google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

LeidseKoplopers Willen Herbruikbare Bekers Op Kantoren In Leiden

Geschreven op 11-4-2022 - Erik van Erne. Geplaatst in Niet gecategoriseerd Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Leiden streeft naar het gebruik van herbruikbare bekers op kantoren voor 1 januari 2023. Leiden wil hiermee de enorme aantallen plastic producten die na eenmalig gebruik worden weggegooid, verminderen en zo de wegwerpcultuur tegengaan.

In plaats van de landelijk verplichte datum van 1 januari 2024, gaat Leiden de uitdaging aan om al eerder te starten.

Veel ondernemers en kantoren zetten al stappen of willen versneld in actie komen. Dat bleek tijdens de bijeenkomst over herbruikbare bekers die de gemeente Leiden en Mission Reuse op woensdag 6 april organiseerden samen met Merijn Tinga, Plastic Soup Surfer, en het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Tijdens de bijeenkomst gingen geïnteresseerde partijen uit de stad met elkaar in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen, kansen en te zetten stappen. Samen gaan ze nu als #LeidseKoplopers de uitdaging aan om over te stappen op herbruikbaar. Ze hopen dat nog meer enthousiaste deelnemers aanhaken.

Wethouder Yvonne van Delft (Circulaire Economie): “Wegwerp is niet meer van deze tijd: we zijn bezig met een omschakeling naar een circulaire economie. Samen geven we waarde aan afval, want afval is een grondstof op de verkeerde plek. Vorige week is er landelijke regelgeving vastgesteld, waarbij hergebruik de nieuwe norm is! Ik ben blij met die duidelijkheid. Alle kantoren in Nederland moeten nu hoe dan ook in actie komen. De vraag daarbij is niet of, maar hoe we aan de slag gaan. Ik daag iedereen graag uit om mee te doen! En iedere stap is er eentje, je kunt morgen al beginnen met je eigen mok mee naar kantoor te nemen.” Zie ook: Plastic Wegwerp Koffiebekertjes Verboden Vanaf 2023: Kies Herbruikbare Koffiebekers Of Een Mok

In de overgang naar een circulaire economie is steeds meer aandacht voor hergebruik van producten. Karl Beerenfenger van Mission Reuse legt uit: Recycling wordt vaak nog als hergebruik gezien, maar hergebruik gaat over producten en niet over grondstoffen. In de circulaire economie R-ladder, die wordt gebruikt om tot een circulaire economie te komen, komt eerst preventie en dan reuse, oftewel hergebruik, en daarna pas recycling.

Herbruikbare beker oplossingen zijn voldoende aanwezig en gemeenten zoals Leiden kunnen de omschakeling versnellen door deelnemers te ondersteunen.” Eerder begeleidde de gemeente Leiden een vergelijkbaar proces om tot statiegeldbekers op Leids Ontzet te komen, een succesvolle aanpak om onnodig gebruik van grondstoffen en zwerfafval tegen te gaan. Zie ook: Eco-Glazen Bij Leidens Ontzet 2021: Alleen Nog Herbruikbare Eco-Glazen Toegestaan

Als Global Goals gemeente en kennisstad met veel kennisinstellingen en innovaties op het gebied van vergroenen en duurzaamheid, past het om als gemeente de handschoen op te pakken en samen met stadspartners veranderingen door te voeren en kennis te delen. Daarom wordt voor de geïnteresseerden een werkgroep opgericht. Het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente gaan pilots doen met herbruikbare bekers. Andere organisaties, zoals Heerema Marine Contractors en Theater Ins Blau, werken al langer met herbruikbare bekers.

Cecile Theunissen, duurzaamheidsmanager van cateraar Appèl die hergebruik al toepast op drie campussen in Nederland, gaf aan dat dit ook kan zorgen voor een kostenreductie bij afval en voor de inkoop. Daarmee is herbruikbaar vaak kostenneutraal, waarmee ze voor de aanwezigen een extra reden gaf om ook over te schakelen naar herbruikbare bekers.

