Tja, het werkt net als met Lego. Onbeperkt doorbouwen maar. Kijkt u even naar het filmpje om te zien wat voor moois u allemaal kunt maken met deze energiezuinige LEDUBE.

Gepost op 7 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

Wat is het voorjaar toch mooi met al die fruitbomen die in bloei schieten. U kunt er volop van genieten want tot eind april is Haspengouw dé fruitregio van België waar u moet zijn. In april worden de duizenden fruitbomen - met de belofte van een rijke oogst - gigantische bloesemboeketten.

Bloesemroutes worden bewegwijzerd, fruitbedrijven en -veilingen openen hun deuren, er wordt volop gefeest … Kom gewoon wandelen of fietsen, geniet van de kleurenpracht, snuif de lekkere aroma’s op, vier feest op zondag of schrijf je in op een of andere georganiseerde activiteit …

Je leert er (bijna) alles over moderne fruitteelt en de fruitgastronomie is best te pruimen.

Oh ja, de Haspengouwers ontvangen je met open armen …

Gepost op 7 april 2008 door Wolfram | 

Er is 1 reactie » Reageer ook »

eindhoven2.JPGMinister Jacqueline Cramer gaf onlangs in Eindhoven de aftrap voor de aanleg van een uniek systeem op Strijp-S waarmee warmte-koude opslag (WKO) en grondwatersanering gecombineerd worden: Sanergy. De voormalige Philips locatie in het centrum van Eindhoven (26 ha) wordt de komende jaren getransformeerd tot woon- en werkgebied. De historische gebouwen krijgen een nieuwe functie in combinatie met nieuwbouw.

De minister benadrukte in dat bodemenergie een aanzienlijke potentie heeft om bij te dragen aan de nationale energiedoelstellingen. Ze vindt het essentieel om voortvarend aan de slag te gaan met toepassing van warmte-koude opslag.

De slim ontworpen onttrekkings- en infiltratieputten maken onttrekking van warmte of koude aan het grondwater mogelijk. Zo ontstaat energie die ingezet wordt om Strijp-S van comfortabele en duurzame warmte en koude te voorzien. Hierbij is sprake van een reductie van meer dan 50% van de CO2-emissies en van beperking van het verbruik van niet hernieuwbare grondstoffen. Bovendien houdt Sanergy de verontreiniging op zijn plaats (beperking van het verspreidingsrisico) en leidt het tot een behoorlijke versnelling van de natuurlijke afbraak van de verontreiniging.

De Eindhovense wethouder van Milieu, Erik van Merrienboer, is duidelijk als het gaat om de ambities van de gemeente Eindhoven: voorop gaan in de toepassing van bodemenergie. In Eindhoven bevindt zich al de grootste WKO installatie van Nederland en nu dus de eerste Sanergy-installatie. Bron: gemeente Eindhoven

Gepost op 7 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

solar_positive-masdar-headquarters.jpgAl eerder schreef ik over het over het Masdar Initiative en de de bouw van Masdar City in Abu Dhabi. Masdar Headquarters wordt het middelpunt van de nog te bouwen zero-waste, zero-carbon emission stad. Het gebouw wordt ook gelijk het eerste gebouw ter wereld dat een forse hoeveelheid energie oplevert. Het ontwerp is van Adrian Smith + Gordon Gill Architecture.

Kijkt u hier even naar een hele fraaie video-animatie. Krijgt u een heel goed beeld van het onwaarschijnlijk mooie ontwerp. Bron: Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

Gepost op 7 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

donate-your-space2.jpgDonate Your Space is een initiatief van Move Your World in samenwerking met studenten van de Hallo© academie. Met de campagne willen ze zoveel mogelijk aandacht krijgen voor de 8 millenniumdoelen. Aandacht van iedereen in Nederland en vooral van de regering. Want onze leiders zijn op 25 september bij de VN top in New York waar zij de voortgang van de millenniumdoen bespreken.

De millenniumdoelen zijn in 2000 afgesproken en moeten vóór 2015 behaald zijn. We zijn nu al over de helft en deze doelen zijn nog lang niet bereikt. Daarom verdienen ze meer aandacht ! En omdat iedereen wel wat ruimte over heeft, kun je die gebruiken om aandacht te vragen voor een betere wereld. Op je fiets, je jas, je balkon, je website, noem maar op. Díe ruimte kun jíj gebruiken om aandacht te vragen voor een wereldprobleem. Zo kun je met een kleine actie deel uitmaken van een groter plan: het realiseren van de millenniumdoelen.

