google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Oilspill BP Gulf of Mexico: BP Macondo 252 Well Is Effectivily and Finally ‘Dead’

Geschreven op 23-4-2010 - Erik van Erne. Geplaatst in Natuur Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Relief WellsUpdate 20 april 2020: Zo we zijn inmiddels bijna 10 jaar verder en wat blijkt?

Sinds de olieramp met het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico is er weinig gedaan om soortgelijke rampen te voorkomen meldt The New York Times op basis van gegevens van een commissie die de ramp heeft onderzocht.

Het is maandag precies tien jaar geleden dat de olieramp in de Verenigde Staten plaatsvond.

De commissie werd opgezet om de oorzaak van de olieramp te achterhalen en systematische veranderingen door te voeren om een soortgelijke ramp in de toekomst te voorkomen. Volgens de commissieleden zijn veel van hun aanbevelingen echter nooit serieus genomen.

Tegenwoordig wordt er zelfs verder van de kust en dieper naar olie geboord en dat vergroot de kans op een even groot lek als in 2010. Volgens de commissieleden is er in de VS sprake van een minimale verbetering in de voorbereiding op een nieuwe ramp. Volgens de commissie brengt President Donald Trump met de huidige regels het milieu ernstig in gevaar, terwijl het boren naar olie in Amerikaanse wateren juist wordt uitgebreid.

Elf mensen kwamen op 20 april 2010 om het leven toen het boorplatform in de Golf van Mexico ontplofte. Er brak brand uit en het platform zonk. De ramp ging de geschiedenis in als de grootste milieuramp in de VS. Door een lek kwamen miljoenen liters olie in zee terecht. Het lek kon pas na ongeveer drie maanden gedicht worden. Een groot deel van de Amerikaanse kust raakte ernstig vervuild. Dit leidde voor vijf Amerikaanse staten ook tot grote economische schade.

De Britse oliemaatschappij BP werd schuldig bevonden aan grove nalatigheid in aanloop naar de olieramp. Ook olieboorbedrijf Transocean en dienstverlener Halliburton werden deels verantwoordelijk gehouden. In oktober 2015 trof BP een schikking van 20,8 miljard dollar (toen gelijk aan 18,6 miljard euro).

20 september 2010: Zo, de klus is eindelijk geklaard. De olieput is definitief afgesloten iets meer dan vijf maanden na de fatale explosie. Helaas is daarmee wel een hoofdstuk uit het boek afgesloten, maar het boek zelf is nog lang niet dicht.

De schade is enorm. Een ecologische ramp van ongekende omvang waarvan de grootte nog lang niet vast staat. Nog steeds wordt er onderzoek gedaan in de Golf van Mexico en komen er nieuwe feiten aan het licht.

Zie ook: SpongeBob Squarepants Defends the Amazon Reef: BP Plans to Drill for Oil Near the Amazon Reef

The federal government declared BP’s Macondo oil well dead on Sunday, nearly five months after it blew out of control, unleashing an environmental calamity in the Gulf of Mexico. “We can finally announce that the Macondo 252 well is effectively dead,” Adm. Thad W. Allen, the retired Coast Guard officer who leads the federal spill response, said in a statement. The well, he said, “poses no continuing threat to the Gulf of Mexico.” Source: New York Times

16 september 2010: Zo, BP is aan de laatste operatie bezig om de oliebron definitie af te sluiten. Het boren van de relief-well is bijna klaar en als het allemaal meezit kan men zondag eindelijk zeggen: lek definitief en voor altijd gedicht.

Niet dat de problemen in de Golf van Mexico nou over zijn, want men heeft eindelijk heel veel olie teruggevonden. Niet aan de oppervlakte, maar op de bodem van de Golf. Zat er natuurlijk dik in dat al die optimistische berichten dat al die olie ineens op miraculeuze wijze zou zijn verdwenen.

Daarnaast zijn er nog een fors aantal boorplatforms die ook een gevaar vormen. De Amerikaanse regering heeft besloten dat er, om te beginnen, 3500 oliebronnen goed en voor altijd moeten worden afgesloten. Daarnaast is de ontmanteling bevolen van 650 boorplatforms, die niet meer in gebruik zijn.

The Obama administration moved to head off another catastrophic leak like the BP disaster Wednesday, ordering oil and gas companies in the Gulf of Mexico to plug or dismantle thousands of wells and platforms no longer in use. The move came as the government’s point man for the oil spill said BP’s blown-out well should be pronounced dead by Sunday. In Washington, Interior Secretary Ken Salazar issued an order requiring oil and gas companies to plug nearly 3,500 nonproducing wells and dismantle about 650 production platforms that are longer being used. The threat posed by the wells was detailed earlier this summer in an Associated Press investigation. The Gulf has more than 27,000 abandoned oil and gas wells and more than 1,200 idle rigs and platforms, and AP found that many of the wells have been ignored for decades, with no one checking for leaks. Hufftington Post

A relief well is “almost touching” BP’s damaged oil well in the Gulf of Mexico, meaning that officials could declare the source of the nation’s largest offshore oil spill killed by Sunday, a top government official said Wednesday. LA Times

7 september 2010: BP vordert gestaag met de dfinitieve oplossing voor het olielek in de Golf van Mexico. De gigantische BlowOutPreventer die heeft gefaald, is verwijderd, zie het filmpje om een beeld te krijgen van dit 15 meter hoge en 300 ton zware gevaarte, en er is een nieuwe BlowOut Preventer geplaatst. De volgende stap is het boren van de laatste stukjes om de twee Relief Wells hun werk te laten doen en dan kan de boorput die alle ellende heeft veroorzaakt definitief worden afgesloten.

3 september 2010. Vandaag wordt de BlowOutPreventer verwijderd en alles alles volgens plan verloopt, vervangen door een sterkere versie die ontworpen is om een hogere druk te weerstaan. De static kill operatie die binnenkort wordt uitgevoerd zal een zeer hoge druk veroorzaken en dus was het noodzakelijk om een andere BlowOutPreventer te installeren. De capping stack, die bovenop de BOP was gemonteerd, is gisteren al verwijderd. De hele operatie is te volgen via talloze webcams, die de operatie nauwgezet volgen. De BlowOutPreventer van 300 ton zwaar en 15 meter hoog wordt nu omhoog getakeld. Met dank aan Rolf V. voor de tip.

2 september 2010: Helaas weer slecht nieuws uit de Golf van Mexico. Niet van BP dit keer, maar van Mariner Energy. Opnieuw is een olie en gas boorplatform ontploft, ten westen van de plek waar het Deepwater Horizon platform explodeerde. A 1.6km-long oil sheen spreads from Gulf platform after fire. It is not known whether the oil sheen came from the damaged platform or the well, which is in relatively shallow water at 340 feet deep. The platform is located more than 90 miles south of Louisiana’s Vermilion Bay. Coast Guard Petty Officer Bill Coklough said the sheen, about 1-1/2 km long and 30 metres wide, was spotted near the platform. The fire has been contained but is not yet extinguished, the Coast Guard said. Source: Yahoo

28 augustus: Zo, er is eindelijk weer nieuws vanuit de Golf van Mexico. Volgende week gaat BP starten met een nieuwe operatie om de Blowout Preventer, die dus niet heeft gewerkt, te verwijderen. De New York Times heeft het vrij nadrukkelijk over een poging. Mocht het in één keer lukken, dan kan men daarna beginnen om de zaak definitief af te sluiten.

5 augustus 2010: Nou, het is eindelijk gelukt om het lek echt te dichten. De Static Kill is gelukt en BP is klaar met het storten van beton om het lek definitief te dichten. Dat was het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat er naar nu bekend is gemaakt maar liefst 800 miljoen liter olie in zee is gestroomd.

Oil_BudgetVolgens een opmerkelijke mededeling van The White House valt de schade ontzettend mee: New Report: 74% of Oil in BP Deepwater Horizon Oil Spill has been Contained or Mitigated

25 juli: Nou, dat is een mooie meevaller. Bonnie is snel in kracht afgenomen tot een tropische depressie. Dat betekent dat BP alle schepen weer heel snel in actie kan brengen. Mogelijk vandaag al. De afsluiter zit nog steeds op z’n plek en functioneert goed. Naar verwachting kan men aanstaande vrijdag beginnen met de definitieve afdichting. It could be Friday before workers can start blasting in heavy mud and cement through the mechanical cap, the first phase of a two-step process to seal the leaking oil well for good. Source: Hufftington Post

22 juli 2010: Nou de lekken blijken mee te vallen en de afsluiter is nog steeds gesloten. Toch is er weer tegenslag. Dit keer door het weer. Er is een zware tropische storm op komst, die waarschijnlijk niet zal verder zal groeien een hurricane. Minder gunstig is het pad van tropische storm Bonnie. Die gaat volgens de voorspellingen exact over de plek van de olieramp en het gedeelte van de Golf van Mexico dat door olie is vervuild. Dus vertrekt BP met tal van schepen en dat betekent dat de werkzaamheden een dag of 14 stil liggen. De afsluiter blijft gesloten. Nu maar hopen dat er niets fout gaat als er niemand in de buurt is om in te grijpen. Welke invloed Bonnie zal hebben op de olie in het water is uiteraard niet bekend. Nooit eerder was zo’n groot gebied vervuild met olie en met gedeeltelijk afgebroken olie. Zal Bonnie de olie aan land stuwen? Of valt het mee? Na het weekend weten we meer.

Elders in de wereld is ook een forse olieramp. Het olielek dat vijf dagen geleden in Noordoost-China ontstond toen een pijpleiding in de haven van Dalian ontplofte, is fors groter geworden. De regering heeft het over een ’ernstige dreiging’. Hoeveel olie er precies is weggelekt, blijft onduidelijk, maar de Centrale Chinese Televisie schat dat het om 1,500,000 liter gaat. Hoewel de vlek groter is geworden, houden regeringsmedewerkers vol dat dat er geen olie meer de Gele Zee in stroomt. Bron: MSNBC

Bij de pogingen om het lek te dichten deed zich nog een bizar incident met een goede afloop voor.  Een snelle reddingsactie met gevaar voor eigen leven voorkwam dat een oliewerker verdronk in de dikke olie. A quick rescue prevented an oil spill clean-up operation going tragically wrong in the Chinese port of Dalian yesterday. A worker swam out through the thick oil to save a colleague from drowning after the man got into trouble while trying to unblock an underwater pump, The Times newspaper reported. The rescued man had been told to wade out into the sea to fix the pump that was siphoning off some of the 1500 tonnes of crude oil that gushed into the port after a fire on Friday. Bron: Stuff

See also: Oil spill in Dalian, China by The Big Picture (29 photos total)

1bp-logo9 juli 2010: Ai, toch weer tegenslag. Er zijn waarschijnlijk nieuwe lekken ontstaan. Niet in de constructies van BP, maar in de zeebodem dit keer en dat is ernstig, omdat die lekkages niet te dichten zijn. BP moet zich van de Amerikaanse regerings-vertegenwoordiger Thad Allen voorbereiden op het openen van de kap van de lekkende bron in de Golf van Mexico om erger te voorkomen. Official: Seep found near BP’s blown out oil well

16 juli 2010: Zo, het lek is gedicht en BP heeft bekend gemaakt dat er geen olie meer uit de lekkende put in de Golf van Mexico in zee stroomt. Of hiermee ook een definitief einde komt aan de grootste olielekkage in de Amerikaanse geschiedenis, blijft nog even de vraag.

Over een paar dagen weten we of de nieuwe afsluiter de druk kan weerstaan. Bovendien blijft het ook de vraag of hiermee alle lekkages zijn gedicht. Al weken zijn er geruchten dat er nog meer lekkages zouden zijn, waar BP helemaal niets over verteld. Voorlopig is de teller gestopt bij 92,208,506 gallons (1 gallon = 3,785 liter).

Now comes the waiting game to determine if the a.) the cap will hold and b.) if pressure from the cap will cause any additional blowouts within the well bore. “Depending on what the test shows us, we may need to open this well back up,” BP Vice President Kent Wells said.

14 juli: Geen idee wat er precies aan de hand is, maar BP is plotseling gestopt met twee belangrijke activiteiten. Ten eerste is men gestopt met het plaatsen van de nieuwe opvangkap. Nadere analyses blijken noodzakelijk.