Merijn Tinga: “In Nederland gooien we jaarlijks ruim 4 miljard plastic koffiebekers na eenmalig gebruik in kantoren weg, dat zijn er 11 miljoen per dag! Daar moeten we toekomstige generaties niet mee blijven opzadelen. Er is een omschakeling nodig van wegwerp naar hergebruik. Want na ongeveer vier keer een zelfde beker te gebruiken, is een herbruikbare variant al beter voor het milieu dan een beker van karton, waar trouwens ook een laagje plastic in zit. Zo voorkomen we plastic soep, gaan we zorgvuldiger om met grondstoffen en laten we een schonere wereld achter.”

Herbruikbare PP koffiebekerbekers in transparant mat of in kleur: PP staat voor polypropyleen, een transparant mat materiaal dat ook in wit, zwart of andere gewenste kleur te fabriceren is. PP bekers zijn vele malen herbruikbaar, goed afwasbaar met de hand of machinaal, en aan het einde van de levenscyclus 100% recyclebaar mits geretourneerd aan Dutch Cups.

Polypropyleen bekers zijn vooral handig en duurzaam bij evenementen die op buitenlocaties zoals in parken, op grasvelden of op stranden worden georganiseerd. Eveneens in evenementenhallen, voetbalstadions en attractieparken adviseren wij het gebruik van de “flexibele zachtere” versie van de herbruikbare en onbreekbare hardcups. Bij Dutch Cups kunt u PP drinkbekers kopen of huren. Er zijn diverse PP bekers voor koffie, thee, bier, frisdrank en wijn leverbaar in een transparant matte uitvoering.

Erg functioneel op is de zeer duurzame DanceTray. Het onbreekbare dienblad met 8 gaten waarin u met gemak meerdere drankjes kunt verplaatsen. Deze draagtray is te verkrijgen in een aantal standaard kleuren, te weten zwart, rood, blauw, groen en oranje. mocht u een andere kleur wensen dan is dat mogelijk vanaf 1000 stuks. Neem hiervoor contact op met ons.

Zie ook: Plastic Wegwerpbekers En Maaltijdverpakkingen Verboden: Herbruikbare Bekers Verplicht In 2024Statiegeld op Kleine Plastic Flesjes Per 1 Juli 2021: Statiegeld Op Blikjes Per 1 Januari 2023 – De Freiburg Cup: Het Duurzame Alternatief Voor de Wegwerpkoffiebeker – De Billie Cup: De Herbruikbare Take-Away-Beker in Gent, Antwerpen En Andere Steden – Herbruikbare Koffiebeker Bij Deli2go En Deli Shops In Shell Tankstations – Reizigers NS Kiezen Massaal Voor Herbruikbare Bekers Voor Warme Dranken Op Stations – Gebruik Je Kop, Kies Een Mok – Green Jump: De roestvrijstalen drinkbekers van Klean Kanteen – Evenementen, Bedrijven en Instellingen: Eénmalige Kunststof Bekers Gescheiden Inzamelen – Plastic wegwerpbekers niet beter voor het milieu ! – Bioplastic PLA bekers Geen Zegen Voor Het Milieu – Starbucks Gaat Heffing Invoeren op Wegwerpbekers: Test Op 35 Lokaties in Londen – Schone Evenementen: Gebruik Herbruikbare Statiegeld Ecoglazen om Afval te Voorkomen – Herbruikbare Eco-glazen Beter voor het Milieu: Minder Afval – Veel Milieuwinst door Eco-glazen – Afvalmanagement bij evenementen steeds belangrijker – Afvalarme evenementen – Herbruikbare Eco-glazen Beter voor het Milieu: Minder Afval – Minder Afval Bij Gentse Feesten Door Herbruikbare Bekers – Geen Wegwerpplastic Meer Op Glastonbury MuziekFestival 2019 – Ban On Single-Use Plastic Across Europe Coming Before This Summer – Afvalplan Vlaanderen: Verplicht Gebruik Herbruikbare Bekers Op Alle Evenementen Vanaf 2020 – Afvalmanagement bij evenementen steeds belangrijker – Afvalarme evenementen – Evenementen, Bedrijven en Instellingen: Eénmalige Kunststof Bekers Gescheiden Inzamelen – Recycling Project Koffiebekertjes Van Overheid Mislukt: 85 Miljoen Bekertjes Verbrand by Renewi – Statiegeld Op WeCup Koffiebekers In Haarlem: Proef Bij 10 Horecaondernemers – Meer Milieuwinst Met Recycling #Hoedan: Recyling Verbeteren In Nederland by CPB – Gebruik je kop, kies een mok – Plastic wegwerpbekers niet beter voor het milieu – Schone Evenementen: Gebruik Herbruikbare Statiegeld Ecoglazen om Afval te Voorkomen – Herbruikbare Voedselverpakkingen In Bedrijfsrestaurant PwC by ISS Facility Services – Mission Reuse: Van Wegwerpcultuur Naar Herbruikbare Oplossingen In Utrechtse Cafés

