google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

VSK 2020: Midden In De Toekomst – A(ir)T(ightness)T(ester) Winnaar VSK Award Energietransitie

Geschreven op 5-11-2007 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Duurzaam, Energie en Besparing Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

6 februari 2020: De A(ir)T(ightness)T(ester) van ACIN instrumenten is de winnaar van de VSK Award in de categorie Energietransitie.

De waterstofketel Hydra van Remeha won de publieksprijs.

Het leidingsysteem met akoestische lekcontrole van Wavin en het intelligente SWS watermanagmentsysteem van Schell werden door de jury als beste gewaardeerd in de categorieën Installateurszaken en Gezondheid en Comfort.

Met de A(ir)T(ightness)T(ester) kan de luchtdichtheid van gebouwen veel sneller en eenvoudiger gemeten worden dan met een blowerdoortest. De ATT maakt daarbij slim gebruik van het aanwezige ventilatiesysteem. Het drukvaatje van de ATT dient als referentie (druk in de woning als het ventilatiesysteem uit staat). Het ventilatiesysteem wordt een aantal keren aan en uitgeschakeld, de hierdoor veroorzaakte drukvariaties worden gebruikt om de luchtdichtheid te berekenen. Waar de blowerdoor nu nog als steekproef wordt ingezet, kan met aanvulling van de ATT de luchtdichtheid van elke woning worden gemeten.

De jury ziet in deze nominatie een belangrijk ontwikkeling voor de nieuwbouw, want luchtdichtheid is de ‘dark horse’ van de energietransitie en bouwers moeten in het kader van de kwaliteitsborging hun prestaties meetbaar aantonen. Voor installateurs is de luchtdichtheid een belangrijke randvoorwaarde, waarvan de kwaliteit tot nu toe te vaak onbekend was. De ATT is een uitstekend middel om de luchtdichtheid van alle gebouwen, met name seriematige woningbouw en appartementen, op een vlotte en toegankelijke manier te testen, als aanvulling op de blowerdoortest. Volgens de jury gaat deze innovatie de installateur helpen als totale pakketleverancier en zijn rol als duurzaamheidsadviseur. Ook in (gerenoveerde) bestaande bouw kan een installateur nu echt meten of het verantwoord is om een laagtemperatuursysteem te adviseren. Een hulpmiddel voor de installateur naar de bouwer toe.

8 maart 2019: Zo, de data voor VSK 2020 zijn al weer bekend. Van 4 tot en met 7 februari 2020 kunt u weer terecht in de Jaarbeurs Utrecht voor VSK 2020.

VSK is dé beurs is waar je in één bezoek op de hoogte bent van alle ontwikkelingen in de wereld van installatie.

Voor de komende editie is het thema Midden in de toekoms’. Want de toekomst begint vandaag. De installatiesector is in transitie en de vraag naar kennis over de ontwikkelingen en de praktische implementatie is groter dan ooit.

Tijdens VSK geven we samen antwoorden op vragen over energietransitie en alternatieve energievormen, digitaliseringsprocessen en de inzet van de nieuwe generatie installateurs.

Kennis delen is belangrijk en samen bereiden we ons voor op de toekomst. Tijdens VSK geven we samen antwoorden op vragen over energietransitie en alternatieve energievormen, digitaliseringsprocessen en de inzet van de nieuwe generatie installateurs.

Ook dit keer worden de VSK Awards 2020 uitgereikt in drie categorieën: Gezond & Comfort. Energietransitie. Installateurszaken.

4 december 2015: Sanitair- verwarmings- en klimaatinstallaties raken elke sector. Op dit vlak komen er veel veranderingen, gedreven door de noodzaak om het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen.

Warmtepompen, CV-ketels op groen gas, sanitair met IT-technologie geïntegreerd. De exposanten op de VSK 2016 van 2 tot en met 5 februari 2016 in de Jaarbeurs Utrecht, tonen de toekomst van de installatiewereld.

VSK 2016Bedrijven in de installatiebranche hebben hun noviteiten alweer aangemeld voor de VSK Awards. Er zijn precies 100 inzendingen de VSK Awards 2016: een record. Veel inzendingen hebben betrekking dan ook op het thema energiebesparing, een actueel thema in de branche. De VSK Awards worden dit jaar verdeeld in de categorieën:
• Energiebesparing: Producten, oplossingen of diensten die een substantiële en aantoonbare energiebesparing opleveren.
• Design: Producten waarbij de focus ligt op ontwerp.
• Systeemoplossingen: Geïntegreerde systemen die door de combinatie van verschillende functionaliteiten zorgen voor meer comfort bij de eindgebruiker.
• Installateurszaken: Producten, diensten en oplossingen die de installateur helpen bij een efficiëntere uitvoering van zijn werkzaamheden en/of bedrijfsvoering.

