google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Hoe zit het met jouw Energielabel? De landelijke milieutest

Geschreven op 29-3-2009 - Erik van Erne. Geplaatst in Energie en Besparing Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

wat-is-jouw-energielabel.bmpTja, dat is de vraag waar u binnen tien minuten antwoord op zou moeten krijgen als u even door de vragen van de Wat is jouw Energielabel test gaat.

Nou ik heb die test natuurlijk direct even gedaan. Wat een onzin. Het is gewoon een marketing truc. Hoe verzamel ik zoveel mogelijk betrouwbare adressen. Bovendien weet men dan precies per adres waar u interesse in heeft. De belangrijkste info op de site Wat is jouw Energielabel is ongetwijfeld de informatie die u kunt vinden door even op de privacy link te klikken. Aks die het doet tenminste, want de site is ontzettend traag. Men waarschuwt daar ook voor.

Gebruik gegevens door SSP, TNT Post en de partners. Uw gegevens worden in de eerste plaats gebruikt om uw Energielabel vast te stellen en om u daarover te informeren. Uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, mobiele nummer, e-mailadres en de andere voor communicatie benodigde gegevens die u opgeeft als deelnemer aan de Energielabeltest, worden vastgelegd in de databases van SSP, van TNT Post en van de partners.

Maar in de tweede plaats en daar gaat het natuurlijk om: SSP, TNT Post en de partners zullen het recht hebben uw gegevens ten behoeve van hun eigen (bedrijfs)activiteiten in te zetten. Overigens blijft onduidelijk wie die partners, behalve Milieu Centraal dan, precies zijn.SSP, TNT Post en de partners kunnen u benaderen met vragenlijsten, nieuwsbrieven of aanbiedingen c.q. informatie over hun producten en diensten. Ook worden de gegevens gebruikt om na analyse ter beschikking te worden gesteld op hun verzoek aan door SSP geselecteerde bedrijven (derden). Zij kunnen de gegevens gebruiken om u te informeren over relevante producten en diensten. Indien u deze informatie niet meer wilt ontvangen, kunt u ons dit melden via afmelden@jouwenergielabel.nl.

In de derde plaats en dat is ongetwijfeld de meest interessante optie voor de organisatoren van dit Energielabel Vragenspel is het feit dat uw gegevens ook aan andere door SSP geselecteerde bedrijven en organisaties (derden) uw voor communicatie benodigde gegevens (éénmalig) gebruiken om u via post, telefoon, e-mail of SMS te benaderen met aanbiedingen voor en informatie over hun producten en diensten.

Na het invullen van de Energielabeltest, kunt u specifieke aanbiedingen ontvangen, waar u meteen op in kunt gaan. De gegevens worden dan doorgegeven aan de betreffende bedrijven. De gegevens zullen worden gebruikt om u het gewenste product of de gevraagde dienst of informatie te leveren of om u tot donateur te maken. Bron: Wat is jouw Energielabel

Goed, de hele vragenlijst afgewerkt en wat denkt u dat de uitslag van deze lekker commerciële energielabel test is? Niks, nada, niente: er komt helemaal geen uitslag uitrollen. Geweldig toch? Heel veel persoonlijke informatie gegeven en dat was het dan. En ik weet nog steeds niet wat mijn energielabel is. Daar gaat ook niemand achter komen. Daar zijn de vragen eigenlijk weer veel te summier voor.

Vreemd want de test is ontwikkeld in samenwerking met Milieu Centraal en dat is zoals u weet het zeer onafhankelijk consumenten voorlichtingsinstituut, gesubsidieerd door het ministerie van VROM en van het ministerie van EZ.

28 Reacties

 1. Boudewijn zegt:

  31 maart 2009 om 10:14 | Permalink

  Volkomen idiote actie. NIET INTRAPPEN.

  http://www.nujij.nl/wat-is-jouw-energielabel.5213981.lynkx

 2. Goos Demmink zegt:

  1 april 2009 om 09:32 | Permalink

  Als je blokverwarming hebt heb je geen HR ketel. Dan ben je dus milieuonbewust. Als je een dag in de week thuis werkt ben je milieuonbewust, ook zomers! Zelfs als je geen auto hebt blijk je milieuonbewust. Pas als jouw gemeente de mogelijkheden bied om gescheiden afval in te zamelen kan jij invullen dat je daar aan mee doet.
  Het is heel makkelijk om de test perfect te maken als je em twee keer maakt, de makers van de test zijn mij iets te creatief, eerder dwars dan écht van plan mensen bewust te maken. Nare stunt, maar wat verwacht je van een bedrijf dat mensen systhematisch ontslaat en onderbetaald.

