google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Mijn Pensioenoverzicht: Goed Bedoeld, Slecht Uitgevoerd

Geschreven op 7-1-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Communicatie, Iets anders Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Mijn Pensioenoverzicht

3 februari 2011: Een belangrijke boodschap uit de toekomst. De campagne van Mijn Pensioenoverzicht heeft een online spin off gekregen, waarbij een karakter uit éénvan de televisiecommercials ons vanuit de toekomst toespreekt. Bron: Molblog

Ook deze online spin off is slecht uitgevoerd. Man weet niets, de verbinding is slecht en heeft in 2030 een frommelig papiertje nodig! Dat bedenk je toch niet. Iedereen heeft in 2030 al lang een Rollable OTFT-driven Super Flexibel OLED Display.

26 januari 2011: Tja, het lijkt haast een wonder. In enkele weken tijd heeft de website Mijn Pensioenoverzicht al één miljoen bezoekers mogen ontvangen en nog sterker die hebben ook ingelogd.

Eén miljoen mensen hebben inmiddels ingelogd op de website mijnpensioenoverzicht.nl. De site, waarop mensen kunnen checken hoe het ervoor staat met hun pensioen en AOW, werd op 6 januari officieel in gebruik genomen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag twee weken na de lancering rond de 50.000. Kort na de start was dat vele malen hoger en kregen bezoekers regelmatig de pagina ‘helaas te druk’ te zien. De capaciteit van de website is ruimschoots voldoende om het huidige aantal bezoekers te bedienen.

Het meest (31% procent)  wordt tot nu toe ingelogd door Nederlanders tussen de 50 en 60 jaar.  Daarna volgen de groep 60-64 jaar (26%), de groep 40- 50 jaar (19%) en  de groep 30- 40 jaar (12%). Het minst wordt de site geraadpleegd door mensen tussen de 20 en 30 jaar (5%). Zes inloggers tot nu toe waren 100 jaar of ouder. Ongeveer 1 tot 2% van de mensen neemt na het raadplegen van Mijn Pensioenoverzicht contact op met zijn pensioenuitvoerder voor nadere informatie.

7 januari 2011: Zo af en toe een wat afwijkende post op Anders Bekeken. Vandaag even aandacht voor Mijn Pensioenoverzicht. Een nieuwe website die, mits niet overbelast, een compleet overzicht zou moeten geven van wat u aan pensioen heeft opgebouwd.

De pensioenfondsen, de Sociale Verzekeringsbank en de verzekeraars hebben er jaren aan gewerkt, nadat de Tweede Kamer in 2006 de aanzet gaf tot een uniform pensioenoverzicht, omdat veel mensen geen idee hebben van de hoogte van hun pensioen. Door het samenbrengen van de informatie kan iedereen nu in principe zien hoeveel pensioen er is opgebouwd bij verschillende werkgevers, en hoeveel AOW u gaat krijgen.

Klinkt op zich allemaal heel goed, maar nu al blijkt dat ondanks het feit de er vele jaren aan Mijn Pensioenoverzicht is gewerkt er heel veel onvolkomenheden zijn met als gevolg dat er geen compleet pensioenoverzicht wordt weergegeven. Mensen die in het buitenland leven hebben geen DigiD code, kunnen dus niet inloggen en hebben dus totaal geen zicht op het pensioenoverzicht. Voor alleenstaanden is er een merkwaardige verrassing: de SVB heeft voor het gemak alleen de AOW-bedragen voor gehuwden vermeld, zo’n 30 procent onder het bedrag voor alleenstaanden. Verder blijkt dat sommige pensioenfondsen geen gegevens hebben aangeleverd, waardoor er geen compleet beeld onstaat.

Al met al een onbegrijpelijke slechte site, waar dus jaren aan is gewerkt. Ongetwijfeld allemaal goed bedoeld, maar zeer slecht uitgevoerd. Bovendien is Mijn Pensioenoverzicht voorlopig vaker overbelast dan dat u werkelijk op zoek kunt gaan naar uw pensioenoverzicht. Zal wel weer gaan resulteren in Kamervragen, overleg, wellicht een commissie en wie weet lukt het de pensioenfondsen, de Sociale Verzekeringsbank en de verzekeraars om het ooit voor elkaar te krijgen dat Mijn Pensioenoverzicht ook echt het juiste overzicht geeft van mijn pensioen. Ben benieuwd.