Opvallend is het feit dat men ook gestopt is met het boren van de relief wells. Iets zegt mij dat het te maken heeft met de druk in de oliebron, maar ik geef het toe, dat is niet meer dan een gevoel. Feit is in elk geval dat de olie sinds het verwijderen van de vorige opvangkap op 10 juli, volkomen ongehinderd in zee stroomt. Dat zijn dus minimaal 60.000 barrels per dag. Bovendien komt er nog steeds een enorme hoeveelheid methaangas vrij. Ook dat borrelt de oceaan in.

Zie ook: Gulf Oil Still Gushing After Cap Efforts And Relief Well Drilling Suddenly Halted

13 juli: Mooi, het zier er naar uit dat het BP eindelijk is gelukt om afdoende maatregelen te nemen tegen de lekkende olie in de Golf van Mexico. De nieuwe, beter passende Containment Cap is aangebracht en als alles goed functioneert dan zou er dankzij de nieuwe opvangkap totaal geen olie meer in zee stromen.

Blijft over het opruimen, voor zover dat mogelijk is, van de olie die over enorme afstanden van de Amerikaanse kust aanspoelt. In hoeverre dat nog erger wordt in het hurricane season blijft afwachten. Ook zal het nog lang onzeker blijven of de olie wordt meegesleurd door de stroom aldaar naar andere kustgebieden. Welke invloed al die olie in zee heeft op het ecologisch systeem is uiteraard nog lang niet duidelijk, maar het zal nog tientallen jaren duren voor alle schade is hersteld.

TEDxOilSpill 2010: The oil spill’s unseen culprits, victims by Carl Safina

BP Operations Deep Horizon10 juli 2010: Zo, het wordt een spannend dagje in de Golf van Mexico. BP gaat de Top Hat vervangen door een nieuwe Top Hat, die meer olie zou moeten afvangen. Nadat de oude kap is verwijderd, zal de olie weer onbelemmerd in zee stromen. Als het allemaal meezit met het plaatsen van de nieuwe opvangkap dan moet die over een dag of vier beginnen met het opvangen van meer olie dan voorheen.

Ondertussen wordt ook voortgang geboekt met het boren van de relief wells. Als dat allemaal goed gaat verlopen zou zo tegen eind augustus het lek moeten zijn gedicht. Zit het tegen dan gaat BP proberen het lek aan te sluiten op wat andere pijpleidingen en dat duurt weer enige maanden. Zoals ik al eerder schreef, is het lek zo tegen de Kerst wel gedicht.

Inmiddels is er ook een hoop ophef ontstaan over de vele boorputten die niet meer in gebruik zijn. Zijn die wel goed afgedicht? Wordt nog een hele klus om alle 27.000 gaten in de oceaanbodem te inspecteren.

4 juli 2010: Zo, we gaan weer een nieuwe fase in. BP is er bijna. De boringen voor de eerste relief well schieten lekker op en het is nog een kwestie van enkele dagen. Nog een metertje of 4,5 en dan weten we of de boor op de juiste plek uitkomt en of er op die manier de druk kan worden verminderd op het lek. Is natuurlijk een zeer precies karweitje om op een diepte van 15.000 ft (4.572 meter)netjes uit te komen bij de oorspronkelijke boring. Zie illustratie.

De boormeesters krijgen maar één kans. Mocht het allemaal goed gaan, dan is het nog even de vraag in hoeverre dit een oplossing geeft voor de problemen. Voor zover ik het begrijp is ook die tweede relief well absoluut noodzakelijk om enige kans van slagen te hebben. Dan blijft het nog de vraag of beide relief wells zo goed functioneren dat echt alle olie wordt opgevangen.

23 juni 2010: Zo, we kunnen weer een tegenslag noteren. Een onderwaterrobot heeft de Top-Hat geraakt, dus die moest even worden verwijderd. Het gevolg: de olie stroom weer met volle kracht in zee.

20 juni 2010: Hoeveel tegenslag kun je hebben? Veel, BP weet er inmiddels alles van. Op de dag dat er weer technische problemen zijn, neemt Tony Hayward even een dagje vrij om zijn zeiljacht Bob te zien deelnemen aan de J.P. Morgan Asset Management Round the Island Racete.

Wat dan weer een beetje meezit is het boren van de relief wells. Dat verloopt voorspoedig en men is zelfs voor op het schema. De grote vraag is natuurlijk of er via die relief wells olie kan worden afgetapt, waardoor de druk op het oliespuitende lek afneemt. Ben zeer benieuwd, aangezien er nogal wat experts hebben gewaarschuwd dat het een gevaarlijke nooit eerder vertoonde operatie is, die ook tot gevolg kan hebben dat er meer nog meer olie de zee in spuit.  Minder fijn en de zoveelste fout van BP is het feit dat zeeschildpadden levend verbranden bij het affakkelen van olie door BP. Uiteraard staat BP het niet toe dat deze dieren worden gered door de Amerikaanse kustwacht. Verboden gebied. Blijft zeer verbazingwekkend om te zien hoe BP ondanks alle fouten nog steeds heer en meester is over het gebied en dat BP bepaald wat er wel en niet is toegestaan. De vraag is dan ook: wanneer neemt de Amerikaanse regering de touwtjes echt in handen.

Relief Wells16 juni 2010: Opnieuw tegenslag bij het olielek in de Golf van Mexico. Het schip waarmee BP olie afvangt is in brand gevlogen. Het gevolg: er wordt “tijdelijk” helemaal geen olie afgevangen. Inmiddels is ook vrij zeker dat er per dag ongeveer 9,5 miljoen liter olie de zee inspuit. Daarnaast borrelt er ook een enorme hoeveelheid methaangas de zee in. Langzaam maar zeker wordt de hele Golf van Mexico vergiftigd.

Helaas is er nog meer slecht nieuws uit de Golf van Mexico. De dead zone die elke zomer alle leven in een strook langs de kust killed, zal naar verwachting dit jaar van enorme omvang zijn. Zie: Dead Zone: Corn Ethanol is Killing the Gulf of Mexico

Estimates of Oil Flow Into Gulf Jump Higher: as much as 60,000 barrels a day could be gushing into the Gulf of Mexico. That is roughly 2.5 million gallons of oil a day.

De gevolgen worden steeds meer zichtbaar en het zal nog heel, heel lang duren voor alle schade is hersteld. Voor zover dat kan. President Barack Obama is opnieuw naar het getroffen gebied gevlogen en trekt van alles uit de kast om de gemoederen tot nedaren te brengen. Heeft er zelfs een Oval Office speech tegenaan gegooid.

Oilspill June 29 2010

Alles en iedereen is boos op BP, inclusief andere oliemaatschappijen, die hebben verklaard dat zoiets bij hen nooit kan gebeuren en dat is vreemd aangezien alle grote olieconcerns die naar olie boren in de Golf van Mexico niet zijn voorbereid op een ramp. De draaiboeken voor de duizenden boorplatforms zijn min of meer identiek en nagenoeg waardeloos.

15 juni 2010: De schattingen over de hoeveelheid olie die in zee stroomt kunnen weer worden bijgesteld. We zaten inmiddels op 40.000 vaten olie per dag, maar nieuwe informatie van BP doet het ergste vermoeden. Op dit moment slaagt BP erin om zo’n 15.000 vaten per dag op te vangen, maar men wil dat deze week opvoeren naar 25.000 vaten per dag. Eind van deze maand is de opvangcapaciteit ongeveer 53.000 vaten en in juli is het plan om klaar te zijn – dan al ? – om 80.000 vaten olie op te vangen. Tenzij ik niet kan rekenen of iets helemaal verkeerd begrijp, kom ik tot de conclusie dat er alleen 80.000 vaten kunnen worden opgevangen als er ook minstens 80.000 vaten olie lekt. Per dag dus.

Shell, Exxon-Mobil, Chevron en ConocoPhillips gaan vandaag in een ontmoeting met de energiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een verklaring afleggen die er simpelweg op neer komt dat met de juiste procedures het ongeluk in de Golf van Mexico nooit zou zijn gebeurd. Daarmee proberen de oliebroertjes en zusjes van BP te voorkomen dat er nog heel lang niet naar olie mag worden geboord in de Amerikaanse wateren.

Wat mij betreft mag dat verbod eeuwigdurend worden en kan het ook geen kwaad om alle boorplatforms die nog wel actief zijn, langzaam, maar heel zeker te sluiten. Zou ook fijn zijn als met name Shell een einde maakt aan de olieramp die zich al jaren voltrekt in Nigeria.

Ik zou zeggen, het is tijd voor Repower America, Repower Europe, Repower the World en Repower Nederland Zie ook: Dii DESERTEC in EUMENA: De Sahara kan heel Europa van duurzame energie voorzien

11 juni 2010: Zo, we weten weer iets meer en het belangrijkste nieuws is dat de hoeveelheid olie die al sinds 20 april in zee stroomt vele malen groter is dan BP heeft aangegeven. Hoeveel olie er nu exact per dag in zee stroomt, blijft een schatting, maar het moet meer zijn dan 15.000 barrels, anders is het onmogelijk om 28.000 barrels per dag te vangen, zoals BP aangeeft. De laatste schatting gaat uit van 40.000 barrels per dag.

Inmiddels slaagt BP erin om behoorlijk wat olie weg te zuigen en op te slaan in tankers, voor zover die op tijd aanwezig zijn. Dat is vooral mooi voor BP, want men heeft laten weten dat die olie nog geld oplevert en daar draait het om bij BP. Het zou zelfs genoeg kunnen opleveren om alle kosten van deze gigantische olieramp mee te kunnen betalen. Ondertussen is President Barack Obama een heeft BP ontboden op het Witte Huis. Ook de Britse premier David Cameron gaat zich met de zaak bemoeien. Om even aan te geven hoe men tegen de situatie aankijkt: als de situatie dat vraagt zou de Britse overheid hulp kunnen bieden.

Tja, als de situatie het vraagt. Het lijkt mij zo dat de olieramp al heel lang vraagt om een daadkrachtige en effectieve ,die er primair op gericht is om het lek te dichten. De acties van BP zijn allemaal gericht op het zoveel mogelijk olie opvangen (en verkopen) en het beperken van de zichtbare schade. Vergaderingen te over bij BP en dé oplossing is zeg maar onderweg. Zo, in augustus of als het tegenzit met Kerstmis zal er geen olie meer in zee stromen. Zie het filmpje.

5 juni 2010: BP is er in geslaagd om de pijp door te zagen en een Top Hat te plaatsen. Het gevolg is wel dat er tijdelijk meer olie uit het lek stroomt. Binnen enkele dagen kan BP aangeven of het lukt om lekkende olie weg te zuigen en zo ja, hoeveel dat is. Optimistische schattingen gaan uit van 90%.

Verder is het wachten op tot het boren van twee Relief Wells klaar is. Op zijn vroegst augustus en dan kon het nog weleens een paar maanden duren voor er helemaal geen olie meer in zee stroomt. Zo tegen Kerstmis zou alles weer onder controle moeten zijn. Hoelang het opruimen van alle olie, voor zover dat mogelijk is, gaat duren is niet echt te voorspellen, maar het zal toch gauw een jaar of tien zijn. De olie heeft inmiddels ook de kust van Florida bereikt en helaas is het eind van alle ellende nog lang niet in zicht. Elders in de Golf zijn nog steeds een zeer groot aantal boorplatforms actief, waaronder een ander platform van BP dat ook al een paar keer de rode vlag heeft gekregen.

President Obama is boos en laat dat duidelijk weten. Helaas is de boodschap alleen: BP gaat dit betalen. Geen mededelingen van wat de USA gaat doen met alle bestaande booreilanden. Voorlopig is er wel een stop gezet op alle nieuwe boorprojecten.

30 mei 2010: BP is er niet in geslaagd om het olielek te dichten. De Topkill en Junkshot combinatie blijkt niet te werken. Niet helemaal duidelijk is of BP nog verder gaat met dat plan. Men heeft in elk geval aangekondigd om een Lower-Marine Riser Package te gaan aanbrengen om zoveel mogelijk olie op te vangen. Voordat het zover is, zijn we weer een kleine week verder. De eerder aangebrachte Insertion Tube is verwijderd, dus de olie stroomt weer in gigantische hoeveelheden in zee. Aan de definitieve oplossing wordt gewerkt, maar het slechte nieuws is dat die oplossing op z’n vroegst begin agustus klaar is.

