google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Ik Heb Schoon Genoeg van Kernenergie? U Ook? Teken Dan Direct De Petitie

Geschreven op 30-3-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Energie en Besparing Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Stop Kernenergie

Update 16 december 2011: Goed nieuws. Het plan om een tweede kerncentrale te bouwen in Borssele loopt vertraging op. Energiebedrijf Delta stelt de aanvraag van een bouwvergunning met een half jaar uit. Delta heeft moeite om investeerders te vinden voor de nieuwe centrale.

Zie: Kernenergie Schone, OnVeilige en OnBetaalbare Stroom met Kernafval: Stop The Nuclear Madness en Kernenergie: Een Dodelijke Uitweg Met Veel CO2-Uitstoot

Inmiddels hebben al 105.860 Nederlanders de petitie Stop Kernenergie ondertekend. Bent u ook tegen kernenergie in Nederland? Laat uw stem dan horen: Teken de petitie NU en laat via jouw Twitter of Facebook profielfoto zien dat je tegen kernenergie bent.

11 mei 2011: Al meer dan 84.000 mensen hebben de petitie Stop Kernenergie ondertekend. Bent u ook tegen kernenergie in Nederland? Laat uw stem dan horen: Teken de petitie NU en laat via jouw Twitter of Facebook profielfoto zien dat je tegen kernenergie bent.

2 april 2011: Wilt u nog meer doen? Kom dan op 16 april 2011 naar de landelijke manifestatie op de Dam in Amsterdam. Nog niet overtuigd dat kernenergie een slecht plan is? Kijkt u dan even naar de waslijst artikelen over de kernramp bij de Fukushima Nuclear Plant in Japan in deze post: Nederlandse Rode Kruis opent Rekening 6868 voor Japan – Ook Giro 99 Open voor Japan – Greenpeace Video Over de Kernramp in Tsjernobyl: “20 Years Ago Chernobyl”

30 maart 2011: Heeft u ook schoon genoeg van kernenergie? Teken dan direct de petitie. Al meer dan 30.000 Nederlanders gingen u voor. Volg dat voorbeeld en laat daarmee zien dat kernenergie niet past in een schone toekomst. Het is onveilig, duur en zadelt ons 240.000 jaar op met levensgevaarlijk afval.

Roep daarom het Kabinet op geen vergunning te geven voor nieuwe kerncentrales in Nederland. Er zijn meer dan genoeg schone alternatieven, dus het licht in Nederland kan gewoon blijven branden. Teken de petitie NU

Zie ook: Kernenergie Schone, Veilige en Betaalbare stroom met Kernafval: Bouw Kerncentrale Start in 2015 – Dan liever een kerncentrale: Een beetje heel erg dom van Jan Mulder ! – TED 2010 Debate: Does the world need nuclear energy?

Nederland barst van de energie, maar de kleur is fout – Nederland Krijgt Een Gigantisch Energieoverschot – Nederland krijgt Nieuwe Energie: 100% Hernieuwbare Energie in 2050 –Nieuwe Energie: Nederland na het Fossiele Tijdperk by Anne-Marie Rakhorst – Nederland Wordt Vuilste Land van Europa

24 Reacties

 1. de bruijn zegt:

  30 maart 2011 om 22:56 | Permalink

  Kernenergie heeft nog té veel haken en ogen om als volledig “veilig” te worden omschreven. Mijns inziens lijkt het me een beter alternatief, om middels waterkracht centrale`s energie te winnen. Want nu het klimaat aan het veranderen is, Nederland steeds natter wordt,kunnen we misschien van de nood een deugd en van die situatie gebruik maken.

 2. a bos zegt:

  30 maart 2011 om 23:21 | Permalink

  kernenergie is een gepasseerd station. CSP heeft de toekomst. Duitsland investeert voor 40 miljard in CSP in Noord Afrika. Schone energie en als spinoff schoon water om de woestijnen tot bloei te brengen.

 3. Jerry van Leeuwen zegt:

  31 maart 2011 om 00:41 | Permalink

  Ben er klaar mee!

 4. Erik van Erne zegt:

  31 maart 2011 om 00:43 | Permalink

  @de bruijn
  Waterkracht is inderdaad een mooie duruzame energiebron. Samen met zonne-energie, windenergie en aardwarmte.
  Zie ook: De Vergeten Kracht van Nederland: Waterkracht http://bit.ly/b90c9f

  @a bos
  Zie: De Sahara kan heel Europa van duurzame energie voorzien http://bit.ly/9w75C

 5. Erik van Erne zegt:

  11 april 2011 om 11:27 | Permalink

  Japan Nuclear Crisis Contamination

 6. Erik van Erne zegt:

  14 april 2011 om 17:00 | Permalink

  Liesbeth van Tongeren: kom naar de manifestatie tegen kernenergie

  Liesbeth van Tongeren roept op op zaterdag 16 april naar Amsterdam te komen, voor de manifestatie tegen kernenergie.

