Amvest Gaat Zonnepanelen Plaatsen Op 3.600 Woningen by Sungevity
Geschreven op 13-9-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Energie en Besparing3 februari 2020: Amvest en Sungevity plaatsen zonnepanelen op 1.000 extra huurwoningen.
Sungevity startte in 2018 met het plaatsen van zonnepanelen op 2.600 eengezinswoningen van de woningportefeuilles van Amvest.
Sinds juni 2018 zijn inmiddels 2.365 eengezinswoningen in Nederland voorzien van zonnepanelen.
Het verduurzamen van de woningen is een belangrijk speerpunt voor Amvest waarbij samengewerkt wordt met huurders. Om beter inzicht te krijgen in het effect van verduurzamingsmaatregelen, monitort Amvest de opbrengsten en het verbruik van energie. Dat geeft informatie over het effect van maatregelen. Huurders zien direct wat ze met de zonnepanelen opwekken en verbruiken.
?Wim Wensing, Chief Investment Officer van Amvest: ‘Met de installatie van zonnepanelen op nog eens 1.000 eengezinswoningen brengen we het verduurzamen van onze woningen in een hogere versnelling. In 2016 startten we met een grootschalig project om onze woningen integraal te verduurzamen. Naast duurzame energieopwekking hebben we daarin ook aandacht voor de isolatie, verwarming en een gezond binnenklimaat. Dat is een behoorlijke uitdaging, want de samenwerking met de huurders is hierbij de sleutel tot succes. Omdat onze huurders direct profiteren van een lagere energierekening, krijgen we ze op een positieve manier betrokken bij onze ambities. Het inzicht wat huurder hebben in hun verbruik, zorgt ook nog eens voor een extra besparing op het energieverbruik.’
13 september 2018: Amvest start nog dit najaar met het plaatsen van zonnepanelen op 2.600 eengezinswoningen uit haar woningportefeuilles. Met deze zonnepanelen wordt naar verwachting een totaal opwekvermogen van ruim 5,6 miljoen kWh per jaar gerealiseerd en daarmee wordt 3,6 miljoen kilo CO2-uitstoot voorkomen. Amvest werkt hiervoor samen met Sungevity.
“Willen we de klimaatdoelstellingen halen, dan moeten we vaart maken met een verregaande renovatie van de bestaande woningvoorraad”, aldus Wim Wensing, Chief Investment Officer bij Amvest. “In 2050 is nog 70% van de huidige woningvoorraad in gebruik. Het energiezuiniger maken van bestaande huurwoningen is een grote uitdaging, maar levert per geïnvesteerde euro een flinke milieuwinst op. Samenwerken met huurders is de sleutel tot succes”.
Amvest vraagt geen huurverhoging in ruil voor de plaatsing van de zonnepanelen. “Zo krijg je het sneller voor elkaar en het past in onze visie: investeringen in duurzaamheid betalen zich op termijn terug in de waarde van het vastgoed. Onze huurders profiteren direct van een lagere energierekening. Hierdoor krijgen we bewoners op een positieve manier mee en krijg je een vliegwieleffect.”
Amvest laat het niet bij dit project. “We brengen het verduurzamen van onze woningen in een hogere versnelling”, zegt Wim Wensing. In 2016 startte Amvest op grote schaal met het integraal renoveren van huurwoningen. Woningen met een gemiddeld energielabel D maken vrijwel altijd een labelsprong naar A. Inmiddels zijn ruim 700 woningen verduurzaamd. De voordelen zijn legio: meer wooncomfort, een besparing op de woonlasten, het is beter voor het milieu en de woningen worden natuurlijk ook meer waard. Amvest beperkt zich daarbij niet tot isoleren, zonnepanelen en energiezuinige installaties. Een gezond en veilig binnenklimaat is minstens zo belangrijk.
Amvest wil ook een beter begrip krijgen van het effect van diverse verduurzamingsmaatregelen. Daarom monitort Amvest de opbrengsten en het verbruik van energie. Dat geeft waardevolle informatie over het effect van verduurzamingsmaatregelen. Gebruikers zien ook direct wat ze met de zonnepanelen opwekken en verbruiken. Dat zorgt voor de echte verandering. Huurders gaan bewuster om met energie. Zo kunnen we slimmer verduurzamen, samen met huurders.
Zie ook: 3.000 Huurwoningen Voorzien van Zonnepanelen by De Alliantie - Woningcorporatie Mitros in Utrecht Plaatst Zonnepanelen Op 1.000 Huurwoningen by Wocozon - Woningcorporatie Accolade Plaatst Zonnepanelen Op 500 Huurwoningen by Tautus – Woningcorporatie De Bouwvereniging in Harlingen Plaatst Zonnepanelen Op 1850 Huurwoningen – Zonnepanelen Op Daken Appertemencomplexen Woningcorporatie Woonpalet by Zeewolde Zon – Zonnepanelen Voor 3.000 Huurwoningen Woonforte by De ZonCorporatie – Subsidie Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP) Volledig Aangevraagd – Subsidie voor Consumenten: Zonneboilers, Zonnecollectoren, Warmtepompen en Biomassaketels – Minister Eric Wiebes: 12 Miljard Euro Voor SDE+ Subsidieregeling in 2018 – Subsidie Energiebesparing Eigen Huis Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) – Grootschalige Verduurzaming VvE-Appartementen: Een Nieuw Financieringsmodel – Woningcorporatie Mitros in Utrecht Plaatst Twee Kleine Windmolens op Dak Hoofdkantoor – De Energieleverende Hoogbouwflat aan de Henriëttedreef in Utrecht by Inside Out Renovatie – De 100%GZNDWonen Challenge: Op Zoek Naar De 100% Gezonde Woning by Mitros – Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten winnaar NET-Trofee – Active Warmth Elektrische Muurverwarming Voor Ymere Woningen: Slim, Innovatief en Duurzaam – Het Groene Sedum Dak van 1700 Vierkante Meter op Wooncomplex De Halve Wereld in Amsterdam –Haarlemse Wijkje Hof van Egmond: Renovatie Naar Nul-Op-De-Meter Woningen by Pré Wonen
Erik van Erne zegt:
19 december 2019 om 13:30 | Permalink
Woningcorporaties by Zondag met Lubach
Woningcorporaties zijn van oudsher door de overheid betaalde organisaties, die moeten zorgen voor goedkope huurwoningen voor mensen met een laag inkomen. Maar eind vorige eeuw werd van alles geprivatiseerd, ook de sociale woningbouw. Nu woningcorporaties semi-zelfstandig zijn wil er wel eens iets mis gaan. Dat overkwam ook ex-bestuursvoorzitter Hubert Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale. Er blijkt met het geld van sociale huurders allerlei luxe gekocht te worden en Arjen illustreert om hoeveel geld het nu eigenlijk gaat.