But in the end, only a relief well, expected to be finished by early August, would be able to plug the well, he said. Drilled from an angle, the relief well has reached 12,900 feet from the ocean surface and must reach a depth of 18,000 feet. Los Angeles Times

Inmiddels is ook het Hurricane seizoen aangebroken met tropische storm Agatha, die in Guatamala en Mexico op de kust sloeg met twaalf doden en veel ravage tot gevolg. Hufftington Post. Deskundigen verwachten een nogal heftig seizoen. Geen idee hoe betrouwbaar die voorspellingen zijn, maar stormen en orkanen zullen van grote invloed zijn op zowel de pogingen van BP om het lek te dichten als de opruim- en schoonmaakwerkzaamheden. Bovendien zou de olie weleens over een nog groter gebied verspreid kunnen worden.

What’s behind BP’s logo? Redesign BP’s logo Competition by Greenpeace

29 mei 2010: BP is er nog steeds niet in geslaagd om het lek definitief te dichten. Het leek de goede kant op te gaan, maar de operatie Top Kill in combinatie met het Junkshot is weer stilgelegd. Naar verwachting gaat men morgen verder. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de olie zich over een nog veel groter gebied heeft verspreid dan gedacht. Met name onder water bevinden zich oliepluimen van vele kilometers.

25 mei 2010: Langzaam maar zeker wordt de enorme omvang van de olieramp in de Golf van Mexico duidelijk. Nieuwe beelden van het Deepwater Horizon-lek in de Golf van Mexico tonen dat geen 5.000 maar 95.000 vaten per dag in zee worden geloosd. Kijkt u even naar de omvang van de olieplas. Op de kaart gezien vanuit het Global Headquarters of BP in Londen. U kunt de hele olieplas ook even op een andere lokatie projecteren.

Oilspil projected BP Headquarters London

Dat is bijna twintig maal meer dan de schatttingen die BP en regeringsbronnen hebben bekendgemaakt. De nieuwe schatting overtreft de berekeningen gemaakt door professor Steve Wereley. Die liet eerder deze maand een eenvoudig wiskundig model los op de beelden die BP op 12 mei vrijgaf om te concluderen dat zo’n 70.000 vaten per dag in zee verdwijnen. Maar Wereley herzag zijn berekeningen en zegt dat er een tweede lek is waaruit dagelijks nog eens 25.000 vaten ontsnappen. Wereley denkt dat er een foutenmarge van 20% op zijn berekeningen zit, wat betekent dat het verlies zich ergens tussen de 76.000 en 104.000 vaten per dag situeert. Bron: Express

Hjunkshot_topkill_bpet plan van BP om via een Top Kill Junkshot al dan niet in combinatie met een Tophat is uitgesteld naar vandaag of morgen.

22 mei 2010: Het valt dus helemaal niet mee. BP heeft inmiddels toegegeven dat de eerdere schattingen over de hoeveelheid olie die er in zee stroomt toch een beetje aan de lage kant was. Hoeveel olie er nu wel in zee is gestroomd, blijft onduidelijk. Dat heeft vooral te maken met verzekeringen van BP. President Barack Obama is het ondertussen behoorlijk zat en heeft uiteraard een commissie ingesteld die alles eens haarfijn gaat onderzoeken.

BP maakt er een ongelofelijke puinhoop van. Zo blijkt ook dat BP een nogal toxisch goedje heeft uitgestrooid, terwijl er andere, minder toxische en effectievere middelen op de markt zijn. Voorbeeld van goedkoep uit willen zijn. BP heeft ook laten weten geen gebruik te gaan maken van hair-booms, dus de actie om haar van mensen, honden en llama’s in te zamelen kan weer stoppen.

Loop Current oilspillsatJe, zou haast vergeten dat er nog steeds elke dag een massa olie de zee in lekt. De olievlek heeft inmiddels een enorme omvang en het is een kwestie van tijd voor de Amerikaanse kust wordt besmeurd met crude oil. Daarbij is er een nieuwe situatie onstaan omdat de olievlek inmiddels is aangekomen bij een zeestroming en dat brengt het gevaar met zich mee dat ook Cuba en de westkust van Amerika te maken gaat krijgen met olievervuiling.

Wat doet BP ondertussen? Vooral alles en iedereen de schuld geven en zoveel mogelijk olie proberen op te vangen. Op de onderwater beelden is goed te zien hoveel olie er nog in zee stroomt. Daarbij moet u zich even voorstellen dat die pijp op de zeebodem een doorsnee heeft van iets meer dan een halve meter.

Het lijkt er overigens op dat BP nu met een soort alles of niets poging het lek wil stoppen. Gepland voor gisteren, maar uitgesteld naar vermoedelijk dinsdag 25 mei. Nu maar hopen dat de BP Top Kill inderdaad het lek kan afdichten.

Officials of oil giant BP said Friday that it will likely be at least Tuesday before engineers can attempt to plug the blown-out wellhead in the Gulf of Mexico by shooting heavy fluids into it. Three ultra-deepwater rigs and other equipment are at the site where the Deepwater Horizon oil platform exploded April 20. They’re preparing for a delicate procedure called a “top kill” that BP hopes will stop the flow of oil from the well.

Crews will pump in heavy drilling mud, which is a thick, viscous fluid that’s twice the density of water. It is hoped that will stop the oil; if it does, then they’ll use concrete to keep more from gushing out. BP’s Doug Suttles says this hasn’t been tried 5,000 feet underwater before, so engineers want to make sure everything is just right. Los Angeles Times

BP Insertion Tube19 mei: Nou, het valt allemaal reuze mee hoor in de Golf van Mexico. De milieuschade is minimaal, aldus topman Tony Hayward van BP. Tja, wat kun je anders verwachten van oliemaatschappijen. Die zien eigenlijk maar één ding: de olie die wel wordt gewonnen.

BP laat dan ook weten erg blij te zijn met het feit dat er steeds meer olie wordt gewonnen via de Insertion Tube. Dat is nu wel 2000 barrels per dag. Mooi toch? Nee, natuurlijk niet want dat betelkent dat er nog steeds zo’n 3000 barrels olie per dag de zee instroomt.

Milieudeskundigen zijn een stuk minder optimistisch en wijzen vooral op de niet zichtbare olie, die onder water zit. Deze zogenoemde oliepluimen zijn van enorme omvang. Wat dacht u van 15 kilometer breed en een kilometer hoog?

Ongelofelijke reactie van BP. Wel helemaal in lijn met een andere grote milieuvervuiler in de wereld. Shell heeft gisteren besloten om gewoon door te gaan met oliewinning uit teerzanden, ondanks de hoge kosten, de enorme CO2-uitstoot, het gigantische waterverbruik en de ecologische ravage die wordt aangericht. Topman Voser: de wereld heeft die olie gewoon keihard nodig. Ook Shell gaat naar olie boren voor de kust van een eveneens kwetsbaar gebied, maar heeft laten weten dat alle veiligheidsrisico’s zijn onderzocht, alles is onder controle. Als dat niet zo zou zijn, zouden we er toch niet aan beginnen, aldus Shell. Zie: Open Brief aan Peter Voser, CEO van Shell: Nigeria brandt. Shell, stop daarmee! – Shell weer onder vuur: Milieuvervuiling en Schending Mensenrechten – Shell gaat meer olie produceren – de milieuschade neemt toe ! – Shell’s Big Dirty Secret – Olie tegen welke prijs? – Shell Arctic Drilling Plan Gets Court Approval

17 mei: Eindelijk positief nieuws uit de Golf van Mexico. BP is erin geslaagd om olie af te tappen uit de lekkende bron in de Golf van Mexico. Dat betekent nog niet dat er helemaal geen olie meer lekt. De olie is een buis binnengestroomd die in de kapotte olieput op de zeebodem is geschoven. Het lukte nog niet om de olie van 1500 meter diepte naar de oppervlakte te halen, maar BP blijft optimistisch dat het bij een nieuwe poging wel gaat lukken. ‘We weten nu dat het in principe kan’, aldus BP.

BP had previously said the tube, if successful, was expected to collect most of the oil gushing from the well. On Sunday, the company said it was too early to measure how much crude was being collected and acknowledged the tube was no panacea. Hufftington Post

16 mei 2010: Helaas is de poging om het lek te dichten mislukt. BP gaat nog wel een tweede poging doen met de Insertion Tube.

15 mei 2010: BP heeft weer een nieuw plan bekendgemaakt om het lek te dichten. Na de grote koepel en een kleinere variant is het plan voor een zogenoemde Top-Hat nu verlaten voor een Insertion Tube. Ook het plan voor een Junkshot is nog in de race als mogelijke oplossing om het lek te dichten. Heel veel vertrouwen heeft eigenlijk niemand in de nieuwste plannen: We don’t have any idea how to stop this, expert says. Extra deskundigen zijn onderweg: Obama Sends Bomb, Mars Experts to Fix BP Oil Spill

Verder is President Barack Obama behoorlijk boos en heeft aangekondigd dat een dergelijke mess nooit meer mag voorkomen. De veiligheids- en milieuregels zullen worden aangescherpt en alles moet goed worden gecontroleerd voor er een vergunning wordt afgegeven. Overigens vraag ik mij af hoe het met de veiligheid zit bij alle andere boorplatforms in de Golf van Mexico en elders in de wereld. Morgen is er in New Orleans een GulfAid Benefit Concert

Elders in de wereld heeft Shell tot zo’n beetje ieders verbazing gisteren toestemming gekregen om in het uiterst kwetsbaar gebied gewoon naar olie te mogen gaan boren. Shell Arctic Drilling Plan Gets Court Approval. Hoe oliemaatschappijen werkelijk denken over oliewinning en de veroorzaakte schade wordt duidelijk als u weet hoe de topman van BP, Tony Hayward,  denkt over de hoeveelheid olie die de zee in stroomt:  Gulf Oil Spill ‘Relatively Tiny’  

14 mei 2010: Helaas nog steeds geen goede berichten uit de Golf van Mexico. Ook een tweede poging om het lek te dichten is mislukt. Ondertussen stroomt er een gigantische hoeveelheid olie de zee in en een oplossing is nog lang niet in zicht. Er zijn allerlei plannen, variërend van een zogenaamd Junk Shot, waarbij men een enorme hoeveelheid afval het gat wil injagen, tot een nucleaire ontploffing. BP is wel gestart met de boringen van de relief wells, maar voordat die zijn voltooid, zijn we minstens drie maanden verder.

Om de gelekte olie zoveel mogelijk op te ruimen, is er inmiddels een waar leger aan de slag met honderden boten en talloze vrijwilligers. Ook voor het opruimen zijn er tal van plannen, variërend van het inzetten van mensenhaar, hondenhaar en zelfs haar van Llama’s. Hooi biedt ook mogelijkheden om olie te absorberen en vanuit Nederland is er ook een plan wat er op het filmpje goed uitziet. Inmiddels is ook het zwarte-pieten begonnen: Iedereen geeft elkaar de schuld.

BP Map Oil Spill9 mei 2010: Helaas nog steeds geen goed nieuws uit de Golf van Mexico. De eerste poging om een gigantische koepel over het grootste lek te plaatsen, is mislukt. Zie: Gulf Oil Spill: First Attempt With Oil Containment Box FAILS BP is daarnaast gestart om via twee nieuwe boringen, twee zogenoemde relief wells aan te boren. Dat kan overigens nog wel een dikke maand duren voor men de juiste diepte heeft bereikt. Zie: BP Map of Deep Horizon Site, well and relief wells

Het zou goed kunnen dat de olieramp bij Louisiana de grootse ooit blijkt. Niet direct zichtbaar stroomt waarschijnlijk een gigantische hoeveelheid giftige stoffen in het zeewater. Juist dat maakt deze olieramp bijzonder, zegt ecotoxicoloog John Schobben in een artikel in Science Guide. Uit het lek op de bodem voor de kust van Louisiana in de VS komt naar de huidige schattingen ongeveer 800.000 liter olie per dag vrij. Op termijn kunnen vooral de niet zo zichtbare effecten minstens zo groot zijn, stelt hij. En dan gaat het niet alleen om het vrijkomen van giftige stoffen maar ook om het oplossen van de olie in de vorm van een fijne emulsie onder het wateroppervlak. Dat werkt vernietigend op het leven van organismen die voedsel opnemen via het filtreren van water – zgn. filter feeders – zoals schelpdieren en zoöplankton. De olie-emulsie verstopt  hun spijsverteringsmechanisme.

