google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Zevende Editie ABN AMRO Duurzame 50: Onno Dwars Wint 2019 Editie Tijdens Green Tie Gala

Geschreven op 22-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Bouwen-Klussen Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

14 februari 2020: De nominaties voor de ABN AMRO Duurzame 50 zijn geopend! Ken jij een collega of relatie die op 25 maart 2020 naar huis moet met de felbegeerde prijs? Zorg dan dat je deze persoon uiterlijk vóór 26 februari inschrijft.

De ABN AMRO Duurzame 50 wordt uitgereikt tijdens het Green Tie Gala, dat dit jaar een compleet nieuw jasje heeft. Met het concept ‘Silver, Gold, Green!’ krijgt het event voor de top van de bouw- en vastgoedsector een verfrissing: wie zijn de dapperen die niet alleen zelf versnellen, maar ook anderen helpen om uit te blinken in alle aspecten van duurzaamheid?

24 januari 2020: Nederland als slechtste jongetje van de duurzaamheidsklas. Een berichtgeving waar we met zijn allen zat van zijn. Het is een doorn in het oog voor gamechangers in onze bouw- en vastgoedsector die wél willen. Wie zijn die dapperen die niet alleen zelf versnellen, maar ook anderen helpen om uit te blinken in alle aspecten van duurzaamheid?

Het startschot voor een nieuw duurzaamheidsoffensief klinkt tijdens het Green Tie Gala 2020, dit jaar met een compleet nieuw concept, op een vertrouwde datum en tijdstip: de tweede avond van het driedaagse integrale bouw- en vastgoedevent Building Holland. Onder de noemer ‘Silver, Gold, Green’ gaat de aandacht uit naar individuen die zich tomeloos inzetten voor verduurzaming en daarbij een groep of branche meekrijgen in hun enthousiasme en overtuiging.

Traditiegetrouw komen er op het Green Tie Gala honderden professionals uit de bouw- en vastgoedsector af. Gemene deler is hun betrokkenheid bij verduurzaming en de wens om veel meer te doen dan bijvoorbeeld wet- en regelgeving voorschrijft.

“De afgelopen jaren hebben we dat enthousiasme gevoed”, vertelt marketing- en communicatiespecialist Niels Geenen van Duurzaam Gebouwd.

“Aankomende editie doen we er een schepje bovenop en willen we de intrinsieke motivatie van de grootste versnellers uit ons netwerk in de schijnwerpers zetten, vooral van degenen die buiten hun eigen speelveld anderen meetrekken in de transities.”

In het kersverse concept duidt ‘Silver’ op de personen en organisaties die een eerste start maakten met verduurzaming en daarmee goede stappen zetten. ‘Gold’ is gereserveerd voor de partijen die het peloton willen leiden en sneller in Parijs willen zijn. “Ten slotte is er nog de groep die zich met ‘Green’ mag bestempelen”, geeft Geenen aan. “Dit zijn mensen die zich dag en nacht inzetten om zichzelf én anderen sneller over de eindstreep te trekken. De échte disruptors die de hele markt inspireren en activeren om sneller het Parijs-akkoord te bereiken. Daarnaast zie je in dit selecte gezelschap niet alleen een inzet op de energietransitie, maar ook op circulariteit en gezondheid. Daarmee komt een integrale versnelling dichterbij en zorgt deze groep dat onze sector het voorbeeld wordt voor andere branches.”

Het is de ABN AMRO Duurzame 50 die deze goede voorbeelden naar voren brengt. Deze beloning voor het excelleren op het vlak van inzet op duurzaamheid is al jarenlang een vast element in het programma van het Green Tie Gala. Met winnaars als Roger Cox (2016), Claudia Reiner (2017), Thomas Rau (2018) en Onno Dwars (2019) is het een voorrecht om in deze ranglijst opgenomen te worden. “Met het nieuwe concept in het achterhoofd buigt de vakjury zich dit jaar ook over hoe een individu de complete branche naar het volgende hoofdstuk in verduurzaming brengt”, aldus Geenen.