 7. Erik van Erne zegt:

  14 april 2011 om 17:03 | Permalink

  Leonie, 35 jaar, moeder van drie kinderen kiset voor schone, duurzame veilige industrie. U ook?

 8. Marieke de Boer zegt:

  15 april 2011 om 09:15 | Permalink

  Er zitten te veel haken en ogen aan. Het is niet veilig en je blijft met de troep zitten. Willen we dat de volgende generaties aandoen?

 9. Wouter zegt:

  15 april 2011 om 11:15 | Permalink

  Waar mag de energie voor de industrie dan vandaan komen?
  En isotopen voor de geneeskunde?
  Zolang er geen fatsoenlijk en op korte termijn haalbaar alternatief is voor kernenergie moet je toch wat om je economische positie te behouden.
  Er is jarenlang tegengestemd, resultaat zijn kolencentrales.
  Die schieten nu als paddestoelen uit de grond.
  Logisch, want als iedereen aan de electrische fiets en auto gaat zal die stroom ergens vandaan moeten komen. Buiten de CO2 uitstoot vernietig je het landschap in de landen waar de kolen vandaan komen.
  We hadden beter kerncentrales gebouwd. Wie weet..

 10. Erik van Erne zegt:

  15 april 2011 om 11:56 | Permalink

  @wouter
  Kolencentrales bouwen is inderdaad ook niet echt slim. Allemaal gevolg van het korte termijn denken en wat is het goedkoopst. Daarbij allerlei milieuschade niet berekenen.

  Inzetten op zonne-energie, windenergie, aardwarmte en waterkracht in vele soorten. Dat is de oplossing. Nederland is al exporteur van energie, dus we produceren voor het buitenland. Niet voor eigen gebruik.

  Daarnaast fors inzetten op energiebesparing. We kunnen makkelijk 30% besparen op het totale energieverbruik.

  Ik neem aan dat het kernafval bij u in de tuin mag. Diep in de bodem, heel veilig

 11. Wouter zegt:

  15 april 2011 om 14:42 | Permalink

  @Erik
  Ik ben het met je eens, maar zolang het economisch niet aantrekkelijk is word dit niet omarmt door de industrie. De overheid dient dit in te zien en beter te stimuleren. Tot die tijd zie ik de meeste heil in kerncentrale.
  Heel hoog rendement & weinig afval. Dat kan heel netjes worden opgeslagen tegenwoordig. Met minder last voor ons als voor de bewoners van kolenmijn omgevingen. (zie website)
  De industrie wil en moet winst maken, dus financieel stimuleren is een must. Zeker in tijden van crisis. Al is het maar door belastingvrijstelling of verlaging. Dit is helaas de realiteit..

 12. Erik van Erne zegt:

  15 april 2011 om 19:28 | Permalink

  Job Cohen: demonstreer mee tegen kernenergie

 13. Marja Ruijterman zegt:

  16 april 2011 om 11:26 | Permalink

  De mensheid is nog niet toe aan kernenergie. Wubbo Ockels heeft gelijk:
  we zijn nog te arrogant om fouten toe te geven en de gevolgen van die fouten zijn te gigantisch voor onze aarde en ons voortbestaan om het risico te nemen.

 14. a bos zegt:

  17 april 2011 om 13:20 | Permalink

  Wat mij opvalt is dat er zo weinig echte kennis is over CSP. Het is een bewezen techniek die binnen nu en 20 jaar de hele wereld zou kunnen voorzien van goedkope elektriciteit. Het enige dat ontbreekt is de politieke wil.

  Er is in Brussel een machtige lobby, waarin miljarden omgaan, die er op toeziet dat CSP zo lang mogelijk wordt tegengehouden. Het zal niemand verbazen dat die lobby wordt betaald door de olie- en electriciteitsmaatschappijen.

  Kernenergie is een doodgeboren kindje. Wie nu nog denkt dat kernfusie ooit goedkope elektriciteit zal produceren gelooft in sprookjes.

 15. Erik van Erne zegt:

  17 april 2011 om 14:11 | Permalink

  @a bos

  Helemaal mee eens. Hier wat mooie voorbeelden.