Move Your World - Donate Your Space is dus jouw eigen campagne om mee te helpen de 8 millenniumdoelen te bereiken. De boodschap ligt er: Donate your space. De keuze voor de ruimte is helemaal aan jou. Met de gratis Donate Your Space linten en stickers kun je zowel in real life als digitaal aan de slag. Of heb jij andere ideeën over het doneren van space? Laat het allemaal zien door een filmpje of foto te uploaden op deze site. Er is natuurlijk ook een Donate your spave Hyves en een Donate Your Space Blog.

Gepost op 7 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

Om de test van Boeing met een waterstofvliegtuig nog even in de juiste verhouding te zetten is deze afbeelding wel aardig.

Het gaat dus om een piepklein “privé- vliegtuig” en toepassing van deze techniek in grotere vliegtuigen, zoals u die vooral kent van Boeing, zit er eigenlijk helemaal niet in.

De techniek lijkt wel geschikt voor de kleinere vliegtuigen, zoals die veel in de privésfeer worden gebruikt. Ook kleinere zakenvliegtuigen zouden wel eens iets aan het experiment kunnen hebben.

Een mooi experiment, een mooie stap voorwaarts, maar niet iets waar we de klimaatproblemen op korte termijn mee gaan oplossen.

Gepost op 7 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

Een heel bijzonder ontwerp van Duggan Morris Architects werd vorige week tot winnaar uitgeroepen in een competitie met 92 inzendingen.

Het nieuwe observatorium in Crosby, nabij Liverpool, bestaat uit een Observatory Deck en een Visitors Centre.

De bouw gaat binnenkort van start en als alles klaar is moet het volledig carbon-neutral gaan functioneren.

Bron: DesignBoom

Gepost op 6 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn 2 reacties » Reageer ook »

Binnen een jaartje of wat te zien zo’n 30 kilometer ten zuiden van Kuala Lumpur.

The Fleet of Putrajaya is een verzameling groene torens die sterk doen denken aan een vloot zeilschepen.

Men verwacht door toepassing van verschillende duurzame energie technieken, een goede ventilatie en isolatie ongeveer 50% minder CO2 uit te gaan stoten dan vergelijkbare gebouwen.

Bron: MetaEfficient

Gepost op 6 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

Blijft toch een merkwaardig land. De Verenigde Staten van Amerika zijn op energiegebied nou niet echt een koploper als het gaat om het opwekken van duurzame energie.

De uitstoot van broeikasgassen is torenhoog per hoofd van de bevolking. President George Bush ziet Kyoto nog steeds niet zitten en als er staten zijn die strengere milieuregels willen dan wordt dat vanuit de overheidsorganisatie EPA tegen gehouden.

Je verwacht dan eigenlijk niet dat er ook een plan is, met steun van alles en iedereen die hierboven wordt genoemd, om een aantal Amerikaanse steden om te toveren in echte Solar America Cities. Juni vorig jaar werden de eerste dertien steden (Ann Arbor, Austin, Berkeley, Boston, Madison, New Orleans, New York City, Pittsburgh, Portland, Salt Lake City, San Diego, San Francisco, Tucson) die aan het project meedoen al bekendgemaakt.

Daar zijn er vorige week nog eens twaalf, met bijbehorend budget, aan toegevoegd.

Gepost op 6 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

Orly Airport vlakbij Parijs gaat op grootschalige wijze aardwarmte toepassen als warmtebron.

Men verwacht zo tegen 2011 een derde aan energiebesparing te hebben gerealiseerd. Op het GeoThermal System worden in eerste instantie de Orly-Ouest terminal, het Hilton Hotel en twee Business Parks aangesloten.

De investering bedraagt 11 miljoen euro ! Bron: News Yahoo

Ook in Nederland neemt de belangstelling toe. Er zijn zoals gebruikelijk enkele proefprojecten uitgevoerd en er inmiddels worden ook steeds meer aardwarmte systemen toegepast. Waarom dat eigenlijk niet op hele grote schaal gebeurd zal waarschijnlijk te maken hebben met de prijs.

