google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

SHARE NOW: Elektrische Smart En Elektrische BMW i3 Deelauto’s in Amsterdam

Geschreven op 12-4-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Vervoer en OV Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

7 januari 2021: SHARE NOW, de Europese marktleider op het gebied van autodelen, start het nieuwe jaar veelbelovend.

De autodeeldienst zorgt er al negen jaar voor dat Amsterdammers zich op een gemakkelijke en duurzame manier kunnen reizen en zet nu de volgende stap om haar aanbod te moderniseren.

SHARE NOW voegt geleidelijk 70 nieuwe, volledig elektrische BMW i3’s toe aan haar vloot, die momenteel uit 300 voertuigen bestaat. Vandaag worden de eerste 40 auto’s geïntroduceerd.

De modernisering is niet zonder reden. De eerste lichting BMW’s bleek een groot succes sinds hun introductie afgelopen zomer. De 30 in juli toegevoegde BMW’s hebben al meer dan 400.000 elektrische kilometers afgelegd, een afstand van tien rondjes om de aarde.

“Door onze vloot te vernieuwen met elektrische BMW’s komen we tegemoet aan de behoeften van onze gebruikers, die het model voornamelijk gebruiken voor langere ritten. Vooral in deze uitdagende tijden is het belangrijk om gemakkelijk toegang te hebben tot een flexibele, individuele en veilige manier van transport”, zegt Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland. “Met de 70 nieuwe BMW’s zijn we in staat om de beschikbaarheid van de auto’s en daarmee de flexibiliteit van onze klanten te vergroten.”

De modernisering van de vloot stopt niet bij de toevoeging van de 70 nieuwe BMW’s. SHARE NOW wil de 93.000 gebruikers in Amsterdam in de nabije toekomst ook voorzien van nieuwere smarts.

1 juli 2020: Autodeeldienst SHARE NOW introduceert vandaag 30 nieuwe volledig elektrische BMW i3 modellen in de Amsterdamse vloot. De 30 auto‘s worden toegevoegd aan de huidige vloot bestaande uit 300 elektrische smart fortwo’s. De nieuwe vierzits deelauto’s staan vanaf vandaag verspreid door Amsterdam en zijn te huren via de SHARE NOW-app.

De vloot van SHARE NOW in Europa bestaat op dit moment al voor 25 procent uit elektrische voertuigen. Het bedrijf ziet zichzelf als pionier op het gebied van elektrische mobiliteit en gelooft dat het een van de belangrijkste ontwikkelingen van de toekomst is. In Amsterdam is de vloot sinds 2011 al 100 procent elektrisch, waarbij er nu voor het eerst een nieuw model deelauto aan het aanbod wordt toegevoegd.

De BMW i3 deelauto’s hebben een stoere uitstraling, zijn met vier zitplaatsen ook geschikt voor gezinnen en lenen zich goed voor zakelijk gebruik. De deelauto’s hebben een actieradius tot wel 260 kilometer, waardoor er langere afstanden afgelegd mee kunnen worden. De deelauto’s zijn blauw, wit, zwart of grijs en te herkennen aan het SHARE NOW-logo. De BMW i3’s zijn te huren per minuut, maar ook voor 2, 4 en 6 uur en voor 1 of 2 hele dagen.

In tegenstelling tot de smart fortwo’s zijn de BMW i3 deelauto’s volledig keyless – alles werkt via bluetooth op de smartphone. De BMW i3 laadt bovendien extra snel op; wanneer de auto aan een snellader wordt gekoppeld is deze binnen 45 minuten volledig opgeladen. Dit is vooral handig voor het rijden van langere afstanden. Alle deelauto’s bevatten een navigatiesysteem dat alle laadpunten helder weergeeft.

Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland, vertelt: “Samen met de stad Amsterdam werken wij al sinds 2011 aan duurzame mobiliteitsoplossingen om de CO2-uitstoot terug te dringen. We zijn dan ook erg blij met de uitbreiding van ons aanbod. Het grootste percentage gebruikers in Amsterdam is tussen de 26-49 jaar oud. Met deze vierpersoons BMW‘s spreken we nu een nog bredere doelgroep aan, zoals gezinnen; iets wat al langere tijd op ons wensenlijstje stond.“

Stefanie Wurst, CEO BMW Group Nederland, voegt toe: “De BMW i3 heeft zijn veelzijdigheid bewezen in zowel de zakelijke als particuliere markt. We zijn erg trots op de keuze van SHARE NOW voor de BMW i3 in de Amsterdamse SHARE NOWvloot, wat bevestigt dat de BMW i3 zich ook perfect leent als ideale deelauto voor een brede doelgroep. De i3 is ook de duurzaamste auto ter wereld. Hij wordt gebouwd met een grote hoeveelheid gerecyclede en natuurlijke materialen in een fabriek die uitsluitend draait op zelf opgewekte windenergie. Wij wensen alle deelgebruikers veel rijplezier.”

13 november 2019: Deelautobedrijf Car2Go is onderdeel van ShareNow en gaat onder die nieuwe na er als aanbieder van deelauto’s in Amsterdam.

Car2Go13 februari 2019: Deelautobedrijf Car2go verbetert de spreiding van elektrische deelauto’s in Amsterdam.

Car2go stelt een lagere minuutprijs in voor deelauto’s die, veelal in rustige stadsdelen van Amsterdam, langere tijd stilstaan. De car2go’s in deze gebieden worden aantrekkelijker om te huren, waardoor er meer deelauto’s door het centrum gaan circuleren.

