De Week van de Koude 2010: Over R22-Uitfasering, F-gassen, CO2-koeling en Energie Efficiency
Geschreven op 9-9-2010 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Energie en Besparing, KlimaatZo, de Week van de Koude staat weer op het programma. Vorig jaar had ik ‘m bijna gemist, maar nu weten we het ruim op tijd.
Niet dat er al iets bekend is over die week, maar ergens in de eerste helft van december gaat het gebeuren.
Wat al wel bekend is, is de datum voor het Congres van de Koude en ik ben er ook achtergekomen dat er dit jaar een campagne is of is geweest. Dat blijft nog even onduidelijk. Waar het in elk geval om draait is de R22-uitfasering, de F-gassen verordening, CO2-koeling en energie efficiency.
In de eerste helft van december vindt de jaarlijkse Week van de Koude plaats. De koelsector komt er bij elkaar om kennis en informatie uit te wisselen. Kern van De Week van de Koude is het congres met als doel het bij elkaar brengen van de koelsector – brancheorganisaties, intermediairs, eindgebruikers, installateurs, beleidsbepalers en handhavers – om opinies, kennis en informatie uit te wisselen over klimaat- en energiegerelateerde actualiteiten in de koelsector. Ook milieudiensten, vergunningverleners en beleidsmedewerkers van provincies en gemeenten nodigen we uit. Voor hen is dit het ideale moment om met hun doelgroep in contact te komen.”
Onderwerpen die in 2010 aan de orde komen zijn de R22-uitfasering, duurzame koeling/natuurlijke koudemiddelen, de F-gassenverordening, de keuzes die gemaakt kunnen worden bij HFK-gebruik, CO2-koeling in supermarkten en energie-efficiency/ veiligheid versus milieuproblematiek. Zodra het programma voor de Week van de Koude is uitgewerkt, volgt een gedetailleerde vooraankondiging in diverse relevante vakbladen. Datum en locatie van het congres zijn al wel bekend: dinsdag 7 december 2010 in het Regardz Meeting Centre in Amersfoort. Een belangrijke mijlpaal het afgelopen jaar was de officiële opening in april van het koeltechnisch centrum van de Nederlandse Vereniging Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL). In dit centrum worden onder meer veiligheidstrainingen gegeven, bijvoorbeeld voor ammoniak-koeling. Bron: Agentschap NL