Gepost op 6 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

tidal-eenergy-turbine.jpgDe eerste getijdenenergiecentrale ter wereld nadert zijn voltooing. In Noord-Ierland wordt hard gewerkt aan het plaatsen van de energieturbines. en men verwacht met een maand of twee de centrale in gebruik te kunnen nemen. Het SeaGen Tidal System gaat zo ongeveer 1,2 MegaWatt aan stroom opleveren. Groene stroom. Bron: Ecotality

Tidal Energy biedt ongekende mogelijkheden voor het opwekken van energie. In Nederland zijn mij geen grote projecten bekend, wel is er een proefproject. Gek eigenlijk want we hebben bij de kust toch een heel aardig getijdenverschil, denkt u maar eens aan hoe ver het zeewater stijgt als het vloed wordt langs onze kust.

De mogelijkheden om de power van de oceanen (Marine Energy) te benutten om duurzame energie op te wekken zijn groot. Inzetten op Tidal Energy, Wave Energy en Blue Energy lijkt een voor de hand liggende route. Windmolens leveren veel weerstand op, zonnepanelen komt maar niet grootschalig van de grond en of CO2 afvangen bij kolencentrales gaat lukken en of die CO2 op een echt veilige manier kan worden opgeborgen is nog maar de vraag en met kernenergie heb je ook een fors afvalprobleem.

Gepost op 6 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn 3 reacties » Reageer ook »

De klimaatdocumentaire The 11th Hour van Leonardo DiCaprio is vanaf 8 april te koop op DVD. De verpakking van de DVD is 100% composteerbaar en men heeft gebruik gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. U krijgt er bovendien een extra uur film bij waarin Leonardi DiCaprio ingaat op mogelijke oplossingen. Bron: Ecorazzi

In de film, die onlangs nog met de Jules Verne Award werd bekroond, geeft Leonardo di Caprio een beeld van de mondiale ecologische crisis die door invloed van de mens is ontstaan. De film gaat verder dan het portretteren van een zieke planeet en ontleent zijn kracht aan het schetsen van kansen en oplossingen. Warner Bros geeft op deze site extra informatie over de film en de DVD.

U kunt de DVD The 11th Hour nu al bestellen en hieronder kunt u even kijken naar de nieuwe trailer !

Gepost op 6 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

solanyl-composteerbare-plantenpotjes2.jpgDat zijn ze nu. Composteerbare plantenpotjes, planten trays en nog veel meer. Die zijn er al lang !

Dé oplossing om van een hele berg plastic afval af te komen, zou je zo zeggen. Maar om één of andere reden worden deze milieuvriendelijke en composteerbare materialen niet of nauwelijks toegepast.

We zijn in Nederland al heel wel heel erg lang mee bezig om alle mogelijkheden te onderzoeken. Met name zetmeel en afvalproducten uit de aardappel- en zetmeelindustrie zijn de grondstof. In 2006 gaf toenmalig staatssecretaris EZ Joachim Werren al aan dat de mogelijkheden oneindig zijn:

“Op het gebied van agrobusiness konden al tijdens het INTERREG III A-programma van de EDR een aantal uitstekende projecten worden ontwikkeld. Ik wil hier dan ook melding maken van het EDR-Biotopf-project. Het gaat hier om een project waarbij biologisch afbreekbare plantpotten worden ontwikkeld en geproduceerd; en ik durf te voorspellen dat het niet alleen bij potten blijft. Alleen al de mogelijkheden die de verpakkingsindustrie biedt, zijn oneindig.”

En vorig jaar liet het ministerie van VROM nog weten kansen te zien:

“De overheid ziet hier kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Die kansen liggen vooral in hoogwaardige toepassingen zoals plastic gemaakt uit aardappelschillen waarvan biologisch afbreekbare plantenpotten vervaardigd kunnen worden. ”

Tijdens verschillende bijeenkomsten over de toepassing en marketing van biologisch afbreekbare producten heb ik zelf vaak de vraag gesteld waarom die biologisch afbreekbare plantenpotjes niet massaal worden verbruikt. Het gaat om vele, vele miljarden potjes en trays, dus de milieuwinst zou enorm zijn.

