google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Ledzworld introduceert een serie dimbare LED-lampen: LFI Innovation 2010 Award

Geschreven op 13-7-2009 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Energie en Besparing Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Ledzworld LFIUpdate 20 mei 2010: Ledzworld Technology heeft de LightFair International‘s (LFI) 2010 Innovation Award gewonnen in de categorie conventionele lampen.

De LightFair International Innovation Awards worden toegekend aan de meest innovatieve producten op het gebied van verlichting die in de afgelopen 12 maanden geïntroduceerd zijn. Elk product werd beoordeeld door een onafhankelijke jury van gerenommeerde professionals uit de branche.

De Ledzworld professionele LED-lamp met kleurveranderende dimfunctie (CTA) en ingebouwde beveiliging tegen oververhitting, werd beoordeeld als meest innovatieve product in de categorie ‘conventionele lampen’. De lamp werd geselecteerd vanwege zijn unieke dimmogelijkheden en ingebouwde temperatuurcontrolesysteem (TCS) dat de lamp beschermt tegen oververhitting. De lamp is niet alleen volledig traploos dimbaar op alle bestaande typen dimmers, maar verandert net als traditionele dimbare lampen ook van kleur tijdens het dimmen, waardoor een warmere sfeerverlichting gecreëerd wordt. Deze Colour Temperature Adjusted (CTA)-dimfunctie is gebaseerd op baanbrekende LED-technologie en een nieuw fenomeen in de branche.

Zie ook: LightFair International 2010: The SOL, Organic LED Chandelier by WAC Lighting

The LFI Innovation Awards is an overview of the latest lighting-related products and designs introduced over the last 12 months or launched at LFI 2010. This year, LFI received nearly 200 submissions for the 14 designated categories, and each individual product was judged by an independent panel of renowned lighting professionals. The winners were awarded for product entries that exemplify the best in innovative design and thinking. The 2010 key award winners are

Helieon Sustainable Light Module System by Bridgelux and Molex: Most Innovative Product of the Year—the program’s highest award, recognizing the best, most innovative new product;
Light-Drive Elite by Traxon USA: Design Excellence Award—recognizing outstanding achievement in design and application;
SSL2102 by NXP Semiconductors: Technical Innovation Award—recognizing the most forward-thinking advancement in lighting technology;
LightLouver Daylighting System by LightLouver: Judges’ Citation Award—special recognition of an innovative product at the judges’ discretion.

Additionally, the presentation honored Best of Category winners in the following categories:
Research, Publications, Software, Unique Applications: Lighting and the Visual Environment for Senior Living: Recommended Practices by the Illuminating Engineering Society (IES);
Conventional Lamps: Professional LED Bulb CTA by Ledzworld Technology SDN BHD;
Ballasts, Transformers, Drivers: Quicktronic QHE T5HO/SS System by Osram Sylvania;
Chandeliers, Pendants, Sconces, Task Lights & Decorative Luminaires: Locking Ring and Decorative Lights by Recesso Lighting;
Downlights, Wallwashers, Accent Lights: Element 3 LED Downlight by Generation Brands Tech Lighting;
Track, Low-Voltage, Cable & Rail Systems: Paloma by W2 Architectural Lighting/WAC Lighting;
Fluorescent Based Troffers, Suspended, Surface Luminaires: DSBL Bi-Level Stairwell Luminaire with Deco-SMART system by DECO Lighting;
Industrial, Vandal, Exit & Emergency Lighting: SAFR Series LED Luminaires by AZZ/RAL Rig A Lite;
Roadway, Sports, Outdoor Architectural, Site Lighting: Sentinel Plasma Luminaire by PEMCO Lighting Products;
Landscape, Pool & Fountain Lighting: Luca by Structura;
Theatrical, Floodlights, Specialty Luminaires: Series 6000 HP LED Cove Light featuring CANDLELED LEDs by TEMPO Industries.

ledzworld.JPG13 juli 2009: Mooi hoor, alweer een fabrikant van LED-lampen erbij. Ledzworld introduceert eem hele lijn dimbare LED-lampen, die voor het eerst te zien zijn tijdens de beurs Elektro-Techniek van 28 september tot en met 2 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

Eerst was er de Pharox Led-lamp van Lemnis Lighting en dat bleek een soort startsein voor tal van lampenfabrikanten om ook serieus werk te gaan maken van LED-lampen. Philips volgde al snel met de Master LED-lamp en liet weten zich helemaal op LED-verlichting te storten, maar dan met complete armaturen met LED-lampen, zoals de EcoMoods, Ledino en Imageo.

