google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Gratis Energiezuinige Pharox LED-Lampen Voor Deelnemers Postcodeloterij by Lemnis Lighting

Geschreven op 6-2-2009 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Energie en Besparing, Licht Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

pharox2.jpgUpdate 2 november 2009: Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben hun gratis LED-lamp al opgehaald bij de Albert Heijn. In de komende twee weken zullen de andere 1,5 miljoen huishoudens die een bon hebben ontvangen hun lamp gaan ophalen. De actie eindigt op zaterdag 14 november. 

6 oktober 2009: Albert Heijn wil graag een bijdrage leveren aan acties die duurzame verlichting stimuleren. Daarom kunnen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij van woensdag 21 oktober tot en met zaterdag 14 november 2009 gratis een LED lamp ophalen een Albert Heijn winkel.

6 februari 2009: De Nationale Postcode Loterij zal dit najaar alle tweeëneenhalf miljoen deelnemers gratis een energiezuinige, dimbare LED-lamp met een verbruik van slechts 6 Watt,  vergelijkbaar met een 60 Watt gloeilamp, aanbieden De NPL doet dat samen met het Wereld Natuur Fonds (WNF) om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Deze groots opgezette campagne moet Nederland vertrouwd maken met de nieuwe generatie duurzame verlichting.

LED-lampen vormen een duurzaam alternatief voor de gloeilamp en de spaarlamp. De LED-technologie is echter nog niet zo bekend als binnenhuis-verlichting. Met deze publiekscampagne willen de twee organisaties Nederlanders over de streep  trekken. Premier Balkenende krijgt op 5 februari de eerste set LED-lampen aangeboden tijden het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij.

Wanneer alle deelnemers aan de Postcode Loterij hun lamp gebruiken, levert dat alleen al gedurende de totale levensduur van de lampen (25 jaar) een maximale besparing op van ruim 900 miljoen kilo CO2. Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse CO2 -uitstoot van 100.000 gemiddelde Nederlandse huishoudens. Het doel van de publiekscampagne is om de Nederlanders te overtuigen van de kwaliteit en de klimaatwinst van de LED-lamp. Zie ook: Lemnis Lighting: Pharox Led-lampen doen wat ze beloven

Wanneer particulieren op grote schaal zouden overschakelen op LED-verlichting, geeft dat structureel een aanzienlijke daling van het elektriciteitsgebruik en dus van de CO2 uitstoot van ons land. De 6 Watt dimbare LED-lamp is 90 procent zuiniger dan een gloeilamp met vergelijkbare lichtopbrengst, en 50 procent zuiniger dan een spaarlamp. Ook zorgt de LED-lamp voor minder afval; hij gaat even lang mee als 50 gloeilampen of 8 spaarlampen. LED-lampen bevatten bovendien geen toxische stoffen, en kunnen – in tegenstelling tot de spaarlamp – bij het huishoudafval.

Het Wereld Natuur Fonds juicht het gebruik van de LED-lamp toe. Algemeen directeur Johan van de Gronden: “Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen voor de natuur en de mens. De impact ervan is zo groot, dat we snel, concreet en praktisch moeten handelen om de uitstoot van broeikasgas tegen te gaan. Deze technologie geeft mensen de kans om in hun eigen huis op een simpele manier direct bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering.”

clinton-foundation.bmpLater dit jaar zal de Nationale Postcode Loterij alle details rond de cadeau-actie bekend maken. Alle deelnemers van de loterij worden persoonlijk geïnformeerd. Boudewijn Poelman, directievoorzitter van de NPL: “Bij zijn bezoek aan de Postcode Loterij in 2006, riep de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton maatschappelijke organisaties op om nieuwe technologie die het klimaat ten goede komt, te stimuleren. Deze oproep heeft de loterij ter harte genomen.” Zie ook: De ‘Wat LED je?’ campagne van de Postcodeloterij en WNF

Producent en leverancier van de LED-lampen die de Postcodeloterij weg zal geven, is het bedrijf Lemnis Lighting. Mede-oprichter Ruud Koornstra: “Ons bedrijf wil bijdragen aan de noodzakelijke overgang naar een duurzame wereld. Dat kan alleen samen met andere partijen. Ik ben er trots op dat wij met vereende krachten zoveel Nederlanders kennis kunnen laten maken met de groenste lamp ter wereld.” Bron: WNF

Zie ook: World Economic Forum roept Lemnis Lighting uit tot Technology Pioneer 2009 Snel overstappen op LED-lampen Een overzicht van leveranciers van LED-verlichting – De energiezuinige LED TL-buis ! December, de Maand van de LED-verlichting – LED’s make things better!

226 Reacties

 1. s. prado zegt:

  6 februari 2009 om 20:24 | Permalink

  Slechte beurt voor het WNF om de deelnemers aan de postcode loterij zo te belazeren. Het is echt bedrog. Slimme zet om deze partij waardeloze lampen (kwaliteit, kleurweergave en cosinus phi deugen niet volgens deskundigen) kostenloos via de particulier te laten afvoeren. We willen wel graag in wonderen geloven, maar een spaarlamp van 6 watt die hetzelfde licht geeft als een 60 Watt gloeilamp is onmogelijk, welke nederlander begrijpt dit niet? Door hem weg te geven kunnen de ontvangers niet eens hun beklag doen bij het WNF. Wel fijn voor de heer K dat hij geholpen wordt om rijk te worden. Mijn advies:

  Nooit meer bij de Postcode loterij meespelen!

 2. Erik van Erne zegt:

  7 februari 2009 om 09:27 | Permalink

  @s. prado,
  Kan uw redenatie niet echt volgen. Mij is niets bekend van een slechte kwaliteit. Overigens gaat het om LED-lampen en dat is weer heel wat anders dan spaarlampen.

 3. Anonima zegt:

  7 februari 2009 om 11:53 | Permalink

  Wij wonnen eens ter waarde van € 1200 prijzen bij de postcodeloterij.
  Wat waren dat voor prijzen? Wel, wij mochten op eigen gelegenheid naar Duitsland reizen om daar ter waarde van € 120 per persoon en prijs ons in een pretprak te amuseren.
  Ik wil niet 10 x naar een pretpark.
  Wij willen niet op eigen gelegenheid ver reizen.
  Onze vrienden en kennissen willen dat ook niet.
  Dus: waarom zo’n idiote prijs?
  WAAR GAAT DAT GELD NAARTOE? NAAR HET PRETPARK, DE NS, en DE PCLOTERIJ zelf!

  Lang leve de goede doelen en wij.
  Wij hebben ons voor de POSTCODELOTERIJ afgemeld en deze aangemeld voor een koude douche. NIET GEHONOREERD.
  We hebben er een prachtige foto aan overgehouden: alle prijzen netjes uitgestald op tafel. Ze moeten nog ingelijst worden.
  Wij geven nu aan goede doelen…
  ANONIMA.

 4. stomverbaasd zegt:

  8 februari 2009 om 21:29 | Permalink

  @S.Prado,
  Je bent kennelijk niet goed op de hoogte van de ontwikkelingen, het is wel degelijk mogelijk met een 6 watt LED lamp een hoeveelheid licht te creëren gelijk aan een 60 watt gloeilamp. Google maar eens wat rond, de ontwikkelingen gaan namelijk zeer snel. Grote merken durven het niet aan want die zien niets in een lamp die weinig energie verbruikt en 25 jaar mee gaat, simpelweg omdat ze liever een lamp verkopen die om de 2 jaar vervangen moet worden.

