google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

CampZone 2010 – Lekker Gamen op de Camping

Geschreven op 21-7-2008 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Energie en Besparing, Evenementen, Vakantie Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

CampZone 20103 februari 2010: Zo, de data voor CampZone 2010 zijn weer bekend. Van 30 juli tot en met 9 augustus in Oirschot.

Ben eigenlijk wel benieuwd of men inmiddels is overgegaan tot een duurzame energievoorziening. We horen het graag als daar wat nieuws over te melden is.

21 juli 2008: Lijkt mij een fantastisch evenement voor gamers. Minder mooi is dat al dat internetten behoorlijk wat energie vergt en dat die energie wordt opgewekt door maar liefst 40.000 liter diesel te verstoken.

CampZone is ‘s werelds grootste outdoor gaming vakantie met 1750 deelnemers die vanuit tenten en caravans, via een LAN netwerk, hun computers aan elkaar koppelen om met en tegen elkaar diverse game competities te spelen. CampZone powered by Getronics PinkRoccade duurt 11 dagen en wordt gehouden op een open veld dat speciaal voor dit evenement jaarlijks wordt omgetoverd tot een volwaardige gaming-camping in Oirschot.

Het vakantiepark biedt voor de deelnemers de mogelijkheid om de eigen computer aan te sluiten op het zeer grote CampZone netwerk, zodat deelnemers onderling diverse games kunnen spelen en digitaal kunnen communiceren met de andere deelnemers. Het centrale punt is de ‘maintent’. Een tent van 675m2 waar de catering plaats heeft, de CampZone pc-dokter aanwezig is om deelnemers te helpen bij computerstoringen en waar men elkaar kan ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Op de aanwezige consoles kan ondertussen worden gegamed.

Zoals al eerder is gezegd is CampZone werelds grootste als het gaat om een outdoor gamevakantie. De meeste Lanparty’s zo als ze ook wel genoemd worden duren vaak maar een weekend, maar CampZone duurt 11 dagen, van 25 juli tot en met 4 augustus, 24 uur per dag. De 1750 bezoekers hebben dus 11 dagen lang, 24 uur per dag, toegang tot het razend snelle fiber netwerk wat door de organisatie wordt neergelegd. Ook wel beter gezegd word opgehangen, want deze oranje fiberkabels zijn al 7 jaar het gezicht van Codemasters Campzone. Als je het terrein op komt lopen vallen er een aantal dingen meteen op: de oranje fiber die in de lucht hangt en de grote hoeveelheid tenten en caravans op het evenementenveld. Bron: CampZone

12 Reacties

 1. Hans zegt:

  29 juli 2008 om 11:46 | Permalink

  Op het CampZone-terrein is geen stroomaansluiting, dus alle stroom die nodig is moet ter plekke opgewekt worden. Hiervoor werd elk jaar een groot aggregaat gehuurd dat ongeveer 40.000 liter diesel verstookte. Sinds CampZone 7 wordt een andere opstelling gebruikt: namelijk een aantal kleinere aggregaten in een zogenaamde cascade-opstelling. Dit houdt in dat aggregaat nummer 2 pas inschakelt als nummer 1 op 80% van z’n capaciteit zit, enz. Hiermee wordt er aan het milieu gedacht omdat deze opstelling minder diesel verbruikt dan één groot aggregaat dat continu staat te draaien.

  Of te wel die 40.000 liter diesel klopt niet!

 2. Erik van Erne zegt:

  29 juli 2008 om 11:54 | Permalink

  @Hans,
  Dank voor de nuancering. Betekent natuurlijk wel dat er nog steeds dieselolie wordt gebruikt. Bovendien zijn aggregaten niet echt heel erg efficiënt.

  Een stroomaansluiting zal toch vast en zeker wel te maken zijn. Andere optie is om bij de keuze van het evenemententerrein in dit geval de camping rekening te houden met het feit dat er stroom nodig is.

  Stichting Louis d’Eco is gespecialiseerd in het realiseren van duurzame oplossingen, in overleg met eigenaar/beheerder terrein, gemeente, energiebedrijf en organisator. zie http://www.louisdeco.nl

 3. boeli zegt:

  29 juli 2008 om 23:46 | Permalink

  Het aantal deelnemers dit jaar is niet een 1750 maar eerder 830 deelnemers buiten de 80 crew en gasten om.

