google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Make This Heartbreaking Video Go Around the World

Geschreven op 8-1-2009 - Erik van Erne. Geplaatst in Afval, Agenda, Bouwen-Klussen, Cradle to Cradle - Circulair, Dieren, Duurzaam, Educatie, EEN-Armoede, Energie en Besparing, Geluid, Gezondheid, Hergebruik-Kringloop, Int. Samenwerking, Joe Biden - Barack Obama, Klimaat, Licht, Lucht, Mensenrechten, Milieu, MVO, Natuur, Vakantie, Vervoer en OV, Water Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een toespraak om rillingen van te krijgen. Het kost u slechts zes minuten om even te luisteren naar de woorden van dit meisje van 12 voor de United Nations. Wordt je toch even helemaal stil van. Waar het over gaat? Over u …………. en uw wereld !

Zie ook: Impressive Speech by Xiuhtezcatl at the United Nations General Assembly on Climate Change – Leonardo DiCaprio’s (UN Messenger of Peace) Address to the United Nations

World Environmental Day 2016 – WED 2016: The Fight Against the Illigal Wildlife Trade – World Environmental Day 2015 – WED 2015: Seven Billion Dreams, One Planet, Consume with Care – World Environmental Day 2014 – WED 2014: Raise Your Voice, Not the Sea Level – World Environmental Day 2013 – WED 2013: Think, Eat, Save – World Environmental Day 2012 – WED 2012: Green Economy, Does it include YOU? – World Environmental Day 2011 – WED 2011: Forests: Nature At Your Service – World Environment Day 2010 – WED 2010: Many Species. One Planet. One Future – World Environment Day 2009 – WED 2009: The movie HOME en Gucci HOME T-shirt and bag – World Environment Day 2008 – WED 2008: Kick the HabitSweden To Host 50th World Environment Day 2022 – WED 2022: Only One Earth by UNEPWorld Environmental Day 2019 WED 2019: Beat Air Pollution #BeatAirPollution

 

16 Reacties

 1. Aad zegt:

  14 juni 2008 om 11:06 | Permalink

  Mooi gesproken..maar de belangen van de volwassenen liggen in het nu..en niet in de toekomst van onze kinderen…welke volwassene doet nu zijn auto weg, gaat niet met vliegtuig op vakantie, koopt geen nieuwe flatscreen, gaat bewust consuminderen…voor de toekomst van onze kinderen…??…nou?? wie??…

 2. Otto ter Haar zegt:

  14 juni 2008 om 14:48 | Permalink

  United Nations Conference on Environment and Development (UNCED), Rio de Janeiro, 3-14 June 1992 – Dit is oud nieuws.

 3. Erik van Erne zegt:

  14 juni 2008 om 15:25 | Permalink

  @Otto,
  Helaas zijn haar woorden nog steeds actueel. Nog steeds is er niet veel verandert. Nog steeds zijn er heel veel kinderen zonder eten, schoon drinkwater, zonder scholing, zonder een huis, zonders ouders en zonder een toekomst.

  Nog steeds consumeren we als gekken en produceren meer afval en meer afval. We gooien dat in oceanen en op het land. We verwoesten ecosysteemen. Diersoorten sterven uit. We doden ze of we hebben hun leefgebied nodig.

  We geven ongelofelijke hoeveelheden geld uit aan wapens, aan oorlog voeren. Voor wat? Er zijn geen winnaars.

  Dat geld zou meer dan voldoende zijn om een einde te maken aan de ongelijkheid, de uitbuiting, de schending van mensenrechten, de armoede, de ondervoeding, de doden enz, enz. Geen nieuws, maar wel heel erg hard nodig dat zoveel mogelijk mensen het nog eens horen..

 4. sasha willemse zegt:

  14 juni 2008 om 16:30 | Permalink

  @Aad

  Ik Aad en met mij nog vele anderen. Al jarenlang. Ik hoop dat als anderen mij bezig zien het hun ogen opent. Ga daar vooralsnog niet van uit want zolang onze hebberige mentaliteit niet veranderd, veranderd er niets.
  Ik ben blij dat ik een beetje bij kan dragen.

 5. Syl vd Ven zegt:

  14 juni 2008 om 17:24 | Permalink

  Het blijven prachtige “woorden” ,maar wie luistert er nu daadwerkelijk naar?
  De wereldleiders hebben het heft nog immer in handen en een omwenteling van menselijk belang of wel ego is nog altijd niet bereikt!!!
  het gaat altijd weer om economie en dollartekens of te wel GELD en MATERIE!
  Het menselijk belang blijft altijd een secundair belang en nog steeds niet primair.
  waarom hebben jongeren het zo moeilijk met intermenselijk contact en het begrijpen wat belangrijk is voor hun toekomst waarom werkt men uit eigen belang en heeft onze generatie maar weinig over voor elkaar?
  Liefde en genegenheid er zijn voor elkaar zie je pas terug als er een voetbalwedstrijd te winnen valt dan kan ineens wel de mensheid 1 zijn.
  Ik hoop dat er een doorbraak zal zijn met wellicht een nieuwe wereldleider.