“Uit aardappelschillen maakt Rodenburg Biopolymers op een milieuvriendelijke manier biologisch afbreekbaar granulaat, korreltjes dus. Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van een hernieuwbare grondstof, die in grote hoeveelheden beschikbaar is, ook tijdens het productieproces wordt er beduidend minder gebruik gemaakt van fossiele hulpbronnen. ,,Voor de productie van Solanyl is er minder dan de helft van de energie nodig dan voor de productie van de gebruikelijke bulk plastics’, aldus Rodenburg”. Bron: De Molenaar

En dan het antwoord op de vraag: waarom worden composteerbare plantenpotjes niet op zeer grote schaal toegepast nog even beantwoorden:

“Het door Rodenburg Biopolymers geproduceerde granulaat, Solanyl, is met een kostprijs van 1,13 euro per kilogram het meest competitieve bioplastic in de wereld. Deze prijs is momenteel nog altijd hoger dan de gebruikelijke kunststoffen. Hoe groot de uiteindelijke verschillen tussen beide alternatieven zijn, is sterk afhankelijk van de ontwikkeling van de olieprijs. In tegenstelling tot bijna alle bulkplastics, is Solanyl niet afhankelijk van de olieprijzen. Een groot voordeel, zeker gezien de huidige toestand in het Midden-Oosten.

Voor bio-afbreekbare bloempotjes op basis van Solanyl komt het veelal neer op een verdubbeling van de kostprijs, mede vanwege het hogere soortelijk gewicht van het bioplastic. Op het totaalproduct, de plant, betekent dit slechts een geringe prijsstijging. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat de consument dit prijsverschil wil betalen als hij goed is geïnformeerd”, zegt Rodenburg. ,,Het prijsverschil wordt trouwens gereduceerd als men de aparte verzameling van plastic, en de afvalstroom die daarmee gepaard gaat, in rekening brengt.”

Ook ik ben ervan overtuigd dat wij dat prijsverschil er graag voor over hebben om van al dat plastic af te zijn, bovendien is composteerbaar veel beter voor het milieu en olie wordt schaarser en duurder. Gescheiden inzameling van kunststofverpakkingen wordt in heel Nederland ingevoerd en dat lijkt mij al een hoop gedoe en gesleep. Helaas, biologisch is nog lang niet logisch !

Ben er zeker van dat de alsmaar oplopende olieprijs, die in van alles en nog wat wordt doorberekend, er voor gaat zorgen dat er meer aandacht gaat komen voor natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen. Waar het omslagpunt ligt weet niemand exact. Al eerder schreef ik over een olieprijs van $200 per barrel !

Gepost op 5 april 2008 door Erik van Erne | 

Er is 1 reactie » Reageer ook »

plastic_pots.jpgHet voorjaar is de tijd van het jaar om in de tuin aan de slag te gaan. Nog even wachten op de laatste nachtvorst en alle voorjaarsplanten kunt u weer in uw tuin en plantenbakken gaan zetten. Eerst gaat u natuurlijk nog even op pad om die plantjes te kopen en al die plantjes zitten in een plastic plantenpotje, of een complete planten tray, ook een plastic.

Na gedane arbeid in de tuin ziet allles er weer een heel stuk mooier, groener en fleuriger uit. Een mooi resultaat en een voldaan gevoel maakt zich van u meester. Maar dan wordt het tijd om op te ruimen en al gauw komt u dan het afvalprobleem tegen. In elkaar stapelen, zo klein mogelijk maken, want anders zit u zo met een vuilniszak of wat aan afval. Bezitters van een minicontainer kennen het probleem !

Wij krijgen hier ook regelmatig vragen over en dit keer ontving ik een mailtje van Mary: “elke keer weer vind ik ‘t zo verschrikkelijk zonde dat er zoveel plastic potjes weggegooid worden. Elk plantje in tuincentra wordt verkocht met zo’n plastic ompotje. Weet u een plek in Utrecht of omgeving om deze producten te laten hergebruiken of verwerken in iets? Als ik weet dat daar mensen blij mee zijn, dan wil ik in mijn straat deze potjes wel steeds verzamelen en ze dan daar brengen”.

plastic-tray-voor-plantjes.jpgZelf heb ik wel wat met tuinieren en ken het probleem maar al te goed. Heb wel eens geprobeerd ze terug te brengen naar een tuincentrum, maar daar zit niemand op te wachten. Ook bij een kwekerij heb ik het er eens over gehad. Hergebruik van die potjes of trays zit er niet in. Dan moeten ze eerst schoon worden gemaakt, etc. Dat is ook uit milieuoogpunt niet goed. Een nieuw plastic potje of tray kost maar een habbekrats.

