google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Achtste Editie ABN AMRO Duurzame 50: Yvette Watson Is De Winnaar Tijdens Green Tie Gala

Geschreven op 22-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Bouwen-Klussen Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 4 november 2021: Ze is koploper, maakt meters, zet zaken op de agenda en brengt veel creativiteit, vernieuwing en een aanstekelijk enthousiasme mee. Ze is de winnaar van de ABN AMRO Duurzame 50: Yvette Watson.

Tijdens de sfeervolle verkiezing in de RAI ging de Young Professional Award naar Alycia Biekram.

Yvette Watson werd woensdagavond verkozen tot ‘duurzaamste professional’ tijdens het Green Tie Gala op Building Holland 2021. In de nieuwe top-50 wordt ze gevolgd door Andy van den Dobbelsteen (TU Delft) en Suze Gehem (De Groene Grachten).

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer van de duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. Ieder jaar vraagt de vakjury zich af welke mensen daaraan het meest bijdragen. Wie zijn die mensen met daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie? Watson, in 2019 achter Onno Dwars al nummer 2 in de top-50, is daar zeker een goed voorbeeld van.

Watson is medeoprichter van adviesbureau PHI Factory en is vooral actief rond het thema circulariteit. Ze begon haar loopbaan doelbewust als facility manager om vanuit die functie de meeste impact te kunnen maken. Met PHI Factory ondersteunt ze organisaties bij het realiseren van hun duurzame en circulaire ambities. Ze wil de verduurzaming ook vooruit helpen met een gamification platform, zo vertelde ze bij de prijsuitreiking. Daarmee wil ze alle mensen in de bouwsector in staat stellen als expert van hun eigen werk bij te dragen aan de bewustwording om zo de noodzakelijke verandering teweeg te brengen. “Iedereen is daarbij een radartje in het grote geheel.”

De Young Professional Award, gewonnen door Alycia Biekram, is een beloning voor een jonge voorvechter van duurzaamheid en het impact maken in de gebouwde omgeving. “Dit is echt een enorm grote eer”, aldus Biekram over haar winst. “Maar laten we niet vergeten dat we het niet alleen over CO2 en circulariteit moeten hebben, maar ook het sociale aspect erbij moeten pakken.”

13 oktober 2021: Het gaat erom spannen: wie gaat er aan de haal met de prestigieuze ABN AMRO Duurzame 50, dé prijs voor de grootste duurzaamheidsvoorvechter? Nú is het moment.

Jij kunt stemmen op jouw favoriet, die wat jou betreft het afgelopen jaar het verschil maakte.

Jouw stem is belangrijk en heeft impact, want deze telt voor 25% mee met de jurybeoordeling, die op 18 oktober aanstaande plaatsvindt. In de longlist tref je de lijst met genomineerden aan. Wie verdient jouw stem?

31 oktober 2020: De winnaar van de ABN AMRO Duurzame 50 2020 is bekend. De uitslag van deze belangrijke prijs had dit jaar echter een heel bijzonder tintje.

In plaats van de gebruikelijk eind-ranking besloot de jury om alle 50 genomineerden tot winnaar uit te roepen en op alfabetische volgorde te presenteren.

De boodschap van de jury is helder en tegelijk motiverend. Voor een duurzame wereld en toekomst is samenwerking nodig!

De ABN AMRO Duurzame 50 wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die het meest heeft bijgedragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Eerder wonnen onder andere Thomas Rau, Claudia Reiner, Jan Willem van de Groep en Stefan van Uffelen de felbegeerde award.

Vorig jaar nam Duurzaam Gebouwd-expert Onno Dwars de nummer 1 positie in op de lijst, gevolgd door Yvette Watson (2) en Andy van den Dobbelsteen (3).

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector. Ieder jaar vraagt de vakjury, onder leiding van de winnaar van de vorige editie, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

Een jury beoordeelt op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld.

14 februari 2020: De nominaties voor de ABN AMRO Duurzame 50 zijn geopend! Ken jij een collega of relatie die op 25 maart 2020 naar huis moet met de felbegeerde prijs? Zorg dan dat je deze persoon uiterlijk vóór 26 februari inschrijft.

