De meest interessante ‘rare’ ideeën om de aarde te redden
Geschreven op 18-1-2008 - Natasja Westerink. Geplaatst in Duurzaam, Energie en Besparing, Klimaat, Milieu, NatuurIn 2007 zijn er door wetenschappers veel nieuwe voorstellen gedaan over hoe we het broeikaseffect kunnen tegengaan. Sommigen stellen dat de voorspellingen van extreme temperaturen in de toekomst vragen om extreme maatregelen. Maar anderen zeggen dat de oplossingen erger zijn dan het probleem … Hier volgen enkele van de meest opvallende zienswijzen van 2007.
Om iedereen in de toekomst te voorzien van voldoende voedsel moet de voedselproductie in de wereld verdubbelen. Daar is niet genoeg landbouwgrond voor beschikbaar. Professor Dickson Despommier van de Universiteit van Colombia heeft daarom het idee voor ‘verticale landbouw’ opgevat. Hij wil daarvoor plantenkassen in de vorm van wolkenkrabbers bouwen.
Wetenschappers van de universiteit van Edinburgh willen zelf wolken maken om zo de temperatuur van de aarde te verlagen. Laaghangende wolken reflecteren het zonlicht terug de atmosfeer in waardoor de temperatuur op aarde niet verder stijgt. Wetenschappers stellen dat schepen die wolken produceren kunnen voorkomen dat de temperatuur op aarde verder stijgt.
Sommige wetenschappers zijn van mening dat we de natuur kunnen nabootsen door raketten, vliegtuigen en door de mens gemaakte vulkanen te ontwikkelen die kleine deeltjes zwavel in de atmosfeer kunnen brengen. Deze deeltjes zouden ervoor moeten zorgen dat de temperatuur op aarde daalt.
Dit waren slechts drie voorbeelden van ideeën om de aarde te redden. Ik ben aangenaam verrast over het scala aan interessante ideeën, de ene nog origineler dan de andere ! Maar of ze allemaal even haalbaar zijn is natuurlijk maar de vraag. Ik ben erg benieuwd wat uw mening is over deze ideeën !
Ina Mijling zegt:
30 juni 2010 om 14:28 | Permalink
Sla palen in de grond, bind daar een staalkabel aan vast.
Plant een klein boompje aan de voet ervan.
Het werkt als volgt:
‘s Nachts condenseert vocht op al die staaldraden. En omdat het oppervlak van al die staaldraden bij elkaar erg groot is, is dat behoorlijk wat vocht. Door de capillaire werking tussen die op elkaar zittende draden, gaat dat water naar beneden stromen, naar dat boompje.
Ina Mijling zegt:
30 juni 2010 om 14:30 | Permalink
Om het zonlicht te temperen: plaats een scherm tussen aarde en zon, hoeft niet eens groot te zijn, van vitrage met aan de zonkant alluminium. De zon schijnt er altijd loodrecht op. Dit scherm draait mee tussen aarde en zon.
Ina Mijling zegt:
30 juni 2010 om 14:33 | Permalink
Herstel: massa’s vierkante witte piepschuim tegels in de oceanene strooien om het zonlicht te weerkaatsen. Ze beschadigen de schepen niet en zijn gemakelijk te verwijderen.
Wilma zegt:
6 maart 2013 om 21:13 | Permalink
Gewoon geen kinderen nemen?
Minder mensen, dat is de oplossing, als we het zelf niet doen, gebeurt het ooit vanzelf in rampen wel of ziekten die uitbreken en ‘lost’ het probleem zich vanzelf op.
Ik houd van natuurlijk, zo natuurlijk mogelijk,
de zee is de zee en de aarde is de aarde,
aub geen verdiepingen om voedsel te verbouwen,
beetje respectloos naar de natuur waarin en waarvan we leven,
laat haar met rust, anders gaan we dood of worden we ziek,
Zij weet meer dan wij, zij is altijd in evenwicht,
wij mensen menen in alles beter te zijn, we kunnen veel, maar er zijn grenzen.
Ben zegt:
15 januari 2016 om 12:15 | Permalink
Meldpunt rookoverlast wil graag meldingen ontvangen uit de samenleving aangaande houtrookoverlast van houtkachels, vuurkorven of open haarden.