  Groetjes van Goos

 3. lucasrem zegt:

  1 april 2009 om 10:37 | Permalink

  TNT is geen goed bedrijf, milieu doelstelling gebruiken om adres gegevens te verkijgen! Ze verloten alles met dat partime felx personeel, en hun goedkope oranje naam tot het laagste niveau.
  Ik hoop dat we snel van dit bedrijf verlost gaan, en over genomen worden door British Royal Mail! haha

 4. enel zegt:

  7 april 2009 om 13:36 | Permalink

  Ben blij dat ik eerst even deze info gelezen heb.
  Ben altijd al zeer sceptisch en kritisch bij dit soort actie. Mijn gevoel was dus weer goed. Het gaat alleen maar om jouw gegevens die ze willen hebben.
  Weet zelf heus wel hoe energie- en mileiubewust ik bezig ben.
  Dank voor de info. Kaart gaat dus de prullenbak in.

 5. J.A.DE WITTE zegt:

  11 april 2009 om 23:39 | Permalink

  Ls.,
  over energie gesproken,ik heb afgelopen winter(?) naar ik dacht vet bespaard op energie,het was in de huiskamer niet meer dan 7 graden celcius en zelf had ik een paar warme jac`s over elkaar aan en bleef daardoor redelijk warm.

  De verwarming stond af en toe op een zeer laag pitje.

  Recentelijk de jaar rekening ontvangen en………….

  Ik moet 300 euro bij betalen en mijn maandpremie is verhoogd met 60 euro per maand……………

  En ik maar besparen,dus hoe meer besparen hoe meer betalen !

  Met groet,

  J.A.DE.WITTE

 6. Erik van Erne zegt:

  12 april 2009 om 07:49 | Permalink

  @J.A. De WITTE

  Tja, de energieprijzen blijven hoog. Alles is gekoppeld aan de olieprijzen als die omhoog gaan.

  Gaan de olieprijzen naar beneden dan: niets. Alhoewel ik heb gehoord dat er een energiemaatschappij is die de prijzen gaat verlagen. Als dat zo is dan volgt de rest vanzelf.

  Kiezen voor echt groene stroom bij een echt goedkope leverancier:

  http://www.groenestroomengroengas.nl

 7. Johannes zegt:

  18 april 2009 om 15:40 | Permalink

  Wat een stelletje rotzakken zijn het toch.
  Gooi die kaart maar snel bij het oud-papier. Achterbakse trucs om aan informatie te komen.Gevoelsmatig verwacht je zoiets niet van een bedrijf als TNT en daar zit nu juist het gevaar mensen. Trap er maar niet in!!!

 8. Meijer zegt:

  18 april 2009 om 19:38 | Permalink

  Hebben ze nog wel verstand tegenwoordig,in Lelystad is het provinciehuis voor miljoenen verbouwd, maar wat denk je er is langs de gevel of de gehele lengte van het gebouw verlichting aan gebracht wat letterlijk dag en nacht brand, zegt zo’n lul gedeputeerde tegen mij toen ik hem daar op aansprak, ja maar het is ledverlichting, of dat dus geen stroom verbruikt.Dan hebben ze ook nog in het centrum van Lelystad een giga beeld scherm neer gezet ook dat schijnt dus geen stroom te verbruiken.En wij maar lekker zuinig met energie doen,kachel laag alle gloeilampen vervangen voor energie zuinige lampen.En dan nog het verhaal van de auto, in Duitsland is de de Tuf keuring strenger dan in Nederland,dus de auto die in duitsland niet door de Tuf keuring komen worden verkocht aan de Nederlander.

