  Jaguar Verhoogt Productie Volledig Elektrische I-Pace voor Nederland

  Speciaal voor de Nederlandse markt wordt de productie van de volledig elektrische Jaguar I-Pace vergroot. Hiermee wordt voorkomen dat de auto nog voor de officiële marktintroductie uitverkocht zal zijn. Momenteel zijn er volgens Jaguar tweeduizend orders geplaatst voor de volledig elektrische Jaguar I-Pace.

  De productie wordt opgeschroefd, zodat consumenten dit jaar nog gebruik kunnen maken van de nog geldende bijtelling van 4 procent. De bijtellingsregels voor volledig elektrische auto’s veranderen in 2019. Voor elektrische auto’s die duurder zijn dan 50.000 euro, verandert dit percentage per 2019. Dit kan oplopen tot een bijtelling van 22 procent.

  Kopers van elektrische auto’s die voor het einde van het jaar geleverd worden, profiteren de komende vijf jaar nog van de huidige bijtelling.

 14. Erik van Erne zegt:

  7 augustus 2018 om 15:36 | Permalink

  Elektrische Jaguar I-PACE Als Taxi in München

  In München rijden sinds kort 10 volledige elektrische Jaguar I-PACE taxi’s rond. Opmerkelijk dat juist in Duitsland een Britse elektrische auto als taxi wordt gebruikt. Aan de andere kant hebben Duitse autofabrikanten op dit moment geen alternatief. De Jaguar I-PACE heeft momenteel nog niet met concurrentie te maken, al komt daar later verandering in met onder meer de Audi e-tron. De eerste volledige elektrische SUV van Audi.

  Er zijn 10 exemplaren van de Jaguar I-PACE geleverd aan Munich Taxi Centre (MTZ) die zullen fungeren als taxi in zowel het centrum van München, als bij het vliegveld. Een volledige elektrische taxi is in een stad als München meer dan welkom. In deze, maar ook in tal van andere Duitse steden, vecht de overheid tegen luchtvervuiling. Wat dat betreft is de komst van een emissievrije taxi ideaal.

  Zie ook: LEVC stellt Elektro-Taxi TX in deutscher Ausführung vor

 15. Erik van Erne zegt:

  15 september 2018 om 20:51 | Permalink

  Prins Charles Koopt Een Elektrische Jaguar I-PACE

  Prins Charles kijkt uit naar de levering deze week van een splinternieuwe elektrische auto. De prins of Wales heeft voor een kleine 66.000 euro een Jaguar I-PACE gekocht en speciaal voor hem wordt deze geleverd in de kleur ‘Loire Blue’.

  De Jaguar I-PACE heeft een actieradius van 470 kilometer en is daarmee geschikt om Charles te vervoeren tussen zijn Londense residentie Clarence House en zijn buitenhuis Highgrove. Volgens Britse media zijn bij beide woningen oplaadpunten geïnstalleerd.

  De milieubewuste prins had zijn Aston Martin DB5 die hij in 1969 van koningin Elizabeth kreeg als cadeau voor zijn 21e verjaardag al laten ombouwen opdat deze kon rijden op bio-ethanol.

 16. Erik van Erne zegt:

  29 september 2018 om 16:42 | Permalink

  Jaguar iType3 Formula E

 17. Erik van Erne zegt:

  30 januari 2019 om 17:51 | Permalink

  Jaguar Reageert Op Klachten Over Actieradius Elektrische I-Pace

  Jaguar Nederland heeft op zijn Facebook-pagina gereageerd op klachten van eigenaren die het opgegeven rijbereik van de volledig elektrische auto niet halen. Het merk heeft nu een aantal nieuwe bijgestelde waardes genoemd over de actieradius. Het blijkt nogal wat uit te maken hoe, waar en wanneer de I-Pace wordt gebruikt.

  Volgens Jaguar geldt het opgegeven bereik van 470 kilometer, dat getoetst is op basis van de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), alleen voor het instapmodel van de I-Pace. De exemplaren die tot op heden zijn uitgeleverd, waren echter de duurdere zogeheten First Edition-versies. “Voor de meest luxe en zware versies geldt een officiële WLTP-actieradius tot 415 kilometer”, aldus de importeur. Daarnaast wijst het merk naar de invloed van de winterse omstandigheden op het rijbereik.

  Ook legt Jaguar uit dat de bandenmaat, bandenspanning en het al dan niet monteren van winterbanden eveneens van invloed kunnen zijn. Jaguar verwijst klanten naar een tabel van de onafhankelijke EV Database voor een beter beeld van de actieradius van de I-Pace.

  Geschatte actieradius Jaguar I-pace
  Bij stadsverkeer in de winter: 390 kilometer
  Bij snelwegverkeer in de winter: 270 kilometer
  Winter gecombineerd: 325 kilometer
  Bij stadsverkeer in de zomer: 555 kilometer
  Bij snelwegverkeer in de zomer: 340 kilometer
  Zomer gecombineerd: 430 kilometer

 18. Erik van Erne zegt:

  4 maart 2019 om 19:38 | Permalink

  Elektrische Jaguar I-Pace uitgeroepen tot Auto van het Jaar

  De volledig elektrische Jaguar I-Pace is aan de vooravond van de Autosalon van Genève uitgeroepen tot Auto van het Jaar. De Jaguar I-Pace is na de Nissan Leaf in 2011 het tweede elektrische model dat de Auto van het Jaar-verkiezing wint.

  De winst van de Jaguar is bijzonder, aangezien de prijs doorgaans aan meer betaalbare modellen wordt toegekend. Tot de winnaars uit het verleden behoren auto’s als de Fiat Punto, de Ford Focus de Volkswagen Passat.