5 mei 2010: Zo, de eerste stappen zijn gezet. BP is erin geslaagd een koepel over één van de gaten te plaatsen. Dat is mooi. Minder mooi is dar er nog steeds dezelfde hoeveelheid olie in zee stroomt. Verder ziet het er naar uit dat men de olie gecontroleerd in brand gaat steken en als dat lukt, levert dat weer een gigantische luchtvervuiling op. Men verwacht inktzwarte rookpluimen. Hier in Europa weten we inmiddels maar al te goed wat de gevolgen kunnen zijn van veel rotzooi in de lucht. Zie ook: A Crude Awakening: The Oil Crash ! – Crude: The Real Price of Oil
400x266_04301550_spillprojection3 mei 2010: Zo, President Barack Obama is zelf even gaan kijken en het ziet er slecht uit. Nieuwe pogingen om de drie lekken te dichten, zullen nog zeker een week op zich laten wachten. De bestrijding van de olievlek met chemicaliën maakt de ecologische ramp zeker niet kleiner en aan een andere optie, het gecontroleerd in brand steken van de olie zitten ook forse nadelen.

Zie ook: Leilani Münter The Carbon Free Race Girl: Clean Up the Oil Spill

2 mei 2010: Een enorme ecologische ramp, lijkt een kwestie van tijd. De olievlek vormt nu een bedreiging voor de kustlijn van een stuk of vier staten, maar bij een veranderende wind, zoals later deze week wordt verwacht, kan dat nog een stuk ernstiger worden.

Elke dag stroomt er een enorme hoeveelheid olie in zee vanuit de olieput op 1,5 kilometer diepte. Nadat men het eerst had over 1000 barrels per dag, al gauw bijgesteld naar 5000 barrels, heeft men het nu over maar liefst 25.000 barrels olie per dag en mogelijk kan dat nog meer worden.

Dagelijks stroomt er niet 160.000 maar 800.000 liter ruwe olie in de zee, maar nu schatten Amerikaanse oceanografen na analyse van gegevens van de kustwacht en satellieten dat er dagelijks vier tot vijf miljoen liter olie lekt uit de drie gaten in de afgebroken boorpijp. Gaten die elke dag groter worden, en dus meer en meer lekken. Het zal nog minstens een maand duren voor die lekken gedicht kunnen worden, experts achten drie maanden realistischer.Het Laatste Nieuws – Open Brief aan Peter Voser, CEO van Shell: Nigeria brandt. Shell, stop daarmee!

The oil is gushing from BP’s sunker Deepwater Horizon rig at 25,000 barrels a day and could reach 50,000 barrels a day according to the National Oceanic and Atmospheric Administration. Earlier estimates had put the leak at 5,000 barrels a day. Times on Line UK

Het weer zit ook niet echt mee, met veel wind, hoge golven en helaas nog steeds landinwaarts. Ook blijkt de omvang van de olieplas zich in korte tijd fors te hebben uitgebereid. De laatste schattingen geven een olievlek van ruim 10.000 vierkante kilometer.

400x266_04291437_oilslickadvance30 april: De olieramp in de Golf van Mexico wordt groter en groter. Inmiddels heeft de olievlek de kust van Louisiana bereikt.

AccuWeather geeft in de laatste weersverwachtingen aan dat de ellende alleen maar groter gaat worden, met een aanwakkerende wind, nog steeds landinwaarts.

Bovendien zal het opruimen danwel in brand steken van de olie sterk worden bemoeilijkt door een storm-front met hoge golven als gevolg.

If the winds continue, the oil slick could make it to the coasts of Louisiana, Mississippi and Alabama by this weekend. The slick is almost as long as the coastline of New Jersey.

Pictures Gulf Oil Spill Creeps Towards Mississippi Delta by NASA en Gulf of Mexico oil spill reaches Louisiana coast by Times on Line en Timeline Rig Disaster by Wall Street Journal

29 april: Uit de lekkende pijpleiding van het gezonken olieplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico stroomt veel meer olie dan tot nu toe gedacht. Dat heeft de Amerikaanse kustwacht gisteren bekend gemaakt. Niet 160 duizend liter, maar 800.000 liter ruwe olie stroomt dagelijks de Golf van Mexico in. Dat is vijf keer zoveel als in eerste instantie gedacht.

Pogingen om het lek te dichten, zijn nog niet geslaagd. Bovendien blijkt het nu te gaan om meerdere plaatsen waar de olie in zee stroomt. In elk geval twee, maar waarschijnlijk zelfs drie lekken. Zoals we dat van een oliemaatschappij kunnen verwachten: BP ontkent dat er zoveel olie in zee stroomt. Het Amerikaanse Congress heeft er al aandacht aan besteed en eist duidelijk antwoorden van alle betrokkenen. Bron: Hufftington Post

400x266_04281605_newoilspillgraphicHelaas zijn de laatste weerberichten van AccuWeather, zie afbeelding, niet echt gunstige met een wind landinwaarts. Die wind zorgt ervoor dat de olievlek gevaalijk dicht bij de Amerikaanse kust komt. Hoe men een en ander wil stoppen, blijft onduidelijk. Wel is er een plan om de olie in brand te steken, maar dat is dichtbij de plaatsen waar de olie lekt. De drijvende olieplas heeft inmiddels een enorme omvang.

Crews have begun setting fire to oil leaking from the site of an exploded drilling rig in the Gulf of Mexico. It’s a last-ditch effort to get rid of it before it reaches environmentally sensitive marshlands on the coast. Spill Response: Burn Baby Burn by New York Times

27 april 2010: Nou, de eerste pogingen om het lek te dichten komen op gang. Het plan is om met een afstand bedienbare onderwaterrobot de boorput af te sluiten. Of dat gaat lukken, blijft nog even de vraag. Is nog nooit eerder geprobeerd. Ondertussen is duidelijk dat er dagelijks zo om en nabij de 159.000 liter olie in zee stroomt.

24 april 2010: Nadat eerst werd tegengesproken dat er veel olie in zee lekt, blijkt dat er dagelijks maar liefst 160.000 liter olie in zee stroomt. Bovendien verwacht men dat het nog maanden kan duren voordat het lek is gedicht. Problem daarbij zijn dat het lek zich op anderhalve kilometer diepte bevindt en het wrak van het booreiland ligt bovenop dat lek. In de restanten van Deep Horizon zit ook nog eens een kleine 2,6 miljoen liter diesel. Specialisten spreken over een tikkende tijdbom, die sowieso ooit gaat lekken.

FULL VIDEO: Oil Rig Explosion Injures Workers and Causes Raging Fire off Louisiana Coast

23 april 2010: In de Golf van Mexico is het olieplatform Deep Horizon van BP gezonken. Na een explosie gisterenavond is het olieplatform in brand gevlogen. Het is inmiddels gezonken en heeft gezorgd voor een olievlek van minstens 13 vierkante kilometer. Uit een leiding op de zeebodem blijft nog steeds olie stromen. Het hele platform is gezonken en ligt bovenop de plek waar de olie in zee blijft stromen. Deskundigen verwachten dat de olievlek snel in grootte zal toenemen.

Bovendien dreigt er de ramp nog groter te worden zodra de wind draait. Helaas is de weersverachting dat dat de komende dagen het geval zal zijn, waardoor de kans bestaat dat de olievlek de kustlijn van Louisiana en Mississippi zal bereiken met alle gevolgen van dien. De ramp op Earth Day geeft nog weer eens aan hoe gevaarlijk olieboringen zijn voor de kust van Amerika. Juist nu President Barack Obama onlangs de weg heeft vrijgemaakt voor meer olieboringen voor de Amerikaanse kust. Zie: Oil Rig Disaster in Gulf of Mexico Should Cast Doubt on Offshore Drilling this Earth Day! – Oil Rig Sinks, Raising Fears of Major Spill

The U.S. Coast Guard reported the oil rig that caught fire in the Gulf of Mexico Tuesday has sunk, and oil leaking from the rig could begin heading towards the Louisiana and Mississippi coastlines in the next day. AccuWeather meteorologists predict the ocean current in the Gulf of Mexico will switch to a southerly direction in the next 24 to 36 hours, which will push oil on the surface of the ocean towards the southeastern U.S. coastline. As of midday Thursday, the Gulf of Mexico current is taking oil from the sunken rig away from land, but meteorologists expect the current to change course as a storm from the Rockies begins to move towards the Mississippi Valley. This next system scheduled to bring severe weather into the Mississippi Valley will switch winds to the south, pulling the ocean current in the same direction. Surface oil washing upon beaches in Louisiana and Mississippi could be devastating for life along the coast. Source: AccuWeather

Tags:

92 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  25 april 2010 om 10:04 | Permalink

  Only one day after declaring there was no oil leaking from the well underneath the destroyed Deepwater Horizon oil rig, the Coast Guard announced two leaks were found Saturday April 24.

 2. Erik van Erne zegt:

  25 april 2010 om 19:23 | Permalink

  The cleanup of an oily mess off the Louisiana coast was put on hold for a second consecutive day because of high seas in the Gulf of Mexico.Sunday April 25

  Satellite images showed the slick had spread by 50 percent in a day to cover an area of 600 square miles (1,550 square kilometers), although officials said some 97 percent of the pollution was just a thin veneer on the sea’s surface.

 3. Erik van Erne zegt:

  26 april 2010 om 21:01 | Permalink

  Oil Leak from Damaged Well in Gulf of Mexico by NASA

  An estimated 42,000 gallons of oil per day were leaking from an oil well in the Gulf of Mexico in late April, following an explosion at an offshore drilling rig on April 20, 2010. The rig eventually capsized and sank. This image of the affected area was captured on April 25 by the Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) on NASA’s Aqua satellite. The Mississippi Delta is at image center, and the oil slick is a silvery swirl in the lower right quadrant. The oil slick may be particularly obvious because it is occurring in the sunglint area, where the mirror-like reflection of the Sun off the water gives the Gulf of Mexico a washed-out look.

 4. Erik van Erne zegt:

  26 april 2010 om 21:08 | Permalink

  April 26: Gulf spill worsening

  The situation has been reported changing. Sunday the Unified Command declared more than 1000 gallons of oil had been spilling into the Gulf. This followed pronouncements on Friday there was no real evidence of significant leakage. Today officials report 42,000 gallons of oil are leaking and must be contained within 12 hours or the problem could take months to resolve. State officials have expressed concerns about the impact on sensitive coastal areas. Containment booms have been erected to contain the spill.

 5. Roberti zegt:

  27 april 2010 om 21:21 | Permalink

  April 27 2010: AccuWeather.com meteorologists foresee winds beginning to pull up out of the south Thursday into Friday as the storm system currently plaguing the Pacific Northwest moves across the Nation’s midsection.

  Oil will be pulled toward the coasts of Louisiana, Alabama, Mississippi and Florida, possibly reaching the beaches early this weekend. Winds beginning late Thursday will gust up to 25 mph, yielding wave heights of 3 to 9 ft, and will continue through early next week. The Gulf is sure to be choppy through this time period.

  The Associated Press reports that cleanup efforts were first interrupted by poor weather this past weekend. Rain, thunderstorms and rough seas hit the region. Oil is spilling from the Deepwater Horizon rig, which sunk about 50 miles off the coast of Venice, La. There could be as much as 700,000 gallons of diesel fuel on board the sunken rig. Experts studying the spill estimate that 42,000 gallons of crude oil are leaking each day.

  A new oil leak was just discovered on Saturday. Fox News reports the oil sheen surrounding the rig is extending 1,800 square miles, which is an area larger than the state of Rhode Island.

 6. Gregory Alwich zegt:

  29 april 2010 om 09:12 | Permalink

  April 28 2010: Emergency responders began a controlled burn of the Deepwater Horizon oil spill in the Gulf of Mexico Wednesday, as part of a strategy to limit environmental damage to the area’s coastal regions.

