google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Aanleiding, Doel En Start Van Anders Bekeken Blog: Op Weg Naar Een Duurzame Samenleving

Geschreven op 20-3-2008 - Erik van Erne. Geplaatst in Biologisch, Blog Action Day, Bouwen-Klussen, Communicatie, Design, Dieren, Educatie, EEN-Armoede, Energie en Besparing, Europa, Evenementen, Geluid, Gezondheid, Goed Doel, Greenwashing, Iets anders, Int. Samenwerking, Investeren, Joe Biden - Barack Obama, Kerst, Klimaat, Licht, Lucht, Mensenrechten, Natuur, Olympische Spelen, Oranje, Oud & Nieuw, Pasen, Sinterklaas, Sport, Vakantie, Valentijn, Vervoer en OV, Vrijwilligerswerk, Water, Welzijnswerk Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 11 oktober 2010: Zo, precies drie jaar na de start goed om even de balans op te maken. We zijn inmiddels de 1,5 miljoen bezoekers gepasseerd. Geweldig.

1000000-bezoekers-Anders-Bekeken20 april 2010: Vandaag een nieuwe mijlpaal in de nog jonge geschiedenis van Anders Bekeken. Sinds de start op 11 oktober 2007 zijn er één miljoen bezoekers geweest. Geweldig, Super en Bedankt.

Het kan dus wel. De aandacht vasthouden en blijven informeren over onze weg naar een duurzame samenleving. Mooi, dat sterkt ons in de gekozen strategie en we gaan met volle kracht door op de ingeslagen weg. Voorlopig hebben we een record aantal van 11.342 bezoekers op één dag.

900.0004 maart 2010: Tja, ik moet eerlijk bekennen dat ik er zelf nog wel het meest door ben verbaasd. De bezoekersaantallen van Anders Bekeken blijven hoog en met wat topdagen rond de Gemeenteraadsverkiezingen 2010 zijn we alweer aangeland bij de 900.000 ste bezoeker sinds de start 11 oktober 2007.

Het kan dus wel. De aandacht vasthouden en blijven informeren over onze weg naar een duurzame samenleving. Mooi, dat sterkt ons in de gekozen strategie en we gaan met volle kracht door op de ingeslagen weg. Voorlopig hebben we een record aantal van 9394 bezoekers genoteerd op één dag (2 maart 2010).

26 januari 2010: Een vliegende start, zo kunnen we het bezoek aan Anders Bekeken wel noemen. Vandaag alweer de 800.000 ste bezoeker mogen begroeten. Geweldig dat u ons zo vaak bezoekt. De aandacht vasthouden op allerlei onderwerpen, het stimuleren van duurzame ontwikkeling en een bijdrage leveren aan onze weg naar een duurzame samenleving. Daar ging (en gaat) het ons om en dat zullen we blijven doen.

728659-bezoekers-rechthoeki2 januari 2010: Ongelofelijk en nauwelijks voor te stellen dat we sinds de start van Anders Bekeken al 728.569 bezoekers hebben gehad. Geweldig en wie had dat gedacht? Ik in elk geval niet toen wij twee jaar geleden op 11-10-2007 van start gingen met Anders Bekeken Blog.

Hierbij wil ik u allen bedanken voor het bezoeken van Anders Bekeken en wij zien in uw massale belangstelling voldoende reden om door te gaan, op volle kracht vooruit. Geweldig ook dat u steeds vaker reacties achterlaat. Wij proberen alle vragen te beantwoorden en waar wij de antwoorden niet weten, door te verwijzen naar experts.

Ons vak blijft communicatie en wij zijn echt geen expert op alle onderwerpen waar wij over schrijven. Ook op heel veel andere netwerken (zie helemaal onderaan deze pagina) kunt u de berichten van Anders Bekeken Blog volgen en uiteraard ook via @Milieunet op Twitter.

24 augustus 2009:  Zo, we hebben een belangrijke wijziging doorgevoerd. Onze verouderde versie van WordPress is eindelijk weer up to date. Zie: Anders Bekeken Blog aangepast by Onyx Design

banner_anders-bekeken-blog-170x148.gifUpdate 17-10-2008: Het gaat goed met Anders Bekeken Blog. We zijn er wel een beetje door verrast. Want dat we in een jaar tijd ruim 160.000 bezoekers zouden krijgen, die samen goed waren voor een kleine 2.000.000 pageviews. Nee, dat hadden we niet verwacht.

Bedankt dat u ons zo veelveeldig bezoekt. Het blijkt dat u het zeer waardeert en dat wij de aandacht kunnen vasthouden. De aandacht voor milieu, voor duurzaamheid en al die andere onderwerpen waar we over schrijven. Dank u wel. Mist u nog onderwerpen? Laat het ons weten.

20 maart 2008: Toen wij zo ergens in het voorjaar van 2007 het plan kregen om een eigen weblog te starten, was er natuurlijk helemaal niemand, inclusief myself, die dit voor mogelijk hield: 43.278 bezoekers met 463.172 pageviews in vijf maanden.

