Wessanen Wordt Ecotone – Hoofdkantoor Naar Lyon: Food for Biodiversity
Geschreven op 10-11-2020 - Erik van Erne. Geplaatst in GezondheidWessanen is al 30 jaar een pionier op het gebied van biologisch en vegetarisch eten en staat vooral bekend om zijn assortiment van toonaangevende merken zoals Bjorg, Clipper, Bonneterre, Allos, El Granero en Isola Bio.
Wessanen wordt vanaf vandaag Ecotone en richt zich op een nieuwe missie: Food for Biodiversity. Het bedrijf heeft nu zijn hoofdkantoor in Lyon en zal een missiegedreven bedrijf worden volgens de Franse wetgeving en werkt aan een ‘Biodiversity commitment plan’ dat verder gaat dan de biologische normen.
“Elke dag gaat een deel van de biodiversiteit van onze planeet voor altijd verloren. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door de huidige industriële landbouw- en voedselsystemen die het milieu en de bodem aantasten. Elke soort die verloren gaat, kan de verbinding van en het evenwicht tussen alle soorten bedreigen. Dit resulteert vaak in het verlies van complete ecosystemen en kostbare hulpbronnen”, zo meldt Ecotone vanmorgen in het persbericht.
Wessanen is een pionier op het gebied van vegetarische en biologische voeding en heeft bijgedragen aan de opbouw van een alternatief voedingsmodel in Europa. Vegetarische en biologische voeding zijn de twee belangrijkste pijlers en effectieve alternatieven voor intensieve landbouw en veeteelt die de biodiversiteit vandaag de dag bedreigen.
Wessanen wordt Ecotone en neemt de missie ‘voedsel voor biodiversiteit’ op zich. Tegen 2030 verbindt het bedrijf zich ertoe om: Het aandeel van de omzet van biologische producten verder te laten groeien tot 90% en van vegetarische producten tot 95%. Vegetarische en biologische producten zijn essentieel voor het behoud van de biodiversiteit. De standaardisatie van voedingsmiddelen te trotseren en te garanderen dat twee derde van zijn producten niet gebaseerd is op de 9 wereldwijd overgeconsumeerde producten (bijvoorbeeld tarwe, rijst, maïs, sojabonen, palmolie, enzovoorts) waarop meer dan 65% van de wereldwijde diëten gebaseerd zijn. Dit zal essentieel zijn om gediversifieerde diëten te ontwikkelen die de biodiversiteit respecteren. Het volume van strategische grondstoffen die worden geteeld met landbouwpraktijken die de biologische specificaties overschrijden te verdrievoudigen. Dit om de biodiversiteit te vergroten (bijvoorbeeld agro-ecologische praktijken, lange vruchtwisseling).
Christophe Barnouin, CEO Ecotone: “Al meer dan 30 jaar kiezen we voor biologische en vegetarische voeding als onze belangrijkste pijlers. Ecotone worden geeft ons de mogelijkheid om de focus op onze missie ‘Voedsel voor biodiversiteit’ verder te versterken en er elke dag een zichtbaar engagement van te maken.”