google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

De Philips Wake-Up Light met Halogeenlamp: Upload uw Favoriete Geluid om te Ontwaken

Geschreven op 3-9-2008 - Wolfram. Geplaatst in Energie en Besparing, Klimaat Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Philips_HF3485_Wake_up_Light_product31 augustus 2010: Zo, het begint een traditie te worden bij Philips. Voor het vierde jaar op rij komt men met een nieuwe variant van de Philips Wake-Up Light.

De nieuwste versie is de Philips Wake-Up Light HF 3485 met een vervangbare halogeen-lamp. Helaas nog steeds geen LED-lamp.

Zie ook: Philips Wake Up the Town Longyearbyen Project with Philips Wake-Up Light

Wel een reeks van nieuwe kenmerken zoals: instelbare duur van de zonsopgangsimulatie (20, 25, 30 of 40 minuten) vóór de ingestelde wektijd; de mogelijkheid om twee wektijden te programmeren, zodat u de wekker niet steeds opnieuw hoeft te programmeren in de week en in het weekend; een slimme zoemfunctie waarmee u op elke plek op het apparaat kunt drukken om nog even in te dommelen.

Met nieuwe, gepersonaliseerde geluidsopties en een vooruitstrevende lichttechnologie simuleert de Wake-Up Light HF 3485 een natuurlijke zonsopgang waardoor je op een rustige manier wakker wordt. Je lichaam wordt langzaam voorbereid op het ontwaken, met licht en geluiden die u zelf kunt kiezen.

Met een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel, aan de voorkant van het apparaat, kiest u op een makkelijke manier het gewenste geluid om mee wakker te worden. Naast de vier geprogrammeerde geluiden is de nieuwe Philips Wake-Up Light als eerste in zijn soort ook voorzien van een USB-poort om extra gepersonaliseerde geluiden te uploaden. Met de Wake-Up Light kun u dus gewoon de dag beginnen met uw favoriete geluid, uw favoriete liedje of het geluid van de golven die u hebt opgenomen tijdens de vakantie. ‘s morgens ontwaken wordt dus heel persoonlijk.

U kunt een reeks van frisse, inspirerende geluiden downloaden die speciaal werden ontworpen om optimaal te ontwaken. Die geluiden zijn onderverdeeld in vier categorieën (Wake up to Nature, Wake up to Serenity, Wake up in the City en Wake up with a Holiday feeling). Afrikaanse savanneklanken? Klotsende golven? Romantische Parijse klanken? Of het gezoem van een dynamische dag? Het is gewoon een kwestie van kiezen waar u graag wakker mee wilt worden.

De belangrijkste kenmerken van de Philips Wake-Up Light HF 3485: Uploaden van uw eigen wekgeluiden via USB of downloaden van nieuwe geluiden bij Philips. Natuurlijke geluiden (het ochtendgetjilp van vogeltjes in het bos, het geloei van koeien in de Alpen, het geroep van de koekoek en ontspannende yogamuziek). Lichtintensiteit van 300 lux. Geheugen voor 3 FM-radiozenders, 2 wekprogramma’s. Slimme zoemfunctie en eenvervangbare halogeenlamp. De Philips Wake-Up Light HF 3485 is vanaf september te koop.

Zoals nog steeds gebruikelijk bij Philips ontbreekt informatie over het stroomverbruik en het verbruik in standby. We gaan het maar weer eens navragen. En Philips maar roepen dat men zo duurzaam bezig is. Daar hoort ook volledige informatie bij.

Philips Wake-UP LIght HF 3490Philips biedt op dit moment vier verschillende uitvoeringen aan van de Wake-Up Light. U kunt kiezen uit de Philips Wake-Up Light HF 3490 met dock-station voor uw iPod of iPhone. Voorzien van een spaarlamp en met schemersimulatie. De Philips Wake-Up Light HF 3480 met spaarlamp en eveneens met schemersimulatie. Tenslotte is er de Philips Wake-Up Light HF 3470 voorzien van een Halogeenlamp

 

3 augustus 2009: Zo, Philips heeft weer een nieuwe variant van de Wake-Up Light, de HF 3490,  geintroduceerd. Inmiddels ook te koop in Nederland. Nee, helaas nog steeds niet met een LED-lamp, maar wel met een dock-station voor uw iPod of iPhone, zodat u nu ook met uw favoriete muziek wakker kunt worden.

De Philips Wake-Up Light HF3490 is voor zover wij hebben kunnen nagaan nog niet leverbaar in Nederland. Wel te bestellen via Amazon vanaf eind van deze maand. Let op: dat is een 110 Volt uitvoering, Bron: Philips USA

3 september 2008: Geweldig nieuws van Philips (met dank aan Prof Zonnebloem). Men heeft letterlijk het licht gezien, zullen we maar zeggen. Beter laat dan nooit is ook wel van toepassing. De nieuwste uitvoering van de Philips Wake-Up Light is voorzien van een……..spaarlamp. Goed om te zien dat het dus wel kan, binnen een jaar na de introductie heeft men het al voor elkaar. Waar een wil is, is een weg, dat blijkt wel. Hulde.