We hebben het toen nooit over bezoekersaantallen gehad, maar over een andere manier van communiceren, een ander kanaal, een andere vorm. Kan Anders Bekeken Blog bijdragen het werk van stichting Milieunet. Stichting Milieunet is een non-profit organisatie gericht op bewustwording en gedragsverandering door communicatie over afval, biologisch, energie, water, natuur, milieu, klimaat, duurzaam, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking, personeelszorg, vrijwilligerswerk en arbeidsintegratie.

Samen werken aan Nederland gaf voeding aan ons plan want op die site bleek duidelijk dat een blogvorm werkt om de aandacht op een onderwerp te richten. Tijdens de bijeenkomst op 21 mei vorig jaar in de Jaarbeurs zat ik aan tafel met  Bert Koenders, minister voor Ontwikkelingssamenwerking, die zijn inleiding afsloot met de vraag: Ontwikkelingssamenwerking zit als het ware in een schuttersputje, wat daar aan te doen?

Mijn antwoord was: eruit kruipen, laten zien wat we doen. “Niemand” in Nederland weet precies wat we doen. Ok, we geven veel geld uit, ok we doen veel projecten, maar wat doen we precies. Dat is onbekend bij het grote publiek. De aandacht vasthouden dus en alhoewel er natuurlijk de EEN-campagne is, leek mij extra aandacht geen overbodige luxe. Toen Bert Koenders in een gesprekje aangaf dat hij nauw samenwerkte met Jacqueline Cramer van VROM wist ik het zeker, die eigen weblog was niet alleen nodig, ook de insteek qua onderwerpen moest anders, breder.

In een kort gesprek met onze minister-president Jan Peter Balkenende op dezelfde bijeenkomst toen ik hem ons Energie Kwartetspel overhandigde, refereerde ik nog even naar een langer gesprek dat ik met hem mocht hebben op Radio M in de aanloop naar de verkiezingen. Ik sprak hem toen over het feit dat er maar betrekkelijk weinig wordt uitgevoerd van alle projecten van talloze organisaties in ons land in het kader van het koffertje dat hij in ontvangst nam op Duurzame Dinsdag, zoals ons project Duurzaam Geleerd, Duurzaam Gedaan. Inmiddels had ik op Nederland Innoveert gezien dat ook daar een beetje extra aandacht geen kwaad zou kunnen. Wij wisten het zeker: Anders Bekeken Blog moest er komen en wel zo vlug mogelijk. Dus gestart met de opzet en alles wat daar achter de schermen voor nodig is.

Op 4 september 2007, de negende  Duurzame Dinsdag, stelde Jacqueline Cramer de vraag: hoe houden we de aandacht toch vast ? De reacties die daar op kwamen, waren zoals gebruikelijk: we moeten iets opzetten, een portaal, een kennisinstituut. En ik dacht: “nee, een weblog, niet zoals gebruikelijk, maar anders. Anders Bekeken Blog is er bijna klaar voor. Wij gaan er voor zorgen dat we de aandacht vasthouden en de rode draad wordt aandacht voor alle zaken die positief zijn voor de samenleving. Samen op weg naar een duurzame samenleving in Nederland, Europa en de Wereld.

Waar mensen echt iets aan hebben, waar organisaties iets mee kunnen, waar echte bijdragen worden geleverd aan het uitsluiten van armoede in de wereld, schending van mensenrechten. Recht op water, recht op eten, gelijke rechten voor iedereen. Voor mannen, voor vrouwen, voor allochtonen, voor autochtonen, voor gelovigen, voor niet-gelovigen. Recht op werk, recht op een huis, recht op een fatsoenlijke beloning of een uitkering waar je normaal van kunt leven, recht op een leven zoals we dat hebben in ons land. Waar we echt aandacht hebben voor de klimaatproblemen, waar we aan echte oplossingen werken, zoals een echt duurzame energievoorziening. Aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, innovaties, goede voorbeelden en met activiteiten zoals het Ei van Columbus.

Op een andere manier naar de zaken kijken, geeft andere oplossingen, geeft andere richtingen. Soms, nee vaak vereist dat durf. Durf het eens anders te doen. Soms is dat beangstigend, soms spannend en vaak weet je niet hoe dat gaat uitwerken. Vaak zijn er geen voorbeelden, het is niet onderzocht want het is anders dan gebruikelijk. Gelukkig blijkt dat heel vaak niet nodig te zijn. Net zoals wij mensen dat gewend zijn te doen op heel andere gebieden is er iets moois dat ons de juiste richting wijst. Ons gevoel, onze intuitie.

Durf er eens op te vertrouwen. Wat gebruikelijk is, heeft ons gebracht naar waar we nu staan, hoe we nu leven. Wat ongebruikelijk is kan veel opleveren en brengt ons sneller bij een duurzame samenleving, zo “zegt mijn gevoel” Gewoon dingen die niet passen bij een duurzame samenleving afschaffen, stopzetten of verbieden. En dingen die goed zijn voor een duurzame samenleving bevorderen, stimuleren of subsidiëren.