 5. Rob zegt:

  8 februari 2009 om 21:30 | Permalink

  @ Prado, Wat snapt u niet?
  Ik ben al geruime tijd in het bezit van een LEMNIS lamp 4W (vervangt 40W) de kleur is prima en u bent van harte welkom om dit te komen bekijken.
  Het is jammer dat mensen als u het internet vervuilen met opmerkingen zonder dat er zelf eerst een fatsoenlijk onderzoek is gedaan.

  Rob

 6. jev zegt:

  9 februari 2009 om 22:21 | Permalink

  Een goede lamp, als de levensduur waargemaakt wordt helemaal. Volgens de specificaties geeft de 4W Pharox LS 230 lumens licht (2800 Kelvin). 58 Lumen per Watt dus. Dat is ongeveer even efficient als een normale Kwikdamplamp. (zie onderstaande lijstje voor vergelijking). Maar lijkt me zeker niet 10x zo efficient als een gloeilamp. (gloeilamp is 15 Lumen per Watt)

  Type lamp Lumen per Watt
  Gloeilamp 15
  Hoogvolt halogeenlamp 17
  Laagvolt halogeenlamp 20
  Pharox LED (4 Watt) 58
  Kwikdamplamp 60
  T 2 buislamp 65
  Compact Fluorescentiebuis 65
  Fluorescentiebuis 80
  Hogedruk kwikdamplamp 80
  T 5 buislamp 100
  Natriumlamp hogedruk 120
  Natriumlamp lagedruk 120

 7. Erik van Erne zegt:

  10 februari 2009 om 08:14 | Permalink

  @jev
  Ik ga dat even navragen bij Pharox. Als jouw cijfers kloppen dan is de Pharox lamp inderdaad niet 10x zo efficiënt.

 8. jev zegt:

  10 februari 2009 om 20:40 | Permalink

  Je kunt het zelf checken op hun website:

  http://www.lemnislighting.com/en/pdf/pharox_LED_bulb.pdf

 9. nick zegt:

  29 april 2009 om 14:18 | Permalink

  hier zie je hoe goed de lamp brand(en dat is aardig goed)

 10. Erik van Erne zegt:

  29 april 2009 om 14:41 | Permalink

  @nick

  Hier nog meer over de Pharox: http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/?p=2840

 11. R de Bondt zegt:

  19 mei 2009 om 10:27 | Permalink

  Wij hebben de lamp nog steeds nooit ontvangen van de postcodeloterij dus ben benieuwd of anderen hem wel hebben gekregen.

 12. Erik van Erne zegt:

  19 mei 2009 om 11:06 | Permalink

  @R de Bondt

  Er heeft nog niemand een lamp ontvangen. Deze actie loopt in het najaar van 2009. Zie: http://tinyurl.com/krk5qh

 13. Bart zegt:

  21 augustus 2009 om 14:47 | Permalink

  er stonds gisteren een advertentie in het weekkrantje de koerier gratis sms moest je je postcode en huisnummer doorgeven voor de spaarlamp sms nummer 2525 houden ze gewoon die sms eraf wat een lulkoek zo houden ze weer een hoop mensen voor de gek

 14. Erik van Erne zegt:

  24 augustus 2009 om 10:18 | Permalink

  De led-lamp die de Nationale Postcode Loterij en het WNF laten testen en die dit najaar cadeau wordt gegeven aan de Postcode Loterij-deelnemers, is de dimbare 6 watt led-lamp, bekend als Pharox van producent Lemnis Lighting. De lamp is getest door TNO.

  De berekeningen over energieverbruik en besparingen door gebruik van led-lampen, zijn afkomstig van Milieu Centraal, die daarbij uitgaat van een lichtopbrengst die vergelijkbaar is met een gloeilamp van 40watt. De lichtkarakteristiek van een led is heel anders dan van een gloeilamp. Afhankelijk van de meting in lumen, lux of beleving in een bepaalde toepassing levert dat verschillende uitkomsten op. De lichtopbrengst van de Pharox led-lamp is volgens onafhankelijk onderzoek in veel toepassingen te vergelijken met een gloeilamp van 60 watt op basis waarvan de te bereiken besparing aanzienlijk hoger is. De industrie en de wetenschap werken momenteel gezamenlijk aan deze nieuwe meetmethode die past bij deze nieuwe lichtbron.

  De testresultaten van het onderzoek ‘LED; lamp van de toekomst?’ van Intomart GfK naar de bekendheid van het Nederlands publiek met de led-lamp en de bereidheid deze te gebruiken worden toegelicht en aangeboden aan Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu op 24 augustus as. om 13:00 uur in perscentrum Nieuwspoort.

 15. Anton Ploeg zegt:

  24 augustus 2009 om 13:47 | Permalink

  Ik heb in mijn schuur en buitenverlichting, die op tijd-sensor werkt, spaarlamp geprobeert. bij koude komt er amper licht uit.De opstarttijd duur veel te lang voor deze doeleinden. Heb deze weer ouderwets voorzien van een 60 watt gloeilamp. Vertoont de led-lamp ook dit euvel?
  Op plekken waar het licht kort brand, toilet, schuur e.d. loont het niet een dure spaar- cq. led -lamp aan te brengen. Hoelang is de terugverdientijd op deze plaatsen? Toch maar een paar gloeilampen hamsteren voor voornoemde doeleinden dus. Vr. Gr. Anton

 16. piet zegt:

  30 augustus 2009 om 21:45 | Permalink

  heb 4 pharox lampen geregen via de postcode loterij ongeveer een half jaar geleden. Deze lampen geven een zeer slecht kleurbeeld af en licht schijnt in een schemerlamp teveel omhoog en zijn NIET dimbaar dus voor sfeer verlichting in een schemrlamp niet te gebruiken.

  Heb ze ook buiten geprobeerdt ter vervanging van een 6 watt spaarlamp maar de lichtopbrengst is bijna de helft. dus een hele dure lamp met zeer weinig gebruiks gemak. Liggen nu al half jaar in de metekast dus besparen doen ze niet. Dus de productie en het verzenden heeft meer co2 in de lucht gebracht dan dat ze eigenlijk moesten besparen.

 17. Paulve zegt:

  31 augustus 2009 om 12:59 | Permalink

  @ Piet: ben je niet in de war met een actie van Oxxio? Ik kan me niet herinneren dat de Postcodeloterij 4 lampen weggaf, al hebben ze dat misschien wel gedaan.

  Verder is een ledlamp (waarom schrijft iedereen dat toch met koppelteken. Het kan ook gewoon aan elkaar) een heel ander beest dan een gloeilamp: leds schijnen in een richting, gloeilampen schijnen rondom. In een staande schemerlamp presteren leds dus niet geweldig. Maar naar beneden gericht in een plafondlamp doen ze het erg goed.

  Ik heb de Pharox ook zien branden, en ik was prima te spreken over hun ‘kleurbeeld’. Niet zo mooi warm als een gloeilamp, maar zeker vergelijkbaar met een spaarlamp. De 6 Watt-variant heb ik nog niet gezien, daar ben ik erg benieuwd naar. Vooral ook omdat die dimbaar is.

