Anders Bekeken

Building Holland 2019: (Re)Building the Future – Building Holland Xperience Tour Zien en Beleven

Geschreven op 6-11-2015 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Bouwen-Klussen Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Building Holland20 april 2018: Zo, Building Holland 2018 zit er weer op. De data voor de volgende editie van Building Holland in 2019 zijn al weer bekend.

Van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 april 2019 kunt u weer terecht op hét drie-daagse innovatieve event voor de bouw- en vastgoed sector.

Zie ook: De Zevende Editie van de ABN AMRO Duurzame 50: Green Tie Gala 2019

18 juli 2017: Building Holland staat ook in 2018 in het teken van innovatie en vernieuwing. Dit is wat we samenvatten als (Re)Building the Future.

Samen bouwen aan de toekomst van Nederland op basis van de meest actuele trends en ontwikkelingen in samenwerking met baanbrekende innovatieve partijen binnen de bouw en vastgoed.

(Re)Building the Future is een oproep gericht op de bouw- en vastgoedsector om -rekening houdend met de toekomst- in te spelen op een sterk veranderende markt en dit zo duurzaam en innovatief mogelijk te doen. Daarbij samenwerkend met de meest toonaangevende ketenpartners zodat er niet alleen productinnovaties ontstaan, maar ook processen worden geoptimaliseerd.

De hoofdthema’s van Building Holland 2018 zijn Leisure & Retail, Logistiek Vastgoed, Woningen, Scholen, Kantoren en Zorgvastgoed. Bijzonder actuele thema’s met grote maatschappelijke opgaven voor zowel de vraag- als de aanbodzijde van de markt. Topsprekers staan gedurende het driedaagse evenement klaar om deelnemers van inspiratie te voorzien over deze onderwerpen. Zo’n 15.000 beslissers zijn aanwezig om de uitdagingen binnen deze onderwerpen concreet in te vullen.

Building Holland is hét drie-daagse integrale event voor de bouw- en vastgoed sector. Dit jaarlijks terugkerende event vindt plaats van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 april 2018 in hal 9 en hal 10 van RAI Amsterdam.

Dit jaar is Duurzaam Gebouwd live vanaf Building Holland 2018. Drie dagen lang brengt Duurzaam Gebouwd LIVE essentiële kennis over de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

6 november 2015: Building Holland is hét drie-daagse integrale event voor de bouw- en vastgoed sector. Dit jaarlijks terugkerende event vindt plaats van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 maart 2016 in hal 9 en hal 10 van RAI Amsterdam.

De afgelopen twee jaar is het event Building Holland door Duurzaam Gebouwd en RAI Amsterdam getransformeerd tot hét integrale kennis- en netwerkevent voor de bouw- en vastgoedsector. Sinds juni 2015 heeft Duurzaam Gebouwd de organisatie van Building Holland volledig op zich genomen en treedt RAI Amsterdam op als faciliterend partner. Het thema voor deze editie van Building Holland is (Re)Building the Future.

Tijdens de vorige editie stonden de aspecten ‘horen’ en ‘ontmoeten’ centraal, in 2016 wordt daaraan met de Building Holland Xperience Tour ‘zien en beleven’ van innovaties en concepten toegevoegd. Deze tour bestaat uit een Innovatie Boulevard, gevormd door sokkels aansluitend bij de stands en zes Concept Area’s met thema’s die verdeeld door de hallen staan gepositioneerd: Duurzame Woningbouw – Gezonde Gebouwen – Zorgvastgoed (Cure & Care) – Renovatie & Transformatie – Duurzame Scholen en Smart Buildings. Tijdens de vernieuwde Building Holland Xperience komen vraag en aanbod letterlijk onder één dak samen met innovaties, technologie, kennis, ontmoetingen en toekomstbestendige oplossingen. In 2016 groeit Building Holland naar 150 partners en vindt het event plaats.

Beursorganisator Duurzaam Gebouwd weet met haar kennis en unieke netwerk van professionals als geen ander welke vraagstukken er leven in de sector. In geen vergelijkbare branche kan een bedrag van zeven miljard euro per jaar aan faalkosten gereduceerd worden. Tegelijkertijd is dit een sector die écht een slag kan slaan als het gaat om CO2-reductie. De voorwaarden om aan deze eisen te kunnen voldoen zijn kennisdelen, netwerken, van elkaar leren en in de gehele bouwketen beter samenwerken. Dit is wat Duurzaam Gebouwd faciliteert met de beurs Building Holland met als resultaat een inspirerende beurs, een inhoudelijk programma met topsprekers en een toonaangevend netwerk van participanten.