  En dan uiteindelijk gaat dat zelfde autotje naar Afrika en daar mag nog wel de lucht vervuild worden. En wat zouden we zeggen van alle voertuigen van Defenctie tanks lopen 1:1 is dat vervuiling of niet, straaljager die oefen vluchten boven de wadden zee maken is zeker ook geen vervuiling.
  OVERHEID WAAR BEN JE MEE BEZIG.
  IK HEB NIKS MET DAT HELE K… MIILIEU.

 9. Erik van Erne zegt:

  19 april 2009 om 10:53 | Permalink

  @Johannes,
  Gevoelsmatig verwacht je dit wel van TNT en SSP, maar dat een zwaar door de overheid gesubsidieerde instelling als Milieu Centraal hierbij betrokken is, geeft zeer te denken.

  Milieu Centraal laat te pas en te onpas weten onafhankelijk te zijn en betrouwbare informatie te geven. Inmiddels is Milieu Centraal partner van heel veel bedrijven en ook dat geeft te denken.

  Zie ook: http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/?p=2667

 10. Erik van Erne zegt:

  19 april 2009 om 11:02 | Permalink

  @Meijer
  Ook ik heb sterk de indruk dat een beetje gezond verstand wonderen zou doen. Alles wordt vanuit een wetenschappelijke en boekhoudkundige methode aangepakt.

  Dit is zoveel beter dan dat, dus is het goed en kan het wel altijd aan blijven. Is die verlichting functioneel? Daar zou het over moeten gaan. Heeft iemand er iets aan?

  Het verhaal over de auto’s ken ik niet. Dat Defensie geen energiezuinige voertuigen, vliegtuigen, boten heeft lijkt mij duidelijk. Ook daar is heel veel energie te besparen en vooral door een aantal dingen gewoon niet meer te doen.

  Het wordt echt tijd dat de overheid de zaken eens Anders gaat Bekijken, Anders Denken, Anders Doen. In Amerika onder de noemer Change. Ziet er een stuk beter uit dan wat wij doen.

 11. D.de Bruijn zegt:

  23 april 2009 om 21:15 | Permalink

  Volgens uw gegeven bij inloggen is mijn E Mail adres niet bekend/
  Ra RA

 12. Erik van Erne zegt:

  24 april 2009 om 07:23 | Permalink

  @D. de Bruin
  U kunt op Anders Bekeken niet inloggen. Ik neem aan dat u bedoeld dat er op de site jouw energielabel iets fout gaat.

 13. willem zegt:

  14 mei 2009 om 20:36 | Permalink

  LS,

  Ik vind het werkelijk verbijsterend te zien hoe Nederland wordt platgewalst onder deze marketingaktie van TNTpost.
  Met als lokkertje een auto, dat werkt altijd wel in 80% van de gevallen, word ik uitgenodigd deel te nemen aan een aktiviteit die zogenaamd ten doel heeft mijn milieubewustzijn te toetsen. Ik ben zo vrij geweest eerst even de voorwaarden van deelname te bekijken en ja hoor, na deelname word ik benaderd door bedrijven die allemaal het beste voor hebben met het milieu!!
  Je geeft je heel veel persoonlijke info weg aan bedrijven die jou vervolgens op allerlei manieren kunnen gaan lastig vallen met hun zgn milieuvriendelijke aanbiedingen!!
  Ik vind het buitengewoon merkwaardig dat allerlei milieuclubs schijnbaar kritiekloos deze platte marketingaktie
  ondersteunen.

 14. Erik van Erne zegt:

  14 mei 2009 om 21:13 | Permalink

  @willem,

  Het is inderdaad een verbijsterende en eigenlijk beschamende actie, waar niemand milieubewuster van gaat worden. Ook ik heb mijn verbazing uitgesproken. Ik neem aan dat met allerlei milieuclubs Milieu Centraal bedoelt. Ik zie niet direct andere organisaties die dit walgelijke plan ondersteunen.

 15. Frits zegt:

  15 mei 2009 om 08:14 | Permalink

  En wat lees ik op de website van dat Milieu Centraal?