De ABN AMRO Duurzame 50 wordt uitgereikt tijdens het Green Tie Gala, dat dit jaar een compleet nieuw jasje heeft. Met het concept ‘Silver, Gold, Green!’ krijgt het event voor de top van de bouw- en vastgoedsector een verfrissing: wie zijn de dapperen die niet alleen zelf versnellen, maar ook anderen helpen om uit te blinken in alle aspecten van duurzaamheid?

24 januari 2020: Nederland als slechtste jongetje van de duurzaamheidsklas. Een berichtgeving waar we met zijn allen zat van zijn. Het is een doorn in het oog voor gamechangers in onze bouw- en vastgoedsector die wél willen. Wie zijn die dapperen die niet alleen zelf versnellen, maar ook anderen helpen om uit te blinken in alle aspecten van duurzaamheid?

Het startschot voor een nieuw duurzaamheidsoffensief klinkt tijdens het Green Tie Gala 2020, dit jaar met een compleet nieuw concept, op een vertrouwde datum en tijdstip: de tweede avond van het driedaagse integrale bouw- en vastgoedevent Building Holland. Onder de noemer ‘Silver, Gold, Green’ gaat de aandacht uit naar individuen die zich tomeloos inzetten voor verduurzaming en daarbij een groep of branche meekrijgen in hun enthousiasme en overtuiging.

Traditiegetrouw komen er op het Green Tie Gala honderden professionals uit de bouw- en vastgoedsector af. Gemene deler is hun betrokkenheid bij verduurzaming en de wens om veel meer te doen dan bijvoorbeeld wet- en regelgeving voorschrijft.

“De afgelopen jaren hebben we dat enthousiasme gevoed”, vertelt marketing- en communicatiespecialist Niels Geenen van Duurzaam Gebouwd.

“Aankomende editie doen we er een schepje bovenop en willen we de intrinsieke motivatie van de grootste versnellers uit ons netwerk in de schijnwerpers zetten, vooral van degenen die buiten hun eigen speelveld anderen meetrekken in de transities.”

In het kersverse concept duidt ‘Silver’ op de personen en organisaties die een eerste start maakten met verduurzaming en daarmee goede stappen zetten. ‘Gold’ is gereserveerd voor de partijen die het peloton willen leiden en sneller in Parijs willen zijn. “Ten slotte is er nog de groep die zich met ‘Green’ mag bestempelen”, geeft Geenen aan. “Dit zijn mensen die zich dag en nacht inzetten om zichzelf én anderen sneller over de eindstreep te trekken. De échte disruptors die de hele markt inspireren en activeren om sneller het Parijs-akkoord te bereiken. Daarnaast zie je in dit selecte gezelschap niet alleen een inzet op de energietransitie, maar ook op circulariteit en gezondheid. Daarmee komt een integrale versnelling dichterbij en zorgt deze groep dat onze sector het voorbeeld wordt voor andere branches.”

Het is de ABN AMRO Duurzame 50 die deze goede voorbeelden naar voren brengt. Deze beloning voor het excelleren op het vlak van inzet op duurzaamheid is al jarenlang een vast element in het programma van het Green Tie Gala. Met winnaars als Roger Cox (2016), Claudia Reiner (2017), Thomas Rau (2018) en Onno Dwars (2019) is het een voorrecht om in deze ranglijst opgenomen te worden. “Met het nieuwe concept in het achterhoofd buigt de vakjury zich dit jaar ook over hoe een individu de complete branche naar het volgende hoofdstuk in verduurzaming brengt”, aldus Geenen.

Het Green Tie Gala 2020 vindt plaats op woensdagavond 25 maart, tijdens Building Holland. Deze feestelijke avond is exclusief toegankelijk voor 300 genodigde directieleden en bestuurders uit de Nederlandse bouw- en vastgoedsector. Hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 award voor de meest duurzame persoon in de bouw 2020. In 2019 viel de eer te beurt aan Onno Dwars.

Het Green Tie Gala is de ideale plek om oude bekenden te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen, om samen te bouwen aan constructieve en duurzame samenwerkingen voor de toekomst.