  The burn, originally scheduled for 11 am CST but was delayed until later in the day. It is designed to reduce the volume of floating oil, as concerns heightened over the impact to shoreline environments and regional industry. The controlled burn requires the oil be of a certain thickness to properly ignite, and involves isolating these thicker patches from the overall spill. “Oil that is at least several millimeters thick is corralled into fire resistant boom, towed away from the spill, and then ignited, leading to a controlled burn of several thousand gallons of oil lasting approximately one hour,” stated a fact sheet on the procedure.

  The burn-off is viewed as a more environmentally-friendly cleanup procedure, removing oil from the surface water and minimizing the spill’s impact on coastal areas, including delicate marshlands. More at Before It’s News

 7. Erik van Erne zegt:

  30 april 2010 om 09:35 | Permalink

  Video 29 April 2010: White House on Oil Spill in Gulf of Mexico

 8. Erik van Erne zegt:

  30 april 2010 om 11:37 | Permalink

  State of Emergency declared as oil spill nears Louisiana coast

 9. Erik van Erne zegt:

  30 april 2010 om 15:51 | Permalink

  Gulf of Mexico holiday resorts move to protect beaches as Deepwater Horizon oil spill washes ashore

  Popular Gulf of Mexico holiday resorts in Louisiana and Florida are bracing themselves as the oil from the BP-operated Deepwater Horizon rig reaches shore in the coming days.
  The threat to wildlife along the coastline – and the devastating repercussions for the local economy – now look likely to be much worse than initially feared.

  The spill was bigger than imagined – and closer. Five times more oil than BP estimated is gushing into the ocean from the rig which exploded and sank in the Gulf of Mexico last week each day – about 5,000 barrels, or 210,000 gallons.

 10. Erik van Erne zegt:

  30 april 2010 om 15:57 | Permalink

  April 30 2010: The Response To The Oil Spill So Far The White House

  By the Numbers To Date:

  •1,178 personnel were quickly deployed and have been responding to protect the shoreline and wildlife.
  •76 response vessels have been responding on site, including skimmers, tugs, barges, and recovery vessels to assist in containment and cleanup efforts—in addition to six fixed-wing aircraft, 11 helicopters, 10 remotely operated vehicles, and two mobile offshore drilling units.
  •174,060 feet of boom (barrier) have been deployed to contain the spill. An additional 243,260 feet is available and 265,460 feet has been ordered.
  •18,180 barrels (763,560 gallons) of an oil-water mix have been recovered
  •98,361 gallons of dispersant has been deployed. An additional 75,000 gallons are available and 184,748 have been ordered.
  •Five staging areas (Biloxi, Miss., Pensacola, Fla. Venice, La., Pascagoula, Miss. and Theodore, Ala.) were set up to protect sensitive shorelines.

  Chemicals Meant To Break Up BP Oil Spill Present New Environmental Concerns – ProPublica

 11. Erik van Erne zegt:

  3 mei 2010 om 07:43 | Permalink

  President Obama Speaks on NYC Incident and BP Oil Spill in Louisiana
  “A Massive and Potentially Unprecedented Environmental Disaster”
  The President spent the day touring the Gulf Coast area and getting a first-hand look at the ongoing response from the federal government to the BP oil spill (the EPA has also dedicated a site to keeping the public up to date on that response). After speaking to Admiral Thad Allen, who is serving as National Incident Commander, along with Coast Guard personnel, the President gave an update from Venice, Louisiana. After commending the police officers and citizens of New York who reacted so swiftly to the incident in Times Square, he spoke at length on the terrible situation surrounding the spill:

 12. Erik van Erne zegt:

  4 mei 2010 om 07:51 | Permalink

  Dead Sea Turtles Washing Up Along Gulf Coast

 13. Erik van Erne zegt:

  4 mei 2010 om 15:31 | Permalink

  See how the oil spill grows in the Gulf of Mexico
  Emergency cleanup crews began controlled burns of the massive oil sheen about 25 miles off Louisiana’s coast on Wednesday. USA Today

  Winds holding Gulf oil spill offshore
  Some good news swept through here Monday: Winds so far are keeping most of the Gulf oil spill away from shore, and chemicals are doing a decent job dispersing the giant swath of slick crude oil looming off the coast.

 14. Erik van Erne zegt:

  5 mei 2010 om 14:50 | Permalink

  Mapping the Gulf oil spill in Google Earth

  Last week Google made imagery from NASA’s MODIS available as an overlay for Google Earth, which currently shows the extent of the oil spill through April 29, and Google continue to add more imagery as it becomes available. We’ve also made radar images from ESA’s ENVISAT available through this KML file.

  See the progression of the spill over time. http://goo.gl/gVs7 see also http://www.google.com/crisisresponse/oilspill/

 15. Erik van Erne zegt:

  5 mei 2010 om 20:58 | Permalink

  Oil spill of Gulf of Mexico, USA Posted on May 5, 2010 by Astro_Soichi International Space Station

  BP Oil Spill: 7 Secrets BP Doesn’t Want You To Know (PHOTOS)

  BP made its name synonymous with “Beyond Petroleum” in 2000, rebranding itself as a company that sees a future past dependence on fossil fuels. But ten years later, the oil company is as committed to furthering their oil expansion as ever. And as the Gulf of Mexico oil spill emphasizes only too well, there are serious environmental and human concerns when it comes to drilling for oil. The Gulf spill, which left 11 workers dead and 17 injured, is about the size of Rhode Island, running across the northern Gulf of Mexico between the mouth of the Mississippi River and Florida. It runs wide, threatening the coastlines, and deep, traveling beneath about 5,000 feet of water and 13,000 feet under the seabed. The Deepwater Horizon well is leaking 5,000 barrels per day, shutting down fishing across the affected areas, damaging fragile habitats and putting animals in peril. Source Hufftington Post

  Congressmen raised concerns about BP safety before Gulf oil spill
  Letter pointed out that three BP pipelines on Alaska’s North Slope had ruptured or clogged, leading to a risk of explosions. Guardian

  Oil Burn On Gulf Coast Starting Today

  Gulf Coast relief workers plan to begin Wednesday a controlled burn of certain parts of the massive and still-growing oil spill on open water. Hufftington Post
  Deepwater Horizon Response Joint Information Center: Controlled Burn Approved for May 5

  PHOTO RELEASE: Controlled burns in the Gulf Of Mexico

 16. Erik van Erne zegt:

  5 mei 2010 om 21:20 | Permalink

  Fox NewsT. Boone Pickens on Oil Spill

  T Boone Pickens has a plan: Pickens Plan is Dead

 17. Erik van Erne zegt:

  5 mei 2010 om 21:40 | Permalink

  AccuWeather.com reports light winds will translate to diminishing seas for the second half of the week and the weekend as crews move a containment system into place over the oil leak in the northern Gulf of Mexico. However, concerns of hurricanes and drift remain for the weeks and months ahead.

  The weather will cooperate as a series of domes is moved into place over the leaks via surface vessels. The domes will be sunk into position on the Gulf of Mexico floor. The plan is to then pump the oil from the domes to a barge on the surface. The system is similar to a giant “milk shake.” There already is a chemical dispersal system in place to help break up leaking oil before it reaches the surface. Planes are flying over the slick area delivering dispersal agents to combat the oil at the surface.

 18. Erik van Erne zegt:

  5 mei 2010 om 22:07 | Permalink

  BP Oil spill trajectory map University South Florida

  Projected movement of BP oil spill in the Gulf of Mexico. Movement shows spill moving East to threaten Florida’s Panhandle, moving south to potentially get caught up in Loop Current and move onto South Florida/Keys and then up the East Coast to Georgia, SC and NC.

 19. Erik van Erne zegt:

  6 mei 2010 om 08:53 | Permalink

  Gulf of Mexico oil spill: giant dome sent to capture leaking crude
  BP has dispatched a giant concrete “dome” on a high-stakes mission to contain the Gulf of Mexico oil spill, knowingt that failure would leave crude spewing into the sea for months and magnify the risk of an environmental catastrophe. Telegraph

 20. Erik van Erne zegt:

  6 mei 2010 om 16:49 | Permalink

  Salons collect cut hair to soak-up oil spill

 21. Erik van Erne zegt:

  7 mei 2010 om 10:00 | Permalink

  New equipment arrives to battle oil spill
  In fact, a newly built 100-ton steel-and-concrete box arrived at the site of the oil spill Thursday in the latest attempt to bring the oil leak under control.

  Crews begin lowering oil containment box deep in the sea
  Workers late Thursday started lowering a giant concrete-and-steel box over the blown-out oil well at the bottom of the sea in a risky and untested bid to capture most of the gushing crude and avert a wider environmental disaster. A worker is carried Thursday from the Joe Griffin to the Q4000 in preparation for lowering the containment box, seen on deck in the background, over the oil leak. The structure could be operating by Sunday. A crane lifted the box from the supply boat that brought it out to sea, and crews from a second boat started the box on its slow journey a mile underwater. It will take hours to reach the seafloor.

 22. Erik van Erne zegt:

  7 mei 2010 om 11:08 | Permalink

  BP-provided video shows submersible cutting through the leaking drill pipe to install new valve

 23. Erik van Erne zegt:

  7 mei 2010 om 11:45 | Permalink

  How The Massive Dome Will Cap The Oil Spill and Ice-like crystals impede oil capture (VIDEO)

  In a first of its kind operation, BP will attempt to cap the gushing oil well in the Gulf with a 10-ton concrete-and-steel dome more than a mile underwater. If it works as planned, and no one is certain it will, the procedure would stop most of the hundreds of thousands of gallons of oil pouring into the Gulf. Hufftington Post

  Gulf Oil Spill: A Symbol Of What Fossil Fuels Do To The Earth Every Day, Say Environmentalists
  The leading edge of a vast oil slick started to come ashore in Louisiana on Thursday night, a shroud of devastation falling on America’s coastline even as the blown-out BP oil well that produced it continues to belch millions of gallons of thick crude into the Gulf of Mexico for a third straight week. Hufftington Post

  Ice-like crystals impede oil capture
  BP Chief Operating Officer Doug Suttles discusses problems in containing the oil slick in the Gulf of Mexico.

 24. Erik van Erne zegt:

  7 mei 2010 om 20:10 | Permalink

  Friends of the Earth Responds to Gulf Oil Spill with TV Ad Taking on Palin, Steele and ‘Drill, Baby, Drill’
  Ad pressures President Obama to abandon pro-drilling stance, will air in Florida and Virginia

 25. Erik van Erne zegt:

  7 mei 2010 om 20:39 | Permalink

  Update 22-05-2010: After a technical evaluation, BP announced Friday that it would not use hair booms in oil spill cleanup efforts. Matter of Trust, an environmental nonprofit, was leading the effort to collect hair from dog groomers and salons across the nation. Los Angeles Times

  Hair soaks up oil spills by Matters of Trust

  How to Make a Hair Boom by Matters of Trust
  An DIY instructional video, by Matteroftrust on how to make an oil spill boom, from fur, hair and nylons.

 26. Erik van Erne zegt:

  8 mei 2010 om 12:15 | Permalink

  Video: Robots work to stem Gulf of Mexico oil spill

  Cause of oil disaster probed as giant box hits seabed

  By Friday night, crews had lowered the 100-ton concrete and steel contraption onto the blown-out well. Workers were then expected to take 12 hours to let the box settle and ensure its stability before robots could be used to attach a giant funnel. The funnel, it is hoped, will then guide the oil to the surface.