Op dinsdag 22 maart 2016 worden de Duurzaam Bouwen Awards 2016 uitgereikt. De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards vinden voor de tweede keer plaats. Het is dé prijs voor organisaties die laten zien wat zij op het gebied van duurzaam bouwen hebben bereikt. Het thema van de Awards in 2016 is de verduurzaming van bestaande voorraad. Inschrijven kan tot en met 24 januari 2016. Rond 8 februari worden de genomineerde deelnemers bekend gemaakt. Het jaarlijkse Green Tie Gala vindt ook in 2016 plaats op woensdagavond 23 maart. Dan wordt ook de Duurzaame 50 Vastgoed NL prijs 2016 uitgereikt.

In 2016 worden de Duurzaam Bouwen Awards uitgereikt in 4 categorieën.
Categorie 1: Gemeente / Regio: beoordeling o.a. op resultaten duurzaam bouwen beleid naar corporaties, commerciële vastgoed sector en particulieren en gerealiseerde duurzame renovatieproject(en) maatschappelijk of ander gemeentelijk vastgoed.
Categorie 2: Woningcorporatie: beoordeling o.a. op voorbeeldig (regisserend) opdrachtgeverschap en gerealiseerde duurzame renovatieproject(en).
Categorie 3: Bouwpartij: beoordeling o.a. op voorbeeldige ketensamenwerking bij ontwikkeling en/of uitvoering en gerealiseerde duurzame renovatieproject(en).
Categorie 4: Partij met een Nul-op-de-meter renovatieaanpak voor gestapelde bouw.

Zie ook: Building Holland Award 2010: De Hubbel by BUKO Bouwsystemen – Duurzaam Gebouwd Congres: Samen Bouwen aan Duurzaam Groningen – De Toekomst van Duurzame Woningbouw: MorgenWonen by VolkerWessels – De Duurzaam Bouwen Awards

8 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  6 november 2015 om 11:45 | Permalink

  Building Holland Green Tie Gala en de Duurzaame 50 Vastgoed NL prijs

  Het jaarlijkse Green Tie Gala vindt ook in 2016 plaats op woensdagavond 23 maart. Deze feestelijke avond is exclusief toegankelijk voor genodigde bestuurders uit de Nederlandse bouw- en vastgoedsector. Net als Building Holland brengt het Green Tie Gala de vragende en toeleverende markt met elkaar in verbinding, op topniveau. Hoewel de organisatie niet alle details wil verklappen, is al wel bekend dat Anne-Marie Rakhorst keynote-spreker is en Pernille La Lau avondvoorzitter is.

  In 2015 stond het gala geheel in het teken van de verkiezing Duurzame 50 Vastgoed NL in de vorm van de radioshow ‘Duurzame top 50’. Gerard Ekdom en MiEr presenteerden deze show en interviewden de genomineerden en gasten op speelse wijze. Naast diverse radiospelletjes was er ook een link met de te maken stappen in de bouw- en vastgoed. Zo liet Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen weten dat ketensamenwerking een erg belangrijk stap is in de duurzame bouwwereld. “Om tot de meest optimale oplossingen te komen is het van belang om beter samen te werken en kennis met elkaar te delen.”

  Tijdens het Green Tie Gala vindt de uitreiking plaats van de prestigieuze Duurzaame 50 Vastgoed NL prijsin RAI Amsterdam. In 2015 won Jan Willem van de Groep deze prijs en werd gehuldigd als meest invloedrijke duurzame persoon in de bouw- en vastgoed in Nederland op dat moment. De prijs is een cheque van 5.000 euro, bestemd voor een goed doel naar keuze.

  Het is vanaf nu mogelijk om uw favoriet te nomineren voor de Duurzame 50 Vastgoed NL. Wie is volgens u degene die de grootste bijdrage levert aan duurzame projecten en het meest actief kennis deelt over verduurzaming?

 2. Erik van Erne zegt:

  18 juli 2017 om 15:23 | Permalink

  Building Holland 2017: Green Tie Gala

  Traditiegetrouw wordt de tweede dag van Building Holland feestelijk afgesloten met het Green Tie Gala, met de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 Award en de Young Professional Award.

 3. Erik van Erne zegt:

  1 maart 2018 om 12:16 | Permalink

  Duurzaam Gebouwd LIVE op Building Holland 2018

  Dit jaar is Duurzaam Gebouwd live vanaf Building Holland 2018.

  Drie dagen lang brengt Duurzaam Gebouwd LIVE essentiële kennis over de verduurzaming van de gebouwde omgeving.Op diverse manieren worden bezoekers van de stand meegenomen in de drie pijlers van Duurzaam Gebouwd: communiceren, verbinden en activeren.

  Zo is het onder andere mogelijk om een sneak preview te krijgen van de vernieuwde Duurzaam Gebouwd-website, kunnen deelnemers geïnterviewd worden over hun product of dienst en zijn er kansrijke ontmoetingen met experts en partners van Duurzaam Gebouwd.

