google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Al Het Nederlandse HEINEKEN Bier Gebrouwen Met100% Groene Energie: Heerlijk, Dat Groene Bier

Geschreven op 31-8-2020 - Erik van Erne. Geplaatst in Niet gecategoriseerd Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Bierbrouwer Heineken noemt al het bier dat voor de Nederlandse markt wordt geproduceerd sinds enkele weken groen. Heineken gebruikt zonne- en windstroom en biogas voor het brouwen en verpakken van het bier.

Heineken kijkt nu naar mogelijkheden om verpakkingsmaterialen te gebruiken die minder belastend zijn voor het milieu. Zie: HEINEKEN UK backs compostable cardboard to eliminate plastic for beer multipacks

Ook richt HEINEKEN zich op schonere vormen van transport. Om alle benodigde energie op te wekken voor zijn brouwerijen in Zoeterwoude en Den Bosch heeft Heineken onder meer windmolens en zonnepanelen geplaatst.

Daarnaast wekt het bedrijf biogas op uit het afvalwater van zijn brouwerijen en uit de afvalzuivering van het Waterschap Aa en Maas. Dat is genoeg voor alle producten die in Nederland onder het HEINEKEN-merk op de markt worden gebracht, inclusief de alcoholvrije variant 0.0. De groene ambities van Heineken richten zich nu op de verpakking en het transport.

De alcoholvrije variant 0.0 is sinds dit jaar in navulbare statiegeldflessen en kratten verkrijgbaar, wat  veel schoner is dan flessen voor eenmalig gebruik. Verder worden steeds meer cafés in steden bevoorraad met kleinere elektrische vrachtwagens. Bovendien gaat Heineken vanaf volgend jaar zijn bier vanuit Zoeterwoude met elektrische binnenvaartschepen naar de haven van Moerdijk vervoeren.

Zie ook: Heineken Gaat Plastic Afvalberg Op Evenementen Aanpakken: Heerlijk, Die Groene Cupholder – Zonnedak Met 16.569 Zonnepanelen Heineken Brouwerij Den Bosch: Heerlijk, Die Groene EnergieHEINEKEN Drop The C Programme For Renewable Energy: Heerlijk, Die Groene Energie – HEINEKEN Zoeterwoude Gaat Bier Brouwen op Duurzame Energie: Heerlijk, Dat Groene Brouwen – HEINEKEN ’s-Hertogenbosch Gaat Biogas Gebruiken voor Brouwproces: Heerlijk, Dat Groene Gas – De Groene Corridor: Intentieverklaring Duurzaam Transport – Heerlijk, Dat Groene Transport – HEINEKEN Groene Cirkels in Zoeterwoude: Heerlijk, Die Groene Cirkels – HEINEKEN Neemt Grootste Elektrische Vrachtwagen in Gebruik: Heerlijk, Dat Groene Rijden – HEINEKEN Gaat Duurzame Biobrandstof Gebruiken in de For Ever: Heerlijk Dat Groene Varen – HEINEKEN Zero-Emission Transport in 2020: Heerlijk, Dat Groene Transport  – The HEINEKEN Cradle to Cradle Worldbottle Wobo: Heerlijk, Dat Groene Bouwen – Glasblazer Nick Paul Hergebruikt Heineken-Bierflesje Als Vaas: Heerlijk, Zo’n Groen Vaasje – Heineken Christmas Tree: Biertje voor de Kerstboom – Heerlijk Zo’n Groene BoomHeineken UK backs compostable cardboard to eliminate plastic for beer multipacks: Heerlijk, Zo’n Groene Verpakking – Ster Gouden Loeki 2009 voor Walk-in Fridge by Heineken: Heerlijk, Zo’n Groene Prijs – De HEINEKEN I-Cone Serving The Planet: Heerlijk, Zo’n Groen Flesje

Tags:

3 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  15 juli 2020 om 18:12 | Permalink