Onlangs liet Sharp weten met een hele lijn LED-lampen te gaan komen met als bijzonderheid een dimbare Sharp LED-lamp met afstandsbediening en nu komt Ledzworld Technolog met een lijn professionele LED-retrofitoplossingen.

De lampenserie bestaat uit professionele halogeen- en gloeilampvervangers en downlighters. De lampen onderscheiden zich doordat ze de energiezuinigheid en lange levensduur van LED combineren met de warme kleuren, lichtopbrengst en dimmogelijkheden van traditionele verlichting. Dankzij deze combinatie van producteigenschappen zijn de Ledzworld LED-lampen de eerste écht volwaardige vervangers voor traditionele gloei- en halogeenlampen.

In tegenstelling tot de meeste LED-toepassingen, zijn de lampen van Ledzworld traploos dimbaar op vrijwel alle typen dimmers. Uniek hierbij is, volgens de fabrikant, dat de lampen net als traditionele dimbare verlichting tijdens het dimmen gelijkmatig van lichtkleur veranderen. Dankzij de door Ledzworld ontwikkelde en gepatenteerde Colour Temperature Adjusted (CTA)-dimfunctie, geven ze op de hoogste dimstand een heldere, softtone kleur, terwijl ze op de laagste stand een warme flamekleur produceren, geschikt voor een zachtere sfeerverlichting. Met deze nieuwe dimmogelijkheden kan iedere gewenste sfeer gecreëerd worden, iets wat tot nu toe alleen was weggelegd voor traditionele lampen.

De Ledzworld LED-lampen passen op alle standaard typen fittingen en produceren warme, witte kleuren en een lichtopbrengst die vergelijkbaar is met traditionele verlichting. Tevens onderscheiden de lampen zich in vormgeving van andere LED-lampen met een eigentijds design, waardoor ze een aanvulling vormen op het interieur van nu. Alle lampen van Ledzworld zijn sinds juli 2009 volledig goedgekeurd op productveiligheid door KEMA (CE) en specificaties worden getest door onafhankelijke meetinstituten, zoals het Nederlands Metrologisch Instituut VSL. Bron: LED Nieuws

Waar en wanneer deze Ledworld LED-lampen te koop zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat het een min of meer exclusieve lamp gaat worden voor de Nuon Energiewinkel. Details over de lampen zijn ook nog niet bekend, de website is in ontwikkeling.

Zie ook: De dimbare LED-lamp en de International Design Excellence Award 2009 De Geobulb: Een bijzondere LED-lamp Het lijkt op een gloeilamp maar is een LED-Lamp

8 Reacties

 1. Ledworld zegt:

  6 september 2009 om 00:35 | Permalink

  De dimbare Ledlamp kan bij ons over 2 maanden geleverd worden wat men niet weet is dat de gewone ledlampen niet geschikt is. Ze gaan ruim 1 jaar mee en dan zijn ze ineens niet meer goed.
  Weg garantie want die houd op na 1 jaar op.
  Dit komt doordat een dimbare lamp speciaal ontworpen moet worden en men een diode er uit moet halen.
  Gelukkig kunnen wij dan wel een goede lamp na 7 maanden leveren.

 2. Top1Led zegt:

  10 oktober 2009 om 21:39 | Permalink

  Volgens mij is ook een probleem dat dimmers pas bij een minimum vermogen, welke hoger ligt dan bij led lamp, werken.

  De dimbare leds met afstandsbediening zijn al een tijdje op de markt. Wij zijn zelf ook bezig met onze om een moduliare dimmer te ontwikkelen.

 3. Ledworld zegt:

  10 oktober 2009 om 22:04 | Permalink

  Op dit moment is ook Ledworld bezig met het ontwikkelen van een Ledlamp die dimbaar is en op elke dimmer aangesloten kan worden.
  Het probleem was om alles in een lamp te bouwen de ruimte is beperkt. We streven er naar om zo dicht mogelijk bij de oude gloeilamp uit te komen met zowel de kleur als traploos dimmen.
  De Lampen zijn er nu als proefmodel en nog niet op de markt.
  De prijs zal rond de 50 euro liggen per lamp maar we hopen door een grotere afzet snel te kunnen zakken met de prijs zodat de lamp betaalbaar worden en denken dat binnen 2 maanden de lamp al kan zakken naar 25 Euro.