  Met actuele thema’s als #VanGasLos, Gezonde Gebouwen en Circulair Bouwen belooft Duurzaam Gebouwd Live een afspiegeling te zijn van wat het platform doet op het gebied van redactie- event- en marketingactiviteiten.

  De keynote van Marnix Norder, voorzitter van Aedes, vereniging van woningcorporaties. Gegeven tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres #VanGasLos op 1 februari 2018 in het Cultuurgebouw te Hoofddorp.

 4. Erik van Erne zegt:

  3 maart 2018 om 13:27 | Permalink

  Werkconferentie Bouwen Aan Een Gezonde en Groene Leefomgeving

  Op dinsdag 17 april 2018 vindt de werkconferentie Bouwen aan een gezonde en groene leefomgeving plaats tijdens Building Holland 2018. Thema’s die aan bod komen gedurende de conferentie zijn onder andere de Gezonde Stad, Erfgoed en Gezonde Scholen. De Atlas Leefomgeving, Atlas Natuurlijk Kapitaal, Nationale EnergieAtlas, Gids Gezonde Leefomgeving en de Gezond Ontwerpwijzer geven tijdens de conferentie informatie en handelingsperspectieven om de leefomgeving groen en gezond in te richten.

  Centraal tijdens de conferentie staat hoe de realisatie van een gezonde en groene leefomgeving in zijn werk gaat. De presentaties en sessies vinden plaats in 3 workshoprondes van 45 minuten. De conferentie vindt plaats op dinsdag 17 april van 09.30 – 17.00 uur in de RAI Amsterdam.

 5. Erik van Erne zegt:

  31 maart 2018 om 15:21 | Permalink

  Aankondiging Prijsuitreiking Innovation Award op Building Holland 2018

 6. Erik van Erne zegt:

  16 april 2018 om 12:17 | Permalink

  Nissan xStorage Thuisbatterij: Nissan zet batterijtechnologie in voor comfortabel en duurzaam wonen

  Autofabrikant Nissan verbreedt zijn werkterrein en biedt in Nederland innovatieve producten en services aan gericht op wonen en energieopslag. Op de vakbeurs Building Holland presenteert Nissan de xStorage-thuisbatterij in de allereerste Plusleven-woning. Daarnaast worden deze zomer in Voorhout 33 woningen opgeleverd met een xStorage-thuisbatterij voor de opslag van zonne-energie.

  De xStorage-batterijen zijn gemaakt van gebruikte batterijmodules uit de elektrische Nissan LEAF. Deze hightech componenten krijgen een tweede leven en ondersteunen de transitie naar duurzame energie. Ze slaan de overdag geproduceerde zonne-energie op voor gebruik in de avond en nacht.

  Nissan is partner van 4YEF (Four Your Energy Freedom), een initiatief dat zich richt op het kosteloos opwekken van duurzame energie via onder meer woonhuizen. Tijdens Building Holland is de xStorage-thuisbatterij te vinden in de Plusleven-woning die 4YEF op de beurs presenteert. Het is een huis vol duurzame energiesystemen gericht op comfortabel en gezond wonen. De Plusleven-woningen zijn onderling verbonden, produceren zelfstandig duurzame energie, slaan het op en delen het waardoor de woningen een autonoom energie-ecosysteem vormen.

  De stap van theorie naar praktijk wordt meteen gezet. In Voorhout verrijzen in de nieuwe wijk Hooghkamer 33 woningen elk voorzien van xStorage-energieopslag. Het zijn Plus-op-de-Meter-woningen die meer energie opleveren dan verbruiken. Het overschot wordt opgeslagen en/of verkocht waardoor de installaties ook een financieel rendement opleveren voor de eigenaren. Nissan levert aan de gezamenlijke wijkbewoners ook 2 elektrische LEAF’s als deelauto. Ze rijden op duurzame stroom van de woningen en verminderen de parkeerdruk in de wijk, waardoor er meer ruimte is voor groen en bewoners.

  In de Johan Cruijff ArenA plaatst Nissan 280 complete batterijpakketten met in totaal 4 megawattuur capaciteit. Daarnaast is Nissan met 8.900 zonnepanelen op het onderdelenmagazijn in Amsterdam ook producent van duurzame energie.

 7. Erik van Erne zegt:

  16 april 2018 om 12:51 | Permalink

  Het Grote Van Gas Los Debat tijdens Building Holland 2018

  Nederland gaat woningen de komende jaren massaal van het aardgas afkoppelen en aardgas-loos bouwen maar domweg overschakelen op een warmtepomp is niet de oplossing. Maar hoe dan wel? Tijdens het grote van-gas-los debat gaan we dit uitdiepen. Stakeholders met verschillende belangen en inzichten presenteren ieder hun visie op deze uitdaging en gaan daarna met elkaar in debat.