 4. Erik van Erne zegt:

  30 juli 2008 om 08:24 | Permalink

  @Boelie
  Dat is dan veel minder dan de organisatie zelf aangeeft.

 5. I Huiszoon zegt:

  16 januari 2009 om 13:31 | Permalink

  Ik heb meer een vraag i.p.v. een reactie. Weet je of er campings bestaan waar veel gegamed wordt? (Liefst in Frankrijk) We zijn hiernaar op zoek om aan de wens van onze zoon te voldoen. Hij vindt er niets aan om op vakantie te gaan als er 2 of 3 weken niet gegamed kan worden.
  Alvast bedankt voor het meedenken!
  Groetjes, Inge

 6. Stefan Mennes (campzone organisatie) zegt:

  3 februari 2010 om 17:03 | Permalink

  Beste Erik,

  Hartelijk bedankt voor je geplaatste artikel. Helaas heb je zoals de eerste reacties al duidelijk aangeven niet echt onderzocht of je betoog dat wij energie verspillen terecht is. We gebruiken inderdaad al sinds 2007 meerdere kleine aggregaten en een computerschakeling om het dieselverbruik te beperken. Daarmee hebben wij het dieselverbuik sinds de beginjaren flink in kunnen perken, de 4e aggregaat heeft afgelopen jaar zelfs helemaal niet aangestaan. En de 3e alleen de avonduren.

  Een stroomaansluiting van 1000kva is helaas niet ‘te maken’ op locaties waar een evenement van deze omvang (6,5 ha) welkom is, zijn helaas de voorzieningen beperkt. Het technische verhaal ben ik niet van op de hoogte, maar voor een dergelijk grote aansluiting moet je min of meer inprikken op de hoofdleiding van een energiecentrale (ook de reden dat een kermis, ondanks dat die meestal jaar en dag op dezelfde plek zitten, met aggregaten werkt. Het is technisch onmogelijk om op een willekeurige plek in het netwerk een dergelijke afname te hebben.

  Wij staan zeker open voor een aanbieding van een locatie die ons wel van groene stroom kan voorzien. Het is immers sinds jaar en dag een wens van ons om het evenement groener te maken. Wij verzamelen ook afval met gescheiden papier en glas binnen de organisatie.

  Belangrijk argument is ook dat de stroom die de bezoekers van ons evenement gebruiken op dat moment thuis bespaard wordt. Het is dus voor het grootste deel geen meerverbruik. Immers thuis is de computer niet aanwezig, en de lampen uit. Ook hun airco unit en warm tapwater thuis wordt 11 dagen niet gebruikt.

  Tips, suggesties en aanbiedingen om CampZone groener te maken, zijn welkom. Zeg nou zelf, wat is er nou mooier dan gamen midden in de natuur?

 7. Stefan Mennes (campzone organisatie) zegt:

  3 februari 2010 om 17:22 | Permalink

  Overigens, Inge, om jouw vraag te beantwoorden. Echte campings waar veel gegamed wordt bestaan niet. Daar is helaas de infrastructuur niet naar. Vaak is de internet verbinding (vooral in Frankrijk) ook niet snel genoeg om online te kunnen gamen.

  Je vergeet helaas te vermelden hoe oud je zoon is, misschien is hij oud genoeg om tijdens jullie vakantie zelfstandig naar CampZone te komen. Of als alternatief bieden wij via http://www.simbo.nl een vakantie aan die wordt begeleid door een reisleider, die op rusttijden en slaaptijden van de kinderen let. (tijdens campzone)

  Inge: wat betreft het feit dat je zoon een vakantie zonder games niet leuk genoeg vind. Ik zal eerlijk tegen je zijn: als specialist op dit gebied lijkt het me niet gezond als een jongere er een dergelijke mening op na houdt.

