google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Nucleaire Crisis Fukushima Kernenergiecentrale: Stralingsniveau op Hoogste Niveau Ooit

Geschreven op 17-4-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Energie en Besparing Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

greenpeacenuclearUpdate 19 oktober 2020: De Japanse overheid heeft besloten om meer dan een miljoen ton vervuild water van de gehavende kerncentrale in Fukushima in zee te lozen. De lokale visserij en milieuorganisaties komen in het verweer.

De regering wil het radioactieve water dat nu nog is opgeslagen in ruim duizend tanks vanaf 2022 in sterk verdunde vorm in zee laten lopen. Het gaat op deze manier decennia duren voor al het water is opgeruimd. Het officiële besluit wordt aan het eind van de maand genomen. Het moet een eind maken aan een jarenlange discussie over wat te doen met het water. Andere opties zijn om het te laten verdampen of om meer opslagtanks te bouwen.

De overheid heeft er echter altijd de voorkeur aan gegeven om het in de oceaan te laten stromen, ook al is de lokale visserij er zwaar op tegen. Het zou jarenlange inspanningen om het imago weer op te bouwen, nadat een tsunami in maart 2011 de kerncentrale zwaar beschadigde, teniet doen.

Volgens experts is tritium, een radioactieve isotoop van waterstof, alleen in heel hoge doses schadelijk voor mensen. Het is bovendien mogelijk om gefilterd afvalwater te verdunnen met zeewater voor het in de oceaan belandt.

Iets dergelijks gaat ook gebeuren: het water zal in de kerncentrale al worden verdund, zodat het veertig keer minder geconcentreerd is voor het in zee stroomt. Het hele proces gaat minstens dertig jaar duren.

10 september 2019: Zo, alweer slecht en onbegrijpelijk nieuws uit Japan. De Japanse regering weet eigenlijk niet meer hoe de radioactieve besmetting moet worden opgelost.

Dus ziet men zich gedwongen om op korte termijn radioactief afvalwater van de in 2011 ontplofte kerncentrale in Fukushima in de Grote Oceaan te dumpen, aldus de Japanse minister van Milieu Yoshiaki Harada tijdens een persconferentie in Tokio.

Energiebedrijf Tokyo Electric Power Company (TEPCO), dat verantwoordelijk is voor de opslag van het vervuilde water, heeft binnenkort geen plaats meer voor nog meer afvalwater. Het bedrijf heeft al meer dan 1 miljoen ton aan radioactief koelwater opgeslagen.

“Wanneer de opslagruimtes vol zijn, is er geen andere optie dan het vervuilde water te verdunnen en in de oceaan te storten”, aldus Harada tegen journalisten. “De regering moet er nog een besluit over nemen, maar dit is naar mijn mening de enige oplossing.”

Tuurlijk en ook lekker makkelijk. Gewoon dumpen in de Grote Oceaan, die is groot en het radioactief vervuilde water verdund zich vanzelf in die hele grote oceaan. Gek genoeg hoor ik heel weinig oppositie tegen dit vreemde plan. Zo bezien kunnen we overal in de wereld alles waar we geen raad meer mee weten gewoon in de oceanen dumpen.

28 september 2017: Japan has delayed the Fukushima nuclear plant cleanup again. The plan is now six years behind schedule. Japan’s government approved another revision to the cleanup schedule that will push removal of radioactive fuel rods from reactor Units 1 and 2 three years further down the road.

This latest delay, which is due to newly uncovered damage in the storage pools, means that the cleanup is now six years behind schedule.

While fuel rod removal in Units 1 and 2 is now scheduled for 2023, debris removal in those units is still planned to begin in 2021. Unit 3 rod removal is expected to take two years to complete and is still scheduled to begin in 2018, though Tokyo Electric Power Company (Tepco),  the plant operator, then has another major issue to deal with.

Tepco still doesn’t know what it’s going to do with all of the radioactive waste that starts to come out of the plant next year during cleanup. Decommissioning is expected to take 30 to 40 years to complete.

5 februari 2017: Zo, men is eindelijk zover in Japan dat men werkt aan een plan om de bende op te ruimen. Voordat dat plan helemaal klaar is zijn we so-wie-so weer twee jaar verder.