28 Reacties

 1. Dick zegt:

  7 januari 2011 om 13:29 | Permalink

  Klopt helemaal niets van. Voor zowel mijzelf als mijn vrouw ingelogd, en voor beiden kloppen de gegevens niet. Of niet alle pensioenfondsen vermeld, of geen bedragen vermeld, of foutieve bedragen vermeld. Op deze wijze heeft dit overzicht weinig zin, roept alleen maar vragen op i.p.v. dat het duidelijkheid verschaft.

 2. Henk zegt:

  8 januari 2011 om 09:09 | Permalink

  Waaaardelooooos

  Als dat echt mijn pensioen zou zijn. Klopt voor geen meter.

 3. Ingrid zegt:

  8 januari 2011 om 09:11 | Permalink

  Geloof je toch niet. Wat een site. Eerst onbereikbaar en dan komt er eindelijk een overzicht uitrollen dat in elk geval niet mijn pensioen is. Weet ik 100% zeker.

  Wie doet er wel en niet mee? Hoe wordt een en ander berekend. Wat een ongelofelijke puinhoop is dit. Hebben ze daar nou jaren aan gewerkt.

 4. Tamara zegt:

  9 januari 2011 om 20:56 | Permalink

  Zou totaal niet weten of het wel of niet klopt omdat de site constant te druk is??? Echt idioot! Probeer nu al twee weken in te loggen maar tot op heden geen resultaat, stop er maar mee…..

 5. j.v.d.leest zegt:

  10 januari 2011 om 10:07 | Permalink

  Het aanleveren van pensioengegevens door de pensioenuitvoerder moet verplicht worden gesteld.In mijn geval is de de pensioenopbouw bij Delta Lloyd gestop na mijn ontslag en die geven na 5 jaar pas een nieuw overzicht. Dan ben ik al 65 en weet dus niet wat ik de komende 3 jaar nog akn doen om nog iets van pensioen te redden.

 6. Corien zegt:

  10 januari 2011 om 16:19 | Permalink

  Er klopt niets van.
  De nationale nederlande heeft mijn pensioen niet opgegeven.

  En krijg je ook het pensioen van je partner wanneer deze overlijd?
  Of heeft iedereen zijn eigen pensioen die je op moet bouwen.
  En waar is het geld gebleven dat je al die jaren hebt opgebouwd en de pensioenfondsen hebben verkwanselt aan de beurs????

 7. daan zegt:

  11 januari 2011 om 20:06 | Permalink

  Helaas klopt er niets van een week geleden gegeven van een pensioenfonds ontvangen en die er naast gelegd hopelijk kloppen die en niet die van deze dure nieuwe site

  gr daan

 8. wyl zegt:

  13 januari 2011 om 15:42 | Permalink

  Bereikbaarheid is TREURIG. Ik noem het al het “ministerie van service” (naar gelijkenis van Orewell). “We doen er alles aan……” etc. etc. etc.
  Al vanaf het begin geprobeerd (meerdere keren per dag) om kontakt te maken. Tot nu toe zonder resultaat. Als het een commercieel produkt betreft dan is een site altijd bereikbaar natuurlijk. Maar als het aankomt op echte service zonder direct gewin, dan zijn de ingezette middelen uiterst schaars… Droevig.

 9. Karel zegt:

  13 januari 2011 om 19:40 | Permalink

  Inderdaad droevig, treurig en onbegrijpelijk. Brevet van onvermogen voor de totale pensioensector, inclusief verzekeringsmaatschappijen.

 10. John zegt:

  14 januari 2011 om 13:36 | Permalink

  Wat een geknoei

 11. John zegt:

  14 januari 2011 om 13:37 | Permalink

  Wat een geknoei, volgens mij willen de pensioenfondsen hier liever niet aan mee werken.

