Wat doe jij voor 7707?
Geschreven op 18-3-2007 - Wolfram. Geplaatst in EEN-Armoede, Klimaat, Milieu, MVOElke 3 seconden sterft er een kind, meestal aan een onschuldige ziekte als diarree of gewoon van de honger. Honderden miljoenen kinderen, vooral meisjes, gaan niet naar school. De millenniumdoelen proberen zulke misstanden aan te pakken.
Wat doe jij voor 7707? 0,7% is twee en een halve dag per jaar. 0,7% is een creatief idee tijdens de ochtenddouche. Met 0,7% van jouw tijd, geld of talent is dit idee te verwezenlijken en te delen met anderen. 0,7% is zo’n klein stukje van een pizza dat je het nauwelijks kunt afsnijden, maar al die stukjes kunnen geweldig helpen. Elke leerling of leraar van een school, werknemer van een bedrijf, student of docent op hogeschool of universiteit enz. kan op eigen wijze bijdragen aan het halen van de millenniumdoelen. En al die creatieve en actieve mensen zullen ook nog eens de urgentie voor de politiek vergroten om regeringen, hier en daar, te bewegen hun inspanningen voor het halen van de millenniumdoelen op te voeren.
In 2000 spraken 189 landen af om de armoede in de wereld in 2015 te halveren. Dit resulteerde in acht millenniumdoelen. 7 juli 2007 is precies halverwege 2000-2015 en daarom een belangrijk ijkpunt voor de realisatie van de doelen. 7707 is uitgeroepen tot een van de internationale actiedagen om publiek en politiek te herinneren aan deze belofte. Een stevige extra inspanning is nodig om de millenniumdoelen waar te maken, daarom staat op deze dag een groot aantal 0,7% activiteiten op stapel om de aftrap te geven voor de tweede helft. Met 0,7% tijd, geld en talent gaan we de doelen halen!
Onze generatie is de eerste die de mogelijkheid heeft een einde te maken aan de wereldwijde armoede. In Nederland hebben zich daartoe en groot aantal organisaties, waaronder Oxfam Novib op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en uit andere sectoren zich aaneengesloten in het Nederlands Platform Millenniumdoelen (NPM). Internationaal werkt het NPM met nationale coalities in meer dan honderd landen samen voor datzelfde gezamenlijke doel in de Global Call to Action against Poverty (GCAP). (bron: maakhetwaar.nl)