17 april 2019: Onno Dwars werd tijdens het Green Tie Gala 2019 bekroond tot winnaar van de prestigieuze ABN AMRO Duurzame 50 award. Tweede werd Yvette Watson en Andy van den Dobbelsteen eindigde als derde.

Deze top 3 werd dit jaar op een bijzondere manier bekendgemaakt, namelijk door een vertegenwoordiging van de toekomstige generatie. Dwars kreeg de ABN AMRO Duurzame 50 uitgereikt van Thomas Rau, de winnaar van de vorige editie.

Onno Dwars reageerde verrast op zijn nummer 1 positie en de manier waarop dit werd aangekondigd. Dwars, directeur van Ballast Nedam Development, reageerde geëmotioneerd op zijn nummer 1-positie. Dwars: “Ik voel mij schuldig, want wat wij allemaal doen en de weg die
wij inslaan, gaat veel te langzaam.” Dwars sprak echter ook hoop uit ten aanzien van de inzet van de jongere generaties en van de effecten van de energietransitie. “Vooral de politiek moet veel harder en radicaler handelen. Iedereen moet in de spiegel kijken, en vooral de
politiek. De tijd van goede bedoelingen is echt over. Neem het bouwbesluit. Het bouwen van huizen op die manier is een crimineel feit. De energietransitie kost geen geld, die gaat ons welzijn brengen en daar wil ik mij elke dag en nacht voor inzetten”, aldus Dwars.

Dit jaar waren er drie kanshebbers voor de ABN AMRO Young Professional Award, een prijs die jaarlijks op het Green Tie Gala wordt uitgereikt aan een toekomstige groene leider. In 2017 ging de nummer 1 positie naar Suze Gehem van de Groene Grachten en in 2018 was
Marianne Davidson de gelukkige winnares.

Dit jaar werden Tom Koenderman, Lizzy Butink en Sjoerd Groen genomineerd. Lizzy Butink voerde de top 3 aan en won de ABN AMRO
Young Professional award 2019.

3 april 2019: De lijst met genomineerden voor de ABN AMRO Duurzame 50 is bekend.

Op 10 april wordt bekend wie de duurzame koplopers van Nederland zijn. “De ABN AMRO Duurzame 50 sluit goed aan bij de ambities van de bank”, vertelt sector banker bouw Petran van Heel. “We willen de koplopers belonen en runner ups een zetje in de rug geven. Met de ABN AMRO Duurzame 50 Young Professional award willen we ook de ambities van de jongere generatie belonen. Het track record van deze groep is nog niet zo lang, maar de potentie des te groter. Juist die ideeën moeten we in de spotlight zetten, want die maken de toekomst.”

De genomineerden op alfabetische volgorde zijn:
Bram Adema
Bas Ambachtsheer
Lieven Andringa
Geanne Arkel, van
Michel Baars
Philip Blaauw
Jan Jaap Blüm
Lars Boelen
Thomas Bögl
Reinier Bosch
Claudia Bouwens
Daan Bruggink
Rutger Buch
Lizzy Butink
Sebiha Cirikka
Jos Dalen, van
Paul de Ruiter
Biense Dijkstra
Andy Dobbelsteen, van den
Onno Dwars
Jan-Maarten Elias
Suze Gehem
Sjoerd Groen
Adriaan Harthoorn
Marc Heijden, van der
Rob Klinkert
Tom Koenderman
Robert Koolen
Aukje Kuypers
Folkert Linnemans
Lara Muller
Pim Peters
Theo Peters
Selina Roskam
Marjet Rutten
Ronald Schilt
Ronald Schleurholts
Alexander Suma
Ellis ten Dam
Jim Teunizen
Caspar Ulijn
Harm Valk
Ben van Berkel
Roland van der Klauw
Lars van der Meulen
Cécile van Oppen
Fiona van ‘t Hullenaar
Wigger Verschoor
Yvette Watson
Erick Wuestman

25 maart 2019: De presentatie van het Green Tie Gala 2019 is in handen van meteoroloog Helga van Leur. Zij leidt de avond met onder andere de uitreiking van de prestigieuze ABN AMRO Duurzame 50-award in goede banen.