 12. Piet zegt:

  14 januari 2011 om 16:55 | Permalink

  Hoe kom je ooit op deze site? Al tientalle keren geprobeerd maar steeds te druk.

 13. boer zegt:

  14 januari 2011 om 22:27 | Permalink

  mijn overzicht klopt niet, want ABP heeft per post al aangeven wat het wordt en dit is niet verwerkt hierin. ook koopsompolissen, enz. niet.
  ben nu aan het zoeken hoe ik oude verzekeringsmaatschappyen kan vinden, lukte niet, zoals koning&boeke van 1819. wie weet daar een oplossing voor? en postbank is ook niet meer te vinden.

 14. J van Breugel zegt:

  15 januari 2011 om 18:28 | Permalink

  Ben na wat proberen wel op de site gekomen, maar wat daar op stond was bedroevend, iets van 40 jaar geleden stond er op en verder mijn hele werkzame leven niet, dus ongeveer 2 jaar van de 48 gewerkte jaren wel en de rest niet. In mijn ogen gaat deze site dus echt nergens over zonde van het geinvesteerde geld denk ik.

 15. Victor zegt:

  17 januari 2011 om 17:31 | Permalink

  Is het mogelijk om een nieuw beeldscherm te declareren bij de Stichting Pensioenregister?
  Want de tekst “Helaas, het is op dit moment erg druk.” is in mijn beeldscherm ingebrand.

 16. REW zegt:

  18 januari 2011 om 13:29 | Permalink

  Waardeloos opgezet.Na aanvraag Digicode geprobeerd op de site te komen. Even uitproberen. Mooi niks. Vandaag wegens verversing van gegevens niet bereikbaar. En morgen natuurlijk vanwege grote drukte niet te bereiken. Wat een knoeiers!

 17. Erik van Erne zegt:

  18 januari 2011 om 18:49 | Permalink

  Je vraagt je dan ook onmiddelijk af wat die gasten de afgelopen vier jaar hebben gedaan. Eén ding is zeker: dit is een zeer slechte website met informatie die absoluut niet compleet is, ontoereikend is en juist GEEN goed beeld geeft van Mijn Pensioenoverzicht.

  Vraag mij ook af wat dit allemaal wel niet heeft gekost. Had deze opdracht graag uitgevoerd. Wat een puinhoop is dit. Kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de betrokkenen helemaal geen waarheidsgetrouw pensioenoverzicht willen geven. Gedwongen door de overheid heeft men dit broddelwerk in elkaar gezet. Schande, de pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en alle ander betrokkenen moeten zich maar eens heel diep gaan schamen.

  Beste oplossing: site uit de lucht halen, verbeteren en zodra dat gedaan is, inclusief uittesten, pas dan weer online zetten.

 18. fritsie zegt:

  20 januari 2011 om 15:28 | Permalink

  Ik kreeg een rolberoerte toen ik 130 euro pensioen per jaar zag staan. Dat kost me enkele jaren van mijn leven.

 19. Piet zegt:

  20 januari 2011 om 18:40 | Permalink

  Bij wie kan je klagen dat deze site HELEMAAL NIET TE BEREIKEN IS!!!!!!
  Bestaat deze site eigenlijk wel?????????????
  Zijn er ook mensen bij wie het wel gelukt is?????????

 20. Niels zegt:

  21 januari 2011 om 09:10 | Permalink

  Net gebeld met het ABP, maar omdat er nog ergens wachtgeld openstaat (UWV) kan het ABP niet laten zien hoeveel pensioengeld ze in beheer hebben. Ik hoop dat wachtgeld nooit op te hoeven maken (anders zit ik in de WW) en dat houdt dus in dat mijn pensioenoverzicht nooit compleet zal zijn. Wat heb je aan zo’n pensioenoverzicht? – Niels

 21. Dirk zegt:

  22 januari 2011 om 18:37 | Permalink

  Niet te geloven,wat een onzin verhaal. En dat ondanks alle reclame.
  Er klopt echt geen reet van.

