SunDay: Hét Evenement op het Gebied van Zonne-Energie in Nederland
Geschreven op 16-9-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Duurzaam, Energie en BesparingZie: Sunday 2017: Hét Congres voor de Zonne-Energiesector in Nederland en Vlaanderen
Woensdag 12 oktober 2011 staat voor het 3e jaar de SunDay op het programma in het Media Plaza in Utrecht. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en innovaties bij het tot grote schaal toepassen van zonne-energie en op het gebied van R&D?
De SunDay 2011 biedt een veelzijdig programma met ruimte voor netwerken, kennisuitwisseling en informatievoorziening om zo te komen tot het op grote schaal toepassen van zonnestroom. Tijdens parallelsessies kunnen deelnemers meer horen en mee discussiëren over diverse praktijkgerelateerde en technologische onderwerpen.
Twee bijeenkomsten in één: een R&D gedeelte met aandacht voor onderzoek en de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie én een praktijkgedeelte met aandacht voor de toepassing van zonnestroom in de gebouwde omgeving. Met presentaties, postersessies, workshops en ontmoetingen met vakgenoten, zodat u op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en geïnspireerd naar huis gaat. Kortom, de SunDay biedt u een podium voor netwerken, kennisuitwisseling, kruisbestuiving en informatievoorziening op het gebied van zonne-energie om zo te komen tot het op grote schaal toepassen van deze duurzame energievoorziening.
Op het programma staan onder andere: een rondetafelgesprek over saldering en financieringsconstructies met Jan Paul van Soest als gespreksleider en Willem van der Heul van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Pitches van ondernemers over hun nieuwste producten. PV inpassing in het internationale net en micro grids. Een workshop over de agrarische sector en PV mogelijkheden. Een workshop over certificering in de zonnestroommarkt. Een presentatie van recente marktontwikkelingen door Kema. Presentaties over technologische ontwikkelingen voor zonnecellen, o.a.: silicium heterojunctie technologie (EPFL), n-type technologie (ECN), silicium nanokristallen (TU/e). Een presentatie over de mogelijkheden en uitdagingen van zongedreven brandstof synthese door TU Twente. Een presentatie over de introductie van Europese kwaliteitsnorm bij het opzetten van een modulefabriek in Kenia (Ubbink).