  Heineken gaat cafés lichter, stiller en schoner bevoorraden

  Cafés in de Utrechtse binnenstad met Heineken, Brand of Amstel op de tap gaan vanaf volgende week bevoorraad worden met een ‘mini’ tankbierwagen. Dit nieuwe, compacte en lichtere transportmiddel voldoet aan alle normen die zijn gesteld om de historische kades en bruggen in de stad te beschermen. Tevens zijn deze kleine trucks schoner en stiller wat de leefbaarheid en veiligheid voor bewoners en bezoekers van het drukke stadshart ten goede komt. Niet alleen komt hiermee een einde aan het gemanoeuvreer met grote vrachtwagens rondom het centrum, maar ook aan de ellenlange slangen die over straat van de vrachtwagen naar de biertanks in kelders van cafés, restaurants en verenigingen liepen. Want dat was soms de enige wijze waarop het bier getransporteerd kon worden. Voor omwonenden en chauffeurs was dit een verre van ideale situatie. Met de komst van de ‘mini’ tankbierwagen is dat allemaal verleden tijd. Utrecht heeft nu de primeur, Den Bosch zal dit jaar nog volgen.

  Sinds 2018 mogen er geen zware vrachtwagens gebruikt worden om de kroegen in de binnenstad van Utrecht te bevoorraden. Ter bescherming van de historische bruggen en kades in het centrum van de stad voerde de gemeente een maximaal gewicht van 2 ton per as in voor toegestane voertuigen. Als gevolg bevoorraadde Heineken de Utrechtse kroegen vanaf de rand van de binnenstad met slangen van bijna 200 meter. Tijd voor innovatie dus. De compactere tankbierwagens zijn de meest schone EURO 6 wagens, waardoor de C02 uitstoot wordt gereduceerd. Het liefst wil Heineken met elektrische wagens werken, maar tot op heden blijkt dit nog niet mogelijk te zijn: “De stap naar elektrische trucks kunnen we nu helaas nog niet maken omdat er op dit moment nog geen compacte elektrische voertuigen zijn die dit gewicht kunnen vervoeren. We zijn met verschillende partijen aan het onderzoeken hoe we dit zo snel mogelijk wél kunnen realiseren,” aldus Carl van der Wielen Manager Tankbier & Evenementen Transport.

  “Verbinden is ons vak” zeggen we bij Heineken. Het is daarom onze taak om in alle schakels van de keten te streven naar verduurzaming, van de chauffeur op de weg tot de barman in de kroeg. Onze ambitie is om elk biertje dat in Nederland gedronken wordt, volledig duurzaam en CO2-neutraal te brouwen én en daarbij de uitstoot om aan klanten te leveren te verminderen. De introductie van de mini-tankbierwagens is een goede stap in de juiste richting,” aldus Marc Josephus Jitta, horecadirecteur bij HEINEKEN Nederland. Het vergroenen van het transport, de overgang naar hernieuwbare energie in het brouw proces, het recyclen van verpakking- en promotiemateriaal en het hergebruik van materialen na sluiting of verbouwing van een horecazaak zijn belangrijke pijlers op de duurzaamheidsagenda van het biermerk in 2020, want over 10 jaar wil Heineken de materiaal kringlopen hebben gesloten. Dus als de consument een rondje geeft in de kroeg, dan heeft al ons materiaal er al een rondje op zitten.

 2. Erik van Erne zegt:

  21 juli 2021 om 23:26 | Permalink

  HEINEKEN Gaat Met Eneco CO2-neutrale Brouwerijen Realiseren: Heerlijk, die Groene Brouwerijen

  HEINEKEN zal vanaf 2030 volledig draaien op hernieuwbare energie. Om dit te bereiken is Eneco in Nederland de energiepartner van HEINEKEN geworden. Een logische stap gezien beide bedrijven serieuze duurzaamheidsambities hebben. Samen gaan zij ervoor zorgen dat de HEINEKEN brouwerijen in Zoeterwoude en ’s-Hertogenbosch CO2 neutraal worden.