 18. Spaarlamp zegt:

  8 september 2009 om 13:38 | Permalink

  Lumen per Watt ( vergelijking gloeilamp 40 watt )
  Gloeilamp 15 X 40= 600
  Hoogvolt halogeenlamp 17 X 40= 680
  Laagvolt halogeenlamp 20 X 40= 800
  Pharox LED (4 Watt) 58 X 4= 232
  Spaarlamp 60 X 9 = 540
  Pharox moet dus 10 watt zijn om dezelfde lichtopbrengst te leveren als een 40 watt gloeilamp of 9 watt spaarlamp.
  Kosten pharox 30 euro, spaarlamp ( action ) 1,99
  8 spaarlampen= levensduur 1 pharox

  voor dezelfde lichtopbrengst als 1 ‘9 watt spaarlamp’ zijn er 2 1/2 pharox led exemplaren van 4 watt nodig immers een pharox levert 58 lumen per watt op en een spaarlamp 60 lumen per watt. De levensduur van de Pharox klopt, maar een spaarlamp koop je heden ten dage bij ketens als Action of Gamma voor nog geen 2 euro per stuk. De spaarlamp is dus op alle fronten voordeliger.

 19. Erik van Erne zegt:

  8 september 2009 om 13:45 | Permalink

  @Spaarlamp

  De werkelijke waarden zijn snel te vinden op http://www.Olino.org onder de categorie lampen

  Gloeilamp 40W 10 lm/W
  Hoogvolt halogeen lamp (Philips 35W GU10) 4,9 lm/W
  Hoogvolt halogeen lamp 50W Silvana, 8 lm/W
  Laagvolt halogeen lamp MR16 12V 15 lm/W
  Pharox III 6W momenteel 450 lm = 75 lm/W
  Spaarlamp 9W Calex 9W 45 lm/W
  Spaarlamp 9W Action 38 lm/W

  Bij gemeten spaarlampen wordt de initiele lichtstroom gemeten. Eind levensduur van een spaarlamp na 3000 tot 6000 uur is 50% lumenbehoud. Over de levensduur is de opbrengst van spaarlampen dus maar 0,75 x lm/W. LEDlampen tonen een lumenbehoud van 70% over 50.000 uur.

 20. miek zegt:

  21 september 2009 om 21:44 | Permalink

  Ik hou van mijn omgeving. Belangrijste vind ik onze wereld en hoe we in deze tijd beter en effectiver om kunnen gaan met onze middelen. Ik ga er dus voor.

 21. Marco zegt:

  23 september 2009 om 13:26 | Permalink

  Jammer dat ik toch 25 cent heb moeten betalen voor de ‘gratis’ sms naar 2525.

 22. wouter zegt:

  29 september 2009 om 15:31 | Permalink

  ach.. toch een goed doel om zo het milieu te sparen d.m.v. led-lampen..
  immers in de toekomst zal alles wel op led overgaan.Ook de TVs en alle verlichtingen in en buiten apparaten.
  Ledlampen hebben zeker de toekomst!

 23. marina zegt:

  6 oktober 2009 om 19:22 | Permalink

  Super goed, pakketje met 5 lampen binnen 3 weken ontvangen.
  Werkt prima ik had spaarlampen merk dat ik iets meer licht heb, vind het echt geweldig, en ik ben niet eens lid van de postcodeloterij :P

  ik zou er nog wel 5 willen;)

 24. Anonymus100. zegt:

  7 oktober 2009 om 09:00 | Permalink

  Het is normaal gesproken een goede zaak om aan het milieu te denken.
  Maar het volgende om over na te denken is toch wel het feit dat de energieleverancier toch wel gewend is aan een zekere winst!
  Ergo de kosten voor de levering hiervan zullen dan wel danig stijgen.
  Ik heb er zo mijn bedenkingen hierover.
  Uiteindelijk moet men hiervoor weer bloeden!!!

 25. harry zegt:

  13 oktober 2009 om 21:55 | Permalink

  Kreeg bericht van de postcode loterij dat ik mijn gratis spaarlamp kan ophalen bij de service balie van Albert Heijn. Die AH winkel is wel 22 km van mijn woonplaats. Dat betekent dat alle deelnemers een flink aantal kilometers moeten rijden naar een AH winkel. Kijk als we nou iets voor het milieu willen doen moet je de mensen niet massaal in de auto drukken om 44 km te rijden naar een AH winkel.

 26. Martin zegt:

  14 oktober 2009 om 10:25 | Permalink

  Niet iedereen woon zo afgelegen, ik hoef maar 5 minuten te fietsen. Ik zie wel wat het word de lamp is gratis dus …. Als hij bevalt dan haal ik er meer.

 27. Rob zegt:

  15 oktober 2009 om 13:41 | Permalink

  De eerste reactie op deze site is wel erg hersenloos.
  Wat een stomme kritiek en blijk van nergens goed van op de hoogte zijn.

 28. wim zegt:

  16 oktober 2009 om 13:30 | Permalink

  Helemaal mee eens Rob, wat een “licht”
  Ik wed dat hij/zij niet eens weet wat een LED is.

  Heb inmiddels bijna alle spaar en gloeilampen in en om mijn huis vervangen door LED lampen.
  Zorgvuldig plannen, de juiste lamp zoeken en dan is het resultaat prima.

 29. Wendy zegt:

  16 oktober 2009 om 20:39 | Permalink

  Voor antwoord op vragen (w.o.: Ik woon in een andere buurt dan waar ik volgens de brief mijn led-lamp kan ophalen. Waarom kan dat niet bij mij in de buurt?) zie http://www.watledje.nu/faq/html/ophalenledlamp/

 30. Romy zegt:

  21 oktober 2009 om 16:46 | Permalink

  Ik kan alleen maar zeggen HOERA!!!! voor de LED lamp. Veel mooier licht dan de spaarlamp. We zouden onze kerstverlichting ook maar moeten vervangen voor Led.En wat een gezeur over de lamp die deze mevrouw te ver moest afhalen. Dan haalt ze hem toch niet en geeft de lamp cadeau aan iemand die het wel wil halen.Ik moest maar 3 minuten fietsen. En was er blij mee. Ga het hele huis voorzien van Led lampen.

 31. Marcel zegt:

  22 oktober 2009 om 14:23 | Permalink

  Ben stom verbaast dat z’n lamp zoveel licht geeft, ben zeer tevreden, en daarbij komt nog, dat je hem ook kunt dimmen. perfect
  Nu alleen de prijs nog, ca. 25 euro is een boel geld voor een gemiddeld gezin

 32. sjef zegt:

  22 oktober 2009 om 19:14 | Permalink

  ledlamp van de actie postcodeloterij opgehaald bij A.H..
  wat opvalt:
  geen wit warm licht, doch een gelig schijnsel
  de hoeveelheid licht is beduidend minder dan mijn verwijderde philipslamp, type soft 60 watt
  voorlopig alleen een voordeel voor de portemonnaie en het milieu
  visueel gezien kan ik er niet echt vrolijk van worden

 33. A Plekenpol zegt:

  22 oktober 2009 om 23:07 | Permalink

  Ik heb geen bon ontvangen voor een Led lamp en ik speel al van af het begin mee met de postcodeloterij. Als de ijsprijs valt moet ik er over bellen , krijg ik ook niet toegestuurd. Nu met de lamp moet ik weer gaan bellen,maar ze laten je achterloos een flinke tijd aan de telefhoon hangen, tegen een bedrag per minuut.Daar word ik niet vrolijk van, dus ik denk mijn lot aan de postcodeloterij maar te moeten beeindigen.

