Meat Free Monday Talkshow en Opiniepeiling op de Huishoudbeurs 2011
Geschreven op 7-2-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, DuurzaamEen vleesvrije dag in de week brengt steeds meer mensen op het idee om anders en gevarieerder te gaan eten. Meatless Monday is een snelgroeiende trend. Op maandag 14 februari vanaf 15.00 uur viert het Urgenda Groen Paviljoen de Meatless Monday op de Huishoudbeurs.
Ooit beheersten verhitte veganisten en verstokte vleeseters het publieke debat over vlees eten, maar de tijden zijn veranderd. De meeste Nederlanders kunnen vlees niet missen, maar vinden het prima om wat minder vlees op het menu te zetten.
Zelfs het bedrijfsleven ziet mogelijkheden voor een vleesvrije dag in de week. Zie ook: Sir Paul McCartney: Meat Free Monday - The Truth about the Meat Industry - Meat the Truth
In een talkshow onder leiding van Menno Bentveld (presentator van het populaire radio- en tv programma Vroege Vogels) proeven bezoekers van de Huishoudbeurs de lekkerste vleesvervangers uit de kraam van De Vegetarische Slager en Ojah.
Daarbij geven culinair journalist Felix Wilbrink (Telegraaf), Tweede Kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) en restauranthouder Sarriel Taus (Fifteen) hun visie op het fenomeen ‘minder vlees op het menu’. Ook zijn tal van maatschappelijke partijen present en presenteert Urgenda de uitkomsten van een opinie-onderzoekje onder bezoekers van de Huishoudbeurs.
Zie ook: Urgenda Groen Paviljoen op Huishoudbeurs 2011: Samen Sneller Duurzaam - De Groene Ster Award Voor de meest Duurzame Standhouder van de Huishoudbeurs 2011 - Meatless Monday Talkshow en Opiniepeiling op de Huishoudbeurs - Sir Paul McCartney: Meat Free Monday - The Truth about the Meat Industry – Meat the Truth - Wakker Dier Foldermonitor: Supermarkten Stunten Vaker met Vlees – Kiloknallers – Plofkip - Nederlander Eet Minder Vlees: 76,3 kilo per persoon in 2014 – Video: Ancilla Tilia strips for Wakker Dier - Zondag met Lubach by VPRO: Moeten We Misschien Iets Minder Vlees Eten? - How to Beat Your Meat by Amanda Cerny - Nationale Week Zonder Vlees: In 2030 Eet Nederland Méér Plantaardig en Minder Dierlijk – De Hippe Vegetariër: Recepten, Vleesvervangers en Hotspots by Isabel Boerdam