google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

LED’s make things better: Philips LivingColors-reeks met LED-lampjes uitgebreid

Geschreven op 19-10-2007 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Energie en Besparing, Licht Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

living colors13 april 2010: Philips introduceert op Light + building 2010 een volgend model in LivingColors-reeks:t de LivingColors colored & white light.

Met de Philips LivingColors colored & white light kunt u thuis de gewenste sfeer scheppen dankzij de keuzemogelijkheid uit 16 miljoen kleuren én elke nuance van wit licht. Door deze combinatie is hij ideaal voor zowel sfeerverlichting als de dagelijkse activiteiten. De mogelijkheden om een sfeer te scheppen die past bij uw stemming of gelegenheid, zijn eindeloos.

Philips introduceert een revolutionair concept voor de sfeer in woningen: LivingAmbiance. Met behulp van een eenvoudige afstandsbediening maakt LivingAmbiance het mogelijk een ruimte gemakkelijk aan te passen aan de stemming van het moment of de gelegenheid, doordat meerdere armaturen en lampen draadloos geïntegreerd zijn tot één systeem waarmee elk gewenst type omgevingsverlichting gerealiseerd kan worden.

De nieuw vormgegeven reeks LivingColors armaturen met gekleurd en wit licht bouwen voort op deze propositie door de toevoeging van instelbaar en dimbaar wit licht voor dagelijkse bezigheden, evenals door het bieden van meer mogelijkheden voor het scheppen van sfeer. De nieuwe range is beschikbaar vanaf september 2010.

17 november 2009: Begint toch een soort traditie te worden dat Philips elk jaar weer met een nieuwe variant komt van de Living Colors. Dit jaar is het tijd voor twee nieuwe vloerlampen, een wandlamp en een plafondlamp. Alle vier bieden een 50 procent hoger lichtvermogen en de nieuwe functionaliteit van de LivingColors modellen. Bij elke armatuur kan de hoogte of de hoek ingesteld worden, wat het makkelijker maakt om gelijk welk deel van de woning te verlichten in een van de 16 miljoen schakeringen en kleuren die LivingColors kan voortbrengen.

Sinds LivingColors in 2007 op de markt kwam, heeft de lamp een ongelooflijk succes gekend: er werden er tot op vandaag één miljoen stuks van verkocht.

05-12-2008: Na de LivingColors Clear, LivingColors Black en de LivingColors Mini komt Philips met een speciale luxe vrouwelijk  ontwerp van de LivingColors lamp met een geheel nieuw design: LivingColors Floral.

De LivingColors Floral is voorzien van een exclusief design met geraffineerde afwerking op helder transparant glas. Het verfraaide vrouwelijk ontwerp is geïnspireerd door de huidige trends in het interieur waar bloemen en natuur een steeds prominentere plaats innemen. Het gedetailleerde bloemen en vlinder motief geeft de LivingColors Floral een nog persoonlijkere uitstraling.

livingcolors-floral2.jpg19-10-2007: Philips komt met een nieuwe versie in de serie van sfeerverhogende producten: de LivingColors Mini is een feit. Eveneens met LED-verlichting, maar in tegenstelling tot de eerste versie van de Living Colors heeft de Mini geen afstandsbediening.

U kunt diverse kleuren selecteren en zo een geheel eigen sfeer scheppen. In totaal zijn er meer dan 256 variaties mogelijk, die ook at-random kunnen worden weergegeven.

Zie ook: De Maand van de LED-verlichting – LED’s make things better!

9 december 2007: Zie je wel, ze kunnen het heus wel bij Philips. Die Wake Up Light met een gloeilamp was gewoon een missertje. Onze nationale verlichtingstrots is natuurlijk ook heel hard bezig om de innovatieve mogelijkheden van LED-lampjes toe te passen. Kijkt u maar eens naar de Simplicity.

philips-livingcolours-mini.jpgSimplicity LivingColors kleurt je leven met licht en zo werkt het ook met LED. Je kunt de mooiste kleurschakeringen maken en allerlei lichtomstandigheden nabootsen. Ik schreef al eerder over een Make Up spiegel waar je even kunt kijken hoe je gezicht eruit ziet bij bepaald weer of in de disco.

Nu nog even die Wake-Up lamp aanpassen, want dat kan natuurlijk ook met LED-lampjes, kijk maar naar deze Wake Up Light wekker.

Wilt u even zien hoe de LivingColors in de praktijk werkt, bekijkt u dan even het filmpje.

18 Reacties

 1. Erik van Erne zegt:

  19 oktober 2008 om 15:01 | Permalink

 2. Pieter zegt:

  21 december 2008 om 00:55 | Permalink

  Is deze lamp wel zo energie zuinig? Bij de lamp hoort een adapter die de meeste mensen natuurlijk permanent in het stopkontakt laten. Waarschijnlijk zorgt die weer voor het nodige standby-verbruik. Veel adapters zijn bovendien zeer inefficient. Zaken die eerst uitgezocht moeten worden voordat dit gadget als groen gezien kan worden.