Helaas heb ik verder geen idee wat je ermee zou kunnen doen. Heb nog nooit gehoord van een gescheiden inzamel mogelijkheid. Wie heeft een goed idee, wie heeft het antwoord voor Mary en vele andere tuinliefhebbers, die het gewoon zonde vinden dat we al dat plastic zomaar weggooien.

Gepost op 5 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn 2 reacties » Reageer ook »

Het lijkt erop dat ook Jiskefet zich in alle rust aan het voorbereiden is op de Olympische Spelen. Zoals u dat van Jiskefet gewend bent, pakt men de zaken serieus aan. De eerste beelden van het trainingskamp zijn inmiddels vrijgegeven. Na het zien van het filmpje zie ik Jiskefet als één van de grote kanshebbers voor Olympisch Goud op het onderdeel Engelse Sporten. Bron: Sport Blogtotaal

Gepost op 4 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

ict-award-2008.gifStichting ICT Milieu heeft de ICT~Milieu Award in het leven geroepen voor het meest aansprekende en innovatieve ICT-toepassing om energieverbruik te verminderen.

Met de prijs wil ICT~Milieu stimuleren dat door slimme inzet van ICT, zowel ICT-bedrijven als ICT-gebruikers bijdragen aan de terugdringing van de CO2-uitstoot.

Voor deelname aan de ICT~Milieu Award komen bedrijven uit de ICT-branche en ICT-gebruikers in aanmerking, die in Nederland zijn gevestigd. De inzendtermijn voor de ICT~Milieu Award loopt tot en met 30 april 2008.

Gepost op 4 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

hall-of-shame.gifWeer eens wat anders dan stemmen op Idols, de X-Factor of variant daarvan.

Dit keer kunt u stemmen op bedrijven die zich heel diep moeten schamen. Althans volgens de initiatiefnemers van The Hall of Shame campagne. Per bedrijf wordt keurig aangegeven waarom men zich zou moeten schamen.

De genomineerden zijn: ADM, Blackwater, Countrywide, Mattel, Nestlé, Toyota, Wall-Mart en Wendy’s

U kunt nog stemmen voor de Hall of Shame tot 4 juli 2008.

Gepost op 4 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

city-palace-tower-moscow.bmpIn 2009 moet het klaar zijn. De City Palace Tower in Moskou zal de horizon van de stad voor goed van aanzicht doen veranderen.

Het opmerkelijke ontwerp komt van RMJM architects, die hebben wel iets met wat anders tegen de zaken aankijken.

Al eerder schreef ik over de nieuwe Domestic Terminal op Calcutta Airport die men gaat bouwen. Duurzaam en energiezuinig.

Dat blijft toch één van de kenmerken van RMJM Architects. Waarom ik overal in de wereld hele energiezuinige gebouwen tegenkom en maar zelden in ons land blijft de vraag. Misschien zijn die panden er wel, maar is dat nooit zo bekend gemaakt. Bron: e-Architect

Kent u goede voorbeelden ?

Gepost op 4 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

we_logo_tm_rgb-1.jpgDe al eerder aangekondige grote wereldwijde klimaatcampagne is gestart met een eerste TV-commercial.

Via de klimaatcampagne wil The Alliance for Climate Protection, een initiatief van Al Gore, het klimaatonderwerp hoog op de agenda krijgen bij de komende presidentsverkiezingen in november. op We can solve the climate crisis kunt u zich aanmelden. Doe mee en laat uw stem horen. Meer aandacht voor het klimaat, dat kan wereldwijd beslist geen kwaad.

Kijkt u even naar het eerste filmpje van de WE campagne !

Gepost op 4 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

Kijkt u even naar het filmpje om het baby-ijsbeertje Flocke in actie te zien, die voor het eerst het water in gaat.