De genomineerden worden in hal 9 van de VSK gepresenteerd in de Awards Arena. Alle inzendingen die aan de minimale voorwaarden voldoen, maar niet zijn genomineerd worden bijeengebracht in de Innovatie Boulevard. Op de eerste twee beursdagen, 2 en 3 februari 2016, kunnen ook bezoekers hun stem uitbrengen. De stem van de jury en die van het publiek wegen even zwaar. Woensdag 3 februari eind worden de winnaars van de VSK Awards 2016 bekend gemaakt. De prijzen zijn een beloning voor innovatie en initiatiefen worden uitgereikt door Lieke van Lexmond.

VSK is de tweejaarlijkse beurs voor de gehele installatiebranche. Op de beurs worden de nieuwste installatiesystemen, -technieken en -producten op het gebied van verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek gepresenteerd.

5 februari 2012: De VSK heeft in 2012 een geheel vernieuwde uitstraling en beursindeling. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan actuele thema’s in de installatiebranche; geïntegreerde installatieoplossingen, energie- en waterbesparing en duurzaamheid.  Op het Solarpaviljoen in Hal 3 presenteren exposanten de nieuwste toepassingen, technieken en producten op het gebied van zonne- en alternatieve energie. Van zonneboilers en zonnecollectoren tot zonnecellen en PV modules.

Op de eerste beursdag van de VSK, op 6 februari 2012, worden de VSK Awards 2012 uitgereikt. De prijzen zijn een beloning voor innovatie en initiatief in de installatiebranche. Dit jaar zijn de genomineerden ingedeeld in verschillende categoriën: vuur, water, lucht, aarde en projecten.

De Ecostat Select is een thermostaatkraan voor de badkamer voorzien van de EcoSmart functie. De ingebouwde begrenzer beperkt de waterdoorstroom standaard met 50% tot ongeveer 10 liter water per minuut. De TECElux spoelmodule is voorzien van een spoelreservoir met een waterbesparend spoelventiel.

De ECOFLO is een tertiaire warmtewisselaar die resterende energie uit rookafvoergassen, afkomstig van HR-ketels, haalt. Tijdens het cv- en warm tapwater bedrijf vindt de overdracht plaats van energie uit rookgassen aan het koude drinkwater. Het verbruiken van het voorverwarmde drinkwater (tijdens cv-bedrijf) en het voorverwarmen (tijdens tapwaterbedrijf) zorgen voor een significante bijdrage aan het verlagen van het gasverbruik voor warm water.

De Flat Energy Cube is een concept waarmee elke bestaande portiek- of galerijflat kan worden geüpgraded naar energielabel A++, ongeacht het huidige energielabel. De Flat Energy Cube bevat alle installatieproducten die nodig zijn om een woning comfortabel te voorzien van ventilatie, warm water, verwarming en koeling. De Cube bestaat uit een warmtepomp, boilervat, CO2-gestuurde ventilatie en een douche-WTW. Daarnaast is in de toegangsdeur van de Cube een volledige meterkastfunctie geïntegreerd, met een modem en netwerk voor inpassing van toekomstige beveiligings- en zorgfuncties. Na het installeren kan de bewoner zelfstandig en naar behoefte zijn wooncomfort regelen en de beheerder kan de installatie van buitenaf continu monitoren en onderhouden.

De Geberit Self Sustaining Power Supply (SSPS) is een elektronische kraan. De SSPS spaart het milieu doordat een meegeleverde generator zorgt voor het opladen van de accu, waardoor netaansluiting overbodig is. De generator treedt in werking bij gebruik van de kraan. Door middel van stromend water wordt energie opgewekt om de accu op te laden. Hiermee wordt de elektronische sturing van de infraroodkraan gevoed. De kraan schakelt uitsluitend in bij handbewegingen in het staalbereik van de kraan, waardoor de kraan nooit overbodig water spoelt. De combinatie van elektronische wastafelkranen met een eigen energiebron levert een bijdrage aan comfort, maar ook aan water- en energiebesparing.

Trend EnergieEYE is een slimme softwareapplicatie, die zorgt voor een dynamische en visuele weergave van de energieprestatie van een gebouw. In één overzicht, op een groot scherm, worden alle medewerkers geattendeerd op het energieverbruik van een gebouw en ook geactiveerd. De applicatie brengt energieverbruikers in kaart, geeft advies om energieverspilling te voorkomen en toont het effect van verminderd energieverbruik. Het onderwerp wordt levend en het gaat ineens iedereen aan.

De VSK 2012 vindt plaats van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2012 in de Jaarbeurs Utrecht. U kunt zich hier registreren.

16 februari 2010: Zo, de VSK 2010 is weer achter de rug en eerlijk gezegd, ben ik nog geen duurzaam nieuws tegengekomen wat je toch zou verwachten gezien de lancering van vele duurzame producten. Tenzij er natuurlijk geen lanceringen zijn geweest. Wat wel fijn is dat de data voor de volgende VSK in 2012 al bekend zijn. U kunt het niet vroeg genoeg weten. VSK 2012 van 6 tot en met 10 februari 2012 in de Jaarbeurs Utrecht. Kwam gelukkig nog wat filmpjes tegen met wat nieuwe duurzame ontwikkelingen en producten.