 6. Erik van Erne zegt:

  14 juni 2008 om 18:14 | Permalink

  @Syl
  Juist omdat er nog steeds vanuit de $-tekens wordt gedacht gaat het mis. Juist omdat Oranje Nederlanders nu verenigd. Juist daarom heb ik het bericht nu geplaatst. Het gaat om een toespraak uit 1992 !

  We gaan proberen om alle bezoekers aan Dé Oranje site met een groen accent http://www.ek-alle-uitslagen.nl ook even zover te krijgen dat ze dit filmpje even bekijken. Dan hebben we toch weer een kleine 50.000 mensen bereikt en dat kan nog meer worden als Oranje het zo goed blijft doen.

 7. luttie brusseleers zegt:

  15 juni 2008 om 11:23 | Permalink

  hallo,

  of deze video nu oud is of niet,is onbelangrijk, de video is nog steeds actueel en nog steeds broodnodig om te horen of te zien,
  deze video spreekt tot het hart en vraagt ons om in actie te komen op het niveau dat ieder van ons dat kan,
  laat ons niet leuteren over wat de overheden al of niet doen
  maar zelf het voorbeeld zijn/leven, van wat we zelf van de wereld verwachten
  en dan zal ze beetje bij beetje veranderen
  of misschien wel snel

  dat zijn we verschuldigd aan de aarde, de kinderen, de dieren, onze medemensen, onszelf
  en dit meisje !
  lut

 8. Frits van der Made zegt:

  16 juni 2008 om 11:54 | Permalink

  Ik wil voorstellen deze tekst door te zenden aan Bush en alle andere “wereldleiders” met het uitdrukkelijk verzoek hierop te reageren.

  Met vriendelijke groet,

  een verontruste burger

 9. Erik van Erne zegt:

  16 juni 2008 om 17:33 | Permalink

  @Frits,

  Ik zou zegggen: ga uw gang. Laat al uw vrienden, kennisssen en relaties weten wat dit meisje heeft gezegd, wat er mis is. Wie weet kent iemand het e-mail adres van een “wereldleider”

  De video is al ouder en helaas nog steeds actueel. Lijkt mij goede als heel veel mensen dit zien.

 10. Stil zegt:

  16 juni 2008 om 17:34 | Permalink

  Ja, daar word je inderdaad even stil van. Tien jaar later verscheen er nog een artikel van en over haar in Time Magazine:

  http://www.time.com/time/2002/greencentury/engeneration.html

 11. Wikiaan zegt:

  16 juni 2008 om 17:36 | Permalink

  Severn Cullis-Suzuki is nog steeds actief: http://en.wikipedia.org/wiki/Severn_Cullis-Suzuki

 12. Marloes zegt:

  26 juni 2008 om 20:36 | Permalink

  Zo, wat heftig! Ik zeg AMEN tegen deze boodschap en dit meisje! Ik wil als haar zijn: moedig en krachtig in het uitspreken tegen onrecht en een voorbeeld zijn voor anderen in mijn levensstijl. Mijn Vader in de hemel zal me helpen met deze opdracht. Wij leven niet zonder bedoeling op deze aarde!

 13. sheephowl zegt:

  6 juli 2010 om 00:03 | Permalink

  Hi,

  http://www.stichtingmilieunet.nl is een nuttig website, daarom ik heb een vraag aan u.

  Ik zelf kan ook beslissen, waar ik wil om vakantie te nemen.

  Alle landen zijn mooi…

  Het beste zou zijn… vakantie en de hele wereld !

  Mijn vraag is: in welk land je zou willen maken vakantie? Naar Egypte, Thailand, Duitsland,…?

  Zie je spoedig!
  sheephowl
  Mijn laatste reis: Duitsland

 14. JohnWestly zegt:

  4 september 2010 om 16:40 | Permalink

  Het aller eerste filmpje mag dan wel oud zijn, maar het is wel een punt dat een kind volwassenen duidelijk moet maken hoe wij met elkaar omgaan zoals met de aarde. De toespraak die zij toen heeft gehouden in Brazilië, is geschreven in de auto terug naar deze conferentie. Gezien dat ze eerst niet binnen kon komen en andere plaatsen had aangedaan, waren ze op weg terug naar het vliegveld. Toen ze eenmaal het bericht kregen om alsnog bij deze conferentie een toespraak te houden, schreef ze haar toespraak. Vele daarna in de conferentiezaal barsten in tranen uit van haar toespraak.