 34. Hester Haarlem zegt:

  23 oktober 2009 om 01:38 | Permalink

  Ben als minima niet lid van de postcodeloterij,maar ruil graag uw lampen om voor een lamp die u wel bevalt!
  Dat levert mij een besparing voor het leven :-)

 35. Marion zegt:

  23 oktober 2009 om 06:00 | Permalink

  Ik wilde toch even iets melden. Ik vind dit jammer.

  Ik heb vandaag een ledlamp op kunnen halen bij AH i.v.m. actie Postcode loterij(gratis). Tot onze verbazing zagen wij dat de verpakking van de lamp eerst in blik daarna in een kartonnen doosje met daarin nog veel papier, daar kan toch ook wat zuiniger mee omgesprongen worden of niet.

  Wat ze aan de ene kant willen bezuinigen loopt er aan de andere kant zo weer uit. Dat vinden wij zonde van deze toch goede actie.

 36. Erik van Erne zegt:

  23 oktober 2009 om 06:02 | Permalink

  @A. Piekenpol

  Als u toch een bon wilt: zie http://www.watledje.nu/faq/html/ophalenledlamp/

 37. Lex zegt:

  23 oktober 2009 om 12:12 | Permalink

  LEDlamp (postcodeloterij) opgehaald bij AH Op het doosje staat “dimbaar” maar de lamp werkte niet in een armatuur aangesloten op een dimmer. Pas nadat de dimmer “open” werd gezet ging de lamp aan en was daarna pas weer te dimmen. Dus dagelijks een gedoe om steeds weer die dimmer in te stellen. Maar goed, als het licht maar prettig is…..NIET DUS De lamp hebben we ‘s avonds binnen de minuut weer verwijderd. Wat een rot licht: ijselijk wit en heel on-sfeervol. Gelukkig hebben we een goede voorraad peertjes kunnen opbouwen, zodat we de komende 15 jaar wel vooruit kunnen

 38. JanB zegt:

  24 oktober 2009 om 00:17 | Permalink

  Twee spaarlampen vergeleken met één ledlamp die een gelijke hoeveelheid licht uitstralen. De uitkomst is dat de twee spaarlampen zuiniger zijn met energie als je ze vergelijkt vanaf het fabricage proces tot het eind van hun levensduur.

  Het kleurenspectrum van een LED bevat altijd teveel blauw. Basis voor een warmwitte led is een blauwe LED. Teveel blauw licht is schadelijk voor de ogen blijkt uit een rapport van de gezondheidsraad uit 1993.

  De meeste LED-lampen zullen halverwege hun verwachte levensduur nog maar de helft van hun toch al niet grote lichtopbrengst afgeven.

 39. marianne zegt:

  24 oktober 2009 om 09:51 | Permalink

  wij hebben ook de lampen van de postcodeloterij gekregen, en zijn er erg blij mee.
  inderdaad is het geen sfeerverlichting, maar die heb je niet op alle plekken nodig.
  de mijne zit in een keuken-trapkast, dit is een open kast die altijd open staat en als ik kook staat hij soms uren aan, dus een flinke besparing, en geweldig veel licht in de kast, waar al mijn aperatuur staat en mijn ingrediënten.
  de andere hebben we in de badkamer, aangezien wij altijd in bad gaan, lekker lang, staat ook daar het licht veel aan, dus weer een fijne besparing.
  met dimmer eerst vol aandoen, maar werkt prima.

  ok, open kast staat altijd open, ha,ha. domme zin.

 40. Erik van Erne zegt:

  24 oktober 2009 om 10:25 | Permalink

  @Marianne

  Mooi dat je zo enthousiast bent over de LED-lampen en de energiebesparing.

  Minder vaak of minder lang een bad nemen levert een nog veel grotere energiebesparing op.

 41. Mevr Maan-Hage zegt:

  24 oktober 2009 om 13:49 | Permalink

  Tot mijn spijt de gratis led lamp niet ontvangen ik ben lid van de postcode loterij de bon niet gekregen.

 42. Erik van Erne zegt:

  24 oktober 2009 om 14:57 | Permalink

  @Marianne

  Tja, dat lijkt mij ook gezellog en is natuurlijk slim om energie te besparen. Feit blijft dat een bad nemen meer energie verbruikt dan douchen, tenzij u natuurlijk een uurtje of wat onder de douche gaat staan.

  @ Dochter van Marianne en @mevr Maan-Hage
  Geen loten ontvangen? Zie http://www.watledje.nu/faq/html/ophalenledlamp/

 43. marianne zegt:

  24 oktober 2009 om 14:15 | Permalink

  pffff, wij nemen ons bad samen, gebruiken dus minder water in ht bad, ik denk dat wij minder energie gebruiken dan menig mens dat doucht.
  en wij hebben het ook gezelliger.
  trouwens mijn dochter heeft 2 loten en heeft ook nog steeds niets ontvangen.

 44. sandra zegt:

  24 oktober 2009 om 18:47 | Permalink

  Lamp vanmiddag opgehaald en heeft ongeveer 25 minuten gebrand en hij is daarna uitgegaaan. Kapot!!!!! Word een dure hobby zo….

 45. marien zegt:

  24 oktober 2009 om 19:15 | Permalink

  LED-LAMP VRIJDAGMIDDAG OPGEHAALD HEEFT 4UUR GEBRAND EN NU AL KAPOT!!!!!!!!!!
  WAT LED JE BEDANKT POSTCODE LOTERIJ .

 46. Marcel zegt:

  24 oktober 2009 om 20:14 | Permalink

  Lamp is direct al stuk. Gaf slechts een lichtflitsje af en deed dat was het.
  Garantie?

 47. Erik van Erne zegt:

  24 oktober 2009 om 21:07 | Permalink

  @Sandra, @marien @Marcel

  Tijdens de actieperiode (21 okt t/m 14 nov): u kunt teruggaan naar de Albert Heijn met uw kapotte led-lamp. Na inlevering ontvangt u een andere led-lamp. Na afloop van de actieperiode (na 14 nov): u kunt bellen met onze ledenservice op 0900-3001500 (20 cpm, 9.00-21.00 uur). Na inlevering van uw kapotte led-lamp sturen wij u een andere toe. Deze nazending zal naar verwachting plaatsvinden in januari 2010. Mocht de door u opgehaalde Pharox led-lamp na januari 2010 kapot gaan, dan kunt u bellen met 0900-7770035 (20 cpm, 9.00-18.00 uur), het nummer van de producent van de Pharox led-lamp, Lemnis Lighting. Zij handelen uw klacht dan verder af.

 48. bart zegt:

  24 oktober 2009 om 22:01 | Permalink

  uhm… volgens watledje.nu zou de lamp 2800k zijn (kleurtemperatuur) op verpakking staat ongeveer 3000k… een ‘gezellig’ groenachtig peertje dus.
  zeker een partij afkeur die nu verpatst wordt… Maar ja… in de WC zal ie mij wel overleven, in de huiskamer komt ie er niet in !!