 3. Erik van Erne zegt:

  29 december 2008 om 11:35 | Permalink

  @Pieter
  LED’s gebruiken in elk geval veel minder energie dan gloeilampen of spaarlampen. Helaas is het energieverbruik en het standby gebruik, zoals gebruikelijk bij Philips, nergens terug te vinden.

  Ik stuur ze maar weer eens een mailtje.

 4. Erik van Erne zegt:

  6 januari 2009 om 19:48 | Permalink

  @Pieter
  En hier is het antwoord:
  Omdat LivingColors gebaseerd is op LED technologie heeft het een laag stroomverbruik wat in de toekomst ook verder verminderd zal worden naar mate dat de technologie zich verbetert. Het stroomverbruik van de LivingColors is afhankelijk van de kleur waarop het product staat ingesteld en de ingestelde helderheid en intensiteit.

  De LivingColors Clear en Black gebruiken tot 15W stroom (afhankelijk van kleur, helderheid en intensiteit) en de LivingColors Minis gebruiken tot 7.5W (afhankelijk van kleur, helderheid en intensiteit). Als de LivingColors (zowel de grote als de Mini) op stand-by staat gebruikt hij ongeveer 0.2 W.

  Hopelijk geeft dit voldoende opheldering op de vraag.

  Morven Mackinnon
  Philips Nederland

  Morven, hartelijk bedankt. Lijkt mij volkomen duidelijk dat we de LivingColors en de Living Colors Mini tot de categorie energiezuinige lampen mogen rekenen.

 5. k.pul zegt:

  21 juni 2009 om 15:36 | Permalink

  mooie leuke en gezellige lamp.
  Heb alleen een probleem met afstandsbediening.
  deze werkt niet terwijl er diverse malen nieuwe batterij in zijn gedaan.
  Nou heb ik gehoord dat je de frequentie kan veranderen van de afstandbediening.
  Wie weet hier wat over.
  Alvast bedankt.

 6. Desiree zegt:

  11 oktober 2009 om 19:50 | Permalink

  Voor het geld wat hij kost vind ik hem waardeloos.Hij verlicht maar een vierkante meter op de muur.Voor € 109,krijg ik een lamp die wel wat meer verlicht dan een vierkante meter.Nu gaat het hier natuurlijk om een sfeerlamp maar dan nog vind ik dat hij een groter oppervlakte moet verlichten voor dat geld.

 7. Judith zegt:

  27 oktober 2009 om 13:12 | Permalink

  Ik vind de lamp geweldig en heb er zelfs 2. Ze staan een meter of 4 uit elkaar, op ongeveer 40 cm van een witte muur, en dan schuin naar elkaar toe gericht. Geeft fantastisch sfeerlicht over de hele muur. Ik bedien ze met dezelfde afstandsbediening, zodat ze dezelfde kleur geven. Het staat heel mooi en ik kies bijna elke avond een andere lichtkleur.

 8. Joost zegt:

  12 mei 2010 om 18:36 | Permalink

  Werkt de afstandbediening van de grote livingcolors ook/wel op de kleine?

 9. henny zegt:

  13 september 2010 om 15:55 | Permalink

  weet iemand of er nog iets te doen is aan mijn lamp, ik heb nieuwe batterijen in de afstandsbediening gedaan en nu stopt de lamp helemaal nadat hij een soort test heeft gedraaid en is dan niet meer aan te krijgen,

  ik zie ook niets om het open te maken?

  het ligt niet aan de adaptor want die heb ik van mijn andere lamp geprobeerd, het zit in de lamp, maar wat?

 10. Mark Hurenkamp zegt:

  13 december 2010 om 15:59 | Permalink

  Voor wat betreft een afstandsbediening die niet (lijkt) te werken… je kunt proberen om opnieuw te ‘Touch-linken’ (de afstandsbediening dicht bij de lamp houden, en dan op 1 drukken tot de lamp na 3x blinken groen wordt). Daarmee worden de lamp en de remote opnieuw met elkaar verbonden.

 11. olphaert den otter zegt:

  15 december 2010 om 13:47 | Permalink

  Ik lees al de nodige reacties met problemen met de afstandsbediening. Wij hebben de lamp nog geen twee jaar en daar gaat nu voor de derde keer een set batterijen in. Van het merk waar een konijntje het heel lang op doet….Is er wat met onze afstndsbdnng of moeten we het verlies maar nemen? Op die manier is energiezuinigheid natuurlijk ook niet helemaal gehaald!

 12. Patrick zegt:

  22 februari 2011 om 20:52 | Permalink

  Wanneer de afstandbediening niet werkt moet de AAN-knop 3 sec. lang ingehouden worden terwijl je deze erg dicht bij de lamp houdt. Hiermee wordt de frequentie opnieuw ingesteld, zie ook de handleiding.

 13. Malissa zegt:

  12 oktober 2011 om 06:59 | Permalink

  Kan je met deze lamp nou ook wakker worden of niet?