Het Green Tie Gala 2020 vindt plaats op woensdagavond 25 maart, tijdens Building Holland. Deze feestelijke avond is exclusief toegankelijk voor 300 genodigde directieleden en bestuurders uit de Nederlandse bouw- en vastgoedsector. Hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 award voor de meest duurzame persoon in de bouw 2020. In 2019 viel de eer te beurt aan Onno Dwars.

Het Green Tie Gala is de ideale plek om oude bekenden te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen, om samen te bouwen aan constructieve en duurzame samenwerkingen voor de toekomst.

17 april 2019: Onno Dwars werd tijdens het Green Tie Gala 2019 bekroond tot winnaar van de prestigieuze ABN AMRO Duurzame 50 award. Tweede werd Yvette Watson en Andy van den Dobbelsteen eindigde als derde.

Deze top 3 werd dit jaar op een bijzondere manier bekendgemaakt, namelijk door een vertegenwoordiging van de toekomstige generatie. Dwars kreeg de ABN AMRO Duurzame 50 uitgereikt van Thomas Rau, de winnaar van de vorige editie.

Onno Dwars reageerde verrast op zijn nummer 1 positie en de manier waarop dit werd aangekondigd. Dwars, directeur van Ballast Nedam Development, reageerde geëmotioneerd op zijn nummer 1-positie. Dwars: “Ik voel mij schuldig, want wat wij allemaal doen en de weg die
wij inslaan, gaat veel te langzaam.” Dwars sprak echter ook hoop uit ten aanzien van de inzet van de jongere generaties en van de effecten van de energietransitie. “Vooral de politiek moet veel harder en radicaler handelen. Iedereen moet in de spiegel kijken, en vooral de
politiek. De tijd van goede bedoelingen is echt over. Neem het bouwbesluit. Het bouwen van huizen op die manier is een crimineel feit. De energietransitie kost geen geld, die gaat ons welzijn brengen en daar wil ik mij elke dag en nacht voor inzetten”, aldus Dwars.

Dit jaar waren er drie kanshebbers voor de ABN AMRO Young Professional Award, een prijs die jaarlijks op het Green Tie Gala wordt uitgereikt aan een toekomstige groene leider. In 2017 ging de nummer 1 positie naar Suze Gehem van de Groene Grachten en in 2018 was
Marianne Davidson de gelukkige winnares.

Dit jaar werden Tom Koenderman, Lizzy Butink en Sjoerd Groen genomineerd. Lizzy Butink voerde de top 3 aan en won de ABN AMRO
Young Professional award 2019.

3 april 2019: De lijst met genomineerden voor de ABN AMRO Duurzame 50 is bekend.

Op 10 april wordt bekend wie de duurzame koplopers van Nederland zijn. “De ABN AMRO Duurzame 50 sluit goed aan bij de ambities van de bank”, vertelt sector banker bouw Petran van Heel. “We willen de koplopers belonen en runner ups een zetje in de rug geven. Met de ABN AMRO Duurzame 50 Young Professional award willen we ook de ambities van de jongere generatie belonen. Het track record van deze groep is nog niet zo lang, maar de potentie des te groter. Juist die ideeën moeten we in de spotlight zetten, want die maken de toekomst.”