  Met een woningcorporatie, een grote aannemer, een bouwfysicus een groot architectenbureau en een netbeheerder hebben we het speelveld compleet. Door de verschillende invalshoeken krijgt u maximaal inzicht in de problematiek. Maar we bieden ook oplossingen en wegen die af tegen de alternatieven. Na afloop weet u echt wat er speelt. Dit debat gaat uw ogen openen en hieruit neemt mee wat het gevolg is van de keuzes die we de komende jaren maken.

  Laat dit debat u helpen om met de juiste argumenten uw keuzes af te wegen. Iedere deelnemer aan het debat schetst zijn rol (speelveld, visie, obstakels, belang, uitdagingen, beperkingen et cetera) waarmee de bezoeker een goed beeld krijgt van de actoren en het speelveld. Doelgroep: Woningcorporaties, Aannemers, VVE’s, Woningeigenaren, Architecten, Gemeenten, Fabrikanten, Installateurs, Ontwikkelaars, Investeerders.

  Deelname aan deze ochtendbijeenkomst op 19 april is volledig kosteloos.

 8. Erik van Erne zegt:

  29 mei 2018 om 15:18 | Permalink

  Trending Thema’s Duurzaam Gebouwd: Circulair Bouwen

  In Trending Thema’s zoomen we dieper in op thema’s van 2018. Hierin nemen we actuele onderwerpen onder de loep en vragen we naar een opinie en visie over onderwerpen die nu spelen. Deze aflevering van Trending Thema’s gaan we dieper in op het Thema Circulair Bouwen. Hoe zet jij in op Circulaire Economie?

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (652)
 • Agenda (3.144)
 • Barack Obama (116)
 • Biologisch (118)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (805)
 • Communicatie (375)
 • Cradle to Cradle – Circulair (494)
 • Design (233)
 • Dieren (176)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.289)
 • Educatie (346)
 • EEN-Armoede (253)
 • Energie en Besparing (3.356)
 • Europa (29)
 • Evenementen (175)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (305)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (30)
 • Greenwashing (117)
 • Hergebruik-Kringloop (318)
 • Iets anders (370)
 • Int. Samenwerking (192)
 • Investeren (136)
 • Kerst (152)
 • Klimaat (1.655)
 • Licht (374)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (169)
 • Milieu (748)
 • MVO (109)
 • Natuur (733)
 • Nederland (22)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (125)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (25)
 • Sport (221)
 • Vakantie (80)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.335)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (301)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Twentebad In Hengelo Krijgt 922 Zonnepanelen Op Het Dak: Op Weg Naar Aardgasvrij In 2020
 • Landelijk Klimaatstaking Op Scholen In Nederland: We’ve Got It From Here by Eco-Schools
 • Vijf Duurzame Steden In Europa: Zurich, London, Wien, Stockholm, München by Natuur&Milieu
 • Entree Awards 2019: Vijftig Genomineerde Horecabedrijven Zijn Bekend
 • Voorlichtingscampagne EnergieRealisten: Consumenten Informeren Over Energietransitie by Enexis
 • De Elektrische MG ZS-EV Comfort And Luxury SUV by MG
 • The Global SDG Awards 2019: 17 Awards To Transfrom Our World
 • Subsidie Voor Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (Nice) by Provincie Drenthe
 • Rotterdam Wil Meer Windparken In De Haven En Op De Noordzee
 • Blue Tech Park Las Vegas Valley, Nevada: Een Energieneutrale Stad In De Woestijn
 • Gasmonitor 2019: Nederlandse Huishoudens Gaan Massaal Elektrisch Koken by Natuur&Milieu
 • Waste2Wear Ocean Fabrics: Modieuze Textiel Uit Opgeviste Plastic Flessen
 • Duurzaamste Hotel Van Nederland: Van der Valk Leeuwarden Met BREEAM Excellent
 • De aCar: De Slimme Elektrische Mini-Truck by Evum Motors
 • Grootste Zonnedak Van België Met 27.104 Zonnepanelen Op Gebouw ArcelorMittal Gent by Eneco
 • Plattelandspioniers In Nederland by VPRO Tegenlicht
 • Overzicht Elektrische Mobiele Bouwmachines by Natuur&Milieu En BMWT
 • RoadPrinter Eco: De Elektrische Bestratingsmachine by RP Systems 
 • VM301 Greenline: De Elektrische Bestratingsmachine by Probst
 • Mobility-as-a-Service (MaaS) Onder De Loep: Keuzevrijheid En Reisadvies Op Maat by KiM
 • Links

  Milieunet op..