Dutch Agri Food Week 2019 #DAFW: Wat Eten We Nu En In 2050?
Geschreven op 19-9-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, EEN-Armoede7 december 2018: De aankomende editie van Dutch Agri Food Week vindt van 5 tot en met 13 oktober 2019 plaats op locaties in heel Nederland.
De eerste events zijn ook al aangekondigd: op 8 oktober 2019 vindt het 1st European Conference Personalised Nutrition & Health plaats op de Campus in Wageningen en op 10 oktober 2019 vindt de FNLI Jaarbijeenkomst plaats waar de eerste FNLI-Award wordt uitgereikt, dé FrontRunner Prijs van de levensmiddelenindustrie.
19 september 2018: Van 5 tot en met 16 oktober 2018 staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten.
Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week krijgen bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en in 2050?
Leer, proef en ontmoet tijdens een van de honderden activiteiten.
Dutch Agri Food Week presenteert de toekomst van ons eten en versterkt het positieve beeld van de Nederlandse agrifood sector.
Het programma wordt in de komende maanden ontwikkeld door de deelnemende regio’s en partners van Dutch Agri Food Week.
Gezamenlijk laten zij zien hoe we in Nederland werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten nodig is om dat nog jaren voor elkaar te krijgen.
Elies Lemkes, voorzitter stichting Dutch Agri Food Week: ‘Tijdens Dutch Agri Food Week vertellen we het verhaal van grond tot mond. Daarbinnen onderscheiden wij verschillende thematische ontwikkelingen, zoals voedsel en gezondheid, voedseleducatie, transparantie, innovatie en andere ontwikkelingen in de sector.”
Wereldwijd is er grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van duurzame, gezonde en veilige voedselproductie. Dutch Agri Food Week is het grootste podium in Nederland waar aandacht is voor het stimuleren van innovatie in de agrifood sector én het verbinden van ondernemers, consumenten en overheden. Bedrijven en kennisorganisaties presenteren er hun nieuwste innovaties aan een breed publiek. Iedereen met interesse in voedsel en voedselproductie – van consument tot professional – is welkom tijdens Dutch Agri Food Week. Om te ontdekken, inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten, te leren en kennis te delen, maar vooral om te genieten van lekker en gezond voedsel.
In 2017 trok Dutch Agri Food Week zo’n 50.000 bezoekers tijdens 150 activiteiten en events die 350 betrokken organisaties verspreid door Nederland hebben georganiseerd. DAFW is een verbindend initiatief dat gebruik maakt van de kracht van bestaande netwerken en organisaties zoals regio’s, samenwerkingsverbanden, steden of andere netwerken. Gestart door de Topsector Agri&Food, Food Valley NL, AgriFood Capital, Greenport Westland – Oostland, Brightlands Campus Greenport Venlo heeft Dutch Agri Food Week, naast een nationale uitstraling, ook lokale en/of regionale verankering en zichtbaarheid.
Zie ook: World Food Day: United Against Hunger - World Food Day: World Hunger A Billion for a Billion – TEDxChange: The Future we Make by TEDx and the Bill & Melinda Gates Foundation –UN Millennium Development Goals Summit New York: We Can End Poverty in 2015Wereldvoedseldag: Meer dan 1 Miljard Mensen Ondervoed – Stop Voedselverspilling: Innovatieve Ideeën Gezocht – Stop Voedselverspilling: Taste the Waste en De AfvalShow op TV by BOS – No More Hunger - AgriFoodTech 2019 Vakbeurs En Congres: The Food Factory Of The Future - Dutch Food Week 2019: Dutch Food Week Masterclass - Week Van Het Nederlandse Voedsel In Drenthe
Erik van Erne zegt:
15 december 2018 om 22:26 | Permalink
Agrifoodtech beurs en congres 2018
Erik van Erne zegt:
2 oktober 2019 om 14:55 | Permalink
Week Van Het Nederlandse Voedsel In Drenthe
Van 5 tot en met 16 oktober 2019 staat Drenthe in het teken van voedsel tijdens de vijfde editie van de landelijke Dutch Food Week (DFW).
Een van de onderdelen van deze week is de Week van het Nederlandse voedsel.
Tijdens deze week willen we iedereen uitdagen alleen voedsel te gebruiken dat in Nederland is geproduceerd. Iedereen mag mee doen! Consument, maar ook de retail, horeca en scholen. Weten we waar ons eten vandaan komt?
En beseffen we hoeveel voedsel van Nederlandse bodem is?
Wat eten we vandaag? Dagelijks zijn we allemaal bezig met ons voedsel, meestal gaat het daarbij over smaak of voedingswaarde en kosten. Maar realiseren we ons ook waar ons voedsel vandaan komt? Om mensen meer bewust te maken van de herkomst van het voedsel organiseren we ”De week van het Nederlandse voedsel”.
Gedurende deze week dagen we zowel consument als bedrijfsleven uit om zoveel mogelijk Nederlandse producten en ingrediënten te gebruiken. Gebruik van Nederlands voedsel is immers de makkelijkste manier om via voedsel bij te dragen aan duurzaamheid!
We kunnen wel wat hulp gebruiken om deze beweging in gang te zetten. Daarom vragen we jou, als ondernemer, om mee te doen.