  Er is afgelopen jaar een heel interessant boek op de markt gekomen over Gamen de voordelen en nadelen met betrekking tot games en opvoeding. Ik denk dat je hier zeker nuttige dingen in kunt lezen. Zeker als je je afvraagt wat je kind eigenlijk allemaal doet met games en wat hem beweegt om er op die manier mee bezig te zijn. http://www.itsallinthegame.info/

 8. Erik van Erne zegt:

  4 februari 2010 om 08:56 | Permalink

  @Stefan Mennes,

  Heb helemaal geen onderzoek gedaan. Zijn gewoon jullie gegevens. Er wordt nu dus minder verstookt dan 40.000 liter en dat is mooi. Waar het om gaat is dat er vast en zeker andere oplossingen mogelijk zijn. Andere lokaties met een stroomaansluiting minden in de natuur zijn moeilijk te vinden, denk ik, maar er zijn een heleboel evenementenlokaties met stroomaansluiting.

  Stichting Louis d’Eco is gespecialiseerd in het realiseren van duurzame oplossingen, in overleg met eigenaar/beheerder terrein, gemeente, energiebedrijf en organisator. zie http://www.louisdeco.nl

  Begin nou toch wel heel benieuwd te worden wat er allemaal op CampZone wordt neergezet want het stroomverbruik is kennenlijk gigantisch?

 9. STefan zegt:

  16 juli 2010 om 08:11 | Permalink

  Hi Erik,

  Dan kom je eens een kijkje nemen, over twee weken begint het feest weer.

  gr

  Stefan

 10. Erik van Erne zegt:

  16 juli 2010 om 10:09 | Permalink

  @STefan

  Ga proberen even langs te komen. Veel plezier in elk geval.

 11. Stefan Mennes zegt:

  17 augustus 2012 om 10:47 | Permalink

  Hi Erik,

  Helaas heb ik je nog niet mogen begroeten op ons evenement in de afgelopen twee jaar. Ben je wel langs geweest?

  Ik heb goed nieuws! We zijn bezig om een aansluiting te krijgen op het vaste stroomnet voor onze huidige locatie in Oirschot. Dat betekend dat we voor de 2013 editie over kunnen stappen op groene stroom. Als dit allemaal lukt, zie je het persbericht waarschijnlijk vanzelf voorbij komen.

  gr
  Stefan

 12. Erik van Erne zegt:

  17 augustus 2012 om 11:02 | Permalink

  @Stefan
  Helaas geen tijd gehad om langs te komen. Goed nieuws. Hoop dat het lukt en snel wordt gerealiseerd. Succes.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

 • Afval (4)
 • Agenda (3.460)
 • Biologisch (121)
 • Blog Action Day (57)
 • Bouwen-Klussen (946)
 • Communicatie (382)
 • Cradle to Cradle – Circulair (1)
 • Design (245)
 • Dieren (182)
 • Donald Trump (3)
 • Duurzaam (10)
 • Educatie (353)
 • EEN-Armoede (252)
 • Energie en Besparing (3.809)
 • Europa (29)
 • Evenementen (211)
 • Geluid (27)
 • Gezondheid (324)
 • Goed Doel (122)
 • Green Deal (43)
 • Greenwashing (123)
 • Hergebruik-Kringloop (1)
 • Iets anders (458)
 • Int. Samenwerking (195)
 • Investeren (151)
 • Joe Biden – Barack Obama (119)
 • Kerst (125)
 • Klimaat (1.751)
 • Licht (403)
 • Lucht (35)
 • Mensenrechten (176)
 • Milieu (1)
 • MVO (2)
 • Natuur (823)
 • Nederland (46)
 • Olympische Spelen (68)
 • Oranje (158)
 • Oud & Nieuw (133)
 • Pasen (2)
 • Sinterklaas (16)
 • Sport (247)
 • Vakantie (73)
 • Valentijn (38)
 • Verkiezingen (52)
 • Vervoer en OV (1.844)
 • Vrijwilligerswerk (16)
 • Water (317)
 • Welzijnswerk (30)
 • Recente berichten

 • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
 • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
 • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
 • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
 • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
 • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
 • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
 • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie 
 • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
 • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
 • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
 • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
 • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
 • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
 • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
 • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
 • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
 • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
 • Links

  Milieunet op..