Minder Afval Bij Gentse Feesten Door Herbruikbare Bekers – Gents MilieuFront Wil Herbruikbare Bekers Op Zesdaagse – Stad Tienen in België Investeert in Herbruikbare Bekers Voor Evenementen: Heldenbar Heldenland – Festival Aan Zee De Panne Kiest Weer Voor Herbruikbare Beker: Nieuw De Cup Keeper – Bites & Beats 2.0 Food- en Music Event: 100% Duurzaam Met Herbruikbare Hard Plastic Glazen – Herbruikbare Eco-glazen Beter voor het Milieu: Minder Afval – Schone Evenementen: Gebruik Herbruikbare Statiegeld Ecoglazen om Afval te Voorkomen – Veel Milieuwinst door Eco-glazen (PDF) – Afvalmanagement Bij Evenementen Steeds Belangrijker: Gebruik Herbruikbare Wisselbekers – Afvalarme evenementen – Bioplastic PLA bekers geen zegen voor het milieu – Plastic wegwerpbekers niet beter voor het milieu ! – Het Rapport Bioplastics by OVAM: Bioplastics Zijn Niet Automatisch Milieuvriendelijker – Geen Wegwerpplastic Meer Op Amsterdamse Festivals en Evenementen: GreenCups – Spectaculaire Afvalvermindering Bevrijdingsfestival Flevoland in Almere Door Statiegeldbekers – Festival Aan Zee De Panne Kiest Weer Voor Herbruikbare Beker: Nieuw De Cup Keeper – Antwerpen Wil Af Van Wegwerpbekers: Bollekesfeest Is Proefproject Herbruikbare bekers – Scouts Los Marginalos In Oosteeklo: Herbruikbare Bekers In Plaats Van Wegwerpbekers – Vijfde Editie Tulpenpluk In Berendrecht Bij Antwerpen Met Herbruikbare Bekers – Villa Pace Festival in Sint-Niklaas Kiest Weer Voor Herbruikbare Bekers Met Statiegeld – Rock Landen Festival Kiest Voor Herbruikbare Bekers En KarTents (Kartonnen Tentjes) – Festival Gladiolen Zet In Op Herbuikbare Bekers: Minder Afval, Minder Rotzooi – Afvalintercommunale Interrand Koopt 15.000 Herbruikbare Bekers Om Afval Te Verminderen – AB InBev Koopt 660.000 Herbruikbare Bekers In Plaats Van 18 Miljoen Plastic Wegwerpbekers – Groepsaankoop Herbruikbare Bekers: Inschrijven Tot En Met 30 Juni 2019 by Herne Rabarber’t – Gemeente Meise Koopt 3000 Herbruikbare Bekers: Plastic Afval Bij Evenementen Verminderen – Assenede Gaat Voor Afvalarme Evenementen Met Herbruikbare Bekers – Gemeente Kortrijk Koopt 25.000 Herbruikbare Bekers Voor Sinksen En Andere Evenementen – De Zomer Van Aarschot Kiest Voor Herbruikbare Bekers Bij De Komende Evenementen – Herbruikbare Drinkbekers Tijdens Elfde Editie Lier Feest – Kleurrijkste En Duurzaamste Festival Van Antwerpen: Herbruikbare Bekers En Afvalplan