Anders Bekeken

Gaia Green Awards 2019: Dé Duurzaamheidsprijs Voor Hotels, Restaurants En Strandpaviljoens

Geschreven op 22-1-2019 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Duurzaam Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

26 juni 2019: De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de deie finalisten per categorie bekend gemaakt.

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid.

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam

Op dinsdag 24 september 2019 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden door de vakjury en weten we wie de opvolgers zijn van de winnaars van de vorige editie.

De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019:

Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee)
The Shore (Scheveningen)
Sjoerd (Ameland)
Blooming (Bergen)
Familiehotel Soll Cress (Koksijde (België)
Hotel Jakarta (Amsterdam)
MR & MRS. Watson (Amsterdam)
Veggies on Fire (Den Haag)
De Bottelarij (Wellen / BE)

Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door mysterie visitors. Tijdens deze vierde editie worden Gaia Green Awards uitgereikt aan de uitblinkers in de categorieën Restaurants, Strandpaviljoens en Hotels. De topper op het gebied van duurzame Food- & Beverage ontvangt bovendien de Falco Eleonorae award. De finalist met de meeste publiekstemmen ontvangt de publieksprijs.

22 januari 2019: De inschrijfperiode voor de Gaia Green Awards 2019 is geopend. Restaurants, hotels en strandpaviljoens in Nederland en België kunnen zich van 15 januari t/m 15 april 2019 aanmelden voor deelname aan de vierde editie van de Gaia Green Awards.

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die zich het afgelopen jaar aantoonbaar hebben ingespannen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. Alle horecabedrijven in Nederland en België die vallen binnen de drie categorieën kunnen zich gratis aanmelden voor deelname.

De Gaia Green Awards zijn in 2016 gelanceerd en gaan in 2019 de vierde editie in. In de afgelopen jaren hebben tientallen organisaties om de de award gestreden. Daarmee is de Gaia Green Award dé MVO Award voor strandpaviljoens, hotels en restaurants. Awards en verkiezingen voor horecabedrijven bestaan in vele soorten en maten. Een herkenbare, inspirerende en breed toegankelijke award rondom duurzaam ondernemen ontbrak tot 2016 nog. 

Met de organisatie van de Gaia Green Awards is dit gat opgevuld. De focus op duurzaam ondernemen maakt de Gaia Green Award tot een unieke award waarmee we een groeiende groep vooruitstrevende ondernemers een podium bieden.De award verkiezing is een product van een brede coalitie van organisaties en partijen actief in de horecasector. De Gaia Green Awards is beschikbaar voor de volgende drie soorten horeca bedrijven: Hotels, restaurants en strandpaviljoens.

De winnaars van de Gaia Green Awards 2019 worden 24 september 2018 bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy. De winnaars in 2018 per categorie zijn Court Garden Hotel (categorie hotels), De Sjuut (categorie restaurants) en Qi (categorie strandpaviljoens).

Zie ook: Aan Sjuuteeänjd in Schinnen: Het Duurzaamste Restaurant Van Nederland By Gaia Green Awards

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (648)
  • Agenda (3.125)
  • Barack Obama (116)
  • Biologisch (118)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (797)
  • Communicatie (375)
  • Cradle to Cradle – Circulair (490)
  • Design (233)
  • Dieren (176)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (2.269)
  • Educatie (346)
  • EEN-Armoede (253)
  • Energie en Besparing (3.308)
  • Europa (29)
  • Evenementen (169)
  • Geluid (26)
  • Gezondheid (304)
  • Goed Doel (119)
  • Green Deal (30)
  • Greenwashing (117)
  • Hergebruik-Kringloop (318)
  • Iets anders (368)
  • Int. Samenwerking (191)
  • Investeren (136)
  • Kerst (152)
  • Klimaat (1.648)
  • Licht (374)
  • Lucht (33)
  • Mensenrechten (169)
  • Milieu (748)
  • MVO (109)
  • Natuur (729)
  • Nederland (22)
  • Olympische Spelen (67)
  • Oranje (157)
  • Oud & Nieuw (125)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (25)
  • Sport (220)
  • Vakantie (78)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (62)
  • Vervoer en OV (1.313)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (300)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • Binnenvaart Waterstof Schip Gaat Zout Vervoeren Van Nouryon Delfzijl Naar Botlek In Rotterdam
  • Kabinet Steunt Regio Deal Foodvalley: Transitie Naar Gezond En Duurzaam Voedselsysteem
  • Harderwijk Anders Wil Green Deal Afvalvrije Festivals Harderwijk
  • Zwolse Zomerkermis Draait Dit Jaar Volledig Op Groene Stroom
  • Africa, The Next Green Energy Hub: The Power Of Waste In Kenia
  • Heineken Gaat Plastic Afvalberg Op Evenementen Aanpakken: De Heineken Cupholder
  • Beach Food Festival Met Herbruikbare Beker Op Langoed De Bonte Belevenis Texel: Surf & Turf
  • Het Nationaal Binnenvaart Congres 2019: Ontmoet. Ontdek. Ontwikkel.
  • Lingang Songjiang Tech City Rafael Gallery Zonne-Energie PV Modules in Shanghai by Hanergy
  • Het Eerste Offshore Zonne-Energiepark In De Noordzee Bij België by Vlaamse Blauwe Cluster
  • De Koersnota Schone Lucht In Rotterdam: Rotterdam Gaat Luchtkwaliteit Verbeteren
  • Brussel Eerste Gewest In België Met Statiegeld Op Blikjes En Plastic Flesjes
  • De Energieneutrale Naturistencamping De Mierenhoop In Bunne by Lichtbond Noord
  • Rotterdamse Wethouders Krijgen Elektrische BMW 530e Dienstauto
  • Geen Wegwerpplastic Meer In Caribisch Nederland (Saba, Sint Eustatius En Bonaire) In 2021
  • Gemeente Wichelen Investeert In Herbruikbare Bekers Voor Evenementen
  • De Kliekjesdagen In Leiden: Foodtruck Evenement Verkoopt Overgebleven Voedsel
  • Maatschappij In Beweging: Ontwikkelingen In Wonen En Werken En Gevolgen Woon-Werkverkeer
  • Radio Circulair Op RaRaRadio Vanuit Plug In City Strijp-S Eindhoven by Bas Luiting
  • Festival Noorderzon In Groningen Stapt Over Op Herbruikbare Bekers
  • Links

    Milieunet op..