  Milieu Centraal is in deze woelige zee van milieu-informatie een baken waar consumenten op kunnen vertrouwen. Milieu Centraal is een landelijke organisatie die consumenten praktische en betrouwbare milieu-informatie biedt. De informatie is getoetst door een forum van onafhankelijke deskundigen. De ontwikkeling van milieu-informatie door Milieu Centraal kent een aantal garanties voor kwaliteit.

  Dat geloof je toch niet? Gelijk dumpen die kaart en natuurlijk niets invullen op die website.

 16. Dirkie zegt:

  15 mei 2009 om 08:34 | Permalink

  Wat is dat Milieu Centraal eigenlijk? Als ik zie hoe ze worden gefinancierd, lijkt het mij duidelijk een verlengstuk van de overheid en ze maken nog winst ook.

  De basis-activiteiten van Milieu Centraal worden grotendeels gefinancierd door het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en het Ministerie van Economische Zaken. Daarnaast ontvangt Milieu Centraal voor specifieke projecten aanvullende opdrachten, bijvoorbeeld van SenterNovem. Milieu Centraal heeft in 2008 een exploitatieresultaat van 50.644 euro behaald.

  http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?onderwerp=Organisatie%20en%20financien%20in%202008

 17. Ik ben genaaid zegt:

  15 mei 2009 om 18:57 | Permalink

  Wat een oplichtersbende is dit. Vandaag ook die kaart ontvangen en toch even gekeken.

  Idiote vragen en idiote antwoordmogelijkheden. Heeft Milieu Centraal dit bedacht? Wat een idioten. Gaat echt alleen om het verzamelen van mijn gegevens. Nou, die hebben ze niet want ik heb natuurlijk gewoon maar wat geantwoord en natuurlijk niet hoe het echt is.

  http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en-samenleving/28732-fraude-met-persoonlijke-gegevens.html

 18. Knurfje zegt:

  17 mei 2009 om 10:35 | Permalink

  Milieu Centraal wordt nota bene mede gefinancierd door het ministerie van VROM! Lees je iets over het milieu en zie je dat Milieu Centraal er achter zit? Extra kritisch bekijken dus!
  Rare lui!

  http://www.knurft.net/site/2009/04/26/jouwenergielabelnl-zonder-fiets/#comment-3001

 19. Erik van Erne zegt:

  17 mei 2009 om 10:43 | Permalink

  Er stopt een auto van TNT Post voor de deur. Vanuit het raam van mijn datcha zie ik dat de postbode een kaart bij mij in de brievenbus naast het tuinhek werpt. De postbode loopt terug naar zijn wagen, opent de achterdeuren en haalt er een boompje uit. En een schep.

  In de grasberm aan de overkant van de weg plant hij het boompje. Daarna rijdt hij weg. Bij de buren verderop flikt hij hetzelfde.

  Wat zullen we nu krijgen? Zijn ze daar gek geworden bij TNT Post?

  http://verbaljam.nl/index.php?itemid=3583

 20. Henk Daalder Windparken Wiki zegt:

  17 mei 2009 om 13:47 | Permalink

  Er is in dit land een oorlog gaande waarbij VROM, EZ en de fossiele industrie strijd tegen de maatschappij die duurzaam wil worden.

  In die oorlog worden bijna alle middelen gebruikt, vooral desinformatie en propaganda.
  En natuurlijk moet het volk dom gehouden worden, zoals de pastoor ook al deed.
  Laten we niet vergeten dat dit een CDA regering is.
  En inderdaad, Milieucentraal is een overheids propaganda organisatie.

  Milieu Centraal is dus NIET ONAFHANKRLIJK, dat is zo’n staaltje desinformatie van de overheid.
  Milieucentraal brengt overheids informatie voor dom gehouden consumenten, waar de EZ ambtenaren te lui voor zijn om het netjes op te schrijven.

 21. Pieter de Krom zegt:

  17 mei 2009 om 14:59 | Permalink

  Als actief lid van Milieudefensie verbaas ik me ook dat Milieudefensie in de lijst aan het eind van de Energielabel test voor komt. Al weet ik dat TNT en Milieudefensie samen hebben gewerkt om het autopark van TNT op te schonen .

