google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Het Nationale Klimaatevenement: Beat the Heat Now – Beat the Heat Express

Geschreven op 23-8-2009 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Klimaat Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Beat the Heat NowUpdate 2 februari 2010: Kijk dat is nou eens aardig om te weten. Wat heeft dit fantastische evenement gekost?

Nou daar gaat ie dan. Minister Jacqueline Cramer heeft maar liefst 1,2 miljoen euro belastinggeld uitgedeeld aan Milieudefensie voor een website, de Kopenhagenexpress en een bijdrage van 300.000 euro aan het projectbureau onder leiding van niemand minder dan Wijnand Duyvendak.

Die kreeg er nog wat euri bij van de deelnemende milieuorganisaties en zowel de Provincie Utrecht als de Gemeente Utrecht deden ook ieder een slordige 100.000 euro,  zodat er ruim 1 miljoen euro in het putje ging. Bron: De Telegraaf Zie ook: Jacqueline Cramer betaalde spindoctor Maurits Groen vele tonnen

14 december 2009: Zo, het was een groot succes hoorde ik. Er waren 10.000 bezoekers op het klimaatevenement van Nederland afgekomen. Zeg maar de helft van de beschikbare kaarten.

Muzikanten, wetenschappers, gasten uit ontwikkelingslanden en vele anderen deden ieder op eigen wijze een klemmend appèl op de politieke leiders om van Kopenhagen  een keerpunt te maken. Het evenement is massaal bezocht. Circa 10.000 mensen gaven gehoor aan de oproep van de brede coalitie van maatschappelijke organisaties, die samen  Beat The Heat Now organiseerden, om naar de Jaarbeurs in Utrecht te komen.

De speciale trein keert 20 december rond 9.00 ‘s ochtends met alle gasten weer terug op Utrecht CS. Nu maar hopen dat de terugreis ietwat feestelijk kan verlopen omdat er in Kopenhagen toch een echte deal is gesloten tijdens de COP15 Copenhagen Conference. Zie ook: The Road to Copenhagen by Essent en Cycling for Climate

13 oktober 2009: Vandaag start de kaartverkoop voor het grote nationale klimaatevenement Beat The Heat Now. Het evenement is een massale oproep aan de politieke leiders om van de VN-klimaattop in Kopenhagen een keerpunt te maken.

Beat The Heat Now  vindt plaats op zaterdag 12 december in drie grote hallen van de Utrechtse Jaarbeurs van 16.30 tot 22.00 uur. Het programma is een interessante mix van engagement en amusement. Er zijn 20.000 kaarten beschikbaar en ‘op=op’.

Kasper van Kooten en band ontvangen vrienden en zingen de mooiste Nederlandstalige (klimaat)liedjes. Boris en band verzorgen een eenmalig en uniek concert met gastoptredens van bekende artiesten. Voor de talkshow schuiven tientallen politici, wetenschappers en BN-ers aan, waaronder oud-milieuminister en Beat The Heat Now-woordvoerder Pieter Winsemius,  poolreiziger Marc Cornelissen en Leontien van Moorsel die met een speciale ploeg Eneco-fietsers aanwezig is . Vincent Bijlo zal een speciale cabaretact gaan doen. De komende weken zullen we nog meer van het programma bekendmaken. Zie ook: Beat the Heat Now: One World Song by Boris

De presentatie is in handen van onder meer Harm Edens, Menno Bentveld en Floortje Dessing. Aleid Wolfsen, burgemeester van gaststad Utrecht, opent het evenement. Beat The Heat Now vindt plaats op de wereldwijde ‘Climate Action Day’ tijdens de beslissende VN-klimaattop in Kopenhagen. Beelden van de acties overal op de wereld zullen in de Jaarbeurs te zien zijn. Natuurlijk wordt uitgebreid stilgestaan bij het verloop van de onderhandelingen tot op dat moment. De organisatie is in handen van de KopenhagenCoalitie, het  samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties dat zich er voor inzet dat de wereldleiders in Kopenhagen de knop omzetten. Woordvoerder Pieter Winsemius: ‘Deze trein mogen we niet missen’. Zie ook: We Beat the Heat: Minister-President Jan Peter Balkenende gaat moonwalken voor het klimaat

De finale van het evenement is om 21.00 uur als de speciale Kopenhagen Express met 150 prominente gasten met onder meer minister Cramer, Kamerleden, Europarlementariërs, journalisten, jongeren en vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties vertrekt richting Kopenhagen. De trein is beschikbaar gesteld door de NS. De trein wordt de langste rijdende petitie ter wereld. Iedere Nederlander kan zijn of haar persoonlijke boodschap aan de politiek leiders in Kopenhagen meegeven en op de trein zetten.