De opnamen zijn gemaakt in de Nurnberg Zoo. Bron: The Guardian

Gepost op 4 april 2008 door Erik van Erne | 

Er zijn nog geen reacties » Reageer hier »

Social Bookmarks
Zoeken
Agenda
Laatste reacties
  • erik op Shell ziet niets in Solar Energy - Solland Solar wel !
  • Erik van Erne op Duurzame Energie - De eerste Tidal-Energy centrale ter Wereld !
  • Double-j op Duurzame Energie - De eerste Tidal-Energy centrale ter Wereld !
  • Erik van Erne op World Health Day 2008 !
  • Erik van Erne op Dé Bloesemfeesten in Haspengouw 2008 !
  • Erik van Erne op De Rode Kruis Bloesemtocht - Wandelen voor het Goede Doel !
  • Marcel van der Kooij op World Health Day 2008 !
  • Erik van Erne op Crosby Observatory wordt helemaal CO2-neutraal !
  • Elie Visser op Crosby Observatory wordt helemaal CO2-neutraal !
  • Faiza op Doodknuppelen zeehondjes is humane methode !
  • Aaron Tripel op Duurzame Energie - De eerste Tidal-Energy centrale ter Wereld !
  • Erik van Erne op HIVOS en VPRO starten Metropolis TV - correspondenten gezocht !
  • oma op De composteerbare plantenpotjes !
  • Erik van Erne op Bangkok Climate Change Talks 2008 !
  • Erik van Erne op Plastic plantenpotjes, wat doe je er mee ??
  • P.Markus op Plastic plantenpotjes, wat doe je er mee ??
  • Tjeerd op Wake Up Light met LED-lampjes !
  • Stephan op Election 2008 - Barack Obama wint in Wyoming !
  • Patrick op Rijkdom Basisscholen is heel Redelijk !
  • Erik van Erne op Geen run op subsidie Zonnepanelen !
  • D. Groen op Geen run op subsidie Zonnepanelen !
  • Erik van Erne op Gaat Afsluitdijk Blue Energy leveren ?
  • Ab van Schaik op Gaat Afsluitdijk Blue Energy leveren ?
  • Wolfram op Don Kyoto - De eerste milieuvriendelijke theatervoorstelling in Vlaanderen !
  • Bert Roode op Geen run op subsidie Zonnepanelen !
  • polderjongen op Geen run op subsidie Zonnepanelen !
  • Patrick op Google lanceert de 50 euro computer voor derde wereld !
  • Erik van Erne op Geen run op subsidie Zonnepanelen !
  • polderjongen op Geen run op subsidie Zonnepanelen !
  • asa op Windup Key voor de auto !
  • Erik van Erne op Actie tegen klimaatverandering - Project Inland Ice !
  • Erik van Erne op Eckart Wintzen overleden !
  • Erik van Erne op HIVOS en VPRO starten Metropolis TV - correspondenten gezocht !
  • oma op China viert Eerste plaats op lijst van CO2-uitstoot !
  • Erik van Erne op Aanvraag subsidie voor zonne-energie eenvoudiger !
  • F.J.loeffen op Aanvraag subsidie voor zonne-energie eenvoudiger !
  • garf op Wereldprimeur - Eerste Waterstof Energiecentrale staat in Delfzijl !
  • Erik van Erne op Al Gore zondag op televisie bij 60 Minutes with Lesley Stahl !
  • Double-j op Superzuinige LED-verlichting
  • Double-j op Wereldprimeur - Eerste Waterstof Energiecentrale staat in Delfzijl !
  • Patrick op Wereldprimeur - Eerste Waterstof Energiecentrale staat in Delfzijl !
  • Joost op Energiebesparing - De dimbare spaarlamp !
  • M.Zomer op Superzuinige LED-verlichting
  • Double-J op Nooit meer compenseren !
  • Erik van Erne op De ZAP Alias - electric sportscar sneller dan een Porsche !
  • Erik van Erne op Earth Day 2008 !
  • Erik van Erne op Minister Jaqueline Cramer kiest voor Kolencentrale !
  • Sweetgreen op Kate Hudson en David Babaii steunen WildAid !
  • Patrick op Een Positive-Energy huis !
  • Erik van Erne op De Rode Kruis Bloesemtocht - Wandelen voor het Goede Doel !
Opgenomen in WebFeeder
Loading...