Het Green Tie Gala vindt dit jaar plaats op woensdagavond 10 april, als onderdeel van Building Holland.

Het Green Tie Gala is een ‘invitation only’ event voor de top 750 uit de bouw en vastgoed sector. Een geheel verzorgde avond met inspirerende sprekers en top-entertainment. Met als hoogtepunt van de avond de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 award voor de meest duurzame persoon in de bouw 2019.

19 april 2018: Thomas Rau, directeur van RAU Architecten in Amsterdam en oprichter van Madaster, heeft tijdens het Building Holland Green Tie Gala de ABN AMRO Duurzame 50 2018 gewonnen. Onno Dwars werd tweede en Michel Baars werd derde.

De ABN AMRO Duurzame 50 wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die het meest heeft bijgedragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Eerder wonnen onder andere Claudia Reiner, Jan Willem van de Groep en Stefan van Uffelen.

Naast de ABN AMRO Duurzame 50 kreeg ook de Young Professional Award volop aandacht.

Deze award werd uitgereikt aan de meest veelbelovende toekomstige groene leider. Marianne Davidson won de prijs, onder andere vanwege haar inzet op de Toekomststoel, een initiatief dat duurzaamheid een plek moet geven.

Zie ook: Madaster, The Cadastre For Materials: Waste Is Material Without Identity –  Tegenlicht Lab: Het Einde van Bezit – The Next Economy by Thomas Rau – Turntoo: vergeet eigendom, wat telt is prestatie by Thomas Rau – Architect Thomas Rau über Cradle to Cradle: Vergiss Eigentum, was zählt ist Leistung – Re-Thinking Progress: The Circular Economy – The Cradle to Cradle Economy – Closing the Loop: An EU Action Plan for the Circular Economy

22 maart 2018: De lijst voor de ABN AMRO Duurzame 50 is bekend. Benieuwd naar de personen die zijn geselecteerd voor de prstigieuze award die de meest duurzame persoon in de bouw- en vastgoedsector in het zonnetje zet?

Opmerkelijk aan de alfabetische lijst (PDF) is dat er veel duurzaam gebouwd-experts vertegenwoordigd zijn. Daarnaast is de inzet op de onderwerpen circulariteit en energietransitie duidelijk te proeven in de samenstelling van de lijst. Dit jaar lijken leveranciers en producenten wat ondervertegenwoordigd en staan er meer ontwikkelaars, bouwers en architecten op de lijst.

22 februari 2018: De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector.

Ieder jaar vraagt de vakjury, ditmaal onder leiding van 2017-winnares Claudia Reiner, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

Nomineer een collega, klant, opdrachtgever of bekende uit uw netwerk om mee te dingen naar de winst van de ABN AMRO Duurzame 50. Wie maakt er volgens u de meeste impact bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving? Nomineer tot 1 maart 2018 uw favoriet. Daarna zal de jury een ranglijst samenstellen en de winnaar bekend maken tijdens het Green Tie Gala op woensdag 18 april 2018 tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam.

Zie ook: De ABN AMRO Duurzame 50 2017 – De ABN AMRO Duurzame 50 2016 – De ABN AMRO Duurzame 50 2015 – De ABN AMRO Duurzame 50 2014 – De ABN AMRO Duurzame 50 2013 – De ABN AMRO Duurzame 50 2012

Zie ook: Building Holland 2018: (Re)Building the Future – Building Holland Xperience Tour Zien en Beleven – Paviljoen Circl aan de Zuidas in Amsterdam: Circulair Bouwen by ABN AMRO – Hoofdkantoor ABN AMRO Bank Ontvangt BREEAM Excellenct Certificaat In-Use: Gebouw, Gebruik en Beheer – HSBC en ABN AMRO scoren hoog bij klimaataanpak – ABN AMRO gaat elektrische Mini inzetten als poolauto voor personeel

Één Reactie

 1. Erik van Erne zegt:

  4 april 2018 om 15:18 | Permalink

  ABN AMRO Duurzame 50 Bokaal Krijgt Nieuwe Bestemming

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (458)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Links

  Milieunet op..