 4. newgenerationled zegt:

  22 januari 2010 om 07:56 | Permalink

  Klinkt allemaal goed, we worden graag op de hoogte gehouden van deze nieuwe ontwikkeling.

 5. Natubes zegt:

  2 maart 2010 om 02:58 | Permalink

  Twee vraagjes dienen zich aan:

  1) Tot hoever kan gedimd worden? Kan het gelijkmatig tot helemaal 0 watt, of bijvoorbeeld maar tot 1, waarna het meteen helemaal op 0 springt?
  Dit is belangrijk voor het geval, dat je bijvoorbeeld meestal al genoeg hebt aan een het licht van een gloeilampje van 5 of 7 watt.

  2) Wordt met het dimmen het stroomverbruik evenredig minder?

 6. bakker zegt:

  12 januari 2011 om 12:18 | Permalink

  gebr:dimmer,4 leds a 0.8 watt,in serie,15 watt vergelijk.blijft nagloeien?
  wat is dan verbruik?

 7. Marc zegt:

  27 november 2012 om 15:34 | Permalink

  Een dimmer vangt de overtollige energie op. Ik heb bij Lumen Ledverlichting mijn verlichting verkocht waar ze het ook nog eens voor mij hadden aangesloten.

 8. LEDshop zegt:

  25 december 2014 om 22:52 | Permalink

  Op dit moment bieden wij ook LED filament lampen aan die dimbaar zijn. Deze nieuwe lampen zijn vrijwel gelijk aan gloeilampen qua uiterlijk als lichtkleur!

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (686)
 • Agenda (3.270)
 • Biologisch (116)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (865)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (524)
 • Design (238)
 • Dieren (178)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.384)
 • Educatie (352)
 • EEN-Armoede (251)
 • Energie en Besparing (3.607)
 • Europa (29)
 • Evenementen (202)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (315)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (33)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (327)
 • Iets anders (397)
 • Int. Samenwerking (192)
 • Investeren (141)
 • Joe Biden – Barack Obama (118)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.706)
 • Licht (393)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (171)
 • Milieu (754)
 • MVO (112)
 • Natuur (773)
 • Nederland (34)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (232)
 • Vakantie (83)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.587)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (303)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • De Volledig Elektrische Rigitrac SKE 50 Electric Tractor by Rigitrac
 • Zonnepark Trekweg A6: Gelegen Tussen De A6 En De Trekweg In Almere by RVB
 • Alle 120 Basisscholen In Gemeente Utrecht Van Het Aardgas Af
 • Flatmate Energiebesparende Douchewarmtewisselaar Voor 97 Huurwoningen De Alliantie
 • Duurzaamheidsparagraaf Taxaties Doorontwikkeld Voor En Door Steeds Meer Partijen by DGBC
 • ENGIE Vernieuwt Waterkrachtcentrales Bervercé (9 MW) en Heid de Goreux (8 MW)
 • Hoe Dump Je Veilig En Milieuvriendelijk Oude Laptops 
 • Financiële Impuls Van 300 Miljoen Euro Voor Regionale Ontwikkelmaatschappijen (ROM’s)
 • Flowbatterij Havengebied Rotterdam Drijvend Laadstation Elektrisch Varen by Greenchoice
 • Green Deal H2-Wijken: Praktische Toepassing Waterstof Als Warmtevoorziening In Woonwijken
 • Groenste Ondergrondse Fietsenstalling Stationsplein Zwolle Met 5.800 Stallingsplekken Geopend
 • ICO Windpark Met Elf Windturbines Haven Van Zeebrugge: Stroom Elektrische Auto’s by ENGIE
 • Online Kansspelen: Wat Zijn De Do’s En Don’ts?
 • Een Duurzame Uitvaart: De Mogelijkheden Voor Een Duurzame Uitvaart
 • Uitstoot Broeikasgassen Acht Procent Lager In 2020 by CBS
 • Het Verband Tussen Gezondheid En Actief Reizen: Lopen Gunstig Voor Gewicht by KiM
 • De Nationale Bruggenbank: Van Overheden, Voor Overheden – Hergebruik Bruggen by AmRoR
 • De EV Experience Op Formule 1 Circuit Zandvoort: The Future is Electric – Ervaar Elektrisch Rijden
 • Waterstofevent Is Waterstof Uw Toekomst: Kansen Voor Tankstations & Mobiliteit by NWBA
 • Nieuw Waterstof Binnenvaartschip Antonie In Ontwikkeling Dankzij 4 Miljoen Euro Subsidie
 • Links

  Milieunet op..