  Opvallend dat je bij dit soort acties een auto kan winnen. Bij de collecte van het Astmafonds kon je dat ook al!

 22. Betty zegt:

  17 mei 2009 om 21:54 | Permalink

  Dank Erik!
  Ik had m al gehad en gelijk weggegooid ;-) Terecht dus.
  groet, Betty

 23. Verbeek zegt:

  17 mei 2009 om 21:57 | Permalink

  Wat een ongelofelijk stompzinnege actie is dit zeg. Denken die gasten nou echt dat ik even al mijn persoonlijke gegevens ga invullen.

  PS Milieu Centraal is lekker commercieel bezig tegenwoordig. Past goed bij een door onze belastingcenten gesubsidieerd instituut. Onafhankelijk? Laat me niet lachen. Betrouwbaar? Ja, hoor, tuurlijk, zolang het tegendeel niet is bewezen en als ik alle reacties zo eens lees, lijkt dat bewijs met deze actie wel geleverd.

  Weg met die kaart dus en gooi Milieu Centraal er maar bij.

 24. wim zegt:

  18 mei 2009 om 15:01 | Permalink

  Aanbieders van Energielabel zijn: WNF, Grasduinen, Vogelbescherming, Greenpeace, Green.2, Waddenvereniging, Keurkozijn, PvdA, Hivos, Buitenleven, Natuurmonumenten, Vrij Nederland, Oxxio, Yoga magazine, NS Hi-speed, People 4 Earth, Hollands Diep, Robeco, Essent, Toyota, E.ON, Groenevakantiegids.nl, Psychologie magazine, Degroenepeiler.nl, WFP, Milieudefensie, Opzij en Ecover

 25. Nander zegt:

  22 mei 2009 om 13:16 | Permalink

  Ik wordt hier erg kwaad van, een smerige actie over de rug van het milieu.

  Nog zo’n staaltje: de brief van TNT die enige tijd geleden in de bus viel waarin wordt uitgelegd dat TNT de enige goede postbezorger is. Als ik langer op mijn post wil wachten en het risico lopen dat die helemaal niet aankomt, dan moet ik naar de nieuwe concurrenten gaan, aldus de brief. En: of ik de bedrijven die mij post sturen hiervan op de hoogte wil brengen.

  Wanneer komen de eerste brievenbussen van de concurrent? Ik kan niet wachten om ze te gaan gebruiken en persoonlijk bij te dragen aan het faillissement van TNT Post.

  @Wim, laten we hopen dat al deze organisaties er door TNT zijn ingeluisd en bij nader inzien de actie niet steunen.

 26. Gedonder zegt:

  22 mei 2009 om 20:17 | Permalink

  Dit is een belachelijke actie onder het motto milieubewust. Als ik nu zie welke organisaties zich met deze walgelijke actie inlaten geeft dat ernstig te denken, tenzij die organisaties zich alsnog heel snel gaan terugtrekken.

  Weet in elk geval wie ik niet meer ga ondersteunen.

 27. Lies zegt:

  23 mei 2009 om 18:02 | Permalink

  Dit slaat alles wat ik heb meegemaakt om misbruik te maken van het milieubewustzijn van mensen. Vergezochte vragen en even vreemde antwoorden. Geen echte keuze en dan nog pretenderen dat er een echt milieuadvies uitkomt. Dat er een indicatie uit zou komen hoe milieubewust ik wel niet ben.

  Grote schande, met name voor MIlieu Centraal. Die door de overheid gefinancierde instelling heeft hier de plank volledig misgeslagen. Ik heb hun directeur wel eens horen roepen over volksverlakkerij. Dat is op deze actie helemaal van toepassing. Ben er eigenlijk ontzettend kwaad over, woedend dat we zo in de maling worden genomen. Goed dat er hier uitgebreid wordt gewaarschud. Terecht.

  Minachting voor Nederlanders spreekt er uit deze actie, net alsof wij allemaal hardstikke gek en dom zijn. Nou dat zijn we niet dus die kaart ligt bij het oud-papier. Ja, dat weer wel.