Borgerrio – Oppositiepartij Sp.a + Wil Dat Gemeente Ingelmunster Dit Jaar Herbruikbare Bekers Lanceert – Muziekfestival Pulptuur Zet 50.000 Herbruikbare Bekers In Om Afval Te Verminderen – Herbruikbare Bekers Op 44ste Avond- En Boerenmarkt Kruishoutem – Kiosk Rock In Koekelare Introduceert Herbruikbare Bekers – Afvalintercommunale IDM Koopt 21.000 Herbruikbare Bekers En Vaatwasmachine – Het Vijverfestival In Dilbeek Gaat Herbruikbare Eetbakjes En Herbruikbare Bekers Gebruiken – Gemeente Wichelen Investeert In Herbruikbare Bekers Voor Evenementen – Gelrock In Gelrode Kiest Voor Herbruikbare Bekers: Proef Geslaagd – Zeverrock Start Met Herbruikbare Bekers Zonder Statiegeld – Vanaf 2020 Geen Wegwerpbekers, Blikjes En Petflessen Meer In Voetbalstadions In Vlaanderen – KRC Genk Moet Kiezen Tussen Herbruikbare Bekers Of Recycleerbare Bekers – Stad Brussel Verbiedt Wegwerpplastic Op Grote Evenementen – Groepsaankoop Scholen, Gemeenten En Verenigingen Herbruikbare Bekers 2019 West-Vlaanderen – De Kruitfabriek In Vilvoorde Investeert In 6.000 Herbruikbare Bekers – Gemeente Londerzeel Geeft Tips Over Herbruikbare Bekers Bij Evenementen – Herbruikbare Bekers Met 1 Euro Statiegeld Op Nieuwjaarsreceptie Deinze – Herbruikbare Bekers Op Après Ski, Het Grootste Après-Skifeest Van Vlaanderen In Sint-Truiden – Stad Leuven Organiseert Nieuwjaarsdrink Met Uitsluitend Herbruikbare Bekers – Kerstmarkt Belsele In Sint-Niklaas Schakelt Over Op Herbruikbare Bekers – Stad Ieper Schakelt Over Op Herbruikbare Bekers En Mokken Tijdens Nieuwjaarsreceptie – Kringwinkels In Oudenaarde, Ronse En Brakel Gaan Herbruikbare Bekers Uitlenen by IVLA – Gemeente Schelle Kiest Voor Herbruikbare Bekers Met Statiegeld Voor Nieuwjaarsreceptie – Nieuwjaarsreceptie op Kamiel van Belleplein In Buggenhout Met Herbruikbare Bekers – Afvalintercommunale Limburg net Start Uitleendienst Met 150.000 Herbruikbare Bekers – Ros Beiaard 2020 In Dendermonde: 600.000 Herbruikbare Bekers Voor Ros Beiaardommegang – Alken Maes (Maes Pils – Cristal) Investeert In 1,5 Miljoen Herbruikbare Bekers Voor Evenementen – Plastics@Tielt: Stad Tielt Investeert In 10.000 Herbuikbare Bekers Voor Evenementen – Statiegeld Op WeCup Koffiebekers In Haarlem: Proef Bij 10 Horecaondernemers

Tags:

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (457)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Links

  Milieunet op..