Volgens de huidige planning moet er dit jaar een concept-plan klaar zijn en volgend jaar zou het definitieve plan klaar moeten zijn. Mooi zult u zeggen en dan snel aan de slag. Niets daarvan. Men verwacht nu dat er in 2021 kan worden begonnen met het opruimen van al het nucleaire materiaal. En dan het slechte nieuws; men gaat er nu vanuit dat dat opruimen in elk geval een jaar of veertig gaat duren.

Dan moet het natuurlijk niet tegenzitten, maar helaas is dat wel het geval. De nieuwste berichtgeving is zeer alarmerend: Het stralingsniveau in reactor 2 van de Fukushima Daiichi kernenergie centrale is op het hoogste nieveau ooit sinds de ramp zo’n zes jaar geleden. Zie ook: Fukushima Reactor #2 pressure vessel breached, rising to “unimaginable” levels of radiation en Fukushima as a Ticking Ttime Bomb Documentary by Dr. Helen Caldicott

21 februari 2014: Er komt maar geen einde aan de ellende bij de kernenergiecentrale in Fukushima, Japan. Er is opnieuw een lek geconstateerd bij een opslagtank. Volgens Tepco is er dit keer ongeveer 100.000 liter hoog radioactief water het terrein op gestroomd.

Het lek is bij een routinecontrole geconstateerd. Twee afsluitkleppen van de opslagtank waren onterecht opengezet en een derde afsluitklep bleek niet goed te functioneren. De afsluiters zijn inmiddels weer gesloten door medewerkers van Tepco. Ook is begonnen met het schoonmaken van het weggestroomde radioactief besmette water. Bron: Tepco

15 september 2013: In Japan wordt maandagochtend 16 september de laatste kernreactor, reactor 4 in Ohi, die nog in bedrijf is gesloten voor onderhoud.  Daardoor zal Japan ten minste tot december zonder kernenergie zitten, de langste periode sinds 1960.

Voor de Japanse kernramp van 2011 in Fukushima namen kerncentrales zo’n 30 procent van de energievoorziening voor hun rekening. Maar de 50 centrales zijn sindsdien dicht vanwege onderhoud of uit veiligheidsoverwegingen. Het kan dus wel: helemaal zonder kernenergie. Ik zou zo zeggen: nooit meer inschakelen die kernenergiecentrales.

25 augustus 2013: Goed nieuws. Het lek is gevonden. Even nuanceren is nodig zoals dat bij alles wat bekend wordt gemaakt rond de kernramp bij de Fukushima kernenergiecentrale nodig is. Tepco, de beheerder van de kernenergiecentrale in Fukushima, zegt dat de oorzaak van het weglekken van een grote hoeveelheid radioactief water mogelijk is gevonden. De naden van een opslagtank zijn aangetast, waardoor de tank kromtrok en daardoor zou de tank zijn gaan lekken.

Geweldig toch hoe men dat even bekendmaakt. Mogelijk is gevonden. Dat betekent uiteraard dat het ook mogelijk is dat iets anders de oorzaak van het lek is, waarbij een stralingsniveau werd gemeten dat maar liefst 10.000 keer zo hoog is als het niveau waaraan medewerkers mogen worden blootgesteld. Overigens is het nu al de vijfde keer dat er water weglekt uit een tank van dit type.

Dat er door aantasting van de naden en het kromtrekken van een tank maar liefst 300.000 liter uiterst radioactief water kan weglekken, is uitermate verontrustend. Zeker als we bedenken dat van de duizend opslagtanks die bij de Fukushima kernenergiecentrale in gebruik zijn om zwaar radioactief water op te slaan, ongeveer eenderde van hetzelfde type is als de tank waar nu mogelijk de oorzaak van de lekkage is gevonden.

21 augustus 2013: In Japan is het alarmniveau op de internationale INES-schaal voor nucleaire incidenten nu verhoogd van categorie 1 (een afwijking) naar categorie 3:  een ‘serieus incident’. Bij de kernenergiecentrale Fukushima is opnieuw een groot lek van radioactief water geconstateerd.  In een opslagtank bij de Japanse kerncentrale Fukushima is gisteren een nieuw lek ontdekt. Volgens Tepco, is daardoor minstens 300.000 liter uiterst radioactief water weggelekt.

Bij het lek is een stralingsniveau gemeten dat maar liefst vijf keer zo hoog is als de toegestane hoeveelheid voor medewerkers van kerncentrales. Nog alarmerender lijkt mij het feit dat eigenaar Tepco van de Fukushima kerncentrale geen idee heeft hoe het lek is ontstaan.