 49. JanB zegt:

  24 oktober 2009 om 22:14 | Permalink

  @bart, Groen? HIeronder de tabel van verschillende lichtbronnen
  kelvin mired lichtbron
  1200 833 kaarslicht
  2000 500 zonsopkomst en zonsondergang
  2800 357 wolfraam-gloeilamp (gewone lamp), zonsopkomst en zonsondergang
  3000 333 studiolamp, 3000-kleur TL lamp
  3200 312 halogeenlamp
  3400 294 filmzon
  3500 288 een uur na zonsopkomst

 50. Peter R zegt:

  25 oktober 2009 om 02:21 | Permalink

  Ik heb de lamp van de Postcode loterij in mijn dimbare slaapkamerlampje gedaan, maar als hij gedimd is geeft hij een raar geluidje. Zels als hij uit is, hoor je een vervelend piepje.
  Iemand een idee hoe dit kan?

 51. sander zegt:

  25 oktober 2009 om 11:26 | Permalink

  dit ligt aan de dimmer niet aan de lamp m.i.

 52. feer zegt:

  25 oktober 2009 om 15:28 | Permalink

  Tot op heden nog geen bericht ontvangen om een gratis lamp aftehalen,
  kan u mij vertellen hoe ik alsnog in het bezit van een lamp kan komen.

  BVD

  Riet van Doorn

 53. Erik van Erne zegt:

  25 oktober 2009 om 15:58 | Permalink

  @feer

  Iedere Postcode Loterij deelnemer krijgt een brief toegezonden met een cadeaubon daaraan waarmee u de led-lamp kunt afhalen. Mocht deze brief u niet bereikt hebben, dan kunt u bellen met de ledenservice op 0900-3001500 (20 cpm, 9.00-21.00 uur).

 54. Hans zegt:

  25 oktober 2009 om 20:05 | Permalink

  Belachelijke actie van de PC loterij! Onder het mom van goed voor het milieu krijg je een energiebesparende lamp, afgelopen weekend dat ding opgehaald: komt de lamp in een kartonnen verpakking waar een halve boom voor nodig was, een boekwerk wat niemand leest (waarom geen www-link met dezelfde tekst) van de andere helft van de boom, en tot overmaat van ramp een geplastificeerde kartonnen koker met metalen deksels!
  Waarom niet gewoon in een kartonnen doosje zoals elke andere lamp?!?!?

  Kijk ons eens goed voor het milieu zijn?!? ik word er duurzaam kotsmisselijk van!

 55. Rudger zegt:

  25 oktober 2009 om 22:28 | Permalink

  Leuk hoor al die verschillende reacties.

  Bij ons doet de lamp het goed. Okee het licht is wel wat wit, maar dat overleven we wel. De besparing lijkt ons erg interessant, indien je de lamp in een armatuur plaatst welke vaak ingeschakeld staat.

  Ook leuk om te zien dat er mensen zijn die thuis geen mogelijkheden hebben om de LEDlamp te KUNNEN gebruiken, zeggen ze…. Check Marktplaats!!

 56. Erik van Erne zegt:

  26 oktober 2009 om 08:50 | Permalink

  Hier ook een discussie met nuttige info over LED-lampen en dimmers:

  http://kassa.vara.nl/portal?_scr=cons_question&qid=523267&cat=842

 57. M.J.Oosterbaan-ten Pierik zegt:

  26 oktober 2009 om 11:39 | Permalink

  Wij zien deze aktie als een flop.Overal kleine fitting en hoog uit 25watt.Deze lampen passen zelfs niet in de plafondschaal lamp,het zelfde als Opstelten alle Rotterdammers zou voorzien van spaarlampen.Was ook een flop.

 58. bettygathier zegt:

  26 oktober 2009 om 12:28 | Permalink

  Graag zou ik de lamp ophalen,aangekomen,bon inleveren mevrouw BON ?nou niet gekregen dus,bent U lid Jaaaaaaa, Hoe kom ik aan de bon PostcodeLoterij,zovaak gebeld lang wachten veel tikken en nog steeds geen antwoord, bedankt voor de gratis Lamp em mn zo kostbare energie, en tel.kosten

 59. Cor Ruyter zegt:

  26 oktober 2009 om 14:41 | Permalink

  lamp ingedraaid in schemerlamp doet het nu nog goed maar lees dat er verschillende mensen zijn die na een paar uurtjes branden al kapot was nog geen last van hopenlijk niet , Bevalt goed

 60. JanB zegt:

  26 oktober 2009 om 15:41 | Permalink

  @ M.J. Oosterbaan: Bij mij passen ze goed. Ik kan er nog wel een paar gebruiken.

 61. fred Leenstra zegt:

  27 oktober 2009 om 11:06 | Permalink

  Heb ik eindelijk een keer een prijs,krijg ik een stukkende lamp mee van Albert Hein.

 62. carla zegt:

  27 oktober 2009 om 11:43 | Permalink

  ben het helemaal eens met reactie van Hans, 25 okt:
  ………….Belachelijke actie van de PC loterij! Onder het mom van goed voor het milieu krijg je een energiebesparende lamp, afgelopen weekend dat ding opgehaald: komt de lamp in een kartonnen verpakking waar een halve boom voor nodig was, een boekwerk wat niemand leest (waarom geen www-link met dezelfde tekst) van de andere helft van de boom, en tot overmaat van ramp een geplastificeerde kartonnen koker met metalen deksels!
  Waarom niet gewoon in een kartonnen doosje zoals elke andere lamp?!?!?………
  Een fiasco voor het milieu!!!

 63. Francien de Groot zegt:

  27 oktober 2009 om 15:45 | Permalink

  Die apen op de doos vind ik dat het niets te maken heeft met de ” Led ” lamp. Ik had meer mensen verwacht op de doos, bijvoorbeeld een moeder en een zoon, die zeg maar ” eindelijk ” de goede kant op gaan qua milieu / lampen.

  Sinds wanneer gebruiken apen ook lampen….? Beetje dom dus. Al is de sponser de WNF, het had anders gekund qua plaatje op de doos. Wat echt te maken heeft met de ” Led ” lamp. Beetje dom dus die apen op de doos…

  Dubbel verpakt, Waarom? Zogenaamd milieuvriendelijk, nu zijn meer bomen gekapt voor zo’n overbodig doosje.

  De Led lamp is veel zwaarder dan een gloeilamp. En waarom is de Led lamp zo’n koker verpakt? Een normale gloeilamp zit in een dood normale simpele doos. En er staat amper wat informatie over Led lamp zelf? Ik lees alleen meningen van BNN’ers. Wat er op de koker staat begrijp ik niet want er wordt niet over geïnformeerd.

 64. marianne zegt:

  27 oktober 2009 om 15:50 | Permalink

  neem me niet kwalijk, wat een ontzettend gezeur allemaal, het is gewoon lachwekkend.
  je krijgt iets gratis, het bespaart je ook nog geld, zeg gewoon, postcodeloterij, bedankt.

 65. Mw E Romijn zegt:

  27 oktober 2009 om 16:03 | Permalink

  Wat gratis lamp ik heb niets ontvangen mijn zoonwel op het zelfde adres wij niet en ik heb 2 loten nr. 10654501349566

 66. marianne zegt:

  27 oktober 2009 om 16:06 | Permalink

  mijn dochter kreeg ook geen bonnen, even gebeld en ze worden gestuurd, geen probleem, foutje kan gemaakt worden.