  Met de stroom uit zon en wind zal de HEINEKEN brouwerij in Den Bosch vanaf januari 2022 op volledig hernieuwbare stroom draaien. In Zoeterwoude staat daarnaast de grootste HEINEKEN brouwerij van Europa. Ook deze brouwerij zet per januari 2022 grote stappen op het gebied van hernieuwbare stroom. In 2024 zal de brouwerij in Zoeterwoude de mijlpaal “100% groene stroom” bereiken.

  Naast stroom, speelt ook de vergroening van thermische energie (gas) een belangrijke rol om CO2-neutraal te worden. HEINEKEN draait al gedeeltelijk op biogas. Samen met Eneco wordt nu gewerkt aan de installatie van een omvangrijke e-boiler in Zoeterwoude, die een volgend deel van het thermisch energieverbruik van HEINEKEN zal elektrificeren. Voor het vergroenen van de laatste delen thermische energie, onderzoeken Eneco en HEINEKEN welke mogelijkheden het beste passen om zo volledig CO2-neutrale brouwerijen te bereiken.

  Maarten Koudenburg, Senior Director Supply Chain bij HEINEKEN Netherlands Supply: “Wij hebben als doelstelling om in 2030 een C02 neutrale productie te hebben en in 2040 zelfs onze volledige keten C02 neutraal te opereren. Dit zijn flinke doelstellingen waar we hard aan werken. Eneco is een belangrijke partner hierin. Met hun expertise op het gebied van energie, weet ik zeker dat we een groene toekomst tegemoet gaan!”

  Frans van de Noort, Chief Operating Officer bij Eneco: “HEINEKEN heeft duidelijke ambities als het gaat om het klimaat en het streven naar circulariteit. Wij zijn er dan ook trots op om energiepartner te zijn van HEINEKEN in Nederland. Door kennis van de brouwerij en energie te bundelen, kunnen we samen goed kijken naar mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen. Dit geeft vertrouwen in het bereiken van de doelstelling om alle brouwerijen te laten functioneren op 100% hernieuwbare energie.”

 3. Erik van Erne zegt:

  6 september 2021 om 18:03 | Permalink

  HEINEKEN Nederland (Heineken) neemt de Texelse Bierbrouwerij over

  Hiermee krijgt de succesvolle brouwer van het gelijknamige eiland een stevige impuls om zich op het vasteland verder te ontwikkelen. Dankzij deze acquisitie zal het prijswinnende Skuumkoppe en ook de andere speciaalbieren in nog meer horecagelegenheden en huishoudens voet aan de grond krijgen.

  Niet alleen de distributie maar ook de brouwcapaciteit wordt samen met het nieuwe moederbedrijf op een bij het eiland passende en duurzame wijze geoptimaliseerd. Dit om aan de sterk groeiende vraag te kunnen voldoen; consumenten wisten de Texelse speciaalbieren de afgelopen twintig jaar goed te waarderen en het iconische merk is inmiddels van vaste waarde bij vele bierliefhebbers.

  “Samen met Heineken gaan we de grenzen van ons succes verleggen”, aldus algemeen directeur Cor Honkoop. “Om in de toekomst aan die sterk groeiende consumentenbehoefte te kunnen voldoen en om de Texelse Bierbrouwerij verder te professionaliseren is Heineken voor ons de ideale strategische partner”. “We lagen al heel goed op koers, we hebben de beste zomer ooit achter de rug, Heineken zorgt nu voor extra rugwind waarmee we verder kunnen versnellen”.

  Hans Böhm, CEO van Heineken in Nederland: “de komst van de Texelse Bierbrouwerij is voor ons een welkome uitbreiding in het groeiende speciaalbiersegment”. “Met een range van zeer smaakvolle speciaalbieren is Texels een sterk merk met enorme potentie. Ik ben heel blij om dit samen verder te mogen uitbouwen’.

  De Texelse Bierbrouwerij is twintig jaar geleden geboren en inmiddels verankerd op het eiland. Samen met zo’n tachtig medewerkers brouwt en verkoopt het dertien speciaalbieren met als vlaggenschip het veelbekroonde Texels Skuumkoppe. “Bij de Texelse Bierbrouwerij koesteren we het eiland en gunnen we iedereen in Nederland een mooi glas Texels speciaalbier. Dit zal ook met de nieuwe wind in de zeilen ons motto blijven”, zegt Honkoop.