De incidenten, lekkages en problemen blijven maar voortduren bij de Fukushima kernenergiecentrale en keer op keer blijft Tepco dezelfde strategie volgen: ontkennen, zeggen dat het allemaal wel meevalt en vooral aangegeven dat men het ook niet weet en dat men niet weet hoe groot het probleem is. De Japanse overheid blijft ook hetzelfde doen: men geeft Tepco telkens opdracht om het probleem op te lossen. Buitenlandse deskundigen worden nog steeds niet of slechts mondjesmaat ingeschakeld en ondertussen blijft er maar zwaar radioactief materiaal vrijkomen. Al jaren stromen er grote hoeveelheden radioactief water in zee. Al jaren wordt er radioactief water weggepompt. Geen idee waar naar toe. Een telkens zijn er lekkages.

12 augustus 2013: Zo, we zijn weer een jaartje of wat verder en helaas is de ellende bij de Fukushima kerncentrale weer volop in het nieuws. Negatief in het nieuws want de problemen blijven maar voortduren en van een ware schoonmaak is nog steeds geen sprake. Sterker nog: naar nu bekend is gemaakt wordt er al een jaar of twee een enorme hoeveelheid radioactief water in zee geloosd. Iedere dag stroom zo’n driehonderdduizend liter radioactief water in zee. Dag in, dag uit, week in, week uit, jaar in, jaar uit. En nog beroerder: niemand heeft ook maar enig idee hoe dit probleem kan worden opgelost.

5 mei 2012: Mooi hoor. Japan schakelt vandaag de laatste nog werkende kernreactor van de centrale Tomari op het noordelijke eiland Hokkaido uit voor verplicht onderhoud en daardoor zit Japan voor het eerst in 42 jaar zonder kernenergie.

In Tokio is de stillegging van de laatste nog werkende kernreactor door duizenden mensen gevierd. De demonstranten droegen vlaggen in de vorm van vissen die het symbool zijn geworden voor de anti-kernenergiebeweging in Japan. Nog mooier zou het natuurlijk zijn als al die stilgelegde kerncentrales helemaal nooit meer worden ingeschakeld en zelfs worden gedemonteerd. Of dat ook gaat gebeuren, blijft vooralsnog de vraag. Feit is dat geen enkele kernreactor na een uitgebreide controle in verband met de ramp in Fukushima weer is aangezet.

5 februari 2012: Weer slecht nieuws uit Fukushima. Men heeft geconstateerd dat er nogal wat lekken zijn waar besmet koelwater uit stroomt. Eerst ging het nog om een stuk of tig lekke leidingen, die gesprongen zijn door de strenge vorst van wel 8 graden onder nul. Hoe is het mogelijk dat die leidingen daar niet tegen kunnen. In Noord Japan is het wel vaker koud en ook kouder dan 8 graden onder nul. Helaas is het slechte nieuws nog slechter. Twee maanden nadat men bij TEPCO riep dat alles onder controle was, blijkt nu dat er veel vaker lekkages zijn.

Leaks of radioactive water have become more frequent at Japan’s crippled  nuclear power plant less than two months after it was declared basically  stable. The problem underlines the continuing challenges facing TEPCO as it attempts to keep the Fukushima Dai-ichi nuclear plant under  control. Workers spotted a leak Friday at a water reprocessing unit which released  enough beta rays to cause radiation sickness. Read more at: 3News

26 januari 2012: Nou, die negen maanden zijn inmiddels voorbij en het goede nieuws is dat men er inderdaad in geslaagd is om de zaak min of meer onder controle te krijgen. Het slechte nieuws is dat men inmiddels bekend heeft gemaakt dat het nog 30 tot 40 jaar gaat duren voor men klaar is met de volledige ontmanteling, inclusief de verwijdering en veilige opslag van al het kernafval, brandstofstaven en radioactief water, grond en materiaal. Nog slechter nieuws is dat men nog helemaal niet weet hoe men dat allemaal gaat doen. Er moet zelfs nog het een en ander aan techniek worden ontwikkeld.

17 april 2011: Zo, dat is opmerkelijk en slecht nieuws. Volgens de Japanse exploitant Tepco van de zwaarbeschadigde kerncentrales in Fukushima duurt het nog negen maanden voor kernramp is bezworen. Tepco heeft vandaag een stappenplan bekendgemaakt om de beschadigde reactoren te stabiliseren.