Philips Wake-UP LIght HF 3480Let u wel even op het juiste typenummer HF3475 (zwart) of HF3476 (zilverkleurig). Leverbaar vanaf medio oktober. Of de nieuwe modellen wel een aan/uit schakelaar hebben, is ons (nog) niet bekend. Het nieuwe model ziet er ook wel fraai uit, zie foto’s.

Inmiddels is gebleken dat het voor consumenten niet mogelijk is om de spaarlamp te vervangen. Binnen de garantietermijn van 2 jaar na aankoop krijgt de consument een nieuwe Wake-Up Light van Philips als de lamp defect is.

Mocht het na 2 jaar gebeuren, dan komt Philips we met een gepaste oplossing, zie reacties. Met dank aan Annemarije Pikaar van Philips voor deze toelichting.

Dat brengt mij gelijk bij alweer een kritische gedachte. Als een spaarlamp dus wel kan en daar was lang niet iedereen zo zeker van (zie reacties) dan moet men bij de expert op lichtgebied toch ook een Wake-Up Light kunnen maken met………..een LED-lamp.

Oktober 2007: Philips heeft weer een mooie innovatie: een andere manier van wakker worden. Nee, geen ander soort wekker, maar iets geheel nieuws.

Wakker worden met licht !! Dat is het nieuwe, het innovatieve !! Geweldig toch ? Snel even naar de site en wat denkt u ? Niks spaarlamp ! De Wake-Up Light HF3461 is standaard voorzien van een GLOEILAMP van 100 Watt met een levensduur van 1000 uur. Hoe is het mogelijk.

Oh ja, het apparaat is NIET voorzien van een aan/uit schakelaar. U gelieve de stekker uit het stopcontact te verwijderen om het apparaat uit te zetten !

Tags:

116 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  24 september 2009 om 09:34 | Permalink

  @Waarheid

  Of een wakeuplight met spaarlamp psychiaters helpt, vraag ik mij af. Een spaarlamp is energiezuiniger dan een gloeilamp, maar bevat kwik en is dus chemisch afval.

  Veel beter zijn natuurlijk LED-lampen.

 2. baSup zegt:

  25 september 2009 om 08:20 | Permalink

  Krijgt Philips wel genoeg Lux uit de spaarlampen en Led lampen. zodat je wel echt wakker wordt van de lamp ?
  Oftewel is led al genoeg door ontwikkeld om bij natuur licht in de buurt te komen ?
  Spaarlampen zijn energie zuinig maar enorm giftig, Kernenergie ook…

  Ik wacht nog wel ff op de Led lamp die echt licht geeft.

  Ps.

  Korte termijn is vaak vervuilende dan het lange termijn.

  Is daarom geduld een schone zaak ?

 3. Miranda zegt:

  30 september 2009 om 18:44 | Permalink

  Heeei,

  Ik wil ook graag een wake up light met ipod dock! iemand enig idee wanneer ze in nederland komen? & Of er misschien een mooiere versie komt. Ik vind hem niet heel stylish.

  xx

 4. Miranda zegt:

  2 oktober 2009 om 08:43 | Permalink

  Heee,

  Ik heb gezein dat ze al in nederland verkrijgbaar zijn, maar ze zeggen toch altijd dat je iets op moet laden tot het vol is en dan eruit halen. En niet altijd maar aan de accu leggen omdat ie dan sneller leeg gaat ?? Als je je ipod elke nacht in dat ding zet, dan is dat toch helemaal niet goed daarvoor? En kan een ipod nano van de 4de generatie daar gewoon in?

  bedankt!
  xx

 5. zegt:

  2 oktober 2009 om 23:45 | Permalink

  Als je een 100 watt lamp gaat dimmen dan wordt het verbruik evenredig lager.
  Dus in de schemer stand is het verbruik nihil en de slijtage ook.
  Alles wat de lamp afgeeft aan warmte bespaar je in je stookkosten.
  Er valt dus milieutechnisch niet zo gek veel aan te verbeteren in die 30 minuten per dag.

 6. Erik zegt:

  20 november 2009 om 16:10 | Permalink

  Met een led lamp is het op dit moment haast onmogelijk om de 400 lux (circa 1600 lumen) te halen die nodig is het voor het ontwaken. Als er leds toegepast zouden worden, dan zou de wake-up light rond de 288 leds moeten hebben. Daarom is er gekozen voor een spaarlamp in plaats van een led lamp. De imitatie wake-up light met leds, zoals die van de hema werkt dus niet.

  Erik

 7. Erik van Erne zegt:

  5 januari 2010 om 15:52 | Permalink

  Wij ontvingen een reactie van Philips op eerdergestelde vragen: Wanneer de lamp kapot gaat, kan deze niet vervangen worden? Dat is vreemd in het kader van duurzaamheid i.c.m. spaarlampen (wat natuurlijk goed is). Heeft Philips inmiddels een oplossing voor dit “probleem”? Heeft iemand dit bij Philips al eens aangegeven?