 28. BettyBoop aka BB zegt:

  8 juni 2009 om 11:05 | Permalink

  Nederlanders bezorgd om privacy

  Burgers accepteren dat hun persoonsgegevens worden bewaard en gebruikt, maar niet omdat ze zoveel vertrouwen hebben in de zorgvuldigheid van de gebruikers ervan.

  Uit onderzoek in opdracht van het College Bescherming Persoons-gegevens (CBP) blijkt dat mensen hun kop in het zand steken omdat ze denken dat het onvermijdelijk is dat hun gegevens worden verwerkt.

  Het onderzoek is uitgevoerd door Regioplan ter gelegenheid van de jaarlijkse Europese dag voor de dataprotectie.

  Burgers die aan de enquête meededen, zeiden veelal van tevoren dat ze niets te verbergen hadden, maar schrokken toen ze hoorden wat er allemaal met hun namen, adressen, telefoonnummers, kentekens en andere gegevens wordt gedaan.

  http://www.watvindtnederlandervan.nl/index.php?fPID=Nieuws&fID=227

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (701)
 • Agenda (3.387)
 • Biologisch (119)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (912)
 • Communicatie (378)
 • Cradle to Cradle – Circulair (534)
 • Design (244)
 • Dieren (179)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.460)
 • Educatie (351)
 • EEN-Armoede (253)
 • Energie en Besparing (3.734)
 • Europa (29)
 • Evenementen (203)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (320)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (38)
 • Greenwashing (121)
 • Hergebruik-Kringloop (331)
 • Iets anders (423)
 • Int. Samenwerking (194)
 • Investeren (149)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (124)
 • Klimaat (1.732)
 • Licht (397)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (175)
 • Milieu (760)
 • MVO (113)
 • Natuur (799)
 • Nederland (42)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (130)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (17)
 • Sport (240)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (51)
 • Vervoer en OV (1.731)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (309)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Starbucks Vakantiemok In De VS: Gratis Een Herbruikbare Rode Kerst Beker
 • Ohmie The Orange Lamp: De Oranje Sinaasappellamp by Krill Design
 • Groene Nieuwbouw Aeres Hogeschool Almere: Entreegebouw Voor Floriade Expo 2022
 • Student Experience Amsterdam Minervahaven: Europa’s Duurzaamste Studentenhuisvesting Met Zonnegevel
 • What Does The Extinction Of Bees Mean For All Of Humanity? by Innovative Techs
 • Klimaatnieuws: ETS CO2 Prijs Voor 1 Ton CO2 In Europa Schiet Omhoog Naar Record Van 70 Euro
 • Winnaars ARC21 Awards: Depot Boijmans Van Beuningen Winnaar ARC21 Architectuur Award
 • Superuse Studios Winnaar ARC21 Oeuvre Award: ARC21 Jong Talent Award Voor Frank Loer
 • Autosalon Brussel 2022 Gaat Niet Door: Digitaal Platform AskOTO Komt Eraan by Febiac
 • De Campagne Beter Wordt Het Niet Buiten: Golf Go For Green #GoForGreen by GOLF NL En KNGF
 • Symposium Duurzaam Watergebruik Sportvelden Bij Hockeyclub Den Bosch
 • De Elektrische Mercedes-Benz VISION EQXX Met Een Actieradius Van 1000 Kilometer
 • Eerste Elektrische Waterstof Binnenvaarttanker Van Nederland by VT Group En INOVYN
 • De Vele Voordelen Van Gramitherm Grasisolatie: Circulair, Duurzaam En Biobased by BZW Holland
 • De Duurzame Elektrische 3D Geprinte Sloep Van Gerecyclede PET-Flessen by Sloepmakerrij
 • Maximumsnelheid Op Meeste Wegen In Amsterdam Gaat In 2023 Naar 30 Kilometer Per Uur
 • Woningcorporaties Gaan Woningen Met Label E, F en G Met Voorrang Verduurzamen
 • Week Van De Aardwarmte 2021: De Kansen Die Aardwarmte Biedt In De Energietransitie by EBN
 • De Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20: U Kunt Zich Aanmelden
 • De Gelderse Circulaire Innovatie Top 20: U Kunt Zich Nu Aanmelden by CIRCLES
 • Links

  Milieunet op..