De komende maanden gaat het vooral om het koelen van de reactoren, zegt Tepco. Robots zullen de komende dagen op grote schaal metingen doen om te kijken in hoeverre het verantwoord is om mensen in of bij de centrales te laten werken. Hoeveel straling er nog gaat vrijkomen via de lucht en weglekkend koelwater is uiteraard niet bekend gemaakt. Net zo min is bekend gemaakt wat er met het immense gebied gaat gebeuren als de lekkage van radioactieve straling uiteindelijk echt is gestopt. Voor altijd verloren voor bewoning, landbouw? Wie zal het zeggen. Het lijkt er in elk geval sterk op dat de schade een stuk groter is dan in Tsjernobyl.

Hoe deze ramp gaat aflopen en hoe groot de schade zal zijn, blijft vooralsnog onduidelijk. De situatie in Fukushima is nog altijd niet onder controle, dat blijkt wel uit de planning van Tepco. Bovendien vinden er dagelijks naschokken cq nieuwe aardbevingen plaats voor de kust, waaronder zware met een kracht van 6.0 of meer op de schaal van Richter. De effecten daarvan op de zeer zwaar beschadigde kerncentrale zijn onbekend. Dat Tepco een stappenplan bekend heeft gemaakt is mooi, maar de problemen echt oplossen is nog geheel iets anders. Vooralsnog is er sprake van een tikkende bom, die elk moment kan afgaan. Dat is helaas de bittere realiteit.

Zie ook: Greenpeace Video Over de Kernramp in Tsjernobyl: “20 Years Ago Chernobyl” en Overzicht Engelstalige Posts over de Fukushima Nuclear Plant and Nuclear Disaster

Kernenergie Schone, OnVeilige en OnBetaalbare Stroom met Kernafval: Stop The Nuclear Madness – Nederlandse Rode Kruis opent Rekening 6868 voor Japan – Ook Giro 99 Open voor Japan  – Humanitaire Gemeenschap Hulpeloos bij Kernramp by Hoogleraar Rampenstudies Thea Hillhorst – Kernenergie: Een Dodelijke Uitweg Met Veel CO2-Uitstoot – Ik Heb Schoon Genoeg van Kernenergie? U Ook? Teken Dan Direct De Petitie

9 Reacties

 1. a bos zegt:

  17 april 2011 om 23:14 | Permalink

  Een sprekend bewijs dat kernenergie niet aan de Markt kan worden overgelaten. Maar ook in handen van de overheid is het niet veilig. Er wordt nu met een natte vinger bepaald dat over 9 maanden het gevaar is bezworen. Ik geloof er geen barst van. Buiten dat kunnen we dus minimaal de komende 9 maanden verwachten dat heel de wereld in ernstige mate vervuild zal worden door de radio-actieve uitstoot van Fukushima.

  Hoeveel doden en ernstige kankerpatiënten dat wereldwijd op gaat leveren is nog niet te becijferen. Vast staat wel dat Tjernobyl hierbij vergeleken in het niet valt.

 2. Erik van Erne zegt:

  15 mei 2011 om 09:16 | Permalink

  Let’s make sure HSBC and BNP Paribas get the message: No more Fukushimas

  Thousands of e-mails are already being sent to HSBC and BNP Paribas international board members asking them to withdraw their finance and support from the Jaitapur nuclear project in India. Building what will be the world’s biggest nuclear power plant in a coastal zone that is prone to earthquakes seems like an inconceivable idea after the horror of Fukushima.

  But it is being planned. However it can’t go forward without the finance and support of international investment banks – BNP Paribas and HSBC in particular.

  If you’ve already sent your e-mail message to the international boards – thank you! But to be sure that your message gets through we want to also encourage you to send a personal e-mail message or contact form message to representatives of the banks.

