google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Kornuit Gaat Herbuikbare Circulaire Drinkbekers Inzetten Op Evenementen by Grolsch

Geschreven op 24-7-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Evenementen Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Grolsch gaat voor het biermerk Kornuit starten met het gebruik van circulaire drinkbekers op festivals. Het gaat om een pilot bij 8 à 10 evenementen dit seizoen.

De organisatoren van de festivals krijgen pakket aangeboden van bekers, logistiek, reiniging en opslag. De bierbrouwer wil hiermee een bijdrage leveren aan het verder reduceren van de hoeveelheid plastic afval en aan een schoner festivalterrein.

Grolsch wil in 2020 al haar festivals voorzien van circulaire drinkbekers.

Zie ook: Grolsch En Kornuit Introduceren De Herbruikbare Draagtray Voor Evenementen En Festivals – Kratten Voor Kornuit Bier Zijn Gemaakt Van Plastic Consumenten Afval

De Europese Unie heeft een verbod voorgesteld om het gebruik van single-use plastics verder te reduceren en ook het kabinet wil het gebruik van plastic wegwerpartikelen in Nederland verder beperken. 99% van de plastic bekers wordt momenteel niet gerecycled, terwijl 71% van de festivalbezoekers duurzaamheid belangrijk vindt.

De pilot met de circulaire drinkbekers voor Kornuit is afgelopen weekend bij het Liquicity Festival in recreatiepark Geestmerambacht te Noord-Scharwoude gestart. De wegwerpbekers worden daarbij vervangen door hardcup bekers – gemaakt van polypropyleen – met een statiegeldsysteem. De pilot is vooral bedoeld om ervaringen op te doen. Dutch Cups uit Lelystad verzorgt de hele productie en logistieke dienstverlening inclusief het reinigingsproces.

Liquicity Festival will finally have a re-usable hardcup deposit system at the bars! Better for the environment and no more disposable plastic on the festival grounds.  The system is simple: The first time you buy a drink you pay 0,5LIQ extra as a deposit on the cup or bottle. When you buy a new drink, you simply swap your dirty cup for a clean cup. When you leave the festival you can hand in your ‘final’ cup or bottle at the camping shop. In return you will get back 0,5LIQ on your card, or even better: a limited edition Liquicity Festival cup to take home!

Pieter van Cosburgh, nationaal accountmanager Events bij Grolsch: ‘Duurzaamheid vinden we belangrijk. We dagen onszelf daarbij uit en durven te experimenteren. Onlangs hebben we een nieuwe krat voor Kornuit op de markt gebracht, gemaakt van 100% plastic consumenten afval. Maar we kijken verder dan alleen onze eigen producten. We kijken ook naar de samenwerking met onze festivalpartners. Verduurzaming van festivals past dan ook goed bij het merk Kornuit.’

Koert van ’t Hof, Corporate Affairs director Grolsch: ‘Duurzaam en verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse manier van werken. Via de meest uiteenlopende projecten brengen we dit in de praktijk. Circulair denken en handelen geldt daarbij als uitgangspunt. Onze brouwerij heeft een recyclepercentage van maar liefst 99,8%. Dit betekent dat bijna alles wat we in de brouwerij gebruiken, wordt hergebruikt in de keten. Vanuit deze gedachte kijken we ook naar festivals en willen we hieraan onze bijdrage leveren.’

Zie ook: Geen Wegwerpplastic Meer Op Amsterdamse Festivals en Evenementen: GreenCups – Milkshake Festival Amsterdam: 40% Minder Afval Door Herbruikbare Beker Met Statiegeld – Spectaculaire Afvalvermindering Bevrijdingsfestival Flevoland in Almere Door Statiegeldbekers – Bites & Beats 2.0 Food- en Music Event: 100% Duurzaam Met Herbruikbare Hard Plastic Glazen – Herbruikbare Eco-glazen Beter voor het Milieu: Minder Afval – Schone Evenementen: Gebruik Herbruikbare Statiegeld Ecoglazen om Afval te Voorkomen – Veel Milieuwinst door Eco-glazen (PDF) – Afvalmanagement bij evenementen steeds belangrijker – Afvalarme evenementen – Stad Tienen in België Investeert in Herbruikbare Bekers Voor Evenementen: Heldenbar Heldenland – Bioplastic PLA bekers geen zegen voor het milieu – Het Rapport Bioplastics by OVAM: Bioplastics Zijn Niet Automatisch Milieuvriendelijker – Herbruikbare FC Emmen Bekers Bij Voetbalclub Emmen by Dutch Cups