De genomineerden op alfabetische volgorde zijn:
Bram Adema
Bas Ambachtsheer
Lieven Andringa
Geanne Arkel, van
Michel Baars
Philip Blaauw
Jan Jaap Blüm
Lars Boelen
Thomas Bögl
Reinier Bosch
Claudia Bouwens
Daan Bruggink
Rutger Buch
Lizzy Butink
Sebiha Cirikka
Jos Dalen, van
Paul de Ruiter
Biense Dijkstra
Andy Dobbelsteen, van den
Onno Dwars
Jan-Maarten Elias
Suze Gehem
Sjoerd Groen
Adriaan Harthoorn
Marc Heijden, van der
Rob Klinkert
Tom Koenderman
Robert Koolen
Aukje Kuypers
Folkert Linnemans
Lara Muller
Pim Peters
Theo Peters
Selina Roskam
Marjet Rutten
Ronald Schilt
Ronald Schleurholts
Alexander Suma
Ellis ten Dam
Jim Teunizen
Caspar Ulijn
Harm Valk
Ben van Berkel
Roland van der Klauw
Lars van der Meulen
Cécile van Oppen
Fiona van ‘t Hullenaar
Wigger Verschoor
Yvette Watson
Erick Wuestman

25 maart 2019: De presentatie van het Green Tie Gala 2019 is in handen van meteoroloog Helga van Leur. Zij leidt de avond met onder andere de uitreiking van de prestigieuze ABN AMRO Duurzame 50-award in goede banen.

Het Green Tie Gala vindt dit jaar plaats op woensdagavond 10 april, als onderdeel van Building Holland.

Het Green Tie Gala is een ‘invitation only’ event voor de top 750 uit de bouw en vastgoed sector. Een geheel verzorgde avond met inspirerende sprekers en top-entertainment. Met als hoogtepunt van de avond de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 award voor de meest duurzame persoon in de bouw 2019.

19 april 2018: Thomas Rau, directeur van RAU Architecten in Amsterdam en oprichter van Madaster, heeft tijdens het Building Holland Green Tie Gala de ABN AMRO Duurzame 50 2018 gewonnen. Onno Dwars werd tweede en Michel Baars werd derde.

De ABN AMRO Duurzame 50 wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die het meest heeft bijgedragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Eerder wonnen onder andere Claudia Reiner, Jan Willem van de Groep en Stefan van Uffelen.

Naast de ABN AMRO Duurzame 50 kreeg ook de Young Professional Award volop aandacht.

Deze award werd uitgereikt aan de meest veelbelovende toekomstige groene leider. Marianne Davidson won de prijs, onder andere vanwege haar inzet op de Toekomststoel, een initiatief dat duurzaamheid een plek moet geven.

Zie ook: Madaster, The Cadastre For Materials: Waste Is Material Without Identity –  Tegenlicht Lab: Het Einde van Bezit – The Next Economy by Thomas Rau – Turntoo: vergeet eigendom, wat telt is prestatie by Thomas Rau – Architect Thomas Rau über Cradle to Cradle: Vergiss Eigentum, was zählt ist Leistung – Re-Thinking Progress: The Circular Economy – The Cradle to Cradle Economy – Closing the Loop: An EU Action Plan for the Circular Economy

22 maart 2018: De lijst voor de ABN AMRO Duurzame 50 is bekend. Benieuwd naar de personen die zijn geselecteerd voor de prstigieuze award die de meest duurzame persoon in de bouw- en vastgoedsector in het zonnetje zet?

Opmerkelijk aan de alfabetische lijst (PDF) is dat er veel duurzaam gebouwd-experts vertegenwoordigd zijn. Daarnaast is de inzet op de onderwerpen circulariteit en energietransitie duidelijk te proeven in de samenstelling van de lijst. Dit jaar lijken leveranciers en producenten wat ondervertegenwoordigd en staan er meer ontwikkelaars, bouwers en architecten op de lijst.

22 februari 2018: De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector.

Ieder jaar vraagt de vakjury, ditmaal onder leiding van 2017-winnares Claudia Reiner, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

Nomineer een collega, klant, opdrachtgever of bekende uit uw netwerk om mee te dingen naar de winst van de ABN AMRO Duurzame 50. Wie maakt er volgens u de meeste impact bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving? Nomineer tot 1 maart 2018 uw favoriet. Daarna zal de jury een ranglijst samenstellen en de winnaar bekend maken tijdens het Green Tie Gala op woensdag 18 april 2018 tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam.

