Zonnepanelenkaart Gemeente Leiden: Wat Mag Wel En Wat Mag Niet In Beschermd Stadsgezicht
Geschreven op 13-11-2020 - Erik van Erne. Geplaatst in Energie en BesparingDe gemeente Leiden heeft vrijdag een zonnepanelenkaart gelanceerd.
Daarmee is in één oogopslag te zien welke regels gelden voor zonnepanelen in het beschermd stadsgezicht.
Op de zonnepanelenkaart kunnen bewoners op adres zien wat er daar mag en kan voor het plaatsen van zonnepanelen.
Voor het plaatsen van zonnepanelen gelden in de stad voor de beschermde stadsgezichten verschillende regels. Deze regels staan in de welstandsnota.
Om helder te maken welke regels waar van toepassing zijn, bundelde de gemeente Leiden de voorschriften voor het plaatsen van zonnepanelen in een zonnepanelenkaart. Met de kaart is het mogelijk om op huisadres te zoeken wat er kan en hoe.
Wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking): ‘Een zonnepaneel op elk huis, dat is de missie! Door de regels die gelden voor het plaatsen van zonnepanelen beter inzichtelijk te maken, kunnen bewoners snel opzoeken hoe zij zelf aan de slag kunnen met een zonnepaneel op hun woning. Ik hoop dat dit het voor veel Leidenaren makkelijker maakt om ook de stap te maken naar schone energie.’
Zie ook: De Duurzaamste Kilometer van Nederland In Leiden: Coalitie Van Ambitie In Leiden – Tweede Elektrische Rondvaartboot Voor Rederij Rembrandt In Leiden – De Verpakkingsvrije Winkel in Leiden: Neem Jouw Eigen Potje, Bakje of Zakje Mee – Eco-Glazen Bij Leidens Ontzet: Alleen Nog Herbruikbare Eco-Glazen Toegestaan – De Kliekjesdagen In Leiden: Foodtruck Evenement Verkoopt Overgebleven Voedsel –Een Duurzaam Mobiliteitscentrum aan de Haagweg in Leiden – Stadsdienst Leiden: 23 Elektrische Volvo 7900 Bussen by Arriva – SingelSpark Leiden by Fields of Wonder: Leidse Singels Verlicht door Kunstzinnige Lichtbakens – Veilig Spelen en Leren in een Groene Basisschoolomgeving in Leiden: Een Educatief Arrangement – Theehuis Tuin van Noord in het Noorderpark in Leiden Noord: Een Duurzaam Buurttuinhuis