Het Nationaal Klimaatakkoord: Hoe Ziet Jouw Klimaatakkoord Eruit?
Geschreven op 25-11-2015 - Erik van Erne. Geplaatst in KlimaatWelke oplossingen zie jij om verdere klimaatverandering tegen te gaan? Hoe blijven we onder de twee graden temperatuurstijging op aarde?
Welk advies zou jij geven om een duurzame, innovatieve en welvarende economie te realiseren?
Formuleer jouw drie favoriete maatregelen. Omvat iedere maatregel in maximaal 15 woorden. Dan blijft het makkelijk leesbaar en inspirerend voor iedereen. Samen met alle inzendingen wordt een nationaal klimaatakkoord geformuleerd. Dit voorstel wordt voor de klimaattop COP21 in Parijs aan staatssecretaris Dijksma van Milieu overhandigd.
Wanneer je jouw maatregelen voor een nationaal klimaatakkoord hebt ingezonden, roep dan minimaal drie van je vrienden, kennissen of collega’s via sociale media op om jouw voorbeeld te volgen.
Het kan even duren voordat je maatregelen op de webpagina worden getoond. Alleen positieve, opbouwende reacties worden geplaatst.
Inmiddels zijn er ruim 425 maatregelen voor een klimaatakkoord verzameld. Op zich een mooi aantal, maar om echt representatief te zijn, zijn er eigenlijk nog 75 extra nodig.
Zie ook: UN Climate Change Conference: COP21 – UN Climate Change Conference COP 21: The 2015 Paris Climate Conference – The Climate Miles: Van 1 t/m 29 November 2015 van Utrecht naar de Klimaattop in Parijs – Nieuw TV-programma Mijlpalen voor Parijs: Van 1 t/m 28 November 2015 op NPO 2 – Nederland haalt Kyoto doelstellingen – De Klimaatparade op 29 november 2015 Start bij het Museumplein in Amsterdam – Open Brief 64 Hoogleraren: Oproep aan Kabinet om Alle Elf Kolencentrales in Nederland te Sluiten – De Klimaatwet van Jesse Klaver en Diederik Samson: Vermindering Broeikasgassen 95% in 2050 – Startschot Voor Klimaatakkoord Nederland: Uitstoot Van Broeikasgassen Met 49% Verminderen
WindNEE zegt:
27 november 2015 om 09:04 | Permalink
1. plaats windparken waar het wel kan; op zee en meer dan 3 km van woningen
2. zet in op zonne energie, isolatie van woningen, informatie aan burgers
3. Geef elke provincie een opdracht voor realisatie en laat het door de inwoners zelf invullen. Dwing niet alleen windenergie af, dit zorgt voor tegenstand en vertraging