Zie ook: De ABN AMRO Duurzame 50 2017 – De ABN AMRO Duurzame 50 2016 – De ABN AMRO Duurzame 50 2015 – De ABN AMRO Duurzame 50 2014 – De ABN AMRO Duurzame 50 2013 – De ABN AMRO Duurzame 50 2012

Zie ook: Building Holland 2018: (Re)Building the Future – Building Holland Xperience Tour Zien en Beleven – Paviljoen Circl aan de Zuidas in Amsterdam: Circulair Bouwen by ABN AMRO – Hoofdkantoor ABN AMRO Bank Ontvangt BREEAM Excellenct Certificaat In-Use: Gebouw, Gebruik en Beheer – HSBC en ABN AMRO scoren hoog bij klimaataanpak – ABN AMRO gaat elektrische Mini inzetten als poolauto voor personeel

Één Reactie

 1. Erik van Erne zegt:

  4 april 2018 om 15:18 | Permalink

  ABN AMRO Duurzame 50 Bokaal Krijgt Nieuwe Bestemming

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (674)
 • Agenda (3.215)
 • Barack Obama (116)
 • Biologisch (115)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (831)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (511)
 • Design (236)
 • Dieren (177)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.340)
 • Educatie (347)
 • EEN-Armoede (251)
 • Energie en Besparing (3.495)
 • Europa (29)
 • Evenementen (197)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (308)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (31)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (322)
 • Iets anders (380)
 • Int. Samenwerking (191)
 • Investeren (136)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.685)
 • Licht (385)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (170)
 • Milieu (749)
 • MVO (109)
 • Natuur (756)
 • Nederland (26)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (228)
 • Vakantie (83)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.478)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (302)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Sligro Gaat met Solar Train Stadsdistributie Verzorgen by Trens Solar Train
 • Slibdepot In De Krim Wordt Zonnepark by Pure Energie
 • Groen Licht Voor Zonnepark Bankhoef In Wychen by Pure Energie En ECL
 • Drijvend Zonnepark Met 40.000 Zonnepanelen Op Zandwinplas Balderhaar by GroenLeven
 • Ruim Een Vijfde Minder CO2-Uitstoot In Tweede Kwartaal 2020 Dan In Tweede Kwartaal 2019
 • Solar on Top: Tien Trailers Met Acht Zonnepanelen Op Het Dak by Vos Logistics
 • Grootste Drijvende Zonnepark Floating PV Van België Met 17.250 Zonnepanelen Op Zandgroeve De Schans Naast Sibelco Fabriek
 • Top 3 Autobanden by Autodoc NL
 • Project REFLOW: Gemeente Amsterdam Gaat Textielstromen In De Stad Verduurzamen
 • Rooftop Award Voor DakbosDepot Boijmans Van Beuningen
 • Touchwind MONO: De Drijvende Windturbine Met Een Rotor Uit Één Deel by Touchwind
 • Welke Autoverzekering Kun Je Kiezen En Welke Aanvullende Autoverzekerig by Independer
 • Online Gokkasten Steeds Populairder In Nederland
 • Dwarsliggers Van Hergebruikt Plastic En Zwavelbeton Meest Duurzaam by RIVM
 • Gemeente Zeist Gaat 100 Gemeentelijke Panden Verduurzamen: 35% Energie Besparing
 • Coca-Cola Stapt In Nederland Volledig Over Op Flessen Van 100% Gerecycled Plastic
 • Zonnepanelenpark Met 3.122 Zonnepanelen Voor Coca-Cola Services in Anderlecht
 • Hoe Groen Zijn Online Casino’s? 
 • De Stroomtuin IJlst Met 7.300 Zonnepanelen by Energie Coöperatie IJlst En ENGIE
 • De Hernieuwbare Energiesubsidie Regeling (HER): HER+ Subsidieregeling Weer Geopend
 • Links

  Milieunet op..