  Het mag toch wel duidelijk zijn, dat een kind ons volwassenen duidelijk moet maken, van onze fouten. Want inderdaad, wij als volwassenen spreken onze kinderen toe wat wel en niet mag, wat wel of niet goed is, en wij doen inderdaad het tegenovergestelde. Dat zijn wel aspecten dat wij als volwassenen eens over na moeten gaan denken bij het opvoeden van onze nieuwe generatie. Ondanks alle inzet is het bijna onmogelijk voor ons als burgers van deze aardkloot om tegen deze verspilling te verzeten. Die macht hebben wij niet als burgers, tenzij je samen met andere een groot verzet zal gaan tonen.

 15. johan zegt:

  9 september 2010 om 02:31 | Permalink

  kijk nou eens naar greenpeace die doet vele goede dingen maar wie goed doet gaat de cel in of wordt zelfs de dood in gejaagd ja stop die afval maar in zee die kan genoeg giftig afval verbergen tot het te laat is en er niets meer aan gedaan kan worden tja hoe moeten we dit nou oplossen dus wat heb je aan miljoenen als je de zee niet meer schoon krijgt een groot verzet tonen ja goed maar niets helpt en die mensen in de conferentiezaal luisteren wel laten een traan vallen maar ondernemen niets helemaal niets zoveel verschillende landen luisteren ja maar verder kunnen ze niets

 16. Erik van Erne zegt:

  19 september 2019 om 16:03 | Permalink

  Speech by Greta Thunberg, climate activist

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (706)
 • Agenda (3.418)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (931)
 • Communicatie (380)
 • Cradle to Cradle – Circulair (541)
 • Design (245)
 • Dieren (181)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.475)
 • Educatie (351)
 • EEN-Armoede (253)
 • Energie en Besparing (3.769)
 • Europa (29)
 • Evenementen (205)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (322)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (38)
 • Greenwashing (121)
 • Hergebruik-Kringloop (336)
 • Iets anders (431)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.743)
 • Licht (399)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (762)
 • MVO (114)
 • Natuur (810)
 • Nederland (43)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (17)
 • Sport (243)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (51)
 • Vervoer en OV (1.796)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (314)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Hydrohub Gigawatt Scale Electrolyser: 1 GW Industriële Groene Waterstof Fabriek by ISPT
 • De Elektrische Bugatti Step by Bugatti En Bytech International
 • Europese Unie Heeft Doelstelling Van 20% Groene Stroom Voor 2020 Ruim Behaald
 • Boost je Buurt Challenge 2022 Voor Impact Ondernemers In Amsterdam
 • 2022: Het Jaar Van De Tijger by WNF
 • Zeeuwind Innovatie Challenge 2022: Iedereen Kan Meedoen Aan Energietransitie by Zeeuwind En Dockwize
 • Animatie Slimmer Laden: Vervolg Leven Van De Wind, Rijden Op De Zon! by ElaadNL
 • Bakhuis-Woltersprijs In Utrecht: Winnaars Krijgen Beeldje Proud to Be by Pinky Messchaert
 • Havendebat Amsterdam: Elektriciteitscongestie, Duurzame Circulaire Haven En Duurzame Energie
 • Zesbladige Verticale Freya Windturbine Voor Thuisgebruik by Icewind
 • Uitgaven Overheden Aan Verkeer En Vervoer Gedaald 2008-2019 by KiM
 • MarramWind and CampionWind Floating Wind Farms In Scotland: 5 GW Wind Power by Shell and ScottishPower
 • Herbestemming De Koepel Haarlem: Koepelgevangenis Wordt Duurzaam Utiliteitsgebouw
 • Warmste Acht Jaar Sinds 1880: 2021 45e Jaar Op Rij Met Hogere Temperaturen by NASA En NOAA
 • Zonnegevel Kunst Project Op Demseyflat In Sittard by ZigZagSolar
 • De Elektrische Solar City Train: Zero-Emission Stadsdistributie Binnensteden by Trens Solar Trains
 • How Holland Became The Most Efficient In the Agricultural Field by Innovative Techs
 • Nederland Koploper In Europa: Meeste Zonnepanelen Per Inwoner Geïnstalleerd
 • Het Paradijs Op Aarde Begint In Nederland Met De Energietransitie by Ruud Koornstra
 • Documentaire Het Zinkende Land: De Dalende Veenbodem In West- En Noord-Nederland
 • Links

  Milieunet op..