 19. Erik van Erne zegt:

  22 april 2019 om 13:56 | Permalink

  2019 World Car of the Year: Elektrische Jaguar I-Pace Beste Auto Van 2019

  De elektrische crossover SUV van Jaguar, de I-Pace, is door de non-profit organisatie World Car Awards uitgeroepen tot de beste auto van 2019.

  Op de ‘European Car of the Year’ Awards 2019 is de elektrische Jaguar I-PACE gekozen tot ‘Car of the Year’. Het is de eerste keer dat Jaguar deze felbegeerde prijs wint. De jury van de ‘European Car of the Year’ Awards telde 60 toonaangevende autojournalisten uit 23 landen en kende de prijs toe voor technische innovatie, design, prestaties, efficiency en prijs/kwaliteit-verhouding.

  Prof. Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer, Jaguar Land Rover, verklaarde: “Dat onze eerste elektrische auto ook als eerste Jaguar ooit is uitgeroepen tot ‘European Car of the Year’, vervult ons met trots. De I-PACE is in GB ontworpen en ontwikkeld en is een totaal nieuw concept. Technologisch is dit de meest geavanceerde elektrische auto ooit. Hij is een ware revolutie. Het winnen van de ‘European Car of the Year’ is een absolute eer en erkenning van wat ons toonaangevende team heeft gerealiseerd.”

  Na het ontwerp en de ontwikkeling in Groot-Brittannië is de Jaguar I-PACE wereldwijd een overtuigend verkoopsucces geworden: tot nu toe zijn er meer dan 8.000 exemplaren geleverd – waarvan 75 procent in Europa (tot eind januari 2019). Geen enkele andere auto op de weg oogt of rijdt zoals de I-PACE. Hij is ontwikkeld om zijn elektrische aandrijflijn en unieke aluminium architectuur optimaal te benutten en zo de prestaties van een sportauto te combineren met het praktische karakter van een SUV.

  Opladen gaat eenvoudig. Bij aankoop van een Jaguar I-PACE krijgt u meteen uw persoonlijke laadpas. Daarmee krijgt u na activatie toegang tot alle laadpunten van het plugsurfing-netwerk – het grootste van Europa. In Nederland alleen al zijn er meer dan 35.000 laadpunten, waarvan 946 snelladers, en in heel Europa zijn er inmiddels als meer dan 85.000 oplaadpunten.

  Sinds hij een jaar geleden werd onthuld werd, heeft de I-PACE wereldwijd reeds 55 prijzen ontvangen, waaronder ‘Car of the Year’ in Duitsland, Noorwegen en Groot-Brittannië, de titel ‘EV of the Year’ van BBC TopGear-magazine, ‘Green Car of the Year’ in China, en de ECOBEST Award van Autobest.

  Op de European Car of the Year Awards 2019 won Jaguar’s elektrische performance-SUV van zes medefinalisten – de Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-Klasse en Peugeot 508. De Jaguar I-PACE was de enige emissievrije auto op de shortlist.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (672)
 • Agenda (3.210)
 • Barack Obama (116)
 • Biologisch (115)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (831)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (509)
 • Design (236)
 • Dieren (177)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.329)
 • Educatie (347)
 • EEN-Armoede (251)
 • Energie en Besparing (3.464)
 • Europa (29)
 • Evenementen (197)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (308)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (30)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (321)
 • Iets anders (372)
 • Int. Samenwerking (191)
 • Investeren (136)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.681)
 • Licht (385)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (170)
 • Milieu (748)
 • MVO (109)
 • Natuur (756)
 • Nederland (26)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (226)
 • Vakantie (82)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.455)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (302)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Michael Moore Presents Planet of the Humans: Full Documentary Directed by Jeff Gibbs
 • GoodFoodClub Zet Alle Duurzame, Lokale Streekprodukten Op De Kaart by NMF’s
 • Duurzaam Nu Of Nooit by VPRO Tegenlicht
 • Freek de Jonge Publiceert Al Zijn Werk: Oud- En Nieuwjaarsconferencies, Verkiezingsconferencies
 • Better Than Tesla Cybertruck? 10 Electric Pickups Dorm a New EV Segment by Automotive Territory
 • ’s Werelds Eerste Elektrische 1-12 Ton Wals In Gebruik Genomen by BAM Infra
 • Kabinet Neemt Maatregelen Voor Extra CO2-Reductie
 • Trends En De Nederlandse (Internationale) Zeevaart by KiM
 • Nieuw Holland Casino Utrecht Langs De A12: Duurzaam, Zonnepanelen Met BREEAM NL Excellent
 • Het Nieuwe Holland Casino Langs De A67 In Venlo: Duurzaam, Cradle to Cradle En LED-Verlichting
 • Philips Innovation Award 2020: De Acht Finalisten Zijn Bekend
 • Mobiliteit En De Coronacrisis: Verandert Werksituatie En Mobiliteit Mogelijk Blijvend by KiM
 • Kabinet Wil Minder CO2-Uitstoot Kolen Energiecentrales: Eén Of Twee Kolencentrales Gaan Dicht
 • Stop De Grote Gifroute: Bayer, Syngenta En BASF Exporteren In EU Verboden Pesticiden
 • Trendprognose Wegverkeer 2020-2025: Coronacrisis Remt Groei Wegverkeer Aanzienlijk by KiM
 • Verbruiken We Meer Energie Nu We Ons Vermaak Steeds Meer Online Halen?
 • JABROER Onemanshow by Ton Kas
 • Monitoren Van De Transitie Naar Autonoom Vervoer by KiM
 • Zonnegevel Met 504 Zonnepanelen Bij De Hoog Orchideeën Langs De N470 by SolSolutions
 • Duitse Retailer Kaufland Gaat Herbruikbare Deksels Gebruiken Voor Yoghurt- En Roomkaas
 • Links

  Milieunet op..