 22. A. Endendijk zegt:

  25 januari 2011 om 03:16 | Permalink

  Piet: Mij is het gelukt om op de site komen. Tip: probeer het ‘s nachts.

  Bij mij klopt het A.O.W.-bedrag in de verste verte niet. Het aanvullende pensioen klopt wel. Verder staat er dat de genoemde bedragen bruto zijn en dat klopt volgens mij half, omdat de SVB en het pensioenfonds ook al belasting inhouden volgens schijf 1. Ik zal nog wel een aanslag van de belasting krijgen, maar voor hoeveel??????

  Echt wijzer werd ik dus helaas niet, terwijl mijn arbeidsverleden vrij simpel is.

 23. Anna zegt:

  2 februari 2011 om 16:35 | Permalink

  Klopt helemaal niets van.Ik weet dat ik recht heeft op pensioen maar er is nergens iets van te vinden.

 24. Tycho zegt:

  24 juli 2011 om 15:39 | Permalink

  site is nog steeds uit de lucht!

 25. martin zegt:

  28 juli 2011 om 12:09 | Permalink

  Ik heb diverse keren ingelogd, maar omdat ik al gepensioneerd ben kan ik niet
  bij mijn gegevens.
  ik heb op de website het mai-form ingevuld, maar ik krijg geen reaktie.
  uwv gebeld krijg je als reaktie, gegevens niet in het systeem.
  alles waardeloos.

 26. peter zegt:

  23 september 2011 om 12:48 | Permalink

  Het is inmiddels eind september 2011. Nog steeds krijg ik de melding dat de site tijdelijk niet beschikbaar is! Laat staan dat ik m’n pensioengegevens kan checken.

 27. Erik van Erne zegt:

  20 december 2018 om 16:29 | Permalink

  Aantal Pensioenfondsen Flink Gedaald

  Nederland telt steeds minder pensioenfondsen. Volgens cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) zet de consolidatie in de pensioensector en de daarmee gepaard gaande daling van het aantal fondsen gestaag door.

  Waren er eind 1998 nog 1.042 fondsen, eind 2008 was dat aantal gedaald naar 656. Inmiddels zijn er nog 240 pensioenfondsen over. Daar blijft het niet bij, verwacht DNB. Ongeveer 35 pensioenfondsen hebben een besluit tot liquidatie genomen en dat bij toezichthouder gemeld.

  Nederland telt enkele hele grote pensioenfondsen zoals ABP of PFZW, maar ook een heleboel kleine fondsen. Daar wordt soms het besluit genomen dat het verstandiger is om niet zelfstandig verder te gaan, bijvoorbeeld vanwege stijgende kosten, toenemende wettelijke eisen of moeite om geschikte bestuurders te vinden. De opgebouwde bezittingen en verplichtingen worden dan overdragen aan een andere pensioenuitvoerder.

 28. Erik van Erne zegt:

  19 oktober 2021 om 12:18 | Permalink

  Nederlands Pensioenstelsel Is Niet Langer Het Beste Pensioenstelsel Ter Wereld

  IJsland heeft Nederland afgelost als het land met het beste pensioenstelsel ter wereld, schrijft adviesbureau Mercer dinsdag in de Global Pension Index die het bureau jaarlijks in samenwerking met het CFA Institute presenteert. Ons land stond vier jaar achtereen aan kop.

  IJsland scoort beter als het gaat om het niveau van de huishoudschuld en de arbeidsparticipatie van onder anderen 55-plussers. Mercer waarschuwt in het rapport ook voor een groeiende pensioenkloof tussen mannen en vrouwen.

  In de Mercer CFA Institute Global Pension Index worden elk jaar de pensioenstelsels van 43 landen onder de loep genomen en vergeleken op punten als toekomstbestendigheid en toegankelijkheid. Volgens het bureau dekken de stelsels ongeveer ongeveer twee derde van de wereldbevolking.

  Nederland bezet in 2021 de tweede plaats. Over ons land schrijft Mercer verder dat 57 procent van de medewerkers die pensioen opbouwen het regelen van dat pensioen ingewikkeld vindt.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (458)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Links

  Milieunet op..