 27. Erik van Erne zegt:

  9 mei 2010 om 12:40 | Permalink

  The Crisis Comes Ashore. Why the oil spill could change everything by Al Gore

  Just as the oil companies told us that deep-water drilling was safe, they tell us that it’s perfectly all right to dump 90 million tons of CO2 into the air of the world every 24 hours. Even as the oil spill continues to grow—even as BP warns that the flow could increase multi-fold, to 60,000 barrels per day, and that it may continue for months—the head of the American Petroleum Institute, Jack Gerard, says, “Nothing has changed. When we get back to the politics of energy, oil and natural gas are essential to the economy and our way of life.” His reaction reminds me of the day Elvis Presley died. Upon hearing the tragic news, Presley’s manager, Colonel Tom Parker, said, “This changes nothing.” The New Republic

 28. Erik van Erne zegt:

  10 mei 2010 om 09:16 | Permalink

  “The Gulf Appears To Be Bleeding:” Institute for Southern Studies

  What you will see in this video is tragic, frightening, and almost unbelievable. It could be a trailer for a B horror movie, but it is all too real and flies in the face of positive PR spin flowing from Joint Incident Command that today included the announcement of the release of several rehabilitated birds. Hufftington Post

 29. Erik van Erne zegt:

  11 mei 2010 om 09:34 | Permalink

  BP’s Plan B to stop the leak will take another 72 hours

  The plan is to have the oil-barrel-sized container at the leak site 1.6 km down from the water surface within 72 hours, BP chief executive Tony Hayward said. Then oil would be siphoned up to a tanker. The well is spewing an estimated 5,000 barrels (210,000 gallons/795,000 litres) of oil a day into the Gulf. The StarPhoenix

  New Ways to Drill, Old Methods for Cleaning Up – NYTimes.com http://goo.gl/ZUtL
  The Gulf of Mexico spill: a new call to action? – latimes.com http://bit.ly/cSQZAy #oilspill #BPspill
  Obama Sends Scientists to Meet BP Team – Dot Earth Blog – NYTimes.com http://goo.gl/Ic2h

 30. Erik van Erne zegt:

  11 mei 2010 om 10:43 | Permalink

  ‘Olieramp wordt overdreven’
  De media moeten de olieramp in de Golf van Mexico niet overdrijven. Veel kwetsbaar zeeleven is er in die regio niet en de olie zal snel verdwijnen, stelt Kees Camphuysen. Hij is verbonden aan het NIOZ te Texel en coördinator van het Nederlands Stookolieslechtoffer Onderzoek, dat sinds 1977 alle olieslachtoffers op de Nederlandse kust registreert. Hij geeft zijn mening op de opiniepagina van NRC Handelsblad van gisteravond.

  Speciaal voor Kees Camphuysen: Disaster unfolds slowly in the Gulf of Mexico – The Big Picture – Boston.com http://goo.gl/A57G

 31. Erik van Erne zegt:

  11 mei 2010 om 10:46 | Permalink

  ‘Olieramp wordt onderschat’
  Rond de olieramp weet BP de media te handig te bespelen, betoogt Liesbeth van Tongeren. ’De ramp wordt bewust stelselmatig onderschat, schrijft ze. BP wist de toezichthouder te bewegen vrijstellingen te krijgen. En nu er toch een ramp is, weet het concern de media te handig te bespelen, betoogt Liesbeth van Tongeren.

 32. Erik van Erne zegt:

  11 mei 2010 om 20:11 | Permalink

  BP’s Plan C or is this B: The Junkshot, injecting garbage in the well

  Engineers are now examining new ways of combating the problem, one of which involves using garbage to clog the failed blowout preventer, the 450-ton, 48-foot-tall device that sits atop the well at the heart of the spill.

  That apparatus is designed to stop leaks but hasn’t been working properly since the oil rig explosion on April 20. Dubbed “the junk shot,” the operation would literally attempt to stuff shut the blowout preventer using garbage.

  “The next tactic is going to be something they call a junk shot,” Adm. Thad Allen, commandant of the U.S. Coast Guard, told “Face the Nation” on Sunday. “They’ll take a bunch of debris- shredded up tires, golf balls and things like that- and under very high pressure, shoot it into the preventer itself and see if they can clog it up and stop the leak.”

 33. Erik van Erne zegt:

  12 mei 2010 om 08:54 | Permalink

  Oil Spill Executives Used ‘Shaggy Defense’ During Capitol Hill Hearing, Says Chris Hayes

  Will Gulf Fish Get a Break? NY Times – http://nyti.ms/bLXbZy
  BP Proves Why Old Models Fail http://goo.gl/18yY
  Halliburton Is Back: Oil Spill Puts Symbol Of Cronyism And Corruption Back In The News http://huff.to/bq1qPO
  BP: IT’S NOT OUR FAULT – HALLIBURTON: IT’S NOT OUR FAULT – TRANSOCEAN: IT’S NOT OUR FAULT http://www.huffingtonpost.com/

 34. Erik van Erne zegt:

  13 mei 2010 om 11:17 | Permalink

  Underwatervideo: Oil gushing in the ocean

 35. Erik van Erne zegt:

  13 mei 2010 om 11:20 | Permalink

  BP Oilspill Plan B: Failed
  The video below was shot as the response team lowered the giant containment structure on the main leak. I’ve set the clip to play starting near the end, where you can see the oil boiling up from beneath the walls of the device. In the end, a slush of methane and seawater, called hydrates, clogged the container, putting this idea on the growing scrap heap of solutions. NY Times

 36. Erik van Erne zegt:

  13 mei 2010 om 15:57 | Permalink

  US Army to Turn Gulf Spill Oil Into Asphalt With Experimental Chemical

 37. Erik van Erne zegt:

  13 mei 2010 om 16:33 | Permalink

  The science of dispersants
  Massive use of surfactant chemicals turns Gulf of Mexico into a giant experiment. Nature News http://goo.gl/tX73

 38. Erik van Erne zegt:

  14 mei 2010 om 07:51 | Permalink

  Great Solution to Clean Oilspill: BP not interested or no time?
  Ben de Vos en Thomas Verburg uit Strijen en Rotterdam hebben iets bedacht dat in hun ogen revolutionair is. Ze hebben geprobeerd hun uitvinding onder de aandacht van BP te brengen maar tot nu toe krijgen ze geen respons.

  Submit alternative tech ideas to stop leaking http://bit.ly/anK0is (PDF)

 39. Erik van Erne zegt:

  15 mei 2010 om 12:40 | Permalink

  President Obama on the Ongoing Response to the Deepwater BP Oil Spill

 40. Erik van Erne zegt:

  19 mei 2010 om 10:00 | Permalink

  This video, released by the office of Senator Bill Nelson of Florida, shows oil flowing from the kink in the well “riser” — the collapsed pipe leading up from the well head on the sea floor.

 41. Erik van Erne zegt:

  20 mei 2010 om 14:30 | Permalink

  Gulf Oil Spill: Louisiana Wetlands Blanketed With BP Crude

  New Orleans’ WWL reports that grass will die in affected wetlands within 5-7 days. Plaquemines Parish President Billy Nungesser scolds Army Corps of Engineers for not approving Louisiana’s emergency request to build barrier islands that would protect wetlands from oil.

 42. Erik van Erne zegt:

  21 mei 2010 om 12:16 | Permalink

  BP Oil Spill Has Reached Loop Current: Video

  William Hogarth, dean of the University of South Florida College of Marine Science, talks with Bloomberg’s Erik Schatzker about the BP Plc oil spill in the Gulf of Mexico. Hogarth says the oil spill has reached the loop current that flows from the north central Gulf of Mexico and passes between Florida and Cuba to join the Gulf Stream and could threaten the Florida Keys and the Atlantic Ocean. (Source: Bloomberg)

 43. Erik van Erne zegt:

  22 mei 2010 om 13:37 | Permalink

  President Barack Obama announces that the independent commission he created for the BP Deepwater Horizon Oil Spill and Offshore Drilling will be chaired by former Florida Governor and Senator Bob Graham and former EPA Administrator Bill Reilly. He promises accountability not just for BP, but for those in government who bore responsibility.

 44. Erik van Erne zegt:

  23 mei 2010 om 10:33 | Permalink

  Experts: BP’s chemical dispersants for coverup, not cleanup

  Wouldn’t dispersants added to the oil spill make separating oil from water MORE and not LESS difficult? If you answered yes, you’d be in the same camp as top environmentalists and scientists. They assert that the addition of dispersants to the gulf oil plumes assisted in an “out of sight, out of mind” strategy by which BP could mitigate public fallout.

  Interesting. Press Conference June 3: Breaking Technology to Clean and Recycle Oil Spill

 45. Erik van Erne zegt:

  23 mei 2010 om 23:17 | Permalink

  National Geographic to broadcast “Gulf Oil Spill” on May 27

  It’s one of America’s biggest environmental disasters and the largest oil slick in the Gulf of Mexico since 1979. Now, as experts scramble to stop the oil leak, NGC will reveal what happened to the Deepwater Horizon as a blowout tore it apart, killing 11 of the 126 men on board, sending oil toward the coastlines of Louisiana, Mississippi, Alabama and Florida. The special will contain never-before-seen video shot by salvage crews as they battled to get close to the burning rig. Thursday, May 27 at 9 pm on the National Geographic Channel.

 46. Erik van Erne zegt:

  24 mei 2010 om 20:31 | Permalink

  Oil reaches Louisiana shores by The Big Picture
  Over one month after the initial explosion and sinking of the Deepwater Horizon oil rig, crude oil continues to flow into the Gulf of Mexico, and oil slicks have slowly reached as far as 12 miles into Louisiana’s marshes. According to Louisiana Governor Bobby Jindal, more than 65 miles of Louisiana’s shoreline has now been oiled. BP said it will be at least Wednesday before they will try using heavy mud and cement to plug the leak, a maneuver called a “top kill” that represents their best hope of stopping the oil after several failed attempts. Based on low estimates, at least 6 million gallons of crude have spewed into the Gulf so far – though some scientists have said they believe the spill already surpasses the 11 million-gallon 1989 Exxon Valdez oil spill off Alaska as the worst in U.S. history. (39 photos total)

 47. Erik van Erne zegt:

  26 mei 2010 om 09:51 | Permalink

  Animated footage of the “top kill” procedure which BP will perform this week at the Deepwater Horizon site in an effort to stop the leak.

 48. Erik van Erne zegt:

  31 mei 2010 om 20:34 | Permalink

  BP’s “top kill” attempt to stop the flow of oil from a ruptured well in the Gulf of Mexico failed, the company’s chief operating officer said Saturday. The oil giant has tried for days to stop the the largest oil spill in U.S. history by pumping heavy, mudlike drilling fluid into a ruptured oil well, a method known as “top kill.”

  The next option is to place a custom-built cap known as the “lower marine riser package” over the leak, the company’s chief operating officer, Doug Suttles said. BP crews were working Saturday to ready the materials for that option should it become necessary, he said.

  “We’ve been prepping that all along in case we need to move to that option,” he said. “People want to know which technique is going to work, and I don’t know.”

  And if “lower marine riser package” were to fail, he said, BP engineers would try placing a second blowout preventer on top of the first, which failed to cut of the oil flow after the April 20 explosion of the Deepwater Horizon rig. The failed blowout preventer is a 48-foot-tall, 450-ton apparatus that sits atop the well 5,000 feet underwater.

  Meanwhile, teams in Louisiana were working Saturday on a clean-up project aimed at protecting coastal marshes while BP continues its efforts to stop oil from gushing into the Gulf of Mexico.

 49. James Cornhem zegt:

  1 juni 2010 om 19:41 | Permalink

  Big Oilmance – BP Oil Spill by OrlandoJamie

 50. J.van Bruchem zegt:

  2 juni 2010 om 22:09 | Permalink

  Met diverse instantie reeds met Email geprobeerd een te geven dat ik, naar eigen mening, voor 100% heel snel het lek kan dichten met een mechanische stop.
  Er zijn reeds naar diverse instantiets tekeningen verstuurd. Helaas zit hier geen mogelijkheid bij foto’s van het prototype als bijlage teo te voegen.

  Is dit als nog mogelijk een Emailadres te krijgen om dit te verzenden?

  Joop van Bruchem

 51. Erik van Erne zegt:

  3 juni 2010 om 22:45 | Permalink

  Gulf Oil Spill Could Spread to Atlantic Coast

 52. Erik van Erne zegt:

  5 juni 2010 om 11:31 | Permalink

  The Fix: Robert Redford Reflects on the Gulf Oil Disaster

 53. Erik van Erne zegt:

  7 juni 2010 om 09:33 | Permalink

  Animated Video of BP’s LMRP Cap Installation Process

  As work continues to install the LMRP cap, this video animation illustrates how it will be connected to the drillship riser, prepped, maneuvered into position and installed on top of the BOP stack.

 54. Erik van Erne zegt:

  7 juni 2010 om 09:47 | Permalink

  Ideeënbus BP Olieramp Golf van Mexico: Heeft u een Idee of een Oplossing?