  @René
  De lamp is inderdaad niet te vervangen. Echter, de lamp heeft een gemiddelde levensduur van 6000 uur bij intensief gebruik (dus 1/2u ’s morgens op volle sterkte en 1u op volle sterkte ’s avonds als nachtlampje), dus gaat deze toch zo’n 4000 dagen mee, ofwel iets meer dan 11 jaar.

  Daarnaast heeft Philips een systeem waarbij Wake-up Lights die onverhoopt toch kapot gaan binnen 2 jaar vervangen worden waarbij het oude product gerecycled wordt met de verwijderingsbijdrage.

  Met vriendelijke groet, Saskia Maas, Philips Nederland

 8. Didier zegt:

  31 januari 2010 om 12:04 | Permalink

  Probleem met die LED verlichting is ook dat het temperatuurbereik veel te kil is!

  Een spaarlamp kan je in elke kleurtemperatuur maken, maar een led is bij voorbaat koud licht.

 9. Erik van Erne zegt:

  31 januari 2010 om 12:31 | Permalink

  @Didler

  Dat lijkt mij een door de techniek achterhaald standpunt: http://tinyurl.com/ydko896

 10. Frits zegt:

  20 juli 2010 om 10:57 | Permalink

  OttLite heeft een bureaulamp gelanceerd die ook dienst kan doen als oplader voor de iPhone. De POD lamp is daarmee in zekere zin een docking station te noemen. De POD lamp kan niet alleen de iPhone opladen. Hij is ook geschikt om iPods of mp3-spelers op te laden

 11. Danny zegt:

  25 oktober 2010 om 09:11 | Permalink

  Spaarlamp of niet, op jaarbasis verbruikt de wake-up light bij mij in ieder geval niet zo heel veel stroom.

  Half uur per dag staat dat ding aan ~ 50watt per dag * 365 dagen = 18250 watt per jaar = 18,25 kWh / jaar.

  Bij een verbruik tot ~2850 kWh betaal je geen energiebelasting. De kWh prijs ligt dan op zo’n 0,12 cent per kWh.

  De jaarlijkste energiekosten aan energie voor de wakeuplight liggen dan op EUR 2,19.

  Ik ben van mening dat bij een gebruik van een half uur per dag van de Philips wakup light het niet uitmaakt of er nou wel of geen vorm van een spaarlamp wordt gebruikt.

 12. Toliwa zegt:

  20 december 2010 om 17:00 | Permalink

  Ben van mening dat de Philips wake-up lamp helemaal niet zo’n energie verslinder is. Ik gebruik ‘m namelijk op minieme lichtsterkte om te ontwaken. Hierdoor race ik met een super humeur door mijn ochtend perikelen (welke ik wel met volle lichtsterkte uitvoer).

 13. s vd k zegt:

  12 juli 2011 om 12:19 | Permalink

  Wauw, wat een super apparaat. Ik ben zeer positief over deze manier van wakker worden.

  Super

  Succes.

  Redactie: reactie aangepast en reclame verwijderd

 14. Ben zegt:

  14 november 2011 om 21:45 | Permalink

  Allen, sinds twee jaar de 3490 in bezit en inderdaad een puik apparaat. Echter nu heb ik iets raars. Hij springt, sinds twee dagen, nu gewoon willekeurig aan op FM, (maakt niet uit of het alarm is ingesteld), dan gaat ie naar een tijdje weer uit en dan weer spontaan aan. Geen idee wat er nu fout is. (het apparaat is twee weken uit de garantie, ben benieuwd of Philips hier iets mee doet) Heeft iemand anders dit probleem ook gehad ??
  Ik hoor graag even jullie ervaring.
  Alvast bedankt.

 15. richard zegt:

  21 maart 2013 om 21:49 | Permalink

  Ook ik heb een philips wake-up light met fm radio en energiezuinige lamp. Sinds eergister kan ik de knoppen niet meer bedienen. Het apparaat is 10 dagen uit de garantie :-( iemand ervaringen hiermee. @Ben: ik ben benieuwd of je nog iets hebt kunnen regelen met philips?

 16. AnneMarie zegt:

  26 januari 2014 om 07:31 | Permalink

  The Wake-Up Vibe Alarm Vibrator

  Are you ready for a vibrating wake up?

  It’s intimate, sensual,,, and functional! Waking up in the morning has never been so much fun. Wake up with a different kind of buzz

  1. PROGRAM THE CLOCK: Set the time for when you want to wake up. You can also choose from 6 different vibration patterns.

  2. SLEEP PEACEFULLY: You will barely notice the vibe while you sleep with it’s smooth, slim design.

  3. WAKE UP IN A GOOD MOOD: Wake up vibrating with excitement, it is a great way to start your day!

  WANT TO SLEEP LATE? Use the manual mode to reach an orgasm easily any time you want!

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (457)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Links

  Milieunet op..