Hieronder het Ademend Raam van Brink Climate Systems, ook aanwezig op Building Holland 2010: Duurzaamheid en Energie op BouwRai, Urban Design en Gebouwtechniek

Inventum liet de Ecolution Ventilatiewarmtepomp zien.

7 januari 2010: VSK 2010 staat dit jaar helemaal in het teken van duurzaamheid en energiebesparing. Onder het motto ‘waar passie en nieuwe energie samenkomen’ presenteren ruim 450 exposanten hun noviteiten in Jaarbeurs Utrecht. Daarnaast worden vele nieuwe producten gelanceerd.

Mooi, nu maar hopen dat er op de VSK 2010 ook echt veel aandacht is voor duurzaamheid en energiebesparing. Op de VSK 2008 was het triest gesteld met de aandacht voor klimaat en energie. De winnaar van de VSK Award 2008: Remeha. Van maandag 1 februari tot en met vrijdag 5 februari 2010 in de Jaarbeurs Utrecht, hallen 1 t/m 4 en 8 t/m 11. Zie ook: 2010: Het Jaar van de Energiebesparing en Energiezuinige Apparatuur en De Solar-wash voor 80% Energiebesparing per Wasbeurt

5 november 2007: De titel klinkt al veelbelovend. VSK 2008, de vakbeurs voor de installatiebranche biedt van 11 tot en met 15 februari de nieuwste snufjes op energie- en klimaatgebied. Tenminste, dat hoop ik maar want dit jaar bezocht ik Elektrotechniek 2007 waar ik vrijwel niets tegenkwam vanuit het oogpunt duurzaam, energiezuinig of gewoon beter voor het milieu. Ook op Energie 2007 onlangs in Den Bosch had ik wel wat meer innovaties verwacht. Mijn badge voor de VSK is in elk geval al klaar. U kunt zich hier aanmelden.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (686)
 • Agenda (3.270)
 • Biologisch (117)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (865)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (524)
 • Design (238)
 • Dieren (178)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.385)
 • Educatie (352)
 • EEN-Armoede (251)
 • Energie en Besparing (3.607)
 • Europa (29)
 • Evenementen (202)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (315)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (33)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (327)
 • Iets anders (397)
 • Int. Samenwerking (192)
 • Investeren (142)
 • Joe Biden – Barack Obama (118)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.706)
 • Licht (393)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (171)
 • Milieu (754)
 • MVO (112)
 • Natuur (773)
 • Nederland (34)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (232)
 • Vakantie (83)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.587)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (303)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • De Volledig Elektrische Rigitrac SKE 50 Electric Tractor by Rigitrac
 • Zonnepark Trekweg A6: Gelegen Tussen De A6 En De Trekweg In Almere by RVB
 • Alle 120 Basisscholen In Gemeente Utrecht Van Het Aardgas Af
 • Flatmate Energiebesparende Douchewarmtewisselaar Voor 97 Huurwoningen De Alliantie
 • Duurzaamheidsparagraaf Taxaties Doorontwikkeld Voor En Door Steeds Meer Partijen by DGBC
 • ENGIE Vernieuwt Waterkrachtcentrales Bervercé (9 MW) en Heid de Goreux (8 MW)
 • Hoe Dump Je Veilig En Milieuvriendelijk Oude Laptops 
 • Financiële Impuls Van 300 Miljoen Euro Voor Regionale Ontwikkelmaatschappijen (ROM’s)
 • Flowbatterij Havengebied Rotterdam Drijvend Laadstation Elektrisch Varen by Greenchoice
 • Green Deal H2-Wijken: Praktische Toepassing Waterstof Als Warmtevoorziening In Woonwijken
 • Groenste Ondergrondse Fietsenstalling Stationslein Zwolle Met 5.800 Stallingsplekken Geopend
 • ICO Windpark Met Elf Windturbines Haven Van Zeebrugge: Stroom Elektrische Auto’s by ENGIE
 • Online Kansspelen: Wat Zijn De Do’s En Don’ts?
 • Een Duurzame Uitvaart: De Mogelijkheden Voor Een Duurzame Uitvaart
 • Uitstoot Broeikasgassen Acht Procent Lager In 2020 by CBS
 • Het Verband Tussen Gezondheid En Actief Reizen: Lopen Gunstig Voor Gewicht by KiM
 • De Nationale Bruggenbank: Van Overheden, Voor Overheden – Hergebruik Bruggen by AmRoR
 • De EV Experience Op Formule 1 Circuit Zandvoort: The Future is Electric – Ervaar Elektrisch Rijden
 • Waterstofevent Is Waterstof Uw Toekomst: Kansen Voor Tankstations & Mobiliteit by NWBA
 • Nieuw Waterstof Binnenvaartschip Antonie In Ontwikkeling Dankzij 4 Miljoen Euro Subsidie
 • Links

  Milieunet op..