 14. Erik van Erne zegt:

  12 oktober 2011 om 12:16 | Permalink

  @Malissa
  Alles kan natuurlijk, maar daar is deze lamp niet echt voor ontworpen. Zie de Philips Wake-Up Light http://bit.ly/wUDXQ

 15. rosa bilic zegt:

  18 februari 2012 om 19:42 | Permalink

  mijn lamp is in een keer opgehouden met het licht geven.Wat is het probleem?

 16. Marc zegt:

  16 maart 2012 om 15:51 | Permalink

  Ik heb een spotje gekocht bij leds-make-light in berkel 10 watt RGB met draadloze afstandsbediening kun je ook als sfeerlamp gebruiken, is zelfs geschikt voor in de tuin, werkt gewoon op 220 volt dus zonder trafo en voor een fractie(45,-) van de Philips prijs. Het verschil is de behuizing dat is bij Philips een designlamp (het is maar wat je mooi vindt) en bij leds-make-light een gewoon zwart spotje maar met dezelfde mooie kleuren. Voor meer info ga naar de site en vul het e-mail formulier in.

 17. Cor zegt:

  30 maart 2016 om 17:21 | Permalink

  Wat een rot lamp, probeerde vandaag batterijen te verwisselen!!
  Was een sensatie, maar niet heus!!

 18. Hector zegt:

  26 juni 2016 om 03:35 | Permalink

  Geweldige lamp! Afstandbediening is een keer hard gevallen en dat was zijn einde. Via E-bay een andere besteld (15,-) en de lamp doet het weer perfect.
  Overigens niet zonder hulp van dit forum, want frequentie van de afstandbediening moest opnieuw ingesteld worden en hoe dat moest stond hier duidelijk beschreven.
  Tip: gebruik oplaadbare batterijen, want de`afstandbediening gebruikt veel energie. 1 keer een investering maar die heb je er na minder dan een jaar makkelijk uit.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (686)
 • Agenda (3.270)
 • Biologisch (117)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (865)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (524)
 • Design (238)
 • Dieren (178)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.385)
 • Educatie (352)
 • EEN-Armoede (251)
 • Energie en Besparing (3.607)
 • Europa (29)
 • Evenementen (202)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (315)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (33)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (327)
 • Iets anders (397)
 • Int. Samenwerking (192)
 • Investeren (142)
 • Joe Biden – Barack Obama (118)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.706)
 • Licht (393)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (171)
 • Milieu (754)
 • MVO (112)
 • Natuur (773)
 • Nederland (34)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (232)
 • Vakantie (83)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.587)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (303)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • De Volledig Elektrische Rigitrac SKE 50 Electric Tractor by Rigitrac
 • Zonnepark Trekweg A6: Gelegen Tussen De A6 En De Trekweg In Almere by RVB
 • Alle 120 Basisscholen In Gemeente Utrecht Van Het Aardgas Af
 • Flatmate Energiebesparende Douchewarmtewisselaar Voor 97 Huurwoningen De Alliantie
 • Duurzaamheidsparagraaf Taxaties Doorontwikkeld Voor En Door Steeds Meer Partijen by DGBC
 • ENGIE Vernieuwt Waterkrachtcentrales Bervercé (9 MW) en Heid de Goreux (8 MW)
 • Hoe Dump Je Veilig En Milieuvriendelijk Oude Laptops 
 • Financiële Impuls Van 300 Miljoen Euro Voor Regionale Ontwikkelmaatschappijen (ROM’s)
 • Flowbatterij Havengebied Rotterdam Drijvend Laadstation Elektrisch Varen by Greenchoice
 • Green Deal H2-Wijken: Praktische Toepassing Waterstof Als Warmtevoorziening In Woonwijken
 • Groenste Ondergrondse Fietsenstalling Stationslein Zwolle Met 5.800 Stallingsplekken Geopend
 • ICO Windpark Met Elf Windturbines Haven Van Zeebrugge: Stroom Elektrische Auto’s by ENGIE
 • Online Kansspelen: Wat Zijn De Do’s En Don’ts?
 • Een Duurzame Uitvaart: De Mogelijkheden Voor Een Duurzame Uitvaart
 • Uitstoot Broeikasgassen Acht Procent Lager In 2020 by CBS
 • Het Verband Tussen Gezondheid En Actief Reizen: Lopen Gunstig Voor Gewicht by KiM
 • De Nationale Bruggenbank: Van Overheden, Voor Overheden – Hergebruik Bruggen by AmRoR
 • De EV Experience Op Formule 1 Circuit Zandvoort: The Future is Electric – Ervaar Elektrisch Rijden
 • Waterstofevent Is Waterstof Uw Toekomst: Kansen Voor Tankstations & Mobiliteit by NWBA
 • Nieuw Waterstof Binnenvaartschip Antonie In Ontwikkeling Dankzij 4 Miljoen Euro Subsidie
 • Links

  Milieunet op..