Zie ook: Global Climate Week 21-25 September 2009 – International Day of Climate Action 24 October 2009 – You Turn the Earth – Vote Earth – UN Campagne Seal the Deal – Blog Action Day 15 October 2009 on Climate Change

28 augustus 2009: Op 28 augustus heeft de KopenhagenCoalitie, een uniek samenwerkingsverband van alle grote Nederlandse natuur-, milieu- en ontwikkelings-organisaties, haar plannen voor Beat The Heat Now bekend gemaakt.

Doel is de politieke leiders op te roepen in Kopenhagen om effectieve en eerlijke afspraken te maken. In de aanloop naar ‘Kopenhagen’ kan iedereen op veel manieren z’n betrokkenheid bij het klimaat tonen. De finale is het nationale klimaatevenement Beat The Heat Now in de Jaarbeurs op 12 december 2009. Op deze wereldwijde actiedag vertrekt de Nederlandse delegatie met een speciale door de Nederlandse Spoorwegen gearrangeerde trein, de Beat The Heat-Express vanuit Utrecht naar de Deense hoofdstad. En dat blijft niet onopgemerkt.

Met deze klimaattrein reizen minister Jacqueline Cramer, kamerleden, ambtenaren, wethouders en burgemeesters, vertegenwoordigers van natuur-, milieu- en ontwikkelingsorganisaties, wetenschappers en journalisten naar de klimaattop in Kopenhagen. De Beat The Heat-Express wordt de langste rijdende petitie ter wereld. Iedereen kan z’n persoonlijke boodschap aan de politieke leiders in Kopenhagen op de trein zetten. Vanaf november kan dit via de website van Beat The Heat Now en het kan op 12 december zelf op de trein.

De knop moet om en de klimaattop in Kopenhagen moet een keerpunt worden. Daarom organiseert de KopenhagenCoalitie, een uniek samenwerkingsverband van alle grote Nederlandse natuur-, milieu-, vrouwen-, en ontwikkelingsorganisaties, op 12 december in de Utrechtse Jaarbeurs Beat The Heat Now. De KopenhagenCoalitie roept iedereen op er samen het grootste klimaatevenement van te maken dat ooit in Nederland gehouden is.

Zaterdag 12 december is een wereldwijde actiedag voor het klimaat. Deze dag moet een echte klimaattopdag worden. Beat The Heat Now is een verrassende mix van politiek en amusement. De KopenhagenCoalitie ijvert er voor dat de wereldleiders de kansen die er zijn om de klimaatcrisis te keren ook daadwerkelijk grijpen. De tijd dringt, maar het is nog niet te laat! De rijke landen dienen hun uitstoot van broeikasgassen in 2020 met tenminste 40 procent terug te brengen, en het overgrote deel van de reductie in eigen land realiseren. Alleen op deze manier kan de wereldwijde temperatuurstijging binnen veilige grenzen blijven. Ook moeten zij jaarlijks minimaal 110 miljard euro storten in een speciaal klimaatfonds voor een duurzame toekomst van ontwikkelingslanden.

De Nederlandse regering dient geloofwaardig op de trein naar Kopenhagen te stappen. Dit betekent in Nederland kiezen voor een zee van zonnepanelen op de daken en duizenden windmolens in de Noordzee. De regering dient ook 1,5 miljard euro per jaar te reserveren voor een klimaatfonds voor ontwikkelingslanden.

Beat the Heat Now is een initiatief van en wordt georganiseerd door Cordaid, Greenpeace, Hivos, Icco FairClimate, Milieudefensie, Natuur en Milieu, Natuurmonumenten, Nederlandse Vrouwenraad, OxfamNovib, Wereld Natuur Fonds en Wise. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de NS en de gemeente Utrecht.

Verder wordt Beat the Heat Now ondersteund door De Kleine Aarde, Fietsersbond, Haags Milieucentrum, Interface for Cycling Expertise, IUCN, Landschap Noordholland, Natuurkalender, Plan, Provinciale Milieufederaties, Save the Children Nederland, Simavi, Stichting Kinderboerderijen, Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en de Waddenvereniging. En natuurlijk ook door stichting Milieunet via Anders Bekeken Blog.