  Dii DESERTEC in EUMENA: De Sahara kan heel Europa van duurzame energie voorzien http://bit.ly/9w75C

  The Sahara Solar Breeder Project: 100 GW of Solar Energy in 2050 http://bit.ly/fYhIs7

 16. a bos zegt:

  17 april 2011 om 23:24 | Permalink

  In De buurt van Sydney Australië staat al jaren een CSP centrale te draaien die even goedkope elektriciteit produceert als de kolencentrale die ernaast staat. Daarmee is onomstotelijk bewezen dat CSP kan concurreren met andere vormen van elektriciteitsopwekking.

  Los daarvan is de CO2 uitstoot van een CSP centrale NUL. Als je dat meeneemt in de evaluatie is CSP zelfs “goedkoper” dan olie of kolen.

 17. Erik van Erne zegt:

  19 april 2011 om 11:47 | Permalink

  Schoon genoeg van kernenergie Manifestatie Video 16 april 2011

 18. Erik van Erne zegt:

  13 mei 2011 om 01:34 | Permalink

  Partij Voor de Dieren tegen Kernenergie

  Zaterdag was Marianne Thieme bij de manifestatie tegen kernenergie op de Dam in Amsterdam. Met de leus ‘Kernenergie, doe het onze kinderen niet aan’ werd het kabinet opgeroepen geen vergunningen te verlenen voor de bouw van nieuwe kerncentrales in Nederland en de kerncentrale in Borssele zo snel mogelijk te sluiten. Er was een geweldige sfeer op de Dam. We gaan Prins Kernafval (minister Verhagen) zeker stoppen in zijn plannen om Nederland op te zadelen met nieuwe kerncentrales. In mijn weblog van 17 april staan foto’s en een filmpje van de manifestatie. Hieronder een foto van het spandoek waarmee we zaterdag onze boodschap duidelijk maakten.

  Maurice de Hond heeft onderzoek gedaan naar wat Nederland vindt van ons wetsvoorstel voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten: 71 procent van de Nederlanders is voor de wet die het onverdoofd ritueel slachten verbiedt. Het wetsvoorstel wordt momenteel in de Tweede Kamer behandeld en het lijkt erop dat er een Kamermeerderheid is.

 19. Tini van de Pol zegt:

  1 september 2015 om 12:56 | Permalink

  Ik ben tegen kernenergie, de zon is onze kerncentrale waar we veel te weinig gebruik van maken.

 20. Erik van Erne zegt:

  1 september 2015 om 15:12 | Permalink

  Helemaal mee eens Tini

 21. Henk zegt:

  10 oktober 2015 om 15:08 | Permalink

  Voldoende geld voor kernstop in Duitsland

  De vier grote Duitse energiebedrijven E.ON, RWE, EnBW en Vattenfall hebben voldoende geld gereserveerd om de kosten te dekken van de ontmanteling van de acht resterende kerncentrales in Duitsland en het opruimen van kernafval.

  De ontmanteling van de centrales en het opruimen van het nucleaire afval gaat in het gunstigste scenario 25,1 miljard tot 29,9 miljard euro kosten en in het slechtste scenario 77,4 miljard euro. De vier ondernemingen hebben momenteel 38,3 miljard euro opzij gezet. Dat betekent dat ze nog 39,1 miljard euro tekort komen, in het geval dat het slechtste scenario uitkomt.

 22. Koos zegt:

  27 juni 2017 om 14:50 | Permalink

  50.000 Mensen bij Indrukwekkend Protest voor Sluiting Kerncentrale Tihange

  Tienduizenden mensen vormden zondag tussen Aken, Maastricht, Luik en Tihange een menselijke ketting voor de sluiting van kerncentraleTihange. De SP was bij het protest aanwezig.

  SP-voorzitter Ron Meyer: ‘De centrale is zwaar verouderd, onveilig en kent vele mankementen. Als er een ramp gebeurt moeten mogelijk 100.000 mensen vluchten en is een groot gebied zo’n 200 jaar lang onbewoonbaar. Dit massale protest is niet te negeren. Nu moet gekozen worden voor de veiligheid van de regio en van de inwoners. Wij gaan daarom door met acties totdat deze centrale dicht is. In het parlement, op straat en bij pensioenfondsen die een kwart miljard in de centrale hebben geïnvesteerd.’

  Ook SP-Kamerlid Sandra Beckerman was bij het protest aanwezig. ‘Bij de bouw van de kernreactoren in Tihange was toegezegd dat ze tussen 2005 en 2015 zouden sluiten. Ze zijn voorbij hun houdbaarheidsdatum maar draaien door omdat de eigenaar eraan kan verdienen. Dat terwijl er veilige alternatieven voorhanden zijn. De centrale moet nu dicht. Winst voor de eigenaar mag nooit boven de veiligheid van de inwoners gaan.’