 67. Erik van Erne zegt:

  27 oktober 2009 om 16:45 | Permalink

  @ Mw. E. Romijn

  Zoals Marianne al aangeeft, gewoon even bellen.

  Iedere Postcode Loterij deelnemer krijgt een brief toegezonden met een cadeaubon daaraan waarmee u de led-lamp kunt afhalen. Mocht deze brief u niet bereikt hebben, dan kunt u bellen met onze ledenservice op 0900-3001500 (20 cpm, 9.00-21.00 uur).

 68. Thea zegt:

  27 oktober 2009 om 16:54 | Permalink

  Ben erg teleurgesteld door de gratis ledlamp. Lichtopbrengst vind ik heel slecht en dimmen doet mijn ledlamp ook niet.

 69. marianne zegt:

  27 oktober 2009 om 23:45 | Permalink

  begrijp ik niets van, we vinden de lichtsterkte prima, en we hebben ze uitgeprobeerd in een lamp met 2 kelken, en een zeer eenvoudige goedkope dimmer, en ze deden het geweldig goed, je moest wel de dimmer eerst hoog zetten en dan dimmen, geen probleem.

 70. Marie zegt:

  28 oktober 2009 om 21:17 | Permalink

  Beste mensen,
  Zijn dit de voorbeelden van Nederland op z’n smalst?
  Lekker afgeven op gratis presentjes…
  Misschien beter om zo’n kadootje niet op te halen, ik proef
  bij wat reakties; “kan bij voorbaat al niks zijn…”
  Koop lekker zelf die ledlampen, gaat om het mileu,
  niet om zeikerij! Pech als net jou lamp stuk is, was goed bedoeld,
  of ga je voor opzet…leef dan zwart verder, doe vooral geen lamp aan!

 71. JanB zegt:

  28 oktober 2009 om 23:12 | Permalink

  @ Marie,
  De discussie gaat niet alleen om het krijgen.
  Het gaat om een lamp die normaal 26 € kost.
  Wat is de kwaliteit van dit soort lampen als blijkt dat ze sneller dan de 50000 uur die beloofd worden stuk gaan? Als de fabrikant zo overtuigd is waarom is er dan geen garantie op van 5 jaar? Zelfs als de lamp continu brand zijn dan zijn branduren niet op.

  http://www.duurzaam-ondernemen.nl/detail_press.phtml?act_id=8945

  Een gloeilamp van 60 watt heeft een lichtstroom van ongeveer 700 lumen, terwijl op de verpakking van deze verpakking (die meer dan twee keer) staat dat hij > 300 lumen is.

 72. JanB zegt:

  28 oktober 2009 om 23:30 | Permalink

  Die 50000 uur is overigens gebaseerd op de slogan van de fabrikant dat deze lamp 50 gloeilampen vervangt (één gloeilamp brand 1000 uur).
  Volgens de verpakking brand de lamp 25 jaar 4 uur per dag en dat is slechts
  35600 uur.
  Van wat men nu weet halveert de lichtopbrengst van LED lampen als de levensduur halverwege is.

  Ik beschouw deze reclameactie van de fabrikant.

  In reclame (dus ook wat op de doos staat) moet wel de waarheid verteld worden.
  Dit is mijn derde ledlamp. De eerste overleed na ca. 150 uur. De tweede was een 40 watt vervanger maar geeft nog geen kwart van de 40 watt gloeilamp

 73. Broerkonijn zegt:

  29 oktober 2009 om 13:06 | Permalink

  Voor alle mensen die geen brief hebben ontvangen kunnen hun lamp op de volgende marktkoopdag kopen van hun postbode :-)

 74. marien zegt:

  29 oktober 2009 om 13:17 | Permalink

  Hallo,

  Heb een nieuwe led lamp gehaald,prima service bedank!!!

 75. Hans zegt:

  29 oktober 2009 om 19:20 | Permalink

  Deze lamp 1 dag gebruikt en nu heeft-ie het al begeven. Fijn geschenk! Ik draai er dan maar weer een spaarlampje in. Bedankt Postcode Loterij.. voor niks!

 76. marianne zegt:

  29 oktober 2009 om 22:56 | Permalink

  beste hans, probeer gewoon even te bellen met het nummer 0900 3001500 en leg uit wat er gebeurd is.
  grote kans dat je een nieuwe krijgt, de service is goed, er kunnen natuurlijk altijd wat kneusjes tussen zitten op zo’n grote hoeveelheid, dat is normaal.

 77. Peter zegt:

  31 oktober 2009 om 20:47 | Permalink

  Ik ben zelf geen deelnemer bij de loterij maar heb wel alle reacties doorgelzen en daarbij valt toch wel op dat het merendeel negatief is terwijl het merendeel wel degelijk wil gaan voor energiebesparing. Derhalve is het teleurstellend dat zoveel mensen worden teleurgesteld. Dit zowel t.a.v. kwaliteit van de lamp als de reacties(of het uitblijven daarvan) van de postcode loterij.

 78. marianne zegt:

  31 oktober 2009 om 23:12 | Permalink

  laten we vooral niet vergeten dat de zwijgende meerderheid gewoon blij is met deze aktie, al was het alleen al om het feit dat ze iets gratis krijgen, wat ook nog energiebesparend werkt.
  er blijven natuurlijk altijd mensen die overal over moeten zeuren, die alles in het negatieve trekken, omdat die de grootste mond hebben, lijkt het alsof heel nederland hier negatief over denkt, dat is echt niet het geval.
  voor mij mogen er nog veel van deze akties komen, kom maar op.

 79. JanB zegt:

  1 november 2009 om 00:07 | Permalink

  @ Peter. Het is inderdaad teleurstellend dat zoveel mensen iets voorgespiegeld krijgen wat niet de werkelijkheid is. Daarmee bewijst de industrie zichzelf geen goede dienst. Iedereen die zich ingezet heeft voor de promotie van deze LED lamp had dat goed moeten beseffen. Eerlijke goede voorlichting zou al een aantal kritische reacties ( ik wil ze zeker niet allemaal negatief noemen) kunnen voorkomen. Zo is nu op de doosjes bij AH van vergelijkbare lampen te zien dat het uitgestraalde vermogen sterk afhankelijk is van het armatuur waar ze ingeschroefd worden(40 of 60 watt).

  @ Marianne. Omdat ik iets kan krijgen hoef ik het niet aan te nemen. Dat ik het in dit geval wel gedaan heb was om te kijken of deze lamp beter licht gaf dan de twee andere die ik gekocht had. Daarvan was het licht ronduit slecht zowel de hoeveelheid als de kleur. Bovendien hebben de beide lampen de beloofde levensduur van 25 jaar niet waar gemaakt. (3 maanden en 1 1/2 jaar).
  Om je 6 watt lamp te laten branden moet wel ca.2x zoveel energie worden getransporteerd. Dit door de slechte arbeidsfactor.
  Jammer dat je kritische kanttekeningen bij LED verlichting verwart met kritiek op de actie.

 80. Erik van Erne zegt:

  1 november 2009 om 08:34 | Permalink

  @Jan B
  Eerlijke en duidelijke voorlichting naar de consument. Dat is wat er ontbreekt. Elke fabrikant cq leverancier geeft nu ëigen” informatie en al die informatie is niet met elkaar te vergelijken.