Ook bestaat de Jongeren Kopenhagen Coalitie. Dit is een samenwerkingsverband van Morgen, CDJA, Dwars, Jonge Democraten, LSVB, Jongeren Milieu Actief, JOVD, PerspectieF, ENVIU, Jonge Socialisten, Dialogues Young Think Tank, Fair Climate/ICCO, Nationale Jeugdraad en CNV Jongeren. Zij slaan de handen ineen met betrekking tot de belangrijke VN klimaattop in Kopenhagen. Zij informeren, inspireren en activeren jongeren teneinde bottom up politieke druk uit te oefenen en Kopenhagen tot een succes te maken: Act Now!

3 Reacties

 1. Gerrit zegt:

  26 november 2009 om 06:55 | Permalink

  Je kan wel zien dat dit soort acties totaal niet aanslaan in Nederland. Die jongerenclub laat op de website weten: We hebben al 441 supporters. http://www.kopenhagenactnow.nl

 2. Erik van Erne zegt:

  6 december 2009 om 17:34 | Permalink

  First Climate Expresstrain arrives in Copenhagen

 3. Verbeek zegt:

  8 december 2009 om 12:43 | Permalink

  Speel het regionale Kopenhagen spel

  Kopenhagen moet afspraken opleveren om het klimaatprobleem op te lossen. Maar lokaal weten we al donders goed hoe dat moet: overstappen op duurzame energie. En ook woningen goed isoleren, en energie besparen.

  Dat overstappen op duurzame energie is het moeilijkst, daarom is er nu een spel voor, om die verandering een keer uit te proberen. De oplossing, het is een spel, is regionale windparken bouwen.

  http://www.vkblog.nl/bericht/290504/Speel_het_regionale_Kopenhagen_spel

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (674)
 • Agenda (3.215)
 • Barack Obama (116)
 • Biologisch (115)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (831)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (511)
 • Design (236)
 • Dieren (177)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.340)
 • Educatie (347)
 • EEN-Armoede (251)
 • Energie en Besparing (3.495)
 • Europa (29)
 • Evenementen (197)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (308)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (31)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (322)
 • Iets anders (380)
 • Int. Samenwerking (191)
 • Investeren (136)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.685)
 • Licht (385)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (170)
 • Milieu (749)
 • MVO (109)
 • Natuur (756)
 • Nederland (26)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (228)
 • Vakantie (83)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.478)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (302)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Sligro Gaat met Solar Train Stadsdistributie Verzorgen by Trens Solar Train
 • Slibdepot In De Krim Wordt Zonnepark by Pure Energie
 • Groen Licht Voor Zonnepark Bankhoef In Wychen by Pure Energie En ECL
 • Drijvend Zonnepark Met 40.000 Zonnepanelen Op Zandwinplas Balderhaar by GroenLeven
 • Ruim Een Vijfde Minder CO2-Uitstoot In Tweede Kwartaal 2020 Dan In Tweede Kwartaal 2019
 • Solar on Top: Tien Trailers Met Acht Zonnepanelen Op Het Dak by Vos Logistics
 • Grootste Drijvende Zonnepark Floating PV Van België Met 17.250 Zonnepanelen Op Zandgroeve De Schans Naast Sibelco Fabriek
 • Top 3 Autobanden by Autodoc NL
 • Project REFLOW: Gemeente Amsterdam Gaat Textielstromen In De Stad Verduurzamen
 • Rooftop Award Voor DakbosDepot Boijmans Van Beuningen
 • Touchwind MONO: De Drijvende Windturbine Met Een Rotor Uit Één Deel by Touchwind
 • Welke Autoverzekering Kun Je Kiezen En Welke Aanvullende Autoverzekerig by Independer
 • Online Gokkasten Steeds Populairder In Nederland
 • Dwarsliggers Van Hergebruikt Plastic En Zwavelbeton Meest Duurzaam by RIVM
 • Gemeente Zeist Gaat 100 Gemeentelijke Panden Verduurzamen: 35% Energie Besparing
 • Coca-Cola Stapt In Nederland Volledig Over Op Flessen Van 100% Gerecycled Plastic
 • Zonnepanelenpark Met 3.122 Zonnepanelen Voor Coca-Cola Services in Anderlecht
 • Hoe Groen Zijn Online Casino’s? 
 • De Stroomtuin IJlst Met 7.300 Zonnepanelen by Energie Coöperatie IJlst En ENGIE
 • De Hernieuwbare Energiesubsidie Regeling (HER): HER+ Subsidieregeling Weer Geopend
 • Links

  Milieunet op..