 23. Koos zegt:

  21 juli 2017 om 13:40 | Permalink

  Frankrijk gaat mogelijk 17 kerncentrales sluiten

  De nieuwe energieminister van Frankrijk, Nicolas Hulot, maakte gisteren bekend dat hij serieus gaat kijken naar het sluiten van kerncentrales. Dit is nodig om duurzame opwek een steun in de rug te geven en de doelstellingen te halen.

  Frankrijk wil in 2025 het percentage opgewekte elektriciteit uit kerncentrales terugbrengen van 75% naar 50%. De uitwerking van de plannen wordt in de loop van 2018 verwacht.

 24. Erik van Erne zegt:

  8 oktober 2017 om 16:18 | Permalink

  Gesprek Over Risico’s Kerncentrales Doel en Tihange in België Teleurstellend Verlopen

  Het gesprek dat vertegenwoordigers van actiegroepen zondag voerden met de directie van de Belgische kerncentrales in Doel en Tihange, is teleurstellend verlopen. Peer de Rijk van Wise laakt het niet vrijgeven van rapporten over de talloze scheurtjes in reactorvaten in Doel en Tihange. “We moeten die rapportages kennen om het debat te kunnen voeren”, zei hij. “Dat ze geheim zijn, doet ons vermoeden dat er meer aan de hand is.”

  In Nederland en Duitsland bestaat grote bezorgdheid over de veiligheid van de kerncentrales in Doel en Tihange. Zo werd in juni een menselijke ketting gevormd van Aken via Limburg naar Tihange. Daaraan deden zo’n 50.000 mensen mee. Zij eisten sluiting van Tihange 2 en Doel 3, de zogenaamde scheurtjesreactoren.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (689)
 • Agenda (3.296)
 • Biologisch (117)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (878)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (524)
 • Design (238)
 • Dieren (178)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.407)
 • Educatie (352)
 • EEN-Armoede (253)
 • Energie en Besparing (3.623)
 • Europa (29)
 • Evenementen (203)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (315)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (35)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (327)
 • Iets anders (405)
 • Int. Samenwerking (194)
 • Investeren (145)
 • Joe Biden – Barack Obama (118)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.713)
 • Licht (394)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (171)
 • Milieu (755)
 • MVO (113)
 • Natuur (780)
 • Nederland (34)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (233)
 • Vakantie (84)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.610)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (305)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • De Elektrische Meccanica Solo: Betaalbare Elektrische Auto Met Één Stoel by ElectraMeccanica
 • Plastics@Tielt: Stad Tielt Investeert In 10.000 Herbuikbare Bekers Voor Evenementen
 • Wijkpark Cromvliet In Molenwijk Den Haag: Van Ongezellig Stenen Plein Naar Gezellig Park
 • Saint Laurent Stopt Eindelijk Met Bont In Modecollectie
 • Mercedes, Total En Stellantis: Samen Accu’s Elektrische Auto’s Produceren by ACC
 • Tips Om Je Internationale Webshop Te Laten Slagen: Kies Voor Een Professioneel Vertaalbureau
 • Drie Keer Zoveel Laadpalen In Vlaanderen in 2022: Op Weg Naar 35.000 Laadpalen In 2025
 • Voedselbos Vierhoven In Roosendaal: 200 Soorten En 16.000 Bomen En Struiken Aanplanten
 • Gasunie Start Proef Met Opslag Groene Waterstof In Ondergrondse Zoutlagen In Groningen
 • Europa Vraagt Nederland Om Ambitieuzer Klimaatdoel Voor 2030 Vast Te Stellen by PBL
 • Towards Two Billion Trees Planting In Australia In Ten Years by WWF Australia
 • Het World Food Day Film Festival: Vier Foodfilms Met Een Stevige Bite
 • Hydrogen Delta Network NL: Zeeuws Waterstofnetwerk by Gasunie En North Sea Port
 • Provincie Drenthe Lanceert Samen Met Inwoners Campagne Voor Energiebesparing
 • Provincie Flevoland Windconferentie: Windenergie In De Provincie Flevoland
 • 23 September Uitgeroepen Tot EU Organic Day
 • Provincie Zuid-Holland Subsidie Voor Restauratie En Herbestemming Van Rijksmonumenten
 • Wat Gaan We Eten? Sitopia: Hoe Goed Eten De Wereld Kan Redden by Carolyn Steel
 • Elektrische Drijvende Zandzuiger Rotterdam 55 Aangesloten Op Groene Stroom by Dekker Groep
 • Green Deal Koffiepads En Theezakjes Bij Het GFT: Composteerbare Theezakjes En Koffiepads
 • Links

  Milieunet op..