 3. Erik van Erne zegt:

  2 januari 2012 om 02:17 | Permalink

  Japan’s nuclear exclusion zone by The Big Picture

  What does a sudden evacuation look like? After everyone is gone, what happens to the places they’ve abandoned? National Geographic Magazine sent Associated Press photographer David Guttenfelder to the nuclear exclusion zone around Japan’s Fukushima Daiichi power plant to find out. Evacuated shortly after the March 11 earthquake and tsunami led to a nuclear radiation crisis, the area has been largely untouched, with food rotting on store shelves and children’s backpacks waiting in classrooms. The area may face the same fate as the town of Pripyat, Ukraine after the Chernobyl disaster 25 years ago. (39 photos total)

 4. Erik van Erne zegt:

  12 augustus 2013 om 12:44 | Permalink

  Fukushima Documentary: “Two Years Later” by NHK

  Two years after the accident at Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant, more than 150,000 people in Fukushima Prefecture are still forced to leave their homes and try to rebuild their lives amid the threat of radiation exposure.

 5. Ben zegt:

  5 februari 2017 om 09:30 | Permalink

  Fukushima Reactor #2 pressure vessel breached, rising to “unimaginable” levels of radiation

  Radiation levels inside a damaged reactor at the Fukushima Daiichi nuclear power station are at their highest since the plant suffered a triple meltdown almost six years ago.

  The facility’s operator, Tokyo Electric Power (Tepco), said atmospheric readings as high as 530 sieverts an hour had been recorded inside the containment vessel of reactor No 2,…

  The recent reading, described by some experts as “unimaginable”, is far higher than the previous record of 73 sieverts an hour in that part of the reactor.

  A single dose of one sievert is enough to cause radiation sickness and nausea; 5 sieverts would kill half those exposed to it within a month, and a single dose of 10 sieverts would prove fatal within weeks.

  Tepco also said image analysis had revealed a hole in metal grating beneath the same reactor’s pressure vessel. The one-metre-wide hole was probably created by nuclear fuel that melted and then penetrated the vessel after the tsunami knocked out Fukushima Daiichi’s back-up cooling system…. Read more at The Guardian: Fukushima nuclear reactor radiation at highest level since 2011 meltdown

 6. Erik van Erne zegt:

  5 februari 2017 om 09:55 | Permalink

  Fukushima as a Ticking Time Bomb Documentary by Dr. Helen Caldicott

  After studying the situation at Fukushima, Dr. Helen Caldicott made some serious allegations, according to Radio BayFM. Mary Helen Caldicott is an Australian physician, researcher and “anti-nuclear advocate.” She is the founder of several associations, dedicated to the fight against the use of nuclear energy, depleted uranium, nuclear weapons, nuclear proliferation and military actions as a whole.

  These, some of its statements, taken from the last interview of 8 March 2014, Kyoto, Japan (video is below the text): “Things look bleak, the situation is actually worse every day. There were 3 of the crisis, which is unheard of in the nuclear age story, in blocks 1, 2 and 3 was melting, this means that about 100 tonnes of uranium in three reactors melted and leaked through the 6-inch steel casing of the reactor, passed through the concrete sarcophagus on floors You may have gone into the ground. “A more realistic assessment of pollution – 60,000 square kilometers. In this area, 46 million people live. In this area include, inter alia, part of Tokyo and the surrounding area.

 7. Erik van Erne zegt:

  5 februari 2017 om 10:06 | Permalink

  Understanding Fukushima Nucleair Disaster Documentary: Radiation levels at Japan’s Fukushima nuclear plant disaster site reach record high February 3, 2017

  An area of the Fukushima Daiichi nuclear plant is showing record levels of radiation, the highest since the complex suffered a nuclear meltdown initiated by a tsunami in 2011. The plant operator Tokyo Electric Power Company (Tepco) announced that the containment vessel of the No 2 reactor showed radiation levels of up to 530 sieverts per hour, which can kill a human in under a minute.

  Previous analysis of the area back in 2012 showed records of 73 sieverts per hour in the same area. The new discovery, which was made on 30 January, is based on images captured by three manned cameras which were mounted on a robot to gather information about the state of the reactor.

  mages also indicated a hole below the pressure vessel, Nekkei Asian Review reported. According to Tepco, the hole may have been the result of nuclear fuel that entered the vessel as it overheated. Loss of reactor cooling functions in the days following the tsunami could have led to the melting of the walkway.

  “It may have been caused by nuclear fuel that would have melted and made a hole in the vessel, but it is only a hypothesis at this stage,” Tepco spokesman Tatsuhiro Yamagishi told AFP on 3 February.

  “We believe the captured images offer very useful information, but we still need to investigate given that it is very difficult to assume the actual condition inside.”

  The radiation levels could effectively shut down TEPCO’s robots that are being used for the investigation in under two hours, AFP reported. However, the operators plan to extend the probe and check conditions by sending a robot to the bottom of the reactor containment vessel.