Dutch Cups ecoglazen en ecobekers zijn onbreekbaar en gemaakt van de glasheldere, transparante of gekleurde kunststof materialen polycarbonaat, Tritan copolyster of polypropyleen. De hard plastic drinkglazen zijn vele malen herbruikbaar, handmatig en machinaal te reinigen, optimaal stapelbaar en te bedrukken van 1 kleur tot fullcolour. Dutch Cups glazen kunt u zowel kopen als huren. En voor Oranje activiteiten zijn er natuurlijk ook oranje Eco-glazen.

Dutch Cups glazen, bekers, pitchers en dienbladen zijn te bedrukken met een eenvoudig logo in 1 kleur tot en met fullcolour (foto) images. Met een bedrukking worden Dutch Cups producten de perfecte reclamedragers of ware collector items!

4 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  25 juli 2018 om 20:31 | Permalink

  Kratten Voor Kornuit Bier Zijn Gemaakt Van Plastic Consumenten Afval

  Bierbrouwerij Grolsch heeft begin dit jaar een nieuw krat voor haar pilsmerk Kornuit gepresenteerd. Het krat lijkt op het eerste oog niet bijzonder vernieuwend, maar het tegendeel is waar.

  De nieuwe kratten zijn volledig gemaakt van plastic consumentenafval. Grolsch brengt hiermee als eerste ter wereld een bierkrat vervaardigd van 100% gerecycled consumentenplastic op de markt.

  Iedere dag gooien we allemaal heel wat plastic afval weg. Dit plastic afval wordt ingezameld, gesorteerd, gescheiden en vermalen. De lichte kunststoffen zoals polypropeen en polyetheen worden gedroogd, verzameld en opnieuw verwerkt tot kunststof. Het kunststof dat hieruit ontstaat, is ongekend sterk. Dit kunststof is gebruikt voor de nieuwe Kornuit kratten.

 2. Erik van Erne zegt:

  24 juli 2019 om 19:42 | Permalink

  Kornuit Stapt Over Op Duurzaam Geproduceerde Point-of-Sale Materialen: Healthy Sea Socks

  Om deze duurzame strategie onder de aandacht te brengen, krijgen consumenten bij de aanschaf van een krat Kornuit twee paar sokken die zijn gemaakt van gerecyclede visnetten.

  Voor deze actie is de samenwerking gezocht met Healthy Seas Socks, een bedrijf dat sokken produceert van in de oceaan achtergelaten visnetten. ‘Het verhaal van Healthy Seas, van visnet tot sok, maakte ons enthousiast’, zegt Brand Activation Manager Merlinde Warners in een verklaring. ‘Voor Kornuit hebben we ons ten doel gesteld toe te werken naar de inzet van duurzame POS-materialen en tevens 100% circulaire verpakkingen (no single used plastics) in 2021. We dagen onszelf daarbij uit en durven te experimenteren.’

  Kornuit heeft zich ten doel gesteld om via uiteenlopende projecten bij te dragen aan een betere en schonere wereld met minder afval. Vorig jaar werd een krat op de markt gebracht die is gemaakt van 100 procent plastic consumentenafval. Ook het plastic folie van de sixpacks is volledig gemaakt van gerecycled plastic. Daarnaast biedt het biermerk circulaire (hardcup) drinkbekers aan voor gebruik op festivals en heeft het eerder Kornuit-zonnebrillen (montuur gemaakt van ECO tarwestro) en Kornuit-openers (gemaakt van gerecyclede bierfusten) als POS-materiaal in de markt gezet.

  De Kornuit Healthy Seas sokken zijn in een beperkte oplage verkrijgbaar bij supermarkten en slijterijen door het hele land.