Ons gevoel over Anders Bekeken Blog is uitgekomen. Het blijkt dat u het zeer waardeert en dat wij de aandacht kunnen vasthouden. Sinds 11 oktober 2007 hebben wij iets meer dan 20.000 bezoekers mogen ontvangen, die samen 150.000 keer een pagina bezochten. Dank u wel. Mist u nog onderwerpen? Laat het ons weten.

Dank ook aan Jacqueline Cramer, Bert Koenders en Jan Peter Balkenende. Met uw vragen en reacties heeft u ons de weg gewezen. Onze weg en onze bijdrage op onze weg naar een Duurzame Samenleving. Wij zullen ook in 2008 de ingeslagen weg vervolgen. Met nog meer nieuws, nog meer aankondigingen en zeker met nog meer goede voorbeelden. Met bijdragen van twee nieuwe bloggers, de jongedames Natasja Westerink en Liselotte Sorée. Wij verwachten dit jaar nog meer nieuwe bloggers op Anders Bekeken. Wilt u meeschrijven en spreekt onze benadering u aan? Laat het ons even weten.

Dank ook aan alle organisaties en sites die ons hebben geholpen door aandacht te besteden aan onze activiteiten. Dank ook aan iedereen die op haar of zijn website naar Anders Bekeken Blog heeft verwezen of onze berichten overneemt. Dat voorbeeld mag u gerust volgen. U kunt hier onze banners vinden. Tenslotte wil ik al onze nieuwsbronnen bedanken. Dankzij u zijn wij in staat om onze bezoekers te informeren. Heeft u een tip of is er nieuws? Laat het ons weten.

Twee maanden bloggen en artikelen schrijven, geeft mij persoonlijk een grote voldoening. Ik blijk het leuk te vinden, want je begint wel aan iets, maar dat is nog geen garantie dat je het leuk blijft vinden. En leuk werk doen daar draait het om. Ons motto is niet voor niets: werken is leuk en zinvol en draagt bij aan een betere, duurzame samenleving! Wilt u daar ook een bijdrage aan leveren? Neem dan even contact op of kijk hier voor de mogelijkheden.

Communicatie is van alle tijden, maar de tijd van de stadsomroeper die zijn boordschap één keer riep is voorbij. Mensen deden er maar beter aan om goed op te letten, want als hij riep: de poort gaat dicht had je tenslotte maar twee keuzes. Of je ging snel naar binnen of je had pech.

Juist de communicatie mogelijkheden die het internet ons tegenwoordig biedt, maakt het relatief simpel om allerlei zaken beter aan elkaar te koppelen en een veel hogere frequentie te bereiken van de boodschap. In de commerciële wereld weet men dat al lang. Herhaling is de kracht van de boodschap. Dat zullen wij blijven doen. Het herhalen van de boodschap op steeds andere manieren en in andere vormen. Als artikel, als quiz of als illustratie. Met een kwartetspel, met een puzzel of als kleurplaat voor de kleintjes. Met aankondigingen, initiatieven van onszelf en van anderen en met acties waar u zelf aan mee kunt doen. Waar u zelf een bijdrage kunt leveren.

Samen op weg naar een duurzame samenleving. Anders Bekeken Blog zal daar op geheel eigen wijze een bijdrage aan blijven leveren. Die bijdrage willen wij graag versterken en daarbij is uw hulp zeer welkom. Informeer gerust eens uw kennissen, vrienden en zakenrelaties. Maak het bekend in uw gemeente, provincie of ministerie.  Het zal mij niet verbazen als u daar heel veel mensen een plezier mee doet. Anders tegen de zaken aankijken is zo gek nog niet. Albert Einstein zei het al met net iets andere woorden.

albert-einstein.jpg

Tags: , , , , ,

3 Reacties

 1. Joop Achterhof zegt:

  15 maart 2008 om 19:56 | Permalink

  Ik heb een vraag, waar kunnen wij terecht voor subsidie verdere ontwikkeling energie zuinige PC, op dit moment hebben wij een PC ontwikkeld die ongeveer 1/3 aan energie verbruikt t.o.v. de energie van een gewone PC.
  Wij willen deze graag op de markt zetten omdat wij hier spreken van een enorme besparing op het verbruik en de kosten van energie, alleen ontbreekt het ons aan voldoende financiele middelen in deze.

  vr. groet

  Joop Achterhof

 2. Erik van Erne zegt:

  16 maart 2008 om 10:15 | Permalink

  @Joop
  Dat klinkt interessant. Er is vast markt voor energiezuinige computers. Ik zou het eens proberen bij SenterNovem in Utrecht. Misschien is samenwerking wel iets. Als ik u was, zou ik dan even contact opnemen met WeSaPo.

 3. notizie italia zegt:

  2 maart 2020 om 14:12 | Permalink

  hello!, I love your writing very much! proportion we keep in touch extra about your post on AOL?
  I require a specialist on this area to solve my problem. May be that’s you! Looking ahead to see you.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (458)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Links

  Milieunet op..