De autofabrikanten hebben voor de uitbreiding van het Europese netwerk van laadstations eerder al het samenwerkingsverband IONITY opgezet.

De autofabrikanten verwachten in de komende jaren veel elektrische auto’s te gaan verkopen en die moeten ook allemaal ergens worden opgeladen. Daarom hebben de autobouwers in de afgelopen jaren al zo’n vierhonderd laadstations gebouwd in 24 Europese landen, van Portugal tot Finland.

De verwachting van IONITY is dat dit aantal met de investering tegen 2025 toeneemt tot duizend laadstations, met in totaal zo’n zevenduizend oplaadpunten. Ook de grote investeerder BlackRock heeft nu geld ingelegd. De autobouwers hadden elk al zo’n 200 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd.

Op de markt voor snellaadstations in Europa zijn meer partijen actief. Zo heeft autobouwer Tesla een eigen Supercharger-netwerk in Europa. Ook het Nederlandse Fastned is een grote speler. Het bedrijf had aan het einde van het derde kwartaal 164 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. Daarnaast is Fastned begonnen met de bouw van stations in Frankrijk. Het eveneens Nederlandse bedrijf PowerGo heeft zich als doel gesteld om binnen 2 jaar meer dan 5000 (snel)laadpunten door heel Europa te hebben gerealiseerd. De eerste stap is begin dit jaar gezet.

Met IONITY genieten bestuurders van elektrische voertuigen van de vrijheid om te gaan waar ze maar willen. We bouwen, exploiteren en breiden ons netwerk van krachtige oplaadinfrastructuur langs snelwegen in 24 Europese landen voortdurend uit. En aangezien we overal in ons netwerk 100% hernieuwbare energie leveren, betekent opladen bij IONITY CO2-neutraal rijden. Zo maken we elektrisch reizen voor iedereen mogelijk.