  Nederland Innovatieland denkt actief mee over oplossingen voor de olieramp in de Golf van Mexico. Het consulaat-generaal in Miami heeft al diverse mensen gesproken met ideeën hoe het lek gestopt en de olievervuiling beheerst kan worden. BP tapt momenteel 20 procent van de lekkende olie af, maar de lekkage lijkt voorlopig nog niet definitief opgelost te zijn. Mocht u een idee of oplossing hebben, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met het Joint Incident Command Center.

  De Joint Incident Command geeft de volgende details (in het Engels): “Throughout the ongoing response efforts thousands of people across the globe have offered their ideas for stopping the flow of oil into the Gulf, containing or recovering it, or cleaning it up. BP has established a process to receive and review submitted suggestions, on how to stop the flow of oil or contain the spill emanating from the Mississippi Canyon 252 well. Proposals are reviewed for their technical feasibility and proof of application. More than 4,800 ideas have been proposed to date. Given this quantity of technical proposals suggested by industry professionals and the public, it may take some time to technically review each one. All proposals submitted through the process defined below will be reviewed. Failure to follow the process below will likely delay proposed solutions from being reviewed.

  If you want to offer suggestions by phone:Please call +1 281 366 5511. After each call, the caller will be sent a simple form to provide details. When the caller completes and submits this form, the proposal is sent to BP technical personnel for review.

  A suggestion submission form is available at: http://www.deepwaterhorizonresponse.com/clients/2931/319487.pdf. Follow instructions on the form.

  Voor meer informatie: Consulaat-generaal of the Netherlands in Miami, Esther van Geloven, Senior Commercial Officer – Economic Department

 55. Erik van Erne zegt:

  16 juni 2010 om 06:23 | Permalink

  President Obama’s Oval Office Address on BP Oil Spill & Energy

 56. Erik van Erne zegt:

  17 juni 2010 om 09:43 | Permalink

  President Obama speaks after meeting with BP executives and announces that the company has agreed to set up a $20 billion escrow account administered by an independent party to pay claims for damages from the oil spill. June 16, 2010.

 57. Erik van Erne zegt:

  20 juni 2010 om 12:46 | Permalink

  BP is blocking access to rescuing turtles and is incinerating turtles in the oil. Interview by Catherine Craig

 58. Erik van Erne zegt:

  20 juni 2010 om 12:52 | Permalink

  BP Gulf Oil Spill Disaster Cam 06-19-2010 01:52P DAY 61 ROV Uses Thruster To Expose Top Cap

 59. Erik van Erne zegt:

  20 juni 2010 om 20:34 | Permalink

  Drill Baby Drill

  Stop the bribes! Demand clean energy! Sign the petition: http://bit.ly/cDH57s
  BP has caused an unprecedented environmental and economic disaster in the Gulf of Mexico and along with conservative politicians, a well oiled public relations machine and their countless and shameless lobbyists they continue to push for more irresponsible drilling and want to make us believe that what they are doing is righteous and necessary. Enough. We don’t need more shameless media games and manipulative political agendas.

 60. Erik van Erne zegt:

  21 juni 2010 om 20:15 | Permalink

  Oil in the Gulf, two months later by The Big Picture
  62 days have passed since the initial explosion of BP’s Deepwater Horizon drilling rig in the Gulf of Mexico, and the crude oil and natural gas continue to gush from the seafloor. Re-revised estimates now place the flow rate at up to 60,000 barrels a day – a figure just shy of a worst-case estimate of 100,000 barrels a day made by BP in an internal document recently released by a congressional panel. Louisiana’s state treasurer has estimated environmental and economic damages from the Gulf of Mexico oil spill could range from $40 billion to $100 billion. Collected here are recent photographs from the Gulf of Mexico, and of those affected by the continued flow of oil and gas into the ocean. (37 photos total)

 61. Erik van Erne zegt:

  25 juni 2010 om 21:36 | Permalink

  Video Pensacola Beach Covered In Oil – Unbelievable

  The beach is covered in oil tonight. I walked for two hours from near Peg Legs west about one mile past the Fort Pickens gate and saw nothing but oil everywhere and maybe a dozen clean up people half of which were working.

 62. Erik van Erne zegt:

  30 juni 2010 om 12:02 | Permalink

  Gulf Oil Gusher, the Xbox Game by Andrew C. Revkin NY Times

  Users of Xbox 360 can now purchase a $1 downloadable “ Crisis in the Gulf” game (hat tip to Kotaku.com). The pitch: “Do you have what it takes to cap the leak?”
  More info

 63. Erik van Erne zegt:

  3 juli 2010 om 21:13 | Permalink

  First Amendment Has been Suspended

  As BP makes its latest attempt to plug its gushing oil well, news photographers are complaining that their efforts to document the slow-motion disaster in the Gulf of Mexico are being thwarted by local and federal officials—working with BP—who are blocking access to the sites where the effects of the spill are most visible.

 64. Erik van Erne zegt:

  4 juli 2010 om 22:01 | Permalink

  BP Oilspill: Relief well drill is only days away from leaking oil pipe.

  The first of two relief wells is within striking distance of the Macondo, about 15ft (4.5m) away from the pipe. After 76 days, 190 million gallons of oil, and a $22.5bn (£15bn) clean-up and compensation bill so far, BP is poised to plug its leaking well in the Gulf of Mexico. Drilling engineers have only one chance to get it right. Read More at The Guardian

 65. Erik van Erne zegt:

  10 juli 2010 om 12:53 | Permalink

  Sea Turtle Egg Evacuations Begin Along Oiled Gulf

  Up to 800 more nests across Alabama and Florida beaches will be dug up in the coming months in an attempt to move some 70,000 eggs to safety.

  Scientists fear that if left alone, the hatchlings would emerge and swim into the oil, where most would likely die, killing off a generation of an already imperiled species. “This is a giant experiment,” said Jeff Trindahl, director of the National Fish and Wildlife Foundation, which helped organize the plan. Read more at Hufftington Post

 66. Erik van Erne zegt:

  14 juli 2010 om 19:53 | Permalink

  BP Oil Spill Song Sorry Aint Enough No More by New Orleans Musicians

  Shamarr Allen, Dee-1, Paul Sanchez, and Bennie Pete get together to express their feelings about the Gulf Oil Spill.

 67. Erik van Erne zegt:

  15 juli 2010 om 11:07 | Permalink

  Video Jean-Michel Cousteau Returns to Gulf to Survey Oil Damage

  Oceanographer and documentary filmmaker Jean-Michel Cousteau recently checked in with the Rundown to update us on his team’s explorations since returning to the Gulf Coast.

  Since his last visit, Cousteau has been both on the water with local fishermen and in the air surveying the site of the BP oil spill via helicopter. The team is concerned with the growing impact the oil is having on animals throughout the Gulf’s ecosystem as the damage from the oil makes its way up the food chain.

 68. Erik van Erne zegt:

  16 juli 2010 om 15:16 | Permalink

  A Night with Sea Turtle Hatchling Rescue in Ft. Lauderdale Florida

  See also: On Florida Beaches, Let There Be Dark

  Follow 3 Sea Turtle Oversight Protection volunteers for a night in Ft. Lauderdale Florida as they rescue a 100% disoriented nest #FT 35, a green sea turtle that was stuck under beach chairs and rescued many more turtles from 2 other nests #FT 13 and #FT 33. All of which would have died without assistance. It took 2 FWC officers and 3 volunteers to save the green sea turtle.

  This is video proof of a serious problem. Sea Turtle hatchlings become disoriented by lights on the beach from businesses and homes. The hatchlings walk towards the light, onto roads, fall into drains or become dehydrated and use their small energy reserves wondering the beach in circles.

  This video was taken on 7/10/2010 in Ft. Lauderdale FL on a single night on a 1 mile stretch of beach.. Imagine what we miss…

  The instinct to go towards the light is so powerful that these hatchlings had to be manually redirected several times, even after they were put next to the water.

  How is this legal to kill a Federally protected endangered species??? ITS NOT!!! IT IS A FELONY OFFENSE!!!
  Ft. Lauderdale has very detailed and specific lighting ordinances to be compliant with the Federal Endangered Species Act.

  Ft. Lauderdale Lighting Ordinance Sec. 6-51
  “It is the policy of the City of Fort Lauderdale that no artificial light shall illuminate any area of the incorporated beaches of Fort Lauderdale, Florida.”

 69. Erik van Erne zegt:

  16 juli 2010 om 19:56 | Permalink

  Video President Obama on BP Oil Spill Situation

  The President speaks to the press about recent developments with the BP Oil Spill, saying that he is pleased that a new cap appears to be working to capture the oil until relief wells can be completed.

  Interesting move of President Barack Obama. For the first time he use the word we instead of talking about BP (the bad guys). Now there’s some success it’s we BP and The Government, The White House (the good guys).

 70. Rolf V. zegt:

  23 juli 2010 om 22:34 | Permalink

  Hi,
  I have made a webpage with a map that contains the GPS positions of all ships and oil riggs in the Gulf of Mexico near the former rig Deepwater Horizon. This information is currently very useful as it is reported that the vessels near the BP oil spill will be moving to calmer waters now that the tropical storm Bonnie is approaching, and returning when the storm has passed.

  It will be exciting to monitor the moves of each vessel!

  Have a look :
  http://www.feestdagen-belgie.be/bp-olieramp-gps-kaart-posities-schepen-platforms-golf-van-mexico-olielek

  Or google for “bp olieramp gps kaart”.

 71. Erik van Erne zegt:

  27 juli 2010 om 00:48 | Permalink

  BP Lies (Again), This Time on Drilling “Mud”

  Asked about the toxicity of the mud at a hearing last month, BP CEO Tony Hayward told a congressional panel, “I believe all of the mud that had gone into the ocean is water-based mud with no toxicity whatsoever.”

  Except, it’s not. According to written responses released to congressional investigators on Friday, the mud contains ethylene glycol, a highly toxic chemical commonly used in anti-freeze, and caustic soda, a compound more commonly known as lye that is is also toxic.

  This, of course, also raises the question of how much of this stuff is pumped into the ocean on a regular basis. Drilling companies use about 100,000 gallons of this sludge for each operation. It’s a question that Reps. Ed Markey (D-Mass.) and Lois Capps (D-Calif.) raised in a statement over the weekend, following BP’s disclosure of the ingredients of the mud.

  “Do all drilling activities involve the use of highly toxic formulations?” asked Markey. “If so, how many tens of thousands of barrels more may have been sent into our waters or onshore wells in even the most standard of operations?” Read more at Mother Jones

  Ethylene glycol is moderately toxic with an oral LDLO = 786 mg/kg for humans. The major danger is due to its sweet taste. Because of that, children and animals are more inclined to consume large quantities of it than they are other poisons. Upon ingestion, ethylene glycol is oxidized to glycolic acid which is, in turn, oxidized to oxalic acid, which is toxic. It and its toxic byproducts first affect the central nervous system, then the heart, and finally the kidneys. Ingestion of sufficient amounts can be fatal if untreated. Source: WikipediA

  Sodium hydroxide (NaOH), also known as lye and caustic soda: Solid sodium hydroxide or solutions of sodium hydroxide will cause chemical burns, permanent injury or scarring if it contacts unprotected human or animal tissue. It will cause blindness if it contacts with the eye. Protective equipment such as rubber gloves, safety clothing and eye protection should always be used when handling the material or its solutions.

  Dissolution of sodium hydroxide is highly exothermic, and the resulting heat may cause heat burns or ignite flammables. It also produces heat when reacted with acids. It is corrosive to glass and some metals. Keep away from aluminum.

  Sodium hydroxide is used as an additive in drilling mud to increase alkalinity. This serves two functions. Firstly raising alkalinity in bentonite mud systems increases the mud viscosity. A secondary function of raising alkalinity is to neutralise any acid gas (such as hydrogen sulfide and carbon dioxide) which may be encountered in the geological formation as drilling progresses. Source WikipediA

 72. Erik van Erne zegt:

  29 juli 2010 om 15:19 | Permalink

  Video New Gulf Oil Leak near Bayou Saint Denis, Louisiana

 73. Erik van Erne zegt:

  26 augustus 2010 om 04:35 | Permalink

  Video The Seaswarm Robot for Clean Up Oilspill

 74. Erik van Erne zegt:

  28 augustus 2010 om 17:39 | Permalink

  Gulf oil spill: Attempt to lift blowout preventer to start next week

  Engineers in the Gulf of Mexico have abandoned efforts to fish out pieces of drill pipe stuck in the damaged Macondo well and early next week will begin trying to remove the blowout preventer — a crucial step in finally sealing the well.