  Lijkt mij goed om even in gedachten te houden dat de LED-lamp aan het begin staat van de ontwikkelperiode. De kwaliteit zal snel verbeteren met een laag of nog lager energieverbruik en een hogere lichtopbrengst. Kwestie van tijd.

  Ten aanzien van de actie: blijf het een mooie actie vinden om 2,5 miljoen huishoudens gratis kennis te laten maken met de LED-lamp. Dat daarbij niet alles vlekkeloos verloopt, is duidelijk. Overigens doet men er van alles aan om zaken die fout zijn gegaan te verhelpen. Zie: Vragen? Alles over het ophalen van uw led-lamp bij de Albert Heijn. http://www.watledje.nu/faq/html/ophalenledlamp/

 81. de weijer zegt:

  1 november 2009 om 20:00 | Permalink

  Ben al van het begin lid van de postcodeloterij maar heb

  helaas nog geen bericht gehad voor ,n ledlamp ra ra hoe zit

  dat.????????

 82. Erik van Erne zegt:

  2 november 2009 om 05:48 | Permalink

  @de weijer

  Iedere Postcode Loterij deelnemer krijgt een brief toegezonden met een cadeaubon daaraan waarmee u de led-lamp kunt afhalen. Mocht deze brief u niet bereikt hebben, dan kunt u bellen met onze ledenservice op 0900-3001500 (20 cpm, 9.00-21.00 uur).

 83. Erik van Erne zegt:

  2 november 2009 om 10:42 | Permalink

  Deskundigen van de technische universiteiten storen zich aan de commotie over de vergelijking van de hoeveelheid licht van de Pharox led-lamp met die van een gloeilamp van 60 watt. Dit leidt de aandacht te veel af van de led-lamp zelf. Daarom hebben de TU’s de handen ineen geslagen. Prof.dr.ir. Ton Backx (decaan Faculteit Elektrotechniek Technische Universiteit Eindhoven): “Bij de Technische Universiteit Eindhoven zijn we enthousiast over de nieuwe LED-lamp. Er is veel gezegd over de vergelijking van de LED-lamp met een gloeilamp van 60 watt. Dat is een lastige vergelijking, maar binnen de huidige mogelijkheden nog de beste.

  Het beoordelen van de kwaliteiten van een dergelijke duurzame lichtbron naar de maatstaven van de meer dan 100 jaar oude gloeilamp willen we aanpassen. Daarom is in samenwerking met de TU Delft en de Universiteit van Twente het initiatief genomen om een nieuwe meetmethode te ontwikkelen omdat de huidige meetmethoden van Lumen en Lux niet representeren wat de huidige mooie led-technologie kan.” Bron: LED Nieuws

 84. klaske zegt:

  2 november 2009 om 17:53 | Permalink

  Onze led lamp van de postcodeloterij heeft 1 uur!!!!!!! gebrand en toen was hij kapot……bedankt, maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken!!!!

 85. Marianne zegt:

  2 november 2009 om 18:41 | Permalink

  Ik lees steeds dat iedereen die lid is van de postcodeloterij een brief krijgt. Niet dus. En ik ben blijkbaar niet de enige die vergeten is. Heb ook al gebeld maar nog steeds niets ontvangen. Wat nu?

 86. JanB zegt:

  2 november 2009 om 23:28 | Permalink

  Als zelfs de wetenschap de vergelijking met de 60 watt gloeilamp de minste slechte vind zegt dat genoeg. Misschien was de benaming LED lamp al wel verkeerd om iedere verwarring uit te sluiten.
  Ik ben het ook helemaal eens met de wetenschappers die stellen dat de Pharox op dit moment één van de beste gloeilampvervangers is op de markt.
  Voor veel bestaande armaturen is het echter een slechter alternatief van de spaarlamp. De LED-tl is een slechte vervanger voor de T5 TL buizen.

 87. JanB zegt:

  2 november 2009 om 23:39 | Permalink

  @ Erik. Helemaal eens met de eerlijke en duidelijke voorlichting.
  Dus geen uitspraken van mijnheer Beau van Erven Dorens bij de Led verlichting die het heeft over de ijskoude verlichting van de spaarlamp. Volgens diezelfde mijnheer weinig hitte terwijl ik bijna een brandblaar op mijn hand had bij het uitdraaien van de lamp.
  En Bouwewijn Poelman maakt het nog bonter. Geen 90% minder energie(!) (waarvan trouwens) als we ook spaarlampen en licht hoeveelheid meewegen. Zelfs de wetenschappers die je opvoerde vinden dat geen vergelijking.

  Veel mensen zullen niet weten dat het verschil tussen deze LED verlichting en de LED verlichting net zo groot is als (ik noem maar wat) een Rolls Royce (pharox) en een Trabant (wat je voor 5 tot 10 euro in de bouwmarkt koopt.
  Dat is wat ik heb proberen te schrijven op dit forum.
  De gemiddelde Nederlander zal gaan voor de prijs omdat de kwaliteit (ook volgens de hierboven aangevoerde wetenschappers) niet te vergelijken is.

 88. Bram van der Linden zegt:

  3 november 2009 om 10:53 | Permalink

  Op mijn weblog: http://www.lichtblog.nl wil ik graag ervaringen met de Postcodeloterij LED lamp verzamelen. Ik zal hierna een duidelijk analyse schrijven over de LED lamp die de Postcodeloterij gratis weggeeft. Wellicht interessant om jullie ervaringen uit dit topic daar ook te posten!

 89. Erik van Erne zegt:

  3 november 2009 om 12:31 | Permalink

  @Bram

  Leuke promotie voor jouw weblog toch? Overigens zijn er hier al aardig wat reacties verzameld en ook op veel andere websites. Als ik het goed begrijp wil jij al die reacties gaan verzamelen en analyseren.

  Klinkt goed, maar het is altijd zo dat mensen die niet tevreden zijn dat eerder gaan melden dan mensen die wel tevreden zijn. Dat geeft al gauw een vertekend beeld. Gaat wel om 2.500.000 LED-lampen

 90. marianne zegt:

  4 november 2009 om 12:38 | Permalink

  mmijn dochter heeft vandaag haar bon thuisgekregen, in eerste instantie had zij geen bon, een belletje was voldoende en de bon kwam vandaag in de bus.
  één klein vraagje, krijg je een bon per lot of per deelnemer?
  gr.marianne

 91. Erik van Erne zegt:

  4 november 2009 om 12:55 | Permalink

  @Marianne,
  Zo komt het toch weer goed. Het is 1 bon per deelnemer of per deelnemend adres.

 92. Bram van der Linden zegt:

  5 november 2009 om 15:13 | Permalink

  @Erik

  Dankje voor de mogelijkheid tot promotie!

  Klopt, alhoewel 2,5 miljoen natuurlijk niet helemaal klopt(ik schat dat 30% de lamp niet ophaalt, veel mensen hebben ook geen bon gekregen…)

  Mensen die niet tevreden zijn zullen het eerder melden, dat klopt, maar veel ontevreden mensen zullen een ‘gratis’ lamp ook weggooien zonder er naar om te kijken, 100% objectief is daarom niet mogelijk.

