Voorkom En Recycle PMD Bedrijfsafval: Scheiden En Recyclen van PMD-Verpakkingsafval by RWS
Geschreven op 23-10-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Niet gecategoriseerd22 februari 2019: De pilots van het programma PMD-bedrijfsafval zijn gestart.
De projectperiode loopt van 1 januari tot/met 31 oktober 2019 waarna de resultaten in een slotbijeenkomst worden gepresenteerd aan geïnteresseerde bedrijven en organisaties die aan de slag willen met hun bedrijfsmatig PMD-afval.
23 oktober 2018: Rijkswaterstaat introduceert een nieuw programma Voorkom en Recycle PMD-bedrijfsafval om bedrijven en organisaties bij te staan bij de versnelling van de circulaire economie in Nederland.
Het is nu mogelijk om voor het eerste project Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval van dit programma projectvoorstellen bij Rijkswaterstaat in te dienen.
Later dit jaar volgt nadere informatie over de twee andere projecten van het programma: Gedrags-beïnvloeding voor betere afvalscheiding en Preventie en hergebruik van verpakkingen.
Bij de uitvoering van uw projectvoorstel wordt u begeleid bij het onderzoeken van de haalbaarheid van gescheiden inzameling en recycling van PMD-bedrijfsafval. Samen met andere bedrijven in uw regio zet u de eerste stappen om te komen tot meer recycling van PMD-verpakkingen of monostromen.
Projectvoorstellen voor het project Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval moeten voor 30 november 2018 bij Rijkswaterstaat zijn ingediend. Daarna vindt de selectie plaats, zodat u voor 15 december 2018 weet of uw voorstel is geselecteerd. De projecten moeten worden uitgevoerd van januari 2019 tot oktober 2019.
Het programma ‘Voorkom en recycle PMD-bedrijfsafval’ bestaat uit drie projecten: Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval; Gedragsbeïnvloeding voor betere afvalscheiding; Preventie en hergebruik van verpakkingen.
Binnenkort wordt bekend gemaakt wanneer projectvoorstellen kunnen worden ingediend voor de projecten over gedragsbeïnvloeding en preventie/hergebruik.
Rijkswaterstaat werkt aan een schone, groene en prettige leefomgeving, óók voor volgende generaties. In 2030 willen men daarom de helft minder primaire grondstoffen gebruiken én volledig circulair werken. De afkorting PMD staat voor: plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Rijkswaterstaat wil met het programma “Voorkom en recycle PMD-bedrijfsafval” bedrijven en organisaties helpen om minder restafval te produceren en meer te recyclen.
Zie ook: Cradle to Cradle by Rijkswaterstaat: WINN – Waarom Rijkswaterstaat aan Duurzaamheid Werkt – Programma Nederland Circulair 2050: 22,5 Miljoen Euro Voor Duurzame en Circulaire Initiatieven – Een Circulaire Economie in Nederland: Een Economie Zonder Afval In 2050 – De Transitieagenda Bouw: De Circulaire Bouw Economie is een Feit in 2050 – Programma Nederland Circulair 2050: Biomassa, Kunststoffen, Maakindustrie, Bouw, Goederen – VANG Buitenshuis: Nieuwe Website Wijst KWD-Sector De Weg Naar Circulaire Economie by RWS
Tags: Afval