  The Fukushima plant suffered three meltdowns as a result of the tsunami on 11 March, 2011 which destroyed the emergency generators which provided power to cool the reactors. The accident led to one of the worst nuclear disasters since Chernobyl in 1986, and last year, researchers were able to detect radiation from the site all the way in Oregon, USA.

 8. Erik van Erne zegt:

  26 juli 2017 om 14:20 | Permalink

  Video Shows Melted Nuclear Fuel Inside Fukushima Reactor

  An underwater robot captured the first images of what are believed to be melted nuclear fuel deposits inside Japan’s Fukushima nuclear plant, according to its operator Tepco.

  Six years on from a massive nuclear disaster, accumulations of lava-like layers were found under the stricken plant’s unit three reactor.

  Measuring as thick as one metre and located in a structure called the pedestal inside the unit’s primary containment vessel, Tepco says that it is “highly likely” this was a sighting of melted fuel.

 9. Erik van Erne zegt:

  13 maart 2021 om 15:55 | Permalink

  Tikkende tijdbom: de volgende mega-aardbeving

  Precies tien jaar geleden kreeg Japan een van de zwaarste aardbevingen ooit over zich heen, met een tsunami en een kernramp erbovenop. De vraag is: waar komt de volgende mega-aardbeving? Want dat die komt, dat is zeker. Leggen we je uit.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (688)
 • Agenda (3.281)
 • Biologisch (116)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (873)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (524)
 • Design (238)
 • Dieren (178)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.400)
 • Educatie (352)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.616)
 • Europa (29)
 • Evenementen (202)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (315)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (33)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (327)
 • Iets anders (400)
 • Int. Samenwerking (193)
 • Investeren (144)
 • Joe Biden – Barack Obama (118)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.710)
 • Licht (394)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (171)
 • Milieu (754)
 • MVO (112)
 • Natuur (776)
 • Nederland (34)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (233)
 • Vakantie (84)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.605)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (304)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Youth Future Conference (YFC) 2021: Creating Sustainable Solutions For Greening The City
 • De Klimaatmars in Amsterdam: Op Straat Voor Een Leefbaar Klimaat by Milieudefensie
 • De Elektrische Dierenambulance Bakfiets In Altena by Stichting DierenLot
 • Het GroenDoen Fonds Voor Kleinschalige Boomplant Projecten by Trees for All
 • Zonnedak Met 27.076 Zonnepanelen Op Dak Arvato Bertelsmann by GroenDus
 • Het Festival G10 In Amsterdam: Festival Van De Economie En De Filosofie & The Arts
 • Zonnepanelen Op Staldaken Melkveehouder Johan Harbers by GroenLeven
 • Drijvend Zonnepark De Mussels Beilen Met 40.000 Zonnepanelen Op Zandwinplas by GroenLeven
 • SDG Co: Transforming Innovation for Sustainability by Eco-Business
 • Grootste Bi-Directionale Laad a.s.r. Parkeeergarage Voor 250 Elektrische Auto’s Geopend In Utrecht
 • Royal FloraHolland Plaatst Ruim 25.000 Zonnepanelen Op Daken In Aalsmeer, Rijnsburg en Eelde
 • De Volledig Elektrische Renault 5 Concept Komt Er Aan In 2024: Actieradius van 400 Kilometer
 • Elektrische CityBarg Duwboot Voor Vervoer Bouwmaterialen Van Zoelen By CityPort of Utrecht
 • De 50-Literhuis Challenge: Water Besparen Met Behoud Van Comfort by The Green Village
 • Shell Bouwt Nieuwe Fabriek In Pernis Voor Productie Biobrandstoffen
 • Heembouw Is De Winnaar Van De Dertigste Groene Pluim Voor Duurzaam Ondernemen
 • Laadplatform Voor Elektrische Vrachtwagens City Logistics Innovation Campus (CLIC) Amsterdam
 • De FLXdrive Batterij-Elektrische Locomotief: Eerste Elektrische Goederentrein by Wabtec
 • De Vredesweek 2021: PAX Power to the People En De Utrechtse Vredesweeklezing by PAX
 • Interface Vervangt Bitumen Backing Tapijttegelcollectie Voor CQuest Bio Biocomposiet Tapijtrug
 • Links

  Milieunet op..