 93. strijkert zegt:

  7 november 2009 om 20:44 | Permalink

  Als iedere pcloterijspeler die niet de moeite neemt om de ledlamp op te halen bij een AH filiaal nu eens aan mij cadeau geeft dan ga ik de lamp wel halen,het lijkt tegenwoordig wel dat als je er te veel moeite voor moet doen het allemaal niet meer hoeft maar voor een pakje sigaretten rijden ze wel 20 km om . Ook de negatieve reacties verbazen mij want volgens mij is deze lamp toch echt gratis en vooral de helderheid is opmerkelijk te noemen,dus bij ons komt er geen peertje meer in maar kies ik toch voor deze ledlampen.

 94. JanB zegt:

  7 november 2009 om 21:37 | Permalink

  @Strijkert. Dat iets gratis is wil toch niet zeggen dat je niet kritisch over een ontwikkeling mag zijn.
  De onjuiste voorlichting en de enorme kwaliteitsverschillen worden door vriend en vijand onderkent.
  De enorme elektrisch vervuiling van zo’n klein vermogen tot mogelijk brandgevaar in huis (Nico Koreman). Het gemeentehuis in Hoogeveen, alle LED lampen moeten weer vervangen worden wegens gezondheidsklachten.
  Gewoon een paar berichtjes uit de landelijke pers.
  Ik denk dat je bedoelt met negatieve, “positief kritsische” reacties bedoelt.

 95. Erik van Erne zegt:

  8 november 2009 om 08:52 | Permalink

  @strijkert
  Dat is een geweldig idee. Mensen die die bon niet inwisseln, kunnen ‘m gerust naar stichting Milieunet sturen. Halen wij al die LED-lampen op en dan zullen wij er weer een mooie actie van maken om stichtingen en verenigingen die graag LED-lampen zouden willen hebben daarvan te voorzien.

 96. Erik van Erne zegt:

  8 november 2009 om 08:52 | Permalink

  @strijkert
  Dat is een geweldig idee. Mensen die die bon niet inwisselen, kunnen ‘m gerust naar stichting Milieunet sturen. Halen wij al die LED-lampen op en dan zullen wij er weer een mooie actie van maken om stichtingen en verenigingen die graag LED-lampen zouden willen hebben daarvan te voorzien.

 97. van Rijn zegt:

  8 november 2009 om 19:15 | Permalink

  Wij hebben géén bon voor een gratis ledlamp, op te halen bij Albert Heijn, en zijn al vanaf het begin lid van de postcodelotery.
  Hoe kan dat. Graag alsnog een bon.

 98. Tinie zegt:

  8 november 2009 om 19:49 | Permalink

  Nog steeds geen bon ontvangen, vorige week 4x gebeld a € 0,20 per minuut plus gebruik mobiel telefoon, 4de keer eindelijk iemand aan de lijn. Bon wordt alsnog verstuurd, weekje verder nog niks ontvangen. Dus misschien moet ik nog maar eens bellen…
  Proberen ze op deze manier iets van de onkosten terug te verdienen? Je zou bijna denken van wel.

 99. marianne zegt:

  8 november 2009 om 23:02 | Permalink

  mijn dochter had ook geen bon gekregen, 1x gebeld, 4 minuten a 20 cent.
  zeiden de bon alsnog op te sturen, hebben ze ook gedaan, na 8 dagen.
  keurige service.
  mijn bon en die van mijn man hadden we wel gehad, lampen hangen en zijn er content mee, leuke actie, bedankt postcode loterij

 100. Erik van Erne zegt:

  9 november 2009 om 05:44 | Permalink

  @van Rijn
  Daarvoor moet u toch echt niet bij ons zijn, Zie: Vragen? Alles over het ophalen van uw led-lamp bij de Albert Heijn. http://www.watledje.nu/faq/html/ophalenledlamp/

  @Tinie
  Denk dat ze gewoon ontzettend druk zijn. Wel een minpunt dat er geen mogelijkheid bestaat om een e-mail te sturen of zoiets

  @marianne
  Ja, dat mag ook wel eens want het is en blijft een goede actie alhoewel niet iedereen blij is met de uitvoering als promotie-item met al het afval dat daar nog steeds bij schijnt te horen. Tja, duurzaam communiceren is een specialiteit.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (686)
 • Agenda (3.270)
 • Biologisch (116)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (865)
 • Communicatie (376)
 • Cradle to Cradle – Circulair (524)
 • Design (238)
 • Dieren (178)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (2.384)
 • Educatie (352)
 • EEN-Armoede (251)
 • Energie en Besparing (3.607)
 • Europa (29)
 • Evenementen (202)
 • Geluid (26)
 • Gezondheid (315)
 • Goed Doel (119)
 • Green Deal (33)
 • Greenwashing (120)
 • Hergebruik-Kringloop (327)
 • Iets anders (397)
 • Int. Samenwerking (192)
 • Investeren (141)
 • Joe Biden – Barack Obama (118)
 • Kerst (123)
 • Klimaat (1.706)
 • Licht (393)
 • Lucht (34)
 • Mensenrechten (171)
 • Milieu (754)
 • MVO (112)
 • Natuur (773)
 • Nederland (34)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (157)
 • Oud & Nieuw (127)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (232)
 • Vakantie (83)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (62)
 • Vervoer en OV (1.587)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (303)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • De Volledig Elektrische Rigitrac SKE 50 Electric Tractor by Rigitrac
 • Zonnepark Trekweg A6: Gelegen Tussen De A6 En De Trekweg In Almere by RVB
 • Alle 120 Basisscholen In Gemeente Utrecht Van Het Aardgas Af
 • Flatmate Energiebesparende Douchewarmtewisselaar Voor 97 Huurwoningen De Alliantie
 • Duurzaamheidsparagraaf Taxaties Doorontwikkeld Voor En Door Steeds Meer Partijen by DGBC
 • ENGIE Vernieuwt Waterkrachtcentrales Bervercé (9 MW) en Heid de Goreux (8 MW)
 • Hoe Dump Je Veilig En Milieuvriendelijk Oude Laptops 
 • Financiële Impuls Van 300 Miljoen Euro Voor Regionale Ontwikkelmaatschappijen (ROM’s)
 • Flowbatterij Havengebied Rotterdam Drijvend Laadstation Elektrisch Varen by Greenchoice
 • Green Deal H2-Wijken: Praktische Toepassing Waterstof Als Warmtevoorziening In Woonwijken
 • Groenste Ondergrondse Fietsenstalling Stationsplein Zwolle Met 5.800 Stallingsplekken Geopend
 • ICO Windpark Met Elf Windturbines Haven Van Zeebrugge: Stroom Elektrische Auto’s by ENGIE
 • Online Kansspelen: Wat Zijn De Do’s En Don’ts?
 • Een Duurzame Uitvaart: De Mogelijkheden Voor Een Duurzame Uitvaart
 • Uitstoot Broeikasgassen Acht Procent Lager In 2020 by CBS
 • Het Verband Tussen Gezondheid En Actief Reizen: Lopen Gunstig Voor Gewicht by KiM
 • De Nationale Bruggenbank: Van Overheden, Voor Overheden – Hergebruik Bruggen by AmRoR
 • De EV Experience Op Formule 1 Circuit Zandvoort: The Future is Electric – Ervaar Elektrisch Rijden
 • Waterstofevent Is Waterstof Uw Toekomst: Kansen Voor Tankstations & Mobiliteit by NWBA
 • Nieuw Waterstof Binnenvaartschip Antonie In Ontwikkeling Dankzij 4 Miljoen Euro Subsidie
 • Links

  Milieunet op..