Gebruikers van car2go kunnen tot 20 procent besparen door de car2go’s in gebieden met een lage vraag te pakken. Om deze lagere prijzen te compenseren, stijgt de minimumprijs voor car2go’s in drukke gebieden met 5 cent.

“Het doel van deze maatregel is om de service te verbeteren, tegemoet te komen aan de behoeften van car2go-members en om het aantal auto’s in populaire gebieden te vergroten, waardoor de gehele beschikbaarheid van car2go-auto’s beter wordt, vertelt Robert Bosman, locatiemanager van car2go Amsterdam.

Klanten kunnen het minuuttarief van elke auto in de car2go-app zien. Het tarief ligt vast vanaf het moment dat de reservering of huur wordt gestart. car2go-pakketten en andere toeslagen, zoals luchthavenkosten, blijven hetzelfde.

Sinds 2011 rijden er 350 volledig elektrische smart fortwo’s door Amsterdam. Daarmee loopt car2go voorop op het gebied van gedeelde duurzame mobiliteit. Het aantal Nederlandse car2go-gebruikers ligt momenteel op 70.000 en zij legden afgelopen jaar 4,2 miljoen kilometers af in de hoofdstad.

2 augustus 2018: Deelautobedrijf Car2go breidt uit naar Schiphol. Reizigers kunnen binnenkort zelf een stadsauto pakken op het vliegveld en in Amsterdam achterlaten.”Ook kan een klant in de stad een auto pakken en achterlaten op het vliegveld.

Dit maakt het bedrijf, een initiatief van autofabrikant Daimler, gisteren bekend. Een ritje kost € 0,31 per minuut, plus een luchthaventoeslag van €8,90.

Waar de auto’s op Schiphol komen te staan is woensdag nog niet bekend gemaakt, behalve dat het ‘vlak bij de terminal’ is. Ook is nog niet bekend wanneer precies de dienst beschikbaar is.

In Amsterdam is Car2Go sinds 2011 actief en er rijden nu meer dan driehonderd elektrische Smarts rond.

12 april 2011: Mooi hoor. Amsterdam blijft op allerlei manieren stevig inzetten op elektrisch vervoer. De nieuwste stap is de komst van het deelautoprogramma Car2Go. Het initiatief van Daimler presenteerde gisteren de plannen voor Nederland. Zeker is dat gebruikers van deze dienst in elektrisch aangedreven Smarts op pad kunnen.

Car2Go is het deelautoprogramma dat door Daimler drie jaar geleden in Duitsland (Ulm) is opgezet met een groot aantal Smarts, die ‘on-demand’ beschikbaar zijn. Dit betekent dat gebruikers zo lang op pad kunnen als zij willen, zonder dat deze, zoals bij de gebruikelijke deelautoprogramma’s, op een specifieke locatie of tijdstip terug moeten worden gebracht. Betalen vindt plaats per minuut. Via GPS op je smartphone is een beschikbare auto op te zoeken. In 2009 volgde de introductie van Car2Go in Austin, Texas in Amerika en sinds begin april 2011 is Car2Go ook in Hamburg beschikbaar.

In Amsterdam zal Car2Go met de extra toevoeging electric drive worden geïntroduceerd. Daarmee laat Amsterdam nog eens extra zien in te zetten op elektrisch vervoer. Vanaf eind 2011 worden er 300 elektrische Smarts in gebruik genomen voor iedereen die in onze hoofdstad even een auto nodig heeft. Geweldig. Gauw uitbreiden naar andere steden in Nederland, zoals Utrecht waar ook al heel veel wordt gedaan aan elektrisch vervoer.

Zie ook: Elektrisch Rijden in Nederland: Mooie Voorbeelden van Elektrisch Transport – De Eerste Elektrische Deelauto in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht –  Greenwheels gaat honderden elektrische auto’s inzetten – Car2Go Electric Drive by Daimler: Elektrische Smart Deelauto’s Vanaf Eind 2011 in Amsterdam – Buurauto: De Elektrische Auto Die Je Deelt Met Je Buren – Deelscooterbedrijf Felyx Nu Ook in Rotterdam: 324 Elektrische e-Scooters by Felyx – Rotterdam Krijgt 150 Elektrische Deelauto’s by Share’ngo

Amsterdam zet in op Elektrisch Vervoer: De Kaart met alle Oplaadpunten – Vijf Elektrische Taxi’s voor Amsterdam met 50.000 euro subsidie per Taxi – Amsterdam kiest voor 45 ChargePoint oplaadstations voor elektrische voertuigen – De Amsterdamse subsidieregeling elektrische voertuigen voor bedrijven – Marijke Vos wil elektrische rondvaartboten in Amsterdam –De City Supplier: De Elektrische Vrachtboot voor Transport in Amsterdamse Grachten – Mokum Mariteam: Vracht door de Gracht met de City Supplier – Elektrohaven Oud West en Westerpark in gebruik – Gratis groene stroom !

Één Reactie

 1. Erik van Erne zegt:

  26 januari 2022 om 01:03 | Permalink

  De grote deelauto-test! Kan je auto al de deur uit? by Bright

  Al jaren wordt het ons beloofd: Deelautodiensten die zo goed zijn dat je je eigen auto makkelijk de deur uit kan doen. Bram checkte of dat al echt kan en waar je dan zoal tegenaan loopt.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (459)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Plastic Wegwerp Draagtasjes Versus Herbruikbare Draagtasjes
 • Verhuizen? Regel Regel Deze Drie Dingen Vooraf
 • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Links

  Milieunet op..