 3. Erik van Erne zegt:

  20 augustus 2019 om 15:31 | Permalink

  Kornuit Gaat Opruimproject Van Trashpackers Ondersteunen.

  Trashpackers is een initatief van Tijmen Sissing uit Hengelo die backpackers oproept om tijdens hun reis afval op te ruimen en zelf minder plastic te gebruiken.

  Koninklijke Grolsch ziet een match tussen haar merk Kornuit en het project. Dit resulteert in een financiële ondersteuning van Trashpackers en het plan om in de toekomst gezamenlijke afvalopruimacties te organiseren in Nederland.

  “Tot op de dag van vandaag is er nog steeds geen statiegeldsysteem voor kleine plastic flessen en blikjes, terwijl dit bewezen effectief is”, zegt Sissing. “Vanuit de stichting Trashpackers willen we de impact vergroten door wereldwijd bedrijven te inspireren actie te ondernemen. De krat van Kornuit, die gemaakt is van 100 procent plasticafval, is een mooi voorbeeld van hoe je circulair kunt ondernemen.”

  Het merk Kornuit richt zich op de doelgroep die graag reist, nieuwe culturen ontdekt en mensen ontmoet. “Tegelijkertijd voelen zij een tegenstrijd met het belang dat ze hechten aan duurzaamheid. Ze willen iets terugdoen voor het milieu en de samenleving”, vertelt Jaap Sühre, marketing manager Kornuit. “Trashpackers laat zien dat je op een eenvoudige en toegankelijke manier iets terug kunt doen voor de footprint die je achterlaat. Daarom steunen wij de missie van Trashpackers.”

  De komende maanden zullen de twee partijen concrete projecten gaan opstarten in Nederland, waaronder afvalopruimacties bij festivals en grote evenementen. Daarnaast gaat Kornuit op haar socialmediakanalen aandacht besteden aan het project. De gezamenlijke ambitie is om het bewustzijn te vergroten rondom het gebruik van plastic.

 4. Erik van Erne zegt:

  16 oktober 2020 om 17:22 | Permalink

  Koninklijke Grolsch en Landschap Overijssel Planten Toekomstbestendig Kornuit Bos Aan

  Een bestaande samenwerking tussen Koninklijke Grolsch en Landschap Overijssel heeft geleid tot een bijzonder project: het aanplanten van het toekomstbestendige Kornuit Bos. In dit bos staan verschillende boomsoorten die zijn opgewassen tegen het veranderende klimaat. Met de aanleg van het bos compenseert de brouwer haar CO2 uitstoot en vragen beide partijen ook aandacht voor biodiversiteit en het klimaat.

  De actie rondom het bos wordt uitgevoerd door pilsmerk Kornuit, tevens naamgever van het bos. ‘Kornuit staat voor het beleven van mooie momenten. Helaas gaan deze momenten vaak hand in hand met veel CO2. Of dit nu ons bier zelf is of het drinken van ons bier op een festival’, vertelt Yara Pelzer, Brand Manager bij Kornuit. ‘Wij maken ons, net als vele anderen, zorgen over de CO2-uitstoot. Daarom willen wij graag deze uitstoot compenseren met het aanplanten van een Kornuit Bos’.

  Bij aankoop van een 6-pack Kornuit kan de consument een halve vierkant meter bos claimen, en bij aankoop van een krat Kornuit zelfs een hele vierkante meter. Via een unieke code kan de koper een officieel Kornuit Bos-certificaat ontvangen, waardoor hij of zij symbolisch eigenaar is van een stuk bos. Het bijzondere van deze actie is dat consumenten invloed hebben op de grootte van dit bos: hoe meer mensen meedoen, hoe groter het bos. Meer informatie is te vinden op de website van Kornuit.

  Bij aankoop van een 6-pack Kornuit kan de consument een halve vierkant meter bos claimen, en bij aankoop van een krat Kornuit zelfs een hele vierkante meter. Via een code kan de koper een officieel Kornuit Bos-certificaat ontvangen, waardoor hij of zij symbolisch eigenaar is van een stuk bos.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (458)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Links

  Milieunet op..