  On Friday, Coast Guard Adm. Thad Allen ordered preparations to begin over the weekend for the procedure, which will involve removing the capping stack installed in July and exerting up to 80,000 pounds of pressure to lift out the blowout preventer, set it temporarily on the ocean floor and quickly replace it with a new device that can be permanently sealed into the well. Read more at Los Angeles Times

 75. Erik van Erne zegt:

  3 september 2010 om 05:12 | Permalink

  Verouderde Nederlandse boorplatforms gevaar voor mens en milieu

  GroenLinks reageert geschrokken op het bericht dat van de helft van de boorplatforms in het Nederlandse deel van de Noordzee de levensduur is verstreken. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout pleitte samen met de Europese groenen twee maanden geleden al voor een stop op nieuwe olie- en gasboringen in de diepe zee tot er meer duidelijk is over de veiligheid. Volgende week staat de veiligheid van olieboringen op aandringen van groene Europarlementariërs op de Europese agenda. Lees verder bij GroenLinks

 76. Rolf V. zegt:

  3 september 2010 om 06:12 | Permalink

  Tip: De BlowOutPreventer van 300 ton zwaar en 15 meter hoog wordt op 3 of 4 september 2010 losgemaakt van de falende boorput en vanuit een diepte van 1500 meter met een giga-kraan aan boord van het mobiele olieplatform Q4000 getakeld. Er zijn unieke webcams toegevoegd op de webcam mozaiek pagina. Deze webcams tonen live beelden aan boord van het Q4000 olieplatform en tevens een live monitor van de torsiekrachten op de kraan!

 77. Erik van Erne zegt:

  15 september 2010 om 16:18 | Permalink

  BP North Sea rig lacked procedures on blow-outs

  BP lacked a clear chain of command for dealing with a loss of well control on a North Sea oil rig, safety regulators found three months before a blow-out in the Gulf of Mexico caused America’s worst ever oil spill. Health and Safety Executive (HSE) inspectors visiting the Magnus platform 160km northeast of the Shetland Islands in late January discovered there was confusion about who would order a well shut-off in the event of a blow-out, according to documents published on the HSE website on Wednesday. read more at Reuters

 78. Erik van Erne zegt:

  15 september 2010 om 16:23 | Permalink

  Het Britse olieconcern BP houdt zich zeer slecht aan de veiligheidsvoorschriften voor olieplatformen. Op vier van de vijf vorig jaar geïnspecteerde boorplatformen in de Noordzee worden voorschriften genegeerd. Dat schrijven Britse kranten woensdag op basis van inspectierapporten van toezichthouder Department of Energy and Climate Change (DECC).

  Volgens DECC is het personeel van BP onvoldoende getraind in het reageren op ongelukken, zo meldt de Financial Times. Ook zou het concern niet adequaat hebben geoefend met lekkages. DECC inspecteerde tussen 2004 en 2009 twaalf van BP’s 33 platforms in de Noordzee. In alle inspectierapporten uitte de toezichthouder kritiek op het concern. Bron: Joop

 79. Erik van Erne zegt:

  16 september 2010 om 10:25 | Permalink

  BP zet omstreden diepzee boring in Noordzee door

  BP zet de olieboring in de Noordzee toch door ondanks veel kritiek en negatieve rapporten die stellen dat de oliemaatschappij zich niet aan de veiligheidsvoorschriften houdt op haar olieplatformen.

  De angst zit er goed in, want ten westen van de Shetlands recht boven Schotland, gaan de boren 1,500 meter de zeebodem in. Dat is net zo diep als bij de boring in de Golf van Mexico die catastrofaal afliep.

  Tony Hayward, directeur van BP ontkent dat er een ‘systematisch veiligheidsprobleem’ is bij zijn bedrijf. Woensdag praatte hij met DECC en de Britse overheid over de diepzee boring in de Noordzee. Hij zei dat de risico’s bij het boren in de Noordzee geheel anders zijn dan in de Golf van Mexico.

  Hayward zegt dat hij bij deze operatie extra veiligheidsvoorbereidingen heeft getroffen. Tien mensen zijn naar een opfriscursus gestuurd voor een training en ook hebben de veiligheidsstoppen in de Noordzee een technische checkup gekregen. Bron: Joop

 80. Erik van Erne zegt:

  26 september 2010 om 13:30 | Permalink

  The next oil disaster in the Gulf: Naphtha fire Bonaire

  Bonaire is considered by many as a nature reserve so what is a 12 million barrel oil storage terminal doing here. The terminal is controlled by the Bonaire Petroleum Corp., a wholly-owned subsidiary of PDVSA. The 12 million barrel facility stores heavy crude,
  gasoline, naphtha, distillates and residual fuel oils in 23 tanks.

  On September the 9th one of the storage tanks caught fire swiftly followed by another holding one million liters of NAPTHA. No one can be sure of the full extent of the environmental consequences yet but the initial indication is grim. Fingers through sand surface showing pollution. Surface pollution is apparent both on the beaches and in the waters of the shore line. Pollution onto gotolake got the full content of the first heavy rain clouds the implications of this pollution going in to the islands food chain and its water treatment system that provides the island with desalinated water could also be far reaching and prove a long and hard clean up needed.

  The first thing that was clear to all was that the safety equipment was not sufficient, no oil retaining boom was deployed. The fire fighting foam was not enough to contain the fire and the pumps were too few and to weak for the job. What looked to the out side world like pure improvisation showed the terminal to be lacking in its safety plan, one might ask what plan. An immediate review of the islands fire fighting capability should be undertaken that should include the oil reception pier that services the airport. Source: The Phoenix Sun

 81. Erik van Erne zegt:

  1 december 2010 om 06:44 | Permalink

  BP says to Cancun: Invest in the tar sands, Back to Black http://bit.ly/eI092t

 82. Erik van Erne zegt:

  16 december 2010 om 10:50 | Permalink

  WikiLeaks Cablegate: BP hield enorme gasramp in Azerbeidzjan geheim

  Anderhalf jaar voor de explosie op het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico de grootste milieuramp uit de Amerikaanse geschiedenis veroorzaakte, gebeurde in Azerbeidzjan een gelijkaardige ramp in een gas- en olieveld in de Kaspische Zee. BP hield dat geheim, maar het verhaal is nu uitgelekt dankzij WikiLeaks.

  Net zoals bij de Deepwater Horizon was het de blowout preventer, een soort veiligheidsklep, die het begaf, en net zoals in de Golf van Mexico lijkt het niet naleven en installeren van verplichte veiligheidsvoorzieningen aan de oorzaak te hebben gelegen. Hoeveel gas ontsnapte is onduidelijk, maar het zou gaan om een enorme hoeveelheid. Door het lek moesten twee gas- en olievelden maandenlang dicht, met een verlies van 500.000 vaten per dag als gevolg.

  BP kon het “incident” verborgen houden doordat er geen doden vielen. 212 werknemers moesten worden geëvacueerd. De Azerbeidzjaans regering was wel op de hoogte, en verloor 40 à 50 miljoen dollar per dag aan inkomsten, maar hield zich stil. Want, zo blijkt uit andere gelekte documenten, BP heeft een ijzeren greep op het land. Bron: De Morgen

 83. Erik van Erne zegt:

  18 december 2010 om 18:55 | Permalink

  Global Green USA: Arianna Huffington

 84. Erik van Erne zegt:

  14 januari 2011 om 13:20 | Permalink

  Obama Allows Offshore Drilling To Resume For 13 Companies Without Additional Environmental Review

  The Obama administration said Monday it will allow 13 companies to resume deepwater drilling without any additional environmental scrutiny, just months after saying it would require strict reviews for new drilling in the wake of the BP oil spill.

  The government said it was not breaking its promise to require environmental reviews because the 13 companies – which include Chevron USA Inc. and Shell Offshore Inc. – had already started drilling the wells without detailed environmental studies.

  Drilling was suspended last year when the administration imposed a months-long moratorium following the BP spill. The ban was lifted in October, but drilling has not yet resumed in waters deeper than 500 feet in the Gulf of Mexico. Read more at Hufftington Post

 85. Erik van Erne zegt:

  4 maart 2011 om 09:28 | Permalink

  BP Executives Awarded Hefty Bonuses Despite Gulf Oil Spill Disaster

  You’d think that if your company was responsible for the worst oil spill in the history of the United States, bonuses for the year would be out the window. But that’s not the mindset of BP, the company at the center of the Deepwater Horizon disaster. According to its annual report, the company awarded two senior executives bonuses of more than $160,000.

 86. Erik van Erne zegt:

  5 maart 2011 om 10:19 | Permalink

  Report concludes that BP oil spill was “entirely preventable.”

  Although several technical errors – especially the inferior cementing job by Halliburton – contributed to the accident, poor management decisions that failed to address these errors caused the disaster. The Chief Counsel’s Report, released February 17, 2010, didn’t mince words. According to Chief Counsel Fred Bartlit:

  The sad fact is that this was an entirely preventable disaster. Poor decisions by management were the real cause.

  The report listed several decisions that contributed to the spill, such as BP being aware of problems with Halliburton’s work and not doing anything about it, and rejecting procedures that could have reduced the risk. Source: Tainted Green

 87. Erik van Erne zegt:

  9 maart 2011 om 20:40 | Permalink

  BP oil spill set for big screen

  The explosion aboard the Deepwater Horizon rig that caused one of the worst oil spills in history is set for a Hollywood adaptation. A drama showing the courage of workers on board the Deepwater Horizon rig in the moments leading up to April’s disastrous oil spill in the Gulf of Mexico looks set for the big screen.

  Hollywood has picked up the rights to a New York Times article published in December, Deepwater Horizon’s Final Hours, which evoked the “raw emotion” experienced by those on board prior to the explosion which caused the spill. Source: The Guardian

 88. Erik van Erne zegt:

  14 april 2011 om 16:53 | Permalink

  Another Oil Platform Sinks In The Gulf Of Mexico

  A total of 713 oil platform workers were evacuated Tuesday when the Flotel Jupiter oil platform began to collapse into the Gulf of Mexico, said state-owned oil company Petroleos Mexicanos (Pemex).

  The Flotel Jupiter oil platform which housed the 713 workers is about 80 kilometers (50 miles) off the coast of Campeche state in the Gulf of Mexico. Initially 638 workers were evacuated earlier Tuesday after water entered part of the facility and it began to lean to one side, but Pemex said by the afternoon all 713 workers on board the platform had been evacuated. After several attempts to rescue the facility, the platform late Tuesday “turned over and sank,” said Pemex.

  Pemex reports that 2075 barrels of diesel fuel were stored in the pontoons, and 82 barrels of fuel were stored in on deck.

 89. Erik van Erne zegt:

  19 april 2011 om 12:16 | Permalink

  The first Anniversary of the Deepwater Horizon

  The first Anniversary of the Deepwater Horizon will be a deeply painful day for many of the workers who were on the fateful rig, and the families of the deceased.

  We must remember that eleven people died that day. At least 40 workers were also injured, and a number have not worked since, with others refusing to go back to sea.

 90. Erik van Erne zegt:

  15 mei 2011 om 10:38 | Permalink

  Gulf of Mexico Oil Spill: Oil’d – Our Thirst

 91. Erik van Erne zegt:

  7 februari 2012 om 13:01 | Permalink

  BP boekt weer fors winst

  Olieconcern BP heeft in 2011 een winst geboekt van ruim 18 miljard euro. Over 2010 maakte BP nog een verlies van bijna 4 miljard euro, als gevolg van de ramp met het boorplatform in de Golf van Mexico.

 92. Erik van Erne zegt:

  21 oktober 2017 om 15:23 | Permalink

  Gulf Oil Spill Off Louisiana Coast Is 2x Bigger Than Original Estimate

  LLOG Exploration Company, LLC drastically underestimated the amount of oil its fractured pipeline spilled into the Gulf of Mexico last week.

  The oil and gas operator first estimated that it spewed about 340,000 gallons of oil. Now, according to a Coast Guard announcement, the company is now reporting a discharge of 672,000 gallons—about two times the initial estimate.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (458)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Links

  Milieunet op..