google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Het Restaurant van de Toekomst: Alternatieve Eiwitten en Het Eten van Insecten

Geschreven op 29-1-2011 - Erik van Erne. Geplaatst in Duurzaam, Gezondheid Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Restaurant van de ToekomstAlles rond het Restaurant van de Toekomst is uniek. Nergens elders ter wereld bestaat een omgeving waar wetenschappers restaurantbezoekers onder geconditioneerde omstandigheden gedurende lange tijd kunnen volgen.

Dit onderzoek kan zich richten op gedrag, keuze, inrichting, het effect van licht, presentatie, looproute, smaak, verpakking, bereiding en duizenden andere facetten die verbonden zijn aan eten en drinken in een buitenhuishoudelijke situatie.

Het Restaurant van de Toekomst bestaat uit twee delen: Het bedrijfsrestaurant is toegankelijk voor een ieder, mits de bezoeker is geregistreerd. Die registratie is nodig omdat de bezoeker moet verklaren dat hij/zij geen bezwaar heeft tegen het volgen met camera’s van zijn/haar doen en laten in het restaurant. In het restaurant zijn opstellingen en indeling te wijzigen, zodat op nagenoeg elke vraag kan worden ingespeeld. Ook met omgevingsaspecten als kleur en licht kan worden geëxperimenteerd.

Een laboratorium voor sensorisch consumentenonderzoek. In de laboratoria voor sensorisch consumentenonderzoek kunnen bedrijven hun producten en diensten onder gecontroleerde omstandigheden laten beoordelen op geur, kleur en smaak.

Het Restaurant van de Toekomst is een initiatief van Wageningen UR in samenwerking met SodexoNoldus IT en Kampri Group en is een unieke samensmelting van onderzoek én praktijk op het gebied van zoiets alledaags als eten en drinken. Het is een plek waar het eet- en drinkgedrag van consumenten nauwlettend kan worden vastgelegd. Het Restaurant van de Toekomst wordt mogelijk gemaakt door moderne technologie, maar aan de basis staan nog altijd mensen. Koks, wetenschappers en consumenten. Bovenal wordt het Restaurant van de Toekomst gevormd de door de bedrijven en instanties die hun naam verbinden aan Het Restaurant van de Toekomst.

Filmje over alternatieve eiwitten. Het ministerie van EL&I maakt filmpjes over innovatieve ondernemers en hoe het ministerie een rol kan spelen bijhun innovatieproces. Eén van de filmpjes gaat over alternatieve eiwitten – het eten van insecten – en is opgenomen bij Wageningen UR, onder andere in het Restaurant van de Toekomst. Insecten hebben geen energie nodig om hun lichaam op te warmen, dus zij kunnen al het voedsel dat zij eten omzetten in eiwitten. Daarom zijn insecten een goede bron van duurzame eiwitten. Wageningen Universiteit en Researchcentrum doet onderzoek naar het kweken en gebruiken van insecten. Meer informatie over dit onderzoek en over de rol die het ministerie van EL&I hierin speelt zie je in de video ‘alternatieve eiwitbronnen’.

Insects are the Food of the Future, Dutch Scientists Arnold van Huis say

Één Reactie

  1. Erik van Erne zegt:

    23 maart 2011 om 21:33 | Permalink

    Insecten: Het Voedsel van de Toekomst?

    Waarom geen insecten op het bord? We eten tenslotte ook garnalen. Kobe gaat op onderzoek uit.

    Zie ook: Why not eat insects? by Marcel Dicke en Insects are the Food of the Future, Dutch Scientists Arnold van Huis say

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (688)
  • Agenda (3.291)
  • Biologisch (116)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (876)
  • Communicatie (376)
  • Cradle to Cradle – Circulair (524)
  • Design (238)
  • Dieren (178)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (2.403)
  • Educatie (352)
  • EEN-Armoede (252)
  • Energie en Besparing (3.619)
  • Europa (29)
  • Evenementen (202)
  • Geluid (26)
  • Gezondheid (315)
  • Goed Doel (119)
  • Green Deal (33)
  • Greenwashing (120)
  • Hergebruik-Kringloop (327)
  • Iets anders (403)
  • Int. Samenwerking (194)
  • Investeren (144)
  • Joe Biden – Barack Obama (118)
  • Kerst (123)
  • Klimaat (1.712)
  • Licht (394)
  • Lucht (34)
  • Mensenrechten (171)
  • Milieu (755)
  • MVO (113)
  • Natuur (777)
  • Nederland (34)
  • Olympische Spelen (68)
  • Oranje (157)
  • Oud & Nieuw (127)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (16)
  • Sport (233)
  • Vakantie (84)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (62)
  • Vervoer en OV (1.608)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (305)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • National Drive Electric Week 2021: A Nationwide Celebration To Raise Awareness
  • Climate Action Hub: Klimaatcentrum in Wijnhavengebouw Den Haag by TU Delft
  • Environment+Energy Leader E+E100: Top 100 Leaders And Environment + Energy Leader Awards
  • Waterstof, Onze Nieuwe Energie? Documentaire Van Anic van Damme by National Geographic
  • Monumentaal Gemaal Halfweg Uit 1937 In Giethoorn Klaar Voor De Toekomst
  • Every Six Seconds The Planet Loses A Football Pitch Worth Of Tropical Rainforest by WEF
  • Sustainable Development Impact Summit 2021 The 15-Minute City by World Economic Forum
  • EV Nieuws Van De Autosalon van München 2021: Gekke Concepten En Futuristische Ontwerpen
  • Monitor Duurzaam Voedsel 2020: Supermarkten Verkopen Meer Duurzame Voeding by CBS
  • Het Nationaal Voetgangercongres: Vitale Steden En Dorpen – Stimulating Walking Environments
  • Zestig Energieneutrale Woningen In Nieuw Meerzicht In Lisse by Timpaan en BAM
  • Voorbereiden Op Aardgasvrij Wonen: Nederland Aardgasvrij In 2050
  • Duurzaamheid Tips: Zo Leef Je Duurzamer
  • Online Weeshuis Voor Herbruikbare Zonnepanelen by ZonNext
  • Diversity Day: Jezelf Zijn Werkt! We Are Family! by SER
  • Het Verbindingsfestival De Slimme Stad: Het Slimste Festival
  • Innovatieprijs Regio Foodvalley 2021: De Vijf Genomineerden Zijn Bekend
  • Webinar Energiemarkten by ENGIE
  • Webinar Groen Gas En Bio-LNG by FUMO Provincie Fryslân
  • The 12th Annual Sustainable Innovation Forum (SIF) In Glasgow: Climate Action Innovation Zone
  • Links

    Milieunet op..