  “Dit blijven we vanuit hier met dezelfde groep mensen doen, daar verandert niets aan. Ook blijven we zelfstandig alle groothandel- en retailklanten bedienen. Natuurlijk gaan we met Heineken wel nauwer samen optrekken om de horecamarkt beter te bedienen. Daarnaast gaan we samen kijken naar een duurzame oplossing om de brouwcapaciteit te vergroten want de Texelse Bierbrouwerij zit inmiddels aan de randen van wat ze aankan. We groeien simpelweg uit onze jas”.

  Heineken was al langer gecharmeerd van de Texelse Bierbrouwerij. Enerzijds vanwege de unieke propositie die de brouwerij heeft. Texels begeeft zich bovendien met Skuumkoppe in het Tarwebier domein waar Heineken relatief klein vertegenwoordigd is. Ook de andere twaalf toegankelijke speciaalbieren hebben een unieke signatuur. Niet voor niets staat de brouwer van het eiland in de landelijke top drie van ambachtelijke spelers. Anderzijds is het een merk met een enorm groeipotentieel. Texelse is niet weg te denken in Noord-Holland en is al behoorlijk vertegenwoordigd in de andere provincies maar heeft tevens nog een wereld te winnen. In die ambitie liep het vanwege de groeiende vraag van de consument tegen de grenzen van het eigen kunnen aan. Daarin zit ‘m dan ook de winst voor beide partijen. Heineken gaat de Texelse bieren nog beter beschikbaar maken. Horeca en distributie krijgen hierbij vooral de aandacht, op de achtergrond zal Heineken ook de aanwezige brouw-, kwaliteit, duurzaamheid en merkkennis gaan inzetten.

  Om de Texelse unieke, verbindende en no-nonsense identiteit te behouden zal Heineken de brouwer autonoom gaan aansturen. Om dit te waarborgen blijft het Management Team en personeelsbestand dan ook intact. Heineken hecht eveneens veel waarde aan het eilandkarakter en de oorsprong van het bedrijf en daarom staat één ding als een paal boven water: Texels blijft op Texel.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (7)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.804)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (451)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.842)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Casino777 Online Spellen: De Ultieme Online Casino Ervaring Van Nederland by Casino777
 • Duurzaam De Toekomst In Met Een Duurzame Leefomgeving
 • Jouw Huis Verduurzamen? Zo Betaal Je Dat!
 • Zero Emissie Truck Debat: De Transitie Naar Zero-Emission In De Trucksector
 • Mobiliteitsbeeld 2022: Actualisatie Verkenning Gebruik Openbaar Vervoer 2022-2026 by KiM
 • Koningin Máxima Op Werkbezoek Bij Stichting Petje Af
 • Tony Chocolonely: Eerlijike, Heerlijke Chocoladerepen Met Een Verhaal by Greengiving
 • Koning Willem-Alexander Opent Internationaal Elaad Testlab Voor Elektrische Voertuigen In Arnhem
 • De 200ste Windmolen Bij Unilin Insulation in Seneffe by ENGIE
 • De Relatie Tussen Attitudes En Reisgedrag En Het Verband Met De Coronapandemie by KiM
 • Essay: Interacties Tussen De Netwerken Voor Energie, Mobiliteit En ICT by KiM
 • Snellaadpalen Voor Elektrische Auto’s Bij Jumbo Supermarkten En La Place Restaurants by PowerGo
 • Dutch Cups Leverancier Van Herbruikbare Glazen Krijgt 205 Zonnepanelen Op Het Dak
 • Lelystad Stimuleert Gebruik Herbruikbare Bekers Met Statiegeld Op Evenementen by GreenCups
 • Den Bosch Wil Herbruikbare Bekers Bij Evenementen: Jazz in Duketown, Vuelta, Carnaval
 • LeidseKoplopers Willen Herbruikbare